Hotell (6)

Resor till Hurghada-området

Du kan resa till Hurghada-området i vinterhalvåret och njuta av solen, stränderna och hotellen på något av våra två resmål längs denna del av Röda havets kust.
Klimatet längs Röda havets kust är pålitligt året runt. Här väntar stränder med fantastisk dykning och snorkling, tillsammans med välutrustade hotell med bästa läge vid stranden, och ofta även All Inclusive.

Vings två resmål

Ving erbjuder två olika resmål för din resa till Hurghada-området. Makadi Bay passar bäst om du ska resa med barn. Här finns Grand Waterworld Makadi, med både strandläge, vattenpark och All Inclusive. Här kan du också boka rum för upp till sex personer. Själva Hurghada är rätt resmål, om du vill njuta av både stränder, shopping och folkliv. Även här finns naturligtvis hotell med både strandläge och All Inclusive.

Resa med barn

Hurghada-området är ett utmärkt resmål om du ska resa med barn. Här skiner solen året runt och det finns gott om barnvänliga hotell. Stränderna är både breda och långgrunda, så det finns gott om plats för både lek och vila. De lite större barnen brukar uppskatta en dyk- eller snorkeltur på de fina korallreven, och i vårt utflyktsprogram kan du vara säker på att hitta något som är både spännande och kul.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder i Hurghada-området

Egypten bjuder på fina sandstränder med klart vatten samt bra snorkling och dykning. När du bokar en resa till Egypten med Ving bor du nära eller alldeles intill Röda havets barnvänliga sandstränder. Makadi Bay är särskilt känt för sin snorkling och dykning, här finns fina korallrev, klart vatten och ett rikt undervattensliv.

Hurghada är en av Egyptens populäraste badorter med flera strandaktiviteter och vattensporter. I Hurghada finns ingen strandpromenad då orten är uppbyggt längs med en cirka fyra mil långsmal kustremsa. De flesta hotell har privata stränder med egna solstolar, parasoller och diverse vattensporter. Det klara vattnet och de stora korallreven har även gjort Hurghada mycket populärt bland dykare och snorklare.

Kom ihåg att det är förbjudet att stå och gå på revet. Det är också stränga straff på att plocka med sig till exempel snäckor och koraller ur vattnet och föra ut dem ur landet. Samtliga väskor går igenom röntgen på flygplatsen och snäckor och koraller syns tydligt. Det har hänt att turister fått höga böter och i vissa fall även fängelse för detta brott.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck i Egypten

Det inhemska köket baseras på bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen är muslimer finns inget griskött på menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket för pengarna.

Typiska egyptiska maträtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskål och äts ihop med bröd och grönsaker.

Ta´amiya
En blandning av kikärtor och kryddor som steks ihop till små bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lägger fuul och ta´amiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmärkt snack eller lättare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan läggas på pitabröd, som tillbehör till en varmrätt eller som sås på ta´amiya.

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlånga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas även shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet är inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast äts grillad tillsammans med grönsaker. Kan även ätas som gryta med tomatsås och grönsaker.

Molokhiyya
En av de få, äkta egyptiska rätterna – det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns även här: Läskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gäller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt där det finns turister. Det vill säga på de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihåg att Egypten är ett muslimskt land, där huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan därför vara relativt höga på grund av höga skatter på import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende på säsong) i små kiosker, på caféer, restauranger, hotell och barer.

Öl
Det finns fyra lokala märken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man få tag på Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har även ett utbud av importerade ölmärken. De är dock betydligt dyrare än de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. Populärt är bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis räknas som ett bra vin och finns både som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste åren och är högst drickbara. Ett tips är att börja med att beställa ett glas innan du beställer in en hel flaska.

Sprit
De flesta välkända spritmärkena finns att köpa i taxfreebutiker (måste dock göras under dina första 48 timmar) och på de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör också egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det är inte äkta vara. Kom ihåg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det är de två drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt läggs tebladen i vattnet när det kokar. Detta görs för att få ut den bästa smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta får man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna är Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras på två vis. Det ena är turkiskt kaffe och det andra är vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kärleken". Det dricks ur små porslinskoppar och är väldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehåller mycket socker då det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ändå socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla områden en bit från floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta är ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hämtar fortfarande vatten med tankbil. Det är därför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten på vattnet är inte alltid så bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer från Röda havet och har genomgått avsaltning och filtrering. Detsamma gäller för Luxor och Assuan, men här kommer vattnet från Nilen. Drick inte kranvatten.

Nattlivet i Hurghada-området

Egypten har inte samma intensiva nattliv som turistorterna vid Medelhavet och kvällsunderhållning anordnas på de flesta hotellen. Men det finns ändå ett hyfsat utbud av barer och nattklubbar. Det bästa nattlivet hittar du i Sekalla i Hurghada och några uteställen ligger även i anslutning till vissa av hotellen. Nattlivet i Makadi Bay är lugnare och det erbjuds främst lokal underhållning på hotellen.

Egyptiska caféer – ett populärt kvällsnöje

Ett populärt kvällsnöje, inte minst bland egyptierna själva, är att sätta sig på ett egyptiskt café, eller coffee shop som det kallas här. Oftast sitter man på mattor på sanden och serveras te eller kaffe och en vattenpipa. Vattenpiporna kan beställas i en mängd olika smaker. I Hurghada finns gott om coffeeshops, framför allt i Sekalla.
Shopping

Shopping i Hurghada-området

Egypten är ett bra shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier och så vidare. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna från morgon till kväll. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna. Söker du shopping under din semester är det Hurghada som gäller, här finns ett stort utbud i form av bland annat basarer, marknader och butiker. Utbudet av shopping i Makadi Bay är begränsat.

Försäljare i Egypten kan ibland uppfattas som påstridiga. De kan ropar efter dig eller vill gärna ställa en fråga. Du bjuds ofta på en kopp te eller något läskande medan man gör affärer. Detta är helt enkelt ett sätt för flera att göra affärer. Du behöver dock inte känna dig tvingad att köpa något. Ett tips är att inte inleda ett samtal om du inte är intresserad av att köpa något.

Souvenirer från Egypten

Papyrus
De gamla egyptierna utvecklade både framställning och hantering av papyrus till en konst, en konst som lever vidare än idag. Överallt kan du hitta handmålade papyrus, ofta med motiv hämtade ur den faraoniska traditionen. Både pris och kvalitet varierar mycket, försök undvika de maskintryckta varianterna.

Vattenpipor (shishas)
Vattenpipor finns i många olika varianter. Det bästa är att gå till en riktig shishabutik. Kontrollera att alla delar följer med och att du förstår shishan ska hanteras. En rulle kol och ett paket tobak brukar följa med. Mer kol och tobak kan du köpa billigt på de flesta basarer och i snabbköp.

Guld
Egypten är ett av världens guldrikaste områden. I Egypten kan du köpa bra guld, 18 karat till riktigt bra priser. En omtyckt guldsmed heter El Christiano Giorgios och ligger i Grand Mall vid hotell Grand Resort i New Hurghada.

Parfymessens
Flera stora parfymhus hämtar sina råvaror från Egypten, och här kan du blanda din egen doft. Det är bäst att gå runt hos olika försäljare innan du bestämmer dig. Kvaliteten och priset varierar mycket, och glöm inte att pruta.

Bomull
Bomull från Egypten räknas bland den bästa i världen.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Snabbköp

Nästan alla större hotell har ett eget snabbköp, men det finns även lokala snabbköp runt om i turistorterna som säljer hygienartiklar, vatten, matvaror och sådant.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var närmaste butik finns.
Sport och Träning

Sport och träning i Hurghada-området

Röda havet erbjuder förstklassig dykning och snorkling. Fler av hotellen erbjuder även flera sportaktiviteter i form av tennis och volleyboll.

Dykning och snorkling

Både Hurghada och Makadi Bay är ett mecka för dykning och snorkling tack vare det klarblåa och varma vattnet. Även det enastående rika växt- och djurlivet, som ofta kan upplevas även om du bara promenerar i vattnet, bidrar till ett paradis för dykning och snorkling. Dyk- och snorklingspaket erbjuds för alla åldrar, från erfarna dykare till nybörjare.

Golf

Vill du spela golf under din semester är Egypten med sitt behagliga klimat ett perfekt resmål för en golfresa. Det finns golfbanor både i närheten av Hurghada och i Makadi Bay.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter i Hughada-området

Vill du aktivera dig under semestern erbjuds olika strandaktiviteter och vattensporter. I omgivningarna mellan Hurghada och Makadi Bay finns också familjevänliga aktiviteter på land som bowling och jeepsafari

Strandaktiviteter och vattensporter

Om du känner att du vill göra något annat än att sola finns en hel del aktiviteter att göra på stränderna. Du kan bland annat prova på kite- och windsurfing samt åka på båtutflykter.

Sevärdheter i Egypten

I Egypten ligger några av världens främsta sevärdheter: Sfinxen, Pyramiderna i Kairo, Karnaktemplet, Tutankhamons grav och Konungarnas dal i Luxor. Passa på att åka på en spännande utflykt så får du ut mer av din semester. I vårt stora urval av utflykter finns något för alla och det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt i Hurghada-området

Vill du resa inom och utanför Hurghada-området finns det tillgång till minibussar, långfärdsbussar, taxi och flyg.

Minibuss

Minibussar kör frekvent mellan de olika delarna av Hurghada-området. Detta är det billigaste sättet att ta sig runt. Allt du behöver göra är att stå vid sidan av vägen och vinka. Fråga inte om priset i förväg. När du kliver av ger du pengar till bussföraren eller hans assistent som sitter vid dörren, du bör ha jämna pengar. Minibussarna kan också användas som taxi. Då kör de direkt dit du ska utan att plocka upp andra passagerare, men det kostar naturligtvis mer.

Buss

I Hurghada-området finns en bussterminal för långfärdsbussar i El Dahar. Varje bussbolag har ofta en egen terminal. Bussar går till bland annat Assuan, Luxor och Kairo. Standarden på bussarna varierar mellan de olika bolagen, men en tumregel är att ju mer biljetten kostar desto högra är standarden. Det finns bara ett begränsat antal platser för turister på bussarna, så det är en god idé att boka biljett i god tid.

Flyg

Egyptens största flygbolag heter Egyptair och tillhör Star Alliance. De har dagliga flygningar från Hurghada till Kairo och Sharm el Sheikh. Priserna varierar och det finns Egyptairkontor i Hurghada-området. Du kan också boka biljetter online några dagar före din avresa.

Taxi

Taxi är också ett smidigt sätt att transportera sig på. Vi rekommenderar att du försöker komma överens om pris med chauffören innan du kliver in i bilen. Betala aldrig förrän du kommit fram och var extra uppmärksam på sedlarnas valör när du betalar. Det är en god idé att boka taxi i receptionen på hotellet, helst dagen innan och likaså återresan.
Fakta

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Hurghada-området i Egypten under vinterhalvåret.

Flyget landar på Hurghadas flygplats.
Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
I Hurghada-området råder ökenklimat med torra, varma dagar och betydligt svalare kvällar och nätter. Solen skiner nästan varje dag, året runt. Ving har två fina resmål i området: Hurghada och Makadi Bay. Det finns inga märkbara skillnader i klimatet mellan de olika orterna.

Under vinterhalvåret påminner klimatet om en bra svensk sommar, med en temperatur dagtid på upp mot 24 grader, och runt 20 grader i havet. Januari är den svalaste månaden med en dagstemperatur på runt 20 grader, på natten kan den gå ner till under 10 grader. I vattnet är det knappt 20 grader. Vår och höst stiger temperaturen till upp 30 grader dagtid, och 15-19 grader nattetid. Vattentemperaturen når upp till 25 grader.

Oktober och november

Sommarens varma, torra väder hänger kvar med dagstemperturer på runt 30 grader, och ner mot knappa 20 grader kvällstid. I vatten är det behagligt varmt, 22-24 grader.

December, januari och februari

December, januari och februari räknas som vintermånader i Hurghada-området, med en för oss skandinaver behaglig temperatur på 20-25 grader dagtid, kvälls- och nattetid sällan under 10 grader. Temperaturen i havet ligger på runt 20 grader, och om det någon gång under året regnar så sker det generellt under dessa månader. Det kan däremot blåsa, så glöm inte att ta med en varm tröja eller en lätt jacka om du planerar en semester i Hurghada mellan november och februari.

Mars, april och maj

I mars och april är våren i full gång med dagstemperaturer som närmar sig 24-28 grader, i havet upp mot 25 grader i april. I maj stiger lufttemperaturen ytterligare, till över 30 grader.

Juni, juli, augusti och september

Under sommaren är det mycket varmt, i Hurghada-området kan temperaturen nå upp mot 40 grader, ute i öknen till och med över 50 grader när det är som hetast. I vattnet är det 27-28 grader.

Resor till Hurghada-området

Makadi Bay
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Makadi Bay är som gjort för en skön familjesemester. På hotellet Grand Waterworld Makadi finns både en stor vattenpark och All Inclusive.
Hurghada
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Hurghada är ett av Egyptens mest populära resmål, med stränder, vatten och hotell med All Inclusive.

Sök din resa till Hurghada-området
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.