Se hotell (17)

Resor till Golden Sands

En resa till Golden Sands betyder bra nöjesliv, en härlig strand och rimliga priser på allt från hotell till barhäng.

Golden Sands är ett mångsidigt resmål som passar de allra flesta. Orten ligger direkt vid en underbar, flera kilometer lång, bred och välskött sandstrand och erbjuder ett bra utbud av restauranger och nöjen. Dagarna i Golden Sands tillbringar man på stranden med att sola, åka vattenskidor, paragliding, promenera på strandpromenaden, äta glass och njuta av en skön semester. Såvida man inte gör en tur till det stora vattenlandet Aquapolis. På kvällarna är det de många bra restaurangerna som gäller, liksom caféer och barer, varifrån man går vidare till något diskotek. Vill man vidga sina vyer någon dag, är det lätt att resa till omkringliggande städer, klosterruinerna Aladhza och den vackra Kaliakraudden.

Ving har de bästa hotellen

I Golden Sands är det grönt, frodigt och kuperat. De flesta av Vings hotell ligger inbäddade i lummig grönska och de natursköna omgivningarna är klassade som nationalpark. Ving har valt ut några av de bästa hotellen – flera av dem är nybyggda eller nyrenoverade med bra läge nära stranden och centrum. Naturligtvis kan du boka ett hotell med All Inclusive om du vill ha en extra bekväm semester.

Shopping och nöjesliv

Golden Sands är större än Albena och betydligt livligare. Längs strandpromenaden och huvudgatan ligger massor av restauranger, caféer och små butiker där du kan köpa märkeskopior och tingeltangel. Och vill du gå vidare är det bara att välja och vraka – här finns både diskotek, nattklubbar, musikbarer och casinon! Vill du göra en utflykt är det bara en kort resa in till Varna, Bulgariens "sommarhuvudstad" med vacker arkitektur, bra shopping och ett sprudlande caféliv. Här hittar du allt från välkända märkesbutiker med skor och kläder till videoteknik, silver och guld.

Bra att veta
 • All Inclusive
 • Prisvärt boende
 • Kilometerlång sandstrand
 • Lång strandpromenad
 • Många restauranger
 • Mycket nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Golden Sands

Väder
 • januari
6°-1°
2
Soltimmar/dag
2°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • februari
6°-1°
3
Soltimmar/dag
3°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
11°2°
4
Soltimmar/dag
6°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°16°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juli
30°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • augusti
29°18°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
26°14°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
21°11°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
13°6°
3
Soltimmar/dag
10°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
7°1°
2
Soltimmar/dag
4°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
Stränder
Stranden i Golden Sands är omkring fyra kilometer lång och har mjuk, gyllengul sand. Den är bred och har rader av solstolar, volleybollplaner och salustånd. I stånden kan man köpa både mat och dryck. Längs strandpromenaden finns också bra restauranger och mindre caféer. På stranden finns möjlighet att utöva vattensporter som paragliding, vattenskidor, vattencykel och omvänd bungyjump, där man skjuts upp i luften. Längs stranden finns också aktiviteter för barn som trampoliner och små båtar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Bulgarien kan du resa under sommarsäsongen.
Till Golden Sands kan du resa under sommarsäsongen med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen i Varna.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Golden Sands. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Varnas flygplats till ditt hotell är ca 35 till 75 minuter (ca 25 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Viss väntetid kan förekomma på flygplatsen, det tar tid med bagaget vid ankomst. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Längs strandpromenaden och huvudgatan ligger massor av restauranger och caféer. Du kan välja både inhemska och internationella restauranger. Golden Sands ligger vid havet och fiskrätter är vanliga, gärna grillade. Exakt vad som erbjuds på morgonens fångst, men makrill eller forell finns nästan alltid. Vill du ha lite omväxling till den bulgariska maten finns annat att få, som pizza och pasta, och den grillade kycklingen eller schnitzeln är likadan som den härhemma. Det förekommer att tillbehören beställs och betalas för sig.

Underhållning på restaurangerna

De flesta restauranger har en eller annan form av underhållning och det är lätt hänt att middagen kan dra ut på kvällen. I regel har restaurangerna öppet från klockan tio på förmiddagen fram till midnatt. Bulgarerna tar det inte så högtidligt och du behöver inte vara fint klädd. Dock ska man ha t-shirt och shorts som minimum, badkläder är inte tillåtet.

Mat i Bulgarien

Det bulgariska köket har hämtat inspiration både från Europa och orienten. Men den mat som serveras i semesterorterna är oftast en förenklad och internationaliserad version av den genuina och lokala med inslag av grekisk och turkisk kokkonst. En klassisk huvudrätt är kawarma, som består av kött, lök, kryddor och svamp som fått sjuda i en lergryta. En annan god förrätt är tarator, en kall soppa på yoghurt, gurka, dill och vitlök.
Att grilla kött och fisk är av gammal tradition och rätter av detta slag utgör en stor del av menyn
.... Kyckling och lammkött är vanligt men fläsk- och nötkött förekommer också. Sallader är populära, ofta i form av grönsaker på fräscha råvaror med lite olja och vinäger på sidan om. En klassisk sallad är shopskasallad som består av tomat, gurka, paprika, lök och med en stor tuss riven fetaost ovanpå. I det bulgariska köket finns även flera rätter med inälvor, men eftersom detta sällan efterfrågas av turister finns kanske bara någon enstaka sådan rätt på menyn.

Dryck i Bulgarien

Bulgarien är en av de större vinproducenterna i världen och har fem vindistrikt som producerar vin av olika karaktär och kvalitet. I södra Bulgarien produceras främst rödvin och i norra delen vitt vin. Det produceras också utmärkt öl, några bra lokala märken är Kamenitza, Zagorka och Astika.
Det lokala brännvinet Rakia tillverkas på destillerad fruktsprit. Råvarorna kan vara allt från plommon till aprikoser, eller vad man har tillgång till. Smaken varierar beroende på hurdan kvaliteten är. Alkoholfria alternativ som vatten, sodavatten och juice kan du få tag på överallt i Bulgarien. Även utmärkt kaffe.
För dig som gillar nattliv är Golden Sands ett passande resmål. Staden är full av barer och klubbar och här stänger nattklubbarna först när den sista gästen har gått hem eller solen börjar gå upp.

Uteliv i Golden Sands

I Golden Sands finns två områden som är speciellt nöjestäta. Det ena området är norra delen av strandpromenaden och det andra är bargatan som löper parallellt med strandpromenaden. Längs bargatan finns olika slags barer, bland annat karaokebarer som är populära bland engelsmän, tyskar och finnar. I början och i slutet av säsongen är det betydligt lugnare. Men det finns också lugnare områden en bit bort från centrum, där barnfamiljer trivs och har det skönt.
Shopping
Butikerna i Golden Sands ligger i centrum och längs med strandpromenaden. Om du vill ha ett större utbud av shopping och lägre priser kan du ta bussen eller en taxi till Dobrich eller Varna. Populära souvenirer att ta med hem från Bulgarien är de lokala vinerna, mousserande vin och det lokala brännvinet rakia.

Kläder

I Varna finns mängder av affärer som säljer märkesvaror som Adidas, Benetton, Kappa, Lacoste, Mango, Terra Nova, Mason's, Bershka, Zara med flera. Urvalet är inte samma som i Sverige, men priserna är betydligt lägre. På marknaden hittar du rader av stånd där du kan köpa det mesta, men främst t-shirts, jeans, läderjackor, skor, underkläder, klockor och annat. Dock är t-shirts av kända märken vanligtvis kopior. Om du prutar kan du dessutom med stor sannolikhet komma ner 25 procent i pris.

Skor

Skor hittar du på både på marknaden och i butikerna längs shoppinggatorna Knyaz Boris och Preslav. Skor kan vara ganska billiga.

Keramik

Den traditionella och vackra keramiken ser du överallt, men mängden kan verka lite dämpande på köplusten. Fast trots att det finns så mycket av den känns den ändå både unik och annorlunda. Se upp med blå glasyr som kan innehålla bly, men de går bra att ha som pynt.

Rosenolja

Bulgarerna är mycket stolta över sin rosenproduktion, något man ser om man åker inåt landet, där rosenfälten vajar i vinden. Äkta rosenolja kostar över hundra svenska kronor per gram, så den förekommer inte överallt. Det höga priset beror på att det går så många rosor i produktionen av rosenolja. Förpackningar med vad något som kallas rosenolja, innehåller ofta utspädd vara, men det luktar gott ändå.

Vin

I Bulgarien produceras både utmärkta och dåliga viner i stora mängder. Prova dig fram till du hittar något du tycker om.

Sprit

Bulgarerna är av någon anledning mycket stolta över sin rosenlikör, men de har kanske vant sig vid den. En flaska lokalt producerad sprit av brandy- eller vodkatyp kostar bara en struntsumma. Vi garanterar dock inte kvaliteten.
Aktiviteter och sevärdheter

Att göra på stranden i Golden Sands

På stranden i Golden Sands finns ett stort utbud av vattenaktiviteter som rodd, vattenskidor, dykning, segling, paragliding och båtsporter. Om du känner för att kombinera frisk luft med bad är ett tips att ta en båttur ut på Svarta havet. Ta dock reda på om fiskeutrustning ingår och hur länge turen varar.

Aktiviteter på land

Om du hellre håller dig på land kan du prova aktiviteter som bågskytte, bowling, paintball, ridning och bungyjump. Det finns även ett tiotal tennisbanor i området där man kan hyra bollar och racket. Utöver detta finns också volley- och basketplaner samt flera minigolfbanor i varierande skick.

Aquapolis – vattenparken för alla åldrar

Aquapolis är en stor vattenpark med några äventyrliga vattenrutschbanor, exotiska palmer, små vattenfall, pooler med vågor, minipooler med märkliga dinosaurier och mycket annat. Det finns något som passar alla åldrar. Från Golden Sands centrum går ett minitåg till vattenparken.

Nessebar – Svartahavskustens stolthet på Unescos världsarvslista

Nessebar är Svartahavskustens stolthet och staden ligger på en udde du kommer till när du kör genom nya Nessebar. Gatorna är krokiga och stenbelagda och här finns gamla bysantinska kyrkor och dekorativa fasader, storslagna mosaiker och glaserad keramik. Här finns de karakteristiska korsvirkeshusen där första våningen hänger ut över gatorna, dessa byggde man för att få mera plats. Ett besök i Nessebar är ett måste om du är på semester i Golden Sands och hit kan du ta dig med buss från Varna.

Varna – stort utbud av shopping

Varna ligger cirka 30 minuter med buss från Golden Sands. Det är en trivsam och avkopplande stad, med en fin de siécle-stämning här och där, det är kanske för de skuggiga alléerna och för att staden ligger nära havet. Den bästa shoppingen finner du utmed gatorna Knyaz Boris och Praslav. De är bägge bilfria och kantade av märkesbutiker och affärer med kläder, accessoarer, skor och smycken.

Madara

Madara är en stor naturpark som ligger en dryg timmes resa från Golden Sands. Ett tips för att ta sig hit är att hyra en bil. I Madara klättrar man. Trappan upp har 386 trappsteg som verkar bli högre ju längre upp man kommer. Belöningen vid toppen av trappan är den fantastiska utsikten från Madaraborgens murar.

Dobrich – huvudstaden i Dobrudjaprovinsen

Dobrich, huvudstaden i Dobrudjaprovinsen, är en genuin bulgarisk stad som ligger ca tre mil väster om Golden Sands. Ett besök här är lite som att resa i tiden då arkitekturen längs gågatorna i centrum var modern på sextiotalet. Detta kontrasterar skarpt mot folklivet på caféerna under de lindar som kantar gatorna. Dobrichs äldre delar består av ett par gator med gamla korsvirkeshus och verkstäder där man ägnar sig åt olika former av hantverk. Här finns smeder, skomakare och möbelsnickare. I bageriet bakar man ännu i den över hundra år gamla ugnen och det är inte svårt att hitta trevliga restauranger.

Kamen Brjag och Yajlata – naturreservat med historia

Kamen Brjag och Yajlata är arkeologiska naturreservat som ligger cirka 15 kilometer norr om Kaliakraudden. Ruinerna består av ett grottkomplex, megalitiska stencirklar, en antik fästning och ett nekropolis. Från kalkstensklipporna har man en magnifik utsikt över havet och de vackra blomsterängarna.

Varna – en av världens äldsta städer

Varna är en av världens äldsta städer. Redan på 200-talet byggdes här ett enormt bad över en yta på flera kvadratkilometer. Men här finns även sevärdheter av modernare snitt, till exempel Sjöfartsmuseet, där man ställt ut ubåtar, helikoptrar, kanoner och andra föremål.

Kaliakraudden

Kaliakraudden är en storslagen naturupplevelse, dit du enklast kommer med hyrbil. Uddens röda klippor stiger tvärt ur havet, och har man tur kan man se delfiner som leker nedanför. För ett par tusen år sedan byggdes en fästning på udden, dess ruiner finns ännu kvar, tillsammans med lämningar av ett romerskt bad och en kyrka. Om du kikar omkring lite grann hittar du en restaurang inrymd i en av grottorna, deras fisksoppa är nämligen värd ansträngningen.

Klostret Aladzha

Man tror att de första munkarna, eller kanske snarare eremiterna, slog sig ner här så tidigt som 4-500 år e.Kr. De var alltså en del av den tidiga monastiska kultur som snart kom att bli ett av kristendomens fundament, och de var också -på något hundratal år när- samtida med vad som betraktas som världens första kloster, St Antonius, nära Röda havet. Men det som vi ser idag är av betydligt senare datum. Det var inte förrän på medeltiden som man ur den fyrtio meter höga kalkstensklippan karvade ut de munkceller, kapell, refektorium och andra utrymmen som hör ett kloster till, och som idag är en av traktens största sevärdheter.... Från den tiden härstammar också de fresker som tros ha gett klostret dess namn. Det turkiska ordet 'aladzha' betyder 'mångfärgad', men idag finns inte mycket kvar av dessa fresker, även om man i kapellet på andra våningen kan ana hur praktfulla de en gång måste varit. Det är dock så att även det vi ser idag är nog så imponerande: Ett tvåvåningars kloster uthugget direkt ur klippan. I dag finns ju både trappor och säkerhetsräcken, men de har avsiktligt gjorts så diskreta att man skall kunna bortse från dem. Först då får man en riktig uppfattning av storslagenheten i detta verk som utfördes långt från alla storstäder, katedraler och beundrande blickar.

Madaraborgen och ryttaren från Madara

Madaraborgen ligger högt uppe på ett berg i naturparken Madara. Här finner man också Ryttaren från Madara, en relief uthuggen ett par dussin meter upp på klippväggen. Reliefen tros vara från 700-talet vilket gör den till den äldsta i Europa.

Stenskogen Pobitite Kamani

Knappt två mil från Varna på vägen mot Sofia ligger stenskogen. Namnet är egentligen inte korrekt, eftersom det inte är frågan om någon förstenad skog. Pobitite Kamani är ett sandökenområde som sträcker sig kilometer efter kilometer med märkliga kalkmonoliter, d.v.s. stora stenpelare som kan vara ända upp till sex meter höga och ha en diameter på upp till två och en halv meter. Ett naturfenomen! Teorierna om hur de uppkom är många. Några menar att stenpelarna bildades när landet låg under vatten, och andra tror att de har skapats av människohänder. Du kan ta dig hit och själv utröna vilken teori som är den rätta.
Hur du tar dig runt
Om du själv vill bestämma tempot och vart turen ska gå är ett tips att hyra bil. Med en karta är det lätt att hitta egna smultronställen och de flesta vägarna är av god kvalitet, dock ganska smala och körtempot är något högre. En god idé är att ta det kyrilliska alfabetet med sig för att tyda gatuskyltarna – vid kusten och i de största städerna står dock namnen på det latinska alfabetet. Det finns många biluthyrningsfirmor där priser och standard varierar. AVIS har bilar med bra kvalitet och försäkringar som täcker det mesta. Om du reserverar AVIS -bilen genom oss får du en bra bil till rimligt pris, utan någon överraskning i slutänden.

Så här går det till:

• Kontakta oss på träfftiden eller ring oss på servicetelefonen. Vi reserverar bilen och AVIS representant levererar bilen till hotellet där du skriver på kontraktet och betalar avgiften.
• Ta med körkortet.
• Ha alltid AVIS -kontraktet liggande i bilen.
• Kom överens med AVIS om när bilen ska lämnas tillbaka. Vi rekommenderar att du träffar AVIS representant igen när bilen lämnas tillbaka.

Följande ingår i priset:

• Grundförsäkring
• Fria kilometer
• Karta
• Skatt

Följande kan man komplettera med efter egna önskemål och behov:

• Barnstol kan hyras.
• Om det är fler än en förare får du betala en extra avgift per dag.
• Om du inte har en personskadeförsäkring kan du köpa till det.
• Du kan teckna en tilläggsförsäkring som eliminerar självrisken (Super kollision damige wa iver).
• I de flesta fall betalar du en deposition för bensinen. Beloppet betalas tillbaka om du lämnar tillbaka bilen med full tank.

Förhandsbeställd bil

Har du förhandsbeställt en AVIS-bil vid bokningen av resan är det bara att vänta på AVIS representant vid receptionen på hotellet, tiden står på resebeviset.
När det gäller att ta sig runt i Golden Sands finns det gott om valmöjligheter. Bussnätet fungerar väl och att åka taxi är relativt billigt.

Lokalbuss

De lokala bussarna är det billigaste sättet att ta sig fram på och går vanligen varje halvtimme, men oftare mitt på dagen. Dessvärre är bussarna ganska obekväma, långsamma och saknar luftkonditionering. Även om turer till Varna och Dobrich inte tar längre än 30-40 minuter så sitter man tillsammans med lokalbefolkningen som varit på marknaden eller arbetet och har med sig kläd- och matkassar.

Taxi

Att åka taxi är relativt billigt, men gör upp om priset i förväg och dra dig inte för att pruta. Även om så hävdas finns det inga fasta priser och i regel fungerar inte taxametern. De taxibilar du åker med i centrum och de som tillhör hotellen är ofta dubbelt så dyra som taxibilarna som står på busshållplatserna i utkanterna av badorterna. Det är också möjligt att hyra taxi för en hel dag, men se till att även här bestämma priset i förväg. En del av chaufförerna är duktiga guider och kan tipsa om bra restauranger och sevärdheter och berätta om livet i Bulgarien.

Långfärdsbussar

För längre turer är de privata bussbolagen det bästa alternativet. En resa mellan Varna och Sofia tar cirka sju timmar. Bussbiljett köps direkt på busshållplatsen, detta gäller även för biljetter till Burgas.

Övriga färdsätt

Inom Golden Sands finns två minitåg. Det ena heter Aquapolis och pendlar mellan vattenlandet och hotell Amiral. Det andra tåget går från hotell Amiral norrut till strandpromenaden. I utkanten av stan finns häst och vagn som kör omkring i omgivningarna i behagligt tempo.

Hyra motorfordon

Vi avråder dig från att hyra en moped eller motorcykel, men skulle du vara intresserad av att hyra bil kan din Vingvärd hjälpa till.
Fakta

Vår service

I perioden juni till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. För mer information hänvisar vi till Bulgariens ambassad på telefon 08-20 67 13.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Bulgarien.

Vaccinationer

Inga vaccinationer krävs, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Bulgariska leva (BGN). De flesta restauranger och butiker accepterar inte kort. Ett fåtal uttagsautomater finns. Euro, dollar och skandinaviska sedlar är gångbara vid växling. Det är förbjudet att växla pengar på gatan.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 V. Kontakterna kan vara av äldre modell och ojordade.

Språk

Bulgariska

Viktig information om hotellen

Säsongen i Bulgarien är kort och intensiv, och hotellen blir tidigt fullbokade. Det kan därför vara svårt att byta hotell när man väl har kommit på plats. Av denna anledning ber vi er att tänka igenom hotellvalet noggrant. Hotellstandarden i Bulgarien är vanligen något lägre än i andra europeiska länder, och rummen är ofta små och enkelt inredda. Om ni bokar en ospecificerad resa kommer ni att hamna på ett mycket enkelt hotell, och även då kommer det att vara svårt att byta boende.

Extrabäddar

Hotellrummen i Bulgarien är oftast små och med extrabäddar kan det bli trångbott. Extrabäddarna kan vara bäddsoffor, bäddbara fåtöljer, eller ena delen av en våningssäng. De ordinarie sängarna är inte alltid placerade intill varandra, och det händer att de står på rad.

Viktig information om taxfree

Notera att det för taxfreebeställningar till och från Bulgarien endast kan erbjudas ett begränsat sortiment. På grund av gällande lagar och bestämmelser i Bulgarien är det inte möjligt att erbjuda försäljning av alkohol och cigaretter. Övriga varor i taxfreekatalogen kan beställas.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Flygtiden till Bulgarien är kort, stranden är mycket bra och menyerna har gott om rätter som barn tycker om. Golden Sands passar därför utmärkt för familjesemester. Barnen kommer att älska det stora vattenlandet Aquapolis. Se bara till att boka ett barnvänligt hotell och inte ett mitt på bargatan. Reser man med mindre barn eller vill ha det lugnare omkring sig, är det bättre att välja grannorten Albena. Grannorten är mer stillsam och har lekplatser.

Att göra på familjesemestern

Förutom stranden och poolerna finns även några vattenland, Aquapolis i Golden Sands och Aqua Mania i Albena. Det finns flera pooler och något som passar alla åldrar. En rolig utflykt för barnen är en tur till Kaliakraudden med plats att klättra och springa.
För de större barnen finns också en hel del att göra i Golden Sands. Ett exempel är akvariet och planetariet som ligger nära stranden i Varna, och om det inte skulle vara tillräckligt ligger här även ett sjöfartsmuseum med gamla båtar. Utanför museet finns militära föremål från sovjettiden utställda – en helikopter och en mängd kanoner, lätt rostiga men fortfarande med de röda stjärnorna. Nedanför museet finns också ett mindre vattenland med rutschkanor och flera tavernor.

Mat

Det är sällan svårt att få barn att äta stekt kyckling, pommes frites, grillspett, fiskfiléer och hamburgare. Dessa rätter är några av de som ofta finns på menyerna. Maten är inte heller kryddstark och barnen känner sig säkert därför som hemma, liksom bland alla glasskioskerna längs strandpromenaden.

Barnmat och blöjor

Kan köpas i minimarknaderna på hotellen. Om ni vill köpa en större mängd är ett ännu bättre alternativ supermarknaden Kaufland i Varna.
SÖK DIN RESA TILL Golden Sands
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.