Se hotell (7)

Resor till Phan Thiet

En resa till Phan Thiet bjuder på stränder, vacker natur och det spännande myllret inne i själva staden.
Kuststaden Phan Thiet har länge varit berömd för sin fisksås och sin vackra natur, och på senare tid väljer många att resa hit också för att sola och bada i Sydkinesiska sjön. Men det är inte stadens egen strand som lockar mest, utan den långa och mycket inbjudande Ham Tien-stranden som ligger en dryg mil österut. Men en resa till Phan Thiet är inte komplett utan ett par besök i den myllrande staden där det alltid är något på gång.

Lugnt strandliv

Ham Tien-stranden, är en milslång och finkornig sandstrand där en lugn och tillbakalutad atmosfär råder. Här regnar det sällan, mycket tack vare de enorma sanddyner som finns i området. Längs stranden ligger hotellen uppradade, smakfullt inbyggda i växtligheten. När du blir hungrig är det lätt att hitta en högklassig restaurang, framför allt längs huvudgatan som går parallellt med stranden. Mui Ne-stranden är visserligen ett perfekt resmål att vila upp sig på, men när rastlösheten slår till finns det gott om alternativ, om du vill ha en resa med mer än sol, bad och avkoppling. Det finns ett stort utbud av vattensporter, som vindsurfing och kitesurfing, och förhållandena är ofta riktigt bra. Vill du stanna på land kan jeep-safari i de stora sanddynerna vara ett bra alternativ – ett fartfyllt äventyr med ökenkänsla. Den mest kända sevärdheten i området är landets största buddha-staty, Tuong Phat Nam, som vilar på berget Takou, cirka tre mils resa söder om Phan Thiet. Statyn är nästan 50 meter lång och berget är ett viktigt centrum för buddhister.

Besök marknaden i Phan Thiet

Själva Phan Thiet är en typisk vietnamesisk stad med mycket liv och rörelse. Phan Thiet-floden rinner genom centrum och stadens hamn är bas för en mängd små blågulröda fiskebåtar. Stranden och naturen må vara det som lockar flest semesterfirare, men marknaden i centrum är också värd ett besök. Här kan man sicksacka sig fram bland alla människor och pruta på varor som kläder, solglasögon, klockor, cd-skivor, elektronik och leksaker. Inte sällan kommer nyfikna barn fram och pratar med dig på nyskolad engelska.

Bo på stranden

De allra flesta av Vings hotell ligger vid stranden, så du lätt kan ta ett dopp innan frukost, och att döma av våra gästers egna betyg på hotellen kommer du inte att bli besviken, vare sig du väljer en resa till något av våra lyxigare alternativ eller något av de enklare. I Vietnam får du rejäl valuta för din semesterkassa.

Res med Ving till Phan Thiet

Din resa till Phan Thiet kan kombineras med övriga resmål i Vietnam. Du kan även välja att enbart bo på hotell i Phan Thiet under hela vistelsen. För att boka en kombination måste du kontakta Ving på 0771-995 995.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Hotell på stranden
  • Fina stränder
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Phan Thiet

SÖK DIN RESA TILL Phan Thiet