Se hotell (16)

Resor till Sunny Beach

Sunny Beach erbjuder en fin strand, vackra omgivningar och ett sjudande nöjesliv. Ving ger dig nÄgra av ortens bÀsta hotell!

Vissa anser att den sju kilometer lÄnga och barnvÀnliga sandstranden i Sunny Beach Àr en av de finaste i hela Europa. Sant eller inte, Sunny Beach Àr i alla fall Bulgariens populÀraste badort och har dragit massor av besökare sedan omrÄdet byggdes i slutet av 1950-talet. Hit reser bÄde par, barnfamiljer och festsugna ungdomar som vill ha ett stort aktivitetsutbud och mycket att vÀlja mellan.

Mat och nöjen i Sunny Beach

Nattlivet i Sunny Beach har det mesta, frÄn pianobarer dÀr man dricker svalt vitt vin till diskotek dÀr man dansar till solen gÄr upp. DÀremellan finns den gyllene medelvÀgen i form av barer och restauranger med varierande volym och klientel, stÀllen dÀr de flesta bÄde inleder och avslutar kvÀllen. Lika varierat Àr restaurangutbudet, med bÄde bulgariska och internationella rÀtter till mycket rimliga priser. LÀngs den fina strandpromenaden och huvudgatan Flower Street finns en uppsjö av restauranger, barer och caféer. De flesta har stora uteserveringar dÀr du Àter gott och har bra utsikt över folklivet.

Bo bra i Sunny Beach

NÀr du reser med Vings bekvÀma charter kan du vÀlja mellan flera olika hotell, med strandlÀge, All Inclusive, centralt eller lite lugnare. Naturligtvis kan du ocksÄ vÀlja om du ska bo i hotellrum eller lÀgenhet. Vilket hotell du Àn vÀljer kan du rÀkna med att priset blir en behaglig överraskning.

Upplev Bulgarien

Vill du göra en utflykt och se mer av Bulgarien ligger den vackra byn Nessebar bara en kort resa frÄn Sunny Beach. Nessebar bestÄr av tvÄ olika delar, den nyare delen och den gamla staden som Àr med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och bjuder pÄ en mÀngd kulturhistoriska sevÀrdheter. Det finns ocksÄ flera mysiga restauranger som serverar god mat i romantisk miljö. FrÄn Sunny Beach gÄr bÄde bussar och minitÄg. Lite lÀngre bort ligger Burgas, dit du kan resa med buss pÄ under en timme. HÀr vÀntar bÄde kultur och shopping i en av de största stÀderna utmed kusten.

Bra att veta
 • StrandnĂ€ra hotell
 • All Inclusive
 • PrisvĂ€rt boende
 • KilometerlĂ„ng sandstrand
 • BarnvĂ€nlig strand
 • MĂ„nga restauranger
 • Mycket nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Sunny Beach

VĂ€der
 • januari
6°-1°
2
Soltimmar/dag
2°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
6°-1°
3
Soltimmar/dag
3°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
11°2°
4
Soltimmar/dag
6°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°16°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juli
30°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • augusti
29°18°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
26°14°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
21°11°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
3
Soltimmar/dag
10°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
7°1°
2
Soltimmar/dag
4°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
StrÀnder
Den sju kilometer lÄnga stranden i Sunny Beach anses vara en av de bÀsta strÀnderna runt Svarta havet. Stranden Àr lÄnggrund och barnvÀnlig och har mjuk, finkornig sand. HÀr finns mÀngder med restauranger och caféer samt ett stort utbud av vattensporter.

Sunny Beach – lĂ„nggrund sandstrand

Stranden i Sunny Beach Àr bland de lÀngsta pÄ Svartahavskusten. Stranden Àr mycket vÀlskött med goda faciliteter och gott om aktiviteter. Det finns ett bra utbud av vattensporter, som uthyrning av vattenskoter, paddelbÄt och paragliding. Solstolar finns att hyra pÄ stranden, men det gÄr Àven bra att njuta av stranden utan att hyra en solstol. LÀngs strandpromenaden och ibland Àven ute pÄ sjÀlva stranden finns caféer och barer.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar.

SĂ„ reser du hit

Till Sunny Beach kan du resa under sommarsÀsongen med Ving pÄ reguljÀra flygresor.

Flyget landar pÄ flygplatsen i Burgas.
Till Bulgarien kan du resa under sommarsÀsongen.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Sunny Beach. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Burgas flygplats till ditt hotell Àr ca 35 till 75 minuter (ca 30 km), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. NÄgon gÄng gÄr transfern via Nessebar, dÄ blir den nÄgot lÀngre. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. RÀkna med viss vÀntetid pÄ flygplatsen, det tar tid med bagaget vid ankomst. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Sunny Beach har mÀngder av restauranger med mat frÄn vÀrldens alla hörn. LÀngs den fina strandpromenaden och huvudgatan Flower Street finns en uppsjö av restauranger, barer och caféer. De flesta har stora uteserveringar dÀr du Àter gott och har bra utsikt över folklivet. Den traditionella bulgariska maten Àr smakrik och pÄminner mycket om det grekiska köket.

Maten i Sunny Beach

Eftersom Sunny Beach ligger vid havet finns det gott om fisk pÄ menyerna, som oftast serveras grillad. Utbudet beror pÄ tillgÄng och efterfrÄgan men forell och makrill finns nÀstan alltid pÄ menyn. De flesta restauranger har nÄgon slags underhÄllning som exempelvis trubadurer. De flesta restauranger har öppet frÄn tiotiden pÄ morgonen fram till midnatt. Bulgarerna sjÀlva tar inte sÄ högtidligt pÄ restaurangbesök och det Àr sÀllan man tar pÄ sig finstassen för att gÄ ut och Àta middag. Men tröja och shorts fÄr betraktas som minimum, sÀrskilt utanför turistorterna. HÀr kan man sitta pÄ en mysig innergÄrd med skuggiga trÀd, eller alldeles intill huvudgatan Flower Street och dess glada myller. Dricks Àr en del av systemet och en viktig del av kyparnas lön. Ca 10 % brukar vara lagom. Det förekommer att man lÀgger pÄ en serviceavgift pÄ notan men det blir alltmer sÀllsynt.

Mat och dryck i Bulgarien

Det bulgariska köket har influenser bÄde frÄn Europa och frÄn Orienten. Det man oftast serveras i turistorterna Àr dock en förenklad version. Traditionen att grilla Àr gammal och "barbecue" upptar en stor del av de flesta restaurangers menyer. Till det Bulgariska köket hör Àven lÀtta grönsakssallader gjorda pÄ utmÀrkta rÄvaror som serveras med olja och vinÀger. Ett paradnummer Àr shopskasallad som bestÄr av tomater, gurka, paprika och lök med en generös portion av riven fÄrost ovanpÄ. Till salladen kan man exempelvis Àta grillat kött eller kanske en kawarma som Àr Ànnu en bulgarisk specialitet. Kawarma bestÄr av kött, mycket lök, kryddor och ibland svamp som fÄr sjuda i en lergryta och som sedan stÀlls fram pÄ bordet.

Vin

Bulgarien Àr en av de största vinproducenterna i vÀrlden. HÀr finns fem vindistrikt som producerar viner av olika karaktÀr och kvalitet. I södra Bulgarien produceras frÀmst röda viner och i norra delarna produceras vita viner. LÀngs Svartahavskusten finns flera viktiga vinomrÄden. NÄgra av de mest kÀnda bulgariska vinerna Àr Gamza, Dimyat, Pamid, Muscat, Misket, Mavrud och Melnik. TvÄ av de populÀraste vinerna Àr Kadarka och Eselmilch.
Andra sorter som produceras hÀr Àr
EvksinogradvinernaÂŹ – utsökta röda och vita viner.
Melnik och Cabernet – nĂ„got fylligare röda viner. Äkta Melnik finns sĂ€llan pĂ„ marknaden.
Karlovski och Sungurlarski Miscet – halvtorra vita viner.
Targovishte Traminair och Targovishte Chardonnay – torra vita viner av god kvalitet.

Öl

Bulgarien producerar inte bara bra viner utan hÀr produceras Àven utmÀrkt öl. NÄgra goda inhemska mÀrken Àr Kamenitza, Zagorka och Astika.

Sprit

Rakia Àr den lokala brandyn, jÀst och destillerad fruktsprit. RÄvaran kan vara allt ifrÄn plommon till aprikoser, eller vad som finns till hands.

Alkoholfritt

Vatten, lÀsk, kaffe och varianter av juice finns pÄ de flesta caféer och restauranger.
Sunny Beach Àr Svartahavskustens frÀmsta nöjescentrum. Nattlivet i Sunny Beach Àr ett gigantiskt nöjesfÀlt med Happy Hour dygnet runt och vilda diskotek. Det finns ett stort och brett utbud av barer, pubar, diskotek och klubbar. MÄnga kommer hit uteslutande för att festa och de blir inte besvikna. En bit frÄn huvudgatan ligger de livligaste nöjeskvarteren. HÀr Àr det fullt ös dygnet runt och den som vill kan festa till solen gÄr upp.
Shopping
I Sunny Beach finner du allt frÄn keramik, lÀder och smycken till skor och klÀder i de butiker och affÀrer som kantar gatorna. Typiska souvenirer Àr exempelvis det lokala vinet, champagne och brÀnnvinet.

Shopping i Burgas-omrÄdet

Shopping i Sunny Beach och Nessebar Àr ett mÄste. Vill du ha ett större utbud sÄ kan du besöka Burgas dÀr det finns tvÄ shoppingcenter som heter Burgas Plaza och Galleria Mall, med butiker och affÀrer av alla de slag.

Rosenolja, -marmelad och rosenlikör

Rosenolja Ă€r en populĂ€r souvenir. Men se upp – mĂ„nga flaskor innehĂ„ller rosenvatten och har ingenting med den Ă€kta oljan att göra. Ett gram rosenolja Ă€r lika dyrt som ett gram guld. Pröva Ă€ven rosenmarmeladen som har en enastĂ„ende smak och doft. Ett tips Ă€r Ă€ven att prova pĂ„ rosenlikören i Bulgarien.

Handvirkade dukar

Ett tips nÀr du Àr i Sunny Beach Àr fynda de skickligt handvirkade dukarna. Lokalbefolkningen sÀljer dem överallt dÀr det finns en ledig plÀtt att bre ut dem pÄ.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det finns mycket att göra i och omkring Sunny Beach. Allt frÄn aktiviteter som jeepsafari, tennis, minigolf, ridning, cykling och vattensporter till stillsammare nöjen som minigolf.

Jeepsafari

Ett mÄste i Sunny Beach Àr att Äka pÄ jeepsafari i Balkanbergen. Vissa turer ger möjlighet till att ocksÄ köra fyrhjuling, skjuta pilbÄge eller ta en ridtur i bergen. BÄde natur och Àventyr under en omvÀxlande dag.

Minigolf

Ett tips om du vill ha en dag ifrÄn stranden Àr att spela minigolf. Det finns flera banor i Sunny Beach, bÄde nere pÄ stranden och högre upp.

Tennis

För dig som vill ta del av sportiga aktiviteter i Sunny Beach sÄ finns det flera tennisbanor, exempelvis vid Hotell Hrizantema. Det finns tennisracket och bollar att hyra.

Vattenland

En rolig aktivitet för hela familjen Àr att besöka ett vattenland. Det finns flera stycken i varierande storlek. Action Aqua Park ligger en bit utanför Sunny Beach. HÀr finns massor av olika vattenrutschbanor, flera pooler, vÄgmaskin och sÄ klart restauranger och barer. Biljett köper du av VingvÀrdarna, som ocksÄ har uppgifter om aktuella priser. UpphÀmtning med buss utmed fasta rutter ingÄr i biljettpriset.

Cykel

Det finns cyklar att hyra i Sunny Beach. Cykelbuggy och olika former av motoriserade former av tvÄhjulingar finns ocksÄ att hyra.

Massage

Helkroppsmassage finns bÄde nere pÄ stranden och högre upp.

Övrigt

Studsmattor och hoppborgar finns pÄ olika platser för de mindre.

Nessebar

Ett mÄste i Sunny Beach Àr att besöka den vackra byn Nessebar som ligger en bit utanför staden. Nessebar bestÄr av tvÄ olika delar, den nyare delen och den gamla staden. Den gamla staden Àr med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och bjuder pÄ en mÀngd kulturhistoriska sevÀrdheter. Det finns ocksÄ flera mysiga restauranger som serverar god mat i romantisk miljö. FrÄn Sunny Beach gÄr bÄde bussar och minitÄg.

Klostret Aladzha

Cirka tio kilometer norr om Varna ligger det enastÄende klippklostret Aladzha, en extraordinÀr sevÀrdhet i Sunny Beach. I klippan har munkarna huggit ut rum och sovplatser. SÀgnen berÀttar att turkarna utbrast "aladzha", som betyder fÀrgstark, nÀr de upptÀckte klippan. Varför turkarna blev sÄ fascinerade Àr inte svÄrt att förstÄ nÀr man har tagit sig uppför de mÄnga trappstegen som leder upp till kapellet pÄ toppen av den 30 meter höga klippan. Det Àr ett fantastiskt naturomrÄde dÀr ocksÄ munkarnas katakomber finns och ett museum.

Burgas

Det finns mycket mer att göra i Sunny Beach Àn att sola och bada. Burgas Àr en av de största stÀderna utmed kusten och vÀl vÀrd ett besök för att uppleva atmosfÀren, kulturen och shoppingen. StÀmningen Àr pÄtagligt sydfransk med prÀktiga fin de siécle-byggnader och platanskuggade alléer. Staden erbjuder flera sevÀrdheter som exempelvis St Cyril och Methodius kyrka. Det finns ocksÄ flera museer och nÄgra varuhus med bra utbud och priser. Bussar till Burgas gÄr frÄn busstationen i Sunny Beach via Nessebar ett par gÄnger i timmen.

Pomorie

Söder om Nessebar ligger Pomoriesjön, ett mÄste i Sunny Beach. Den före detta grekiska kolonin Àr kÀnd för sin hÀlsosamma lera som man utvinner nÀra byn. Leran sÀgs lÀka reumatism, ischias och njursjukdomar. Ta gÀrna ett gyttjebad och kÀnn dig tio Är yngre. Huden blir len och kroppen "föds pÄ nytt". NÀra Pomorie ligger en gammal gravkammare med vÀggarna tÀckta av antika mÄlningar. Hit tar man sig med taxi eller hyrbil.

Pobitite Kamani - stenskogen

NordvÀst om Varna pÄ vÀgen mot Sofia ligger stenskogen Pobitite Kamani, en mer naturnÀra aktivitet i Sunny Beach. Namnet Àr egentligen inte korrekt, eftersom det inte Àr frÄgan om nÄgon förstenad skog. Pobitite Kamani Àr ett sandökenomrÄde som strÀcker sig kilometer efter kilometer med mÀrkliga kalkmonoliter, stora stenpelare, som kan vara Ànda upp till sex meter höga och ha en diameter pÄ upp till tvÄ och en halv meter. Teorierna om hur de uppkom Àr mÄnga. NÄgra menar att stenpelarna bildades nÀr landet lÄg under vatten och andra tror att de har skapats av mÀnniskohÀnder.

Varna

Cirka 90 kilometer frÄn Sunny Beach ligger Varna, som Àr Bulgariens tredje största stad. HÀr finns det gott om intressanta sevÀrdheter och roliga aktiviteter. LÀngs promenadgatorna finns mycket shopping och pÄ nÄgon av de mÄnga marknaderna kan man passa pÄ att handla frukt och grönsaker. Marknaden som ligger en bit bakom katedralen rekommenderas för den som gillar spÀnnande miljö. HÀr ska man passa pÄ att pruta! I Varna finns ocksÄ flera kulturella sevÀrdheter och museer av olika slag. Som exempel kan nÀmnas ett museum för modern konst och ett fint historiskt museum. Entréavgiften Àr lÄg men det Àr bÀst att köpa ett hÀfte pÄ engelska eller tyska vid entrén, dÄ mycket stÄr skrivet pÄ bulgariska. Observera att mÄnga museer hÄller stÀngt pÄ mÄndagar. Priserna i Varna Àr oftast flera gÄnger lÀgre Àn i turistorterna, sÀrskilt i de butiker som ligger pÄ sidogatorna till gÄgatorna i centrum.

Sozopol

Om du gillar charmiga, gamla stĂ€der sĂ„ Ă€r Sozopol ett mĂ„ste nĂ€r du Ă€r i Sunny Beach. Sozopol Ă€r större och mer genuint Ă€n Nessebar, med vindlande smĂ„gator mellan tidstypiska hus. Ett tips Ă€r att besöka nĂ„gon av antikaffĂ€rerna. En mer kulturell sevĂ€rdhet Ă€r St. Stefanskyrkan. Det rustika kapellet byggdes pĂ„ den tid dĂ„ kyrkor inte fick vara högre Ă€n en turkisk soldat till hĂ€st och ser följaktligen inte alls ut som vi tror att kyrkor ska se ut. Missa inte heller den lilla fiskehamnen. Man kan ta sig hit med buss via Burgas, men det Ă€r betydligt enklare att följa med pĂ„ en arrangerad utflykt. Är du hĂ€r i början av september sĂ„ passa pĂ„ att besöka en av kustens största kulturfestivaler - Apolonia.

Ropotamo naturreservat

Detta reservat etablerades 1940 för att skydda och bevara flora och fauna utmed floden Ropotamo. Dess största attraktion Àr att Äka bÄt utmed floden och se sköldpaddor, skarv, kungsfiskare och den trolska urskogen. Det finns gott om arrangerade utflykter till naturreservatet. Se till att du vÀljer en som har bÄttur uppströms. Nedströms följer man vÀgen, vilket förtar mycket av upplevelsen.
Hur du tar dig runt
Om du sjÀlv vill bestÀmma tempot och vart turen ska gÄ, kan du förstÄs hyra bil. Med en karta Àr det lÀtt att hitta egna smultronstÀllen. De flesta vÀgarna Àr av god kvalitet, dock ganska smala och körtempot Àr nÄgot högre. En god idé Àr att ta det kyrilliska alfabetet med sig för att tyda gatuskyltarna vid kusten. I de största stÀderna stÄr dock namnen pÄ det latinska alfabetet.

Det finns mÄnga biluthyrningsfirmor, och priser och standard varierar. Upplev Bulgarien pÄ egen hand i ditt eget tempo. Vi anlitar den vÀlrenommerade uthyrningsfirman Avis.

SÄ hÀr gÄr det till:

Kontakta oss pÄ trÀfftiden eller ring oss pÄ servicetelefonen. Vi reserverar bilen och AVIS representant levererar bilen till hotellet dÀr du skriver kontrakt med Avis och betalar avgiften.
‱ Ta med körkortet.
‱ Ha alltid Aviskontraktet liggande i bilen.
‱ Kom överens med Avis om nĂ€r bilen ska lĂ€mnas tillbaka. Vi rekommenderar att du trĂ€ffar Avis representant igen nĂ€r bilen lĂ€mnas tillbaka.
‱ Avis tar ut en depositionsavgift nĂ€r du hyr bil. Deposition kan inte lĂ€mnas kontant, se dĂ€rför till att ha ett betal- eller kreditkort med dig.

Följande ingÄr i priset:

‱ GrundförsĂ€kring
‱ Fria kilometer
‱ Gratis lĂ€mning och hĂ€mtning av bilen
‱ FlygplatslĂ€mning
‱ Bulgariska vĂ€gskatter

Följande kan man komplettera med efter egna önskemÄl och behov:

‱ Barnstol finns att hyra
‱ Om det Ă€r fler Ă€n en förare tillkommer extra avgifter
‱ Om du inte har en personskadeförsĂ€kring kan du köpa till det
‱ Du kan teckna en tillĂ€ggsförsĂ€kring som eliminerar sjĂ€lvrisken (Super Collision Damage Waiver)
‱ I de flesta fall betalar man en deposition för bensinen. Beloppet betalas tillbaka om du lĂ€mnar tillbaka bilen med full tank.

FörhandsbestÀlld bil

Har du förhandsbestÀllt en Avisbil vid bokningen av resan sÄ Àr det bara att vÀnta pÄ Avis representant vid receptionen pÄ hotellet. Tiden stÄr pÄ resebeviset.

Taxi

Det smidigaste sÀttet att ta sig runt i Sunny Beach Àr taxi. Prova att pruta ner första priset till strax över hÀlften. Det skall aldrig kosta mer Àn 20-30 lev inom Sunny Beach, nÄgot mer nattetid. BestÀm alltid priset i förvÀg.

Buss

Det billigaste sÀttet att ta sig runt i Sunny Beach Àr via buss. Busstationen ligger pÄ andra sidan huvudvÀgen frÄn Hotel Svejest. Bussarna till Nessebar och i vissa fall Burgas, stannar ocksÄ pÄ hÄllplatserna utmed huvudvÀgen. Minibussar finns, men Àr trÀngre och dyrare Àn lokalbussarna. Dessutom fÄr man ofta vÀnta en stund eftersom de inte avgÄr förrÀn de Àr fullsatta. Bussarna trafikerar de flesta stÀder och byar. Biljett köper du ombord pÄ bussen eller pÄ biljettkontoren vid busstationerna.

Andra fÀrdsÀtt

Det finns hÀftiga, alternativa sÀtt att ta sig runt i Sunny Beach, exempelvis minitÄg och romantiska hÀstdroskor. BestÀm alltid priset i förvÀg. Det finns Àven cyklar att hyra.
Fakta

VĂ„r service

Under din vistelse kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs för vistelse i upp till 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. För mer information hÀnvisar vi till Bulgariens ambassad pÄ telefon 08-20 67 13.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Bulgarien.

Vaccinationer

Inga vaccinationer krÀvs, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Bulgariska leva (BGN). Uttagsautomater finns. De flesta restauranger och butiker accepterar inte kort. Euro, USD och skandinaviska sedlar Àr gÄngbara vid vÀxling. Det Àr förbjudet att vÀxla pengar pÄ gatan.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 V. Kontakterna kan vara av Àldre modell och ojordade.

SprÄk

Bulgariska

Viktig information om hotellen

SÀsongen i Bulgarien Àr kort och intensiv, och hotellen blir tidigt fullbokade. Det kan dÀrför vara svÄrt att byta hotell nÀr man vÀl har kommit pÄ plats. Av denna anledning ber vi dig att tÀnka igenom hotellvalet noggrant. Hotellstandarden i Bulgarien Àr vanligen nÄgot lÀgre Àn i andra europeiska lÀnder, och rummen Àr ofta smÄ och enkelt inredda. Om du bokar en ospecificerad resa kommer du att hamna pÄ ett mycket enkelt hotell, och Àven dÄ kommer det att vara svÄrt att byta boende.

ExtrabÀddar

Hotellrummen i Bulgarien Àr oftast smÄ och med extrabÀddar kan det bli trÄngbott. ExtrabÀddarna kan vara bÀddsoffor, bÀddbara fÄtöljer, eller ena delen av en vÄningssÀng. De ordinarie sÀngarna Àr inte alltid placerade intill varandra, och det hÀnder att de stÄr pÄ rad.

Övrigt

Vi vill ocksÄ göra dig uppmÀrksam pÄ att byggnationer pÄ resmÄlen kan förekomma, och att de smÄ skalbaggar som kan finnas i större mÀngder Àr vÀxtÀtare och helt ofarliga. LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Sunny Beach