Se hotell (1)

Resor till El Gouna

El Gouna lockar med ett högklassigt hotell, fantastisk golf, och spektakulär dykning; en resa med extra allt.
El Gouna dyker idag upp likt en hägring i den karga och torra öknen. Denna oas, som ligger några mil norr om Hurghada, har perfekta förhållanden för en både händelserik och rofylld resa. Semesterorten är uppbyggd runt en konstgjord lagun, vars stränder är fantastiska för sol och bad. Semesterorten El Gouna invigdes 1997 och blev snabbt ett populärt resmål såväl för solbadare, golfare och dykare som för bröllopspar och barnfamiljer. Allting håller högsta klass. För att upptäcka och se mer av det genuina Egypten rekommenderar vi en resa till någon grannort eller följer med på någon av våra utflykter. I El Gouna finns dock det mesta du kan önska dig under semestern. Golf, dykning, gocart och ridning är bara några exempel. El Gouna är också rikt på andra attraktioner som restaurangfestivaler, marknader och annat spännande.

Lyxiga och trendiga hotell vid stranden

Under en resa till El Gouna bor du aldrig långt från en strand, eftersom hela området är uppbyggt kring laguner. Ändå har man naturligtvis både spa och inbjudande poolområden, allt för att gästerna själva ska kunna välja det som passar bäst.

Downtown El Gouna

Downtown är El Gounas hjärta. Här ligger busstationen och ett relativt stort utbud av restauranger och caféer. Det är här det är som mest liv och rörelse, både dag- som kvällstid. El Gounas Marina (Abu Tig Marina) är Röda havets första marina. Här ligger ett antal lustjakter och segelbåtar och längs havspromenaden hittar du några av El Gounas bästa restauranger och ett flertal exklusiva boutiquer. Hit tar sig många för en romantisk middag eller en drink under stjärnorna.

Dykning i El Gouna

Utanför El Gouna, i Röda havets klara vatten, väntar ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden på att utforskas. Det är som att simma i ett akvarium, en tyst, annorlunda värld fylld med växter och fiskar i sprakande färger och fantasifulla former. Här kan du välja mellan flera olika typer av dyk bland annat vrakdykning, och driftdykning. Skulle du sedan vilja utveckla din dykning under resan finns det gott om välrenommerade dykskolor som gärna hjälper dig.

Golf i El Gouna

Inom räckhåll från El Gouna finns flera golfbanor och önskar du boka starttider innan avresa kan du ta vare vårt samarbete med Greenfee 365 boka tider redan nu.
Bra att veta
  • Strandnära lyxhotell
  • Närhet till golfbana
  • Solsäkert
  • Fina stränder
  • Spännande utflykter

Våra kunder om El Gouna

SÖK DIN RESA TILL El Gouna