Se hotell (3)

Resor till El Gouna

El Gouna lockar med lyxiga hotell, fantastisk golf, och spektakulär dykning; en resa med extra allt.

El Gouna dyker idag upp likt en hägring i den karga och torra öknen. Denna oas, som ligger några mil norr om Hurghada, har perfekta förhållanden för en både händelserik och rofylld resa. Semesterorten är uppbyggd runt en konstgjord lagun, vars stränder är fantastiska för sol och bad. Semesterorten El Gouna invigdes 1997 och blev snabbt ett populärt resmål såväl för solbadare, golfare och dykare som för bröllopspar och barnfamiljer. Allting håller högsta klass. För att upptäcka och se mer av det genuina Egypten rekommenderar vi en resa till någon grannort eller följer med på någon av våra utflykter. I El Gouna finns dock det mesta du kan önska dig under semestern. Golf, dykning, gocart och ridning är bara några exempel. El Gouna är också rikt på andra attraktioner som restaurangfestivaler, marknader och annat spännande.

Lyxiga och trendiga hotell vid stranden

Under en resa till El Gouna bor man aldrig långt från en strand, eftersom hela området är uppbyggt kring laguner. Ändå har man naturligtvis både spa och inbjudande poolområden, allt för att gästerna själva ska kunna välja det som passar bäst.

Downtown El Gouna

Downtown är El Gounas hjärta. Här ligger busstationen och ett relativt stort utbud av restauranger och caféer. Det är här det är som mest liv och rörelse, både dag- som kvällstid. El Gounas Marina (Abu Tig Marina) är Röda havets första marina. Här ligger ett antal lustjakter och segelbåtar och längs havspromenaden hittar du några av El Gounas bästa restauranger och ett flertal exklusiva boutiquer. Hit tar sig många för en romantisk middag eller en drink under stjärnorna.

Dykning i El Gouna

Utanför El Gouna, i Röda havets klara vatten, väntar ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden på att utforskas. Det är som att simma i ett akvarium, en tyst, annorlunda värld fylld med växter och fiskar i sprakande färger och fantasifulla former. Här kan du välja mellan flera olika typer av dyk: vrakdykning, driftdykning och så vidare. Skulle du sedan vilja utveckla din dykning under resan finns det gott om välrenommerade dykskolor som gärna hjälper dig.

Golf i El Gouna

Inom räckhåll från El Gouna finns flera golfbanor och om du ska resa med Ving kan du samtidigt boka till något av våra prisvärda green fee-paket, så är allt klart när du kommer ner. Naturligtvis kan du boka ett hotell som ligger på bekvämt gångavstånd från både stranden och golfen.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Strandnära hotell
 • Hotell vid golfbanan
 • Hotell med spa
 • Solsäkert
 • Fina stränder
 • Golfpaket
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om El Gouna

Sport/Äventyr
4,8
Mat & Dryck
4,5
Stränder
4,5
Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
Stränder
Semesterorten El Gouna är uppbyggd kring flera konstgjorda laguner med fantastiska sandstränder för sol och bad. De allra flesta hotell har privata stränder med solstolar och parasoller som gästerna får använda. Vissa av de större hotellen erbjuder också olika vattensporter och andra aktiviteter. Sanden på stränderna är grovkornig och de flesta av stränderna är långgrunda och mycket välskötta. Om du tröttnat på hotellets strand eller bara vill ha lite variation, finns de allmänna stränderna Mangroovy Beach strax bakom marinan och Zeytuna Beach strax utanför El Gouna.

Mangroovy Beach

Mangroovy Beach är en mycket fin, långgrund sandstrand. Här finns bra faciliteter med solstolar, parasoll, restaurang med mera. Det finns också flera vattensportcenter, man bland annat kan prova på kitesurfing samt hyra utrustning. För att besöka stranden behöver du betala inträde.

Zeytuna beach

Zeytuna Beach ligger på en egen ö strax utanför El Gouna. Här finns solstolar och hängmattor samt volleyboll- och snorklingsmöjligheter. I baren serveras iskalla drycker och lättare maträtter. Under sommarhalvåret arrangeras ibland också beachparties. Till Zeytuna Beach tar du dig med båt från downtown eller Sultan Bey hotel.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till El Gouna med Vings charterresor under vintersäsongen (oktober-april).

Flygen landar på flygplatsen i Hurghada.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i El Gouna. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med buss eller minibuss beroende på antal gäster. Restiden från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell är ca 45 minuter (38-42 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ofta åker transferbussen även via ett par hotell i Hurghada för att lämna/hämta gäster, då tar det ca 20 minuter extra. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I El Gouna finns ett bra antal restauranger som erbjuder allt från europeisk mat till amerikansk och asiatisk mat. Det finns också ett fåtal egyptiska restauranger, även om dessa är ganska sällsynta. De flesta av restaurangerna ligger samlade kring marinan och downtown och många har trevliga uteserveringar. Samtliga större hotell har också en eller flera restauranger av god kvalitet inne på området som i regel håller mycket hög prisklass. Då det egyptiska pundet har försvagats rejält de senaste åren är det idag billigt att äta och dricka på restauranger. Även de finare restaurangerna håller en bra prisnivå. Kom dock ihåg att El Gouna är ett område som är uppbyggt för turister med mottot att vara Egyptens mest exklusiva semesterort. Av den anledningen är prisnivån högre här än i andra turistorter som exempelvis Hurghada.

Mat och dryck i Egypten

Egypten är kanske inget känt "matland", som till exempel Italien, Frankrike eller Thailand. Det inhemska köket baseras på bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen är muslimer finns inget griskött på menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket för pengarna.

Typiska egyptiska maträtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskål och äts ihop med bröd och grönsaker.

Ta´amiya
En blandning av kikärtor och kryddor som steks ihop till små bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lägger fuul och ta´amiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmärkt snack eller lättare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan läggas på pitabröd, som tillbehör till en varmrätt eller som sås på ta´amiya
....

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlånga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas även shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet är inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast äts grillad tillsammans med grönsaker. Kan även ätas som gryta med tomatsås och grönsaker.

Molokhiyya
En av de få, äkta egyptiska rätterna – det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns även här: Läskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gäller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt där det finns turister. Det vill säga på de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihåg att Egypten är ett muslimskt land, där huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan därför vara relativt höga på grund av höga skatter på import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende på säsong) i små kiosker, på caféer, restauranger, hotell och barer
....

Öl
Det finns fyra lokala märken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man få tag på Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har även ett utbud av importerade ölmärken. De är dock betydligt dyrare än de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. Populärt är bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis räknas som ett bra vin och finns både som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste åren och är högst drickbara. Ett tips är att börja med att beställa ett glas innan du beställer in en hel flaska.

Sprit
De flesta välkända spritmärkena finns att köpa i taxfreebutiker (måste dock göras under dina första 48 timmar) och på de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör också egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det är inte äkta vara. Kom ihåg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det är de två drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt läggs tebladen i vattnet när det kokar. Detta görs för att få ut den bästa smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta får man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna är Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras på två vis. Det ena är turkiskt kaffe och det andra är vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kärleken". Det dricks ur små porslinskoppar och är väldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehåller mycket socker då det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ändå socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla områden en bit från floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta är ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hämtar fortfarande vatten med tankbil. Det är därför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten på vattnet är inte alltid så bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer från Röda havet och har genomgått avsaltning och filtrering. Detsamma gäller för Luxor och Assuan, men här kommer vattnet från Nilen. Du bör aldrig dricka kranvatten som inte är kokt. Om du är känslig, använd flaskvatten även när du borstar tänderna.
El Gouna har ett bra nattliv med några mysiga barer downtown och lyxiga klubbar vid marinan. De flesta av hotellen har ofta aktiviteter av olika slag på kvällarna. Det kan vara kvällsunderhållning såsom orientaliska shower, disco, karaoke eller liknande. Om du vill ha ett lite mer fart och fläkt är vår rekommendation att ta en taxi in till Hurghada eller Sekalla. Här finns ett större utbud av barer och klubbar.
Shopping
I El Gouna finns inga myllrande marknader eller basarområden. Orten är uppbyggd för turister som vill ha en "hassle free vaccation", utan påflugna försäljare och långdragna prisdiskussioner. Visserligen finns ett litet "shoppingcenter" downtown där det säljs souvenirer. Allting här är, i egyptiska mått mätt, ganska dyrt. Det finns också ett antal exklusiva boutiquer i marinan som säljer lite kläder och inredningsprylar till höga priser. Om du vill ha ett större utbud av shopping är Hurghada att rekommendera. Med minibuss eller taxi tar det cirka 30 minuter att ta sig dig. I Hurghada finns det mesta och är du en bra förhandlare kan du göra riktigt bra affärer.

Souvenirer

Det är inga problem att finna presenter och minnessaker i Egypten. Det mest typiska är papyrusmålningar, alabasterfigurer, miniatyrkopior av antika föremål och monument, kopior av antika smycken, guldsmycken, vattenpipor och en videokassett om landet. Listan kan göras lång. De absolut dyraste föremålen, som säljs i närheten av de mest besökta monumenten, kan du ofta hitta i andra affärer till mycket bättre priser.

Att pruta

Att pruta är ett måste i Egypten och en självklarhet även för försäljaren. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset 50 procent. Visa aldrig att du är intresserad av att köpa varan. Då blir det svårare att få ner priset. Ditt första bud bör ligga långt under det du har tänkt dig att betala. Försäljaren kommer att lägga pannan i djupa vecka och skaka på huvudet. Han sänker sitt pris och du kanske höjer ditt lite. Så håller man på ett bra tag. Får du inte ner priset, så lägg ifrån dig varan och låtsas som att du är på väg att gå. Då kommer försäljaren att springa efter dig och säga ok. Det är lite teater över det hela, och när man väl kommer igång är det riktigt roligt.

Supermarkets

Nästan alla större hotell har en supermarket inne på området. Det finns också flera mindre supermarket i Downtown. Här kan du handla matvaror, hygienartiklar, drycker, vatten etc. Utbudet är oftast väldigt klent och allt som är importerat är dyrt.

Shopping i Egypten

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier etc. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna kl. 10.00-22....00. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna.

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Försäljare

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta. I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var närmaste butik finns.
Aktiviteter och sevärdheter
Med lokaltrafiken kan du ta dig till de flesta ställen och det är både ett billigt och säkert transportmedel. Du kan ta en tur downtown, där du hittar enklare shopping och restauranger. Annars kan du åka till hamnen Abu Tig Marina där det råder en internationell atmosfär med bra restauranger och mysiga caféer. Utsikten över de fantastiska lyxbåtarna som ankrar i marinan skäms inte för sig. El Gouna är ett mecka för snorklings- och dykentusiaster. Här finns dessutom en mängd andra vattenaktiviteter som exempelvis vindsurfing och kitesurfing samt hästridning. Om du gillar golf behöver du inte heller bli besviken, här finns en 18-hålsbana.

Dykning och snorkling

Under Röda havets glittrande yta gömmer sig några av världens absolut bästa dykplatser, och du kan välja mellan en rad olika typer av dykning som exempelvis vrakdykning och driftdykning.? I El Gouna finns ett antal olika dykcenter att välja mellan. Alla center har egna dykbåtar och de flesta kan erbjuda instruktörer som talar både engelska, tyska, italienska och till och med svenska. Säkerhetsnivån är hög, om du väljer ett välrenommerat dykcenter, och båtarna håller i regel mycket hög standard.??
Vi brukar rekommendera dykcentret Aquarius till våra gäster. Det är ett välkänt och mycket professionellt dykcenter som håller hög standard, både vad gäller instruktörer, utrustning, båtar och service. Aquarius har flera dykcenter, och dessa finns i Makadi, på Marriott i New Hurghada samt i Palm Beach cirka 15 km söder om El Gouna. Dykning med Aquarius bokas av Vingvärden.

Snorklingsturer

För dig som nöjer dig med att snorkla finns en uppsjö av båtturer och snorklingsutflykter att delta i dagligen. Precis som på dykbåtarna gör båten ett eller ett par olika stopp då man får hoppa i och snorkla. Instruktörer finns ombord.

Prova på-dyk – för dig som är nyfiken på dykning

För dig som vill prova på hur det är att andas under vatten erbjuder de flesta dykskolor så kallade prova-på-dyk. Du får då en kort teoriintroduktion, om hur utrustningen fungerar och vad som är viktigt att tänka på innan du, tillsammans med en instruktör, går ner cirka 5–8 meter under ytan.

Gå en kurs i dykning – från nybörjare till avancerad nivå

De allra flesta dykcenter erbjuder dykkurser, från nybörjarnivå upp till riktigt avancerade kurser inom teknisk dykning. Det finns möjlighet att gå en Open Water-kurs för att få ett certifikat och denna kurs erbjuds i olika uppsättningar och tar fyra dagar.

Färdiga dykpaket – för dig med dykcertifikat

För dig som redan har dykcertifikat finns mycket att välja mellan. De flesta dykskolor erbjuder dykpaket på ett antal dagar. Tillsammans med en instruktör lägger du då upp en plan för dagarna, det vill säga vilka dykplatser du vill besöka beroende på vad som är möjligt med tanke på väder, antal deltagare etc.
En dags dykning, med två dyk från båt, kostar ca 32 euro. Bokar du ett dykpaket på flera dagar blir kostnaden per dag något lägre. I priset ingår vanligtvis inte utrustningen. Den hyr du separat och betalar per "del". Detta då många dykare oftast har med sig sin egen utrustning.

Liveaboards – den ultimata dykupplevelsen

För dig som vill ha den ultimata dykupplevelsen finns ett antal dykskolor som erbjuder så kallade "Liveaboards". Detta innebär att du åker ut på en båt i 3–7 dagar och bor ombord på båten och varje dag dyker du på olika platser. En Liveaboard kräver ett visst antal deltagare och är självklart beroende av bra väder, varför det är säsongsbetonat. Ombord på båten finns vanligtvis ett antal instruktörer och en besättning bestående av kapten, matros och en kock. Oftast ingår helpension eller All Inclusive.

Golf

I El Gouna ligger en av Egyptens bästa golfbanor, El Gouna Golf Club. Banan ligger mitt i byn och är en omväxlande, lagom lång 18-hålsbana för alla typer av spelare.

Vattenaktiviteter

I El Gouna finns nästan obegränsade möjligheter till olika typer av vattensporter. De flesta lite större hotell har egna vattensportscenter där du kan prova på allt från vattenskidor till trampbåtar, segelbåtar, vindsurfingbrädor etc. Bor du på ett hotell som inte kan erbjuda detta kan du många gånger ta del av ett annat hotells faciliteter.

Ökensafari med fyrhjulingar

Fyrhjulingar eller så kallade "quadbikes" finns att hyra för minimum två timmar upp till en hel dag. Turen sker med guide genom öknen. Det finns också möjlighet att besöka en beduinby. För mer information kontakta informationscentret downtown eller någon av dina Vingvärdar.

Gokart

Gokartbanan hittar du på vägen mellan downtown och marinan.

Paint Ball

Ligger vid sidan av Gokartbanan, på vägen mellan downtown och marinan.

Minigolf

Ligger också i marinan.

Yalla Horse Stable

Yalla Horse Stable ligger i närheten av hotell Captain's Inn och arrangerar ridturer i öknen och på stranden. Stallen har en holländsk ägare och erbjuder både klassiska arabhästar och ponnys. Det finns också möjlighet till kamelridning, men detta måsta bokas i god tid.

Aquarium

Aquarium är ett akvarium som ligger downtown och ger en fin inblick om livet i Röda havet.
Hur du tar dig runt
De flesta stora hyrbilsföretagen finns på plats – Avis, Hertz, Budget med flera. För att hyra bil krävs internationellt körkort. Vi avråder dock från att hyra bil då trafiken är ganska hetsig och "laglös".

Taxi

I El Gouna kan det vara svårt att få tag i taxi på egen hand. Ibland står det taxibilar vid busstationen, men annars går det bra att beställa en från hotellet eller informationscentret.

Buss

Från busstationen i El Gouna går bussar till Hurghada cirka två gånger per timme. Resan tar cirka 30 minuter och bussen stannar efter vägen för att plocka upp fler passagerare.

Minibuss

El Gouna har sitt eget transportsystem och för att turisterna ska slippa långdragna prisdiskussioner med taxi- och minibuss-chaufförer finns minibussar. För minibussarna finns fyra olika linjer som går i skytteltrafik mellan hotellen, downtown och marinan. I stället för att betala kontant, köper du ett kuponghäfte på ditt hotell eller i informationscentret downtown.

Långfärdsbussar

Från busstationen i Hurghada (i Al Dahar) kan du åka buss till bland annat Kairo, Luxor och Assuan. Standarden på bussarna varierar beroende på bussbolag. Observera att bussarna har ett begränsat antal platser for turister, varför biljett bör köpas i god tid. Att resa med buss i Egypten kan vara tidsödande och frustrerande då bussarna sällan avgår i tid, men är samtidigt ett spännande äventyr om man vill ta del av vardagslivet i landet.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är 25 USD och ingår i resans pris för Vings charterresor. Visumet fås vid ankomst till landet i form av ett frimärke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP). Gångbar valuta på resmålet är EGP och euro. Det bästa att ha är EGP så slipper man få dålig växlingskurs. Det finns två typer av banker i El Gouna: Vanliga banker och hotellbanker. De flesta vanliga banker hittar du downtown. Uttagsautomater finns downtown och på några av de större hotellen. Observera att det inte går att växla skandinaviska valutor i Egypten.

Tidsskillnad

+ 1 timme

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Taxfreeutbudet på flygplatsen är begränsat. Drickssystemet är utbrett, det är vanligt att lämna några egyptiska pund i dricks. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
El Gouna är ett barnvänligt resmål för dig som ska resa med barn. Här är stränderna oftast långgrunda, hotellen välutrustade och det är ganska billigt, både att äta och dricka. Dessutom älskar egyptierna barn! Om du bor på något av de större resort-hotellen, erbjuder de allra flesta lekplatser och olika aktiviteter för barn.

Restaurangbesök med barn

I El Gouna är det inga problem att ta med sig barn på restaurang. De finare restaurangerna erbjuder oftast barnstolar och barnvänlig mat.

Barnvänliga stränder

De flesta stränder i El Gouna är långgrunda. Det kan dock förekomma undervattensströmmar, så håll alltid barnen under uppsikt.
Sök din resa till El Gouna