Vietnam Från nord till syd

Varför inte kombinera en skön sol- och badsemester på Phu Quoc med en spännande rundresa i Vietnams kultur, historia och geografi?

Du börjar med att flyga till Hanoi och reser sedan söderut med många innehållsrika stopp, som bland annat den centrala sjön Hoan Kiem, kejsarstaden Hue och Cu Chi-tunnlarna, innan du återkommer till Phu Quoc efter en vecka rik på upplevelser.
 
Åldersgränsen på rundresan är 12 år.

Välj din avgång från Stockholm

Veckoprogram

Dag 1
Avresa från Phu Quoc och ankomst till Hanoi. Dagens första stopp är vid Ho Chi Minhs hus, som följs av ett besök på One Pilar Pagoda och den fina trädgården. Efter det kör vi till hotellet för att checka in. Eftermiddagen ägnas åt ett besök vid Hoan Kiem-sjön och den berömda teatern med vattendockor. Innan middagen tar vi en tur med cyclo i de gamla kvarteren. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Efter frukost på hotellet åker vi till Halong Bay för en fyratimmars kryssning. Halong Bay med cirka 2000 kalkstenssjöar blev 1994 uppsatt på Unescos världsarvslista. Lunch (fisk och skaldjur) ingår. Transport tillbaka till Hanoi genom en mycket intensiv och sevärd trafiksituation för en kväll på egen hand. Frukost och lunch ingår.
(På grund av miljöregler i Halong bay är det inte tillåtet att ta med plast på båtturen, som till exempel plastpåsar, plastflaskor eller andra föremål i engångsplast. Du kommer få mer information av guiden på plats.)
 
Dag 3
Frukost på hotellet som sedan efterföljs av ett besök vid Litteraturens tempel och Hoa Lo-museet, fängelset som fick öknamnet Hanoi Hilton av fångarna under Vietnamkriget. Därefter transport till Bai Noi Airport för att flyga till Da Nang, transfer till Hoi An och ankomst till vårt hotell. Under eftermiddagen hinner vi med en stadspromenad till den japanska bron och den kinesiska rådshallen. Kvällen på egen hand. Frukost och lunch ingår.
 
Dag 4
Vi äter frukost på hotellet och kör sedan mot kejsarstaden Hue. Längs vägen stannar vi vid en by i närheten av stranden Lang Co, för att njuta av utsikten och vyerna längs kustvägen. Väl framme i Hue äter vi lunch innan vi tar oss till Kejsar Tu Duc Mausoleum, Kejsarstaden, Thien Mu-pagodan och dess sevärdheter. Dagen avrundas med en båttur på parfymfloden innan vi åker till hotellet. Kvällen på egen hand. Frukost och lunch ingår.
 
Dag 5
Frukost på hotellet innan transfer till Hue flygplats och turen till Ho Chi Minh City. Vi äter lunch när vi kommit fram. Beroende på när vi kommer fram kan vi sedan fortsätta direkt på en stadsrundtur i Ho Chi Minh City: Binh Tay-marknaden, Tien Hau-pagoden, District One med fotostopp vid återföreningspalatset, katedralen Notre Dame och postkontoret. Vi stannar också vid Stadshuset och tar en kort promenad i Dong Khoi, och längs Nguyen Hue Street till Ben Than-marknaden. Frukost och lunch ingår.
 
Dag 6
Tidig frukost på hotellet innan vi åker vidare till de berömda Cu Chi-tunnlarna, och vid de tunnlar som kallas Ben Duoc får vi en rundtur. Därefter serveras lunch innan vi fortsätter till krigsminnesmuseet i Ho Chi Minh City. Kvällen på egen hand. Frukost och lunch ingår.
 
Dag 7
Vi äter en tidig frukost på hotellet för att hinna med en hel dag i Mekong-deltat. Vi kör till My Tho-området för en båttur och besök på lokala sevärdheter. Om tid finns kommer vi också besöka Cao Dai-tempel som ligger här. "Sista natten med gänget" i Ho Chi Minh City på en lokal restaurang. Frukost, lunch och middag ingår.
 
Dag 8
Frukost på hotellet och sedan transfer till Tan Son Nhat Airport för flygresan till Phu Quoc. Transfer till hotellet på Phu Quoc ingår. Frukost ingår.

Mer om resan

I resans pris ingår

Flyg tur och retur Stockholm – Phu Qouc med Sunclass Airlines samt flygresor och buss enligt rundtursprogrammet. Inkvartering på 3-stjärniga hotell i dubbelrum, tillägg för eget rum. I rummen finns antingen två enkelsängar, en eller två queen size eller en king size.

Eventuell extrabädd i hopfällbar säng eller befintliga sängar. Vings svensktalande färdledning i samarbete med engelsktalande lokalguider. Måltider ingår enligt program. Entréavgifter enligt program. Efter rundresan ingår transfer till ditt hotell. Transfer från hotellet till flygplatsen andra veckan ingår inte men kan bokas till. Lunchen kan vara ett litet matpaket som fås på bussen.

Övrig information

Måltidsdrycker, vissa måltider, dricks (ca 40-45 USD) och avgift för att filma med videokamera ingår inte. I Vietnam har många löner som bygger på dricks, därför rekommenderar vi att lämna ca 40-45 USD per person i dricks under rundresan. Då är lokalguider, chaufförer, väskbärare och hotellstäderskor inkluderade.

Eftersom det kan vara svårt att veta hur mycket man ska ge och till vilka, så kan färdledaren samla in drickspengarna och sköta detta under resans gång.
 
Fråga alltid innan du fotograferar. Många vill inte bli fotograferade, dels av privata men även religiösa skäl. På de flesta sevärdheter tar man ut kamera- och videoavgifter. Ibland är fotografering förbjuden och information om detta lämnas under rundresan. Vi kommer att ta oss fram med buss i första hand och en del med båt. Man måste stiga i och ur båtar med vissa nivåskillnader på dessa turer. Även några lättare promenader ingår.
 
Alla våra bussar är rökfria, dock finns det lokala undantag där chauffören har lov att röka under färd. Resenärer med åksjuka kan inte räkna med att få reservera plats längst fram i bussen. Våra bussar har sällan toaletter men vi stannar med jämna mellanrum för bensträckare. Vägarnas standard och bussarnas komfort gör oftast att de kan uppfattas som skumpiga och restiden mellan två platser är svår att uppskatta. Uttagsautomater finns på de resmål vi besöker under resan. Bäst att ta med USD eller euro för växling till dong, svenska kronor i kontanter går inte att växla.
 
I södra Vietnam är klimatet tropiskt medan det i norra Vietnam är subtropiskt med regnperiod huvudsakligen under sommaren. I norra och centrala Vietnam kan det tidvis vara kallt och fuktigt. Packa därför med ett varmt ombyte med en tjockare tröja och jacka. Regnskurar förekommer. Då vi promenerar en del under vår rundtursvecka är bekväma skor ett måste. Tänk även på att man vid besök i tempel ska ha täckta knän och axlar.
 
Lokala helgdagar och festivaler kan göra så att vi snabbt måste lägga om vårt program. Sker större förändringar i dagsprogrammet eller att hotell byts ut, och Ving meddelas i god tid före avresan, delges ni information om detta. I Vietnam kan öppethållanden vid sevärdheter ändras utan förvarning. De lokala flygbolagen kan också ändra sina tider utan förvarning. Om möjligt läggs programmet om, men i undantagsfall kan det innebära att ett eller flera besök utgår.
 
Tet är det vietnamesiska nyåret vilket är samma som det kinesiska nyåret. Nyåret infaller i början eller i mitten av februari. 2019 infaller Tet den 5 februari (nyårsafton) till 9 februari. Högtiden är den viktigaste i Vietnam och transporter är ofta fullbokade eftersom många åker hem till sina släktingar om de själva bor på annan ort.
 
Vid ankomst till Phu Quoc är det möjligt att lämna bagage hos Vingvärdarna, om man inte vill ta med sig allt bagage på rundturen. Möjlighet till eventuell ompackning beror på tiden till nästa flyg.
 
Flygresor med inrikesflyg som ingår:
Dag 1 - Phu Quoc till Hanoi - flygtid ca 2 timmar
Dag 3 - Hanoi till Da Nang - flygtid ca 1 timme och 15 minuter
Dag 5 - Da Nang till Ho Chi Minh City - flygtid ca 1 timme
Dag 8 - Ho Chi Minh City till Phu Quoc - flygtid ca 1 timme
 
Flygresorna genomförs av Vietnam Airlines i ekonomiklass. Reser du i Royal Class till Phu Quoc måste du vara observant på bagagevikten då du på flygen under rundresan inte får ta med dig mer än 25 kg total vikt (20 kg bagage + 5 kg handbagage). Flygbiljetterna hanteras på plats av vår guide.

Bilder från rundresan

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Hanoi

Hoi An

Hoi An

Halong Bay

Halong Bay

Halong Bay

Halong Bay

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Hanoi, Vietnam

Hanoi, Vietnam

Hoi An, Vietnam

Hoi An, Vietnam

Notre Dame katedralen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Notre Dame katedralen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi- tunnlarna, Ho Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi- tunnlarna, Ho Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi- tunnlarna, Ho Chi Minh City, Vietnam

Cu Chi- tunnlarna, Ho Chi Minh City, Vietnam

War Remnant Museum, Ho Chi Minh City, Vietnam

War Remnant Museum, Ho Chi Minh City, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam

Mekongfloden, Vietnam