Se hotell (6)

Resor till Albena

I Albena ligger de flesta av våra hotell på den kilometerlånga stranden, och naturligtvis kan du boka All Inclusive, för en enkel och bekväm resa.
Albena ligger cirka 15 kilometer norr om Golden Sands och är en välorganiserad, grön och lummig semesterort. Albena är uppfört senare än många av de övriga badorterna längs Svartahavskusten och verkar därför också något modernare. Arkitektoniskt kan du här och var se spår av öststatstiden, men det är samtidigt charmigt, ganska fint restaurerat och välorganiserat. Orten är inte så stor, och du lär sig snabbt att hitta. Det viktigaste är strandpromenaden och strandallén bakom den, eftersom det är här och på stranden som allt händer i Albena. I Albena och på hotellen pågår även flera miljöaktiviteter. Bland annat förekommer solpaneler för uppvärmning av vatten, biltrafiken är begränsad inom Albena, restaurangerna fokuserar på att välja lokalproducerade råvaror och man arbetar aktivt med att bevara Albenas grönområden samt bibehålla den biologiska mångfalden. Albenas strand har dessutom fått utmärkelsen Blå Flagg vilket visar att stranden uppfyller krav när det gäller vattenkvalitet, säkerhet och service.

Sol, bad och nöjen

På dagarna är det skönt strandliv som gäller. Här kopplar du av i solstolen under ett parasoll, går långa barfotapromenader i strandkanten, bygger sandslott med barnen eller trampar ut i stilla mak i en pedalbåt på Svarta havets kristallklara vatten. När kvällen kommer drar sig de flesta ner till den lilla huvudgatan och strandpromenadens restauranger, tavernor och caféer där du äter och dricker gott samtidigt som du njuter av sin resa. I övrigt är kvällslivet lugnt. Här tystnar det oftast innan midnatt, vilket passar perfekt för barnfamiljer som inte är beroende av nöjen och barliv.

Hotell på stranden

De flesta av Vings hotell ligger alldeles intill Albenas vackra strandpromenad, så du har inte långt till dagens första dopp eller en skön dag i solstolen. På många av hotellen ingår också All Inclusive i priset för din resa, vilket kan vara skönt om semesterbudgeten inte är obegränsad. Just här i Albena får du också mycket för pengarna, då många hotell har renoverats och erbjuder bra internationell standard till lokala priser.
Bra att veta
  • Hotell på stranden
  • All Inclusive
  • Prisvärt boende
  • Kristallklart badvatten
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Albena

SÖK DIN RESA TILL Albena

Erbjudanden på resor till Albena

Flamingo Grand
Flamingo Grand
Albena, Varna, Bulgarien
  • Flyg + del i Enrumslägenhet
  • 1 vecka
  • Avresa 26 jul 2024 från Stockholm-Arlanda
Inkl. frukostbuffé
Inkl. frukostbuffé
Flyg + hotell, 1 vecka
26 jul 2024 från Stockholm-Arlanda