Se hotell (7)

Resor till Nessebar

Nessebar är en av Europas äldsta städer, med kullerstensbelagda gränder och inbjudande stränder, här får du en resa med både sol, bad och kultur.
Under en semester i Nessebar hinner du med både sol, historia, kultur och hav. Staden har en rik historia, som korsväg för både thraker, greker, romare och ottomaner. Än i dag kan du beundra många av deras byggnadsverk som på ett naturligt sätt har fogats in i en stadsbild som omfattar flera tusen år. Staden finns på Unescos världsarvslista sedan år 1983. De äldsta delarna av Nessebar ligger längst ut på en liten halvö som man når längs en broväg från fastlandet. De typiska husen, där bottenvåningen är byggd i sten och övervåningen i trä, dominerar stadsbilden. Mellan dem slingrar sig kullerstensgränder som förbinder de små torgen. På fastlandet ligger Nessebars nyare del med de flesta hotellen, lite småstadsliv och stadens största stränder.

Sol och bad

På lagom promenadavstånd från gamla stan ligger Nessebars två största stränder. Stränderna håller hög kvalitet med daglig städning och bra service. Önskar du en lugnare atmosfär och bättre snorkling finner du det vid de små stränderna runt gamla stan. Vill du istället ha en stor, härlig strand så börjar den åtta kilometer långa stranden i Sunny Beach precis i utkanten av Nessebar.

Kväll i Nessebar

När du har sköljt av dig saltet och bytt kläder ger du dig ut på jakt efter det som många tycker är resans höjdpunkt: middagen. Det finns gott om caféer och restauranger i Nessebar, och här i Bulgarien håller man rimliga priser på både mat och dryck. Torget runt Mitropolia-ruinen är till exempel ett bra ställe att börja på. Många av Vings gäster brukar sedan fortsätta ner till halvöns sydöstra spets, längs med Roussalka och Tsar Ivan Assen. Där står inte bara färsk fisk på menyn utan också en härlig utsikt över Svarta havet.
Bra att veta
  • All Inclusive
  • Hotell på stranden
  • Fina sandstränder
  • Prisvärd mat och dryck

Våra kunder om Nessebar

SÖK DIN RESA TILL Nessebar