Hotell (77)

Resor till Bulgarien

Det blir alltmer populärt att resa till Bulgarien för att njuta av landets härliga stränder, pulserande nattliv och rimliga priser. Hit reser både barnfamiljer och kompisgäng, tillsammans med alla andra som längtar efter en solig och billig semester på nära håll.

Bulgariens kust mot Svarta havet når du på bara ett par timmar från Sverige, och väl på plats kan du njuta av kilometerlånga sandstränder, ett stabilt sommarklimat och mycket att både se och göra. Här kan du lika gärna resa på en utflykt i historien som du kan följa med ut till havs eller dansa hela natten. Om du bokar en resa till Bulgarien med Ving kan du välja bland fem olika resmål, från det stillsamma Balchik, via partyresmålet Sunny Beach till det historiska Nessebar.

Varna-området

I Varna-området kan du välja mellan tre olika resmål. Längst i norr ligger Balchik, en liten stad med fint folkliv och flera olika stränder. Lite längre söderut ligger barnvänliga Albena och Golden Sands med sina kilometerlånga stränder. Från både Albena och Golden Sands är det lätt att ta bussen in till Varna, och det finns gott om utflyktsmål dit du både kan resa på egen hand eller följa med på en arrangerad utflykt.

Burga-området

I Burgas-området väntar stora kontraster. Här finns partyresmålet Sunny Beach, med en flera kilometer lång sandstrand och ett nöjesliv som pågår till soluppgången. Lite söder om Sunny Beach ligger Nessebar ute på en halvö. Här befinner du dig i en stad med tusenåriga anor, och vindlande gränder mellan de medeltida, lite sneda husen. Får du svårt att välja kan du alltid kombinera din resa så att du delar din resa till Bulgarien mellan Sunny Beach och Nessebar, med en vecka på varje.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder i Bulgarien?
På Bulgariens kust utmed Svarta havet ligger Vings resmål Albena, Balchik, Golden Sands, Sunny Beach och Nessebar. Klimatet här liknar det kring Medelhavet; varma, torra somrar och milda, fuktiga vintrar. Våren smygstartar i april med ca 16 grader i snitt dagtid för att stiga till över 20 grader i maj. Sommartid, i juni-september, kan du räkna med temperaturer kring 25-30 grader och i vattnet är det 20-23 grader varmt. På hösten sjunker temperaturen relativt snabbt, från ca 20 grader i oktober till 13 grader i november. På vintern, mellan december och mars, ligger dagstemperaturen på 5-10 grader. Nederbörden är relativt jämnt fördelad över året, den torraste perioden är högsäsongen i juli-augusti och tidig höst, i september-oktober.

Resor till Bulgarien

Varna-området
En resa till Varna-området är perfekt för dig som söker en prisvärd resa till långa sandstränder, solsäkra sommardagar, vacker natur och gott om restauranger och barer.
Albena
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Albena är ett barnvänligt resmål. Bäst bor ni på Vings Family Garden-hotell Flamingo, där barnen också får träffa våra populära maskotar Lollo & Bernie.
Balchik
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Barnvänligt
Balchik är en charmig småstad med en fin sandstrand, som gjort för en resa med hela familjen. Vårt Family Garden-hotell White Lagoon Beach är perfekt för en familjesemester.
Golden Sands
 • Nöjesliv
 • Stränder
 • Barnvänligt
Golden Sands är ett klassiskt resmål som passar både för familjesemestern och för dig som ska resa utan barn. Varför inte boka en hyrbil och upptäcka Bulgarien bortom stranden?
Burgas-området
En resa till Burgas-området frestar med vidsträckta sandstränder, ett pulserande nöjesliv, prisvärd shopping och gott om aktiviteter för alla åldrar.
Sunny Beach
 • Nöjesliv
 • Stränder
 • Shopping
I Sunny Beach finns både en barnvänlig sandstrand och ett pulserande nattliv. En resa till Sunny Beach passar både par, familjer och ungdomar som vill ha tillgång till ett stort utbud av det mesta.
Nessebar
 • Barnvänligt
 • Stränder
 • Sevärdheter
På en resa till Nessebar väntar sevärdheter, bad och stadsliv. Här finns både rik historia och härliga stränder. Ska du resa med barn finns en barnvänlig och långgrund strand i stadens nyare del.

SÖK DIN RESA TILL Bulgarien