Se hotell (6)

Resor till Phan Thiet

En resa till Phan Thiet bjuder pÄ strÀnder, vacker natur och det spÀnnande myllret inne i sjÀlva staden.

Kuststaden Phan Thiet har lÀnge varit berömd för sin fisksÄs och sin vackra natur, och pÄ senare tid vÀljer mÄnga att resa hit ocksÄ för att sola och bada i Sydkinesiska sjön. Men det Àr inte stadens egen strand som lockar mest, utan den lÄnga och mycket inbjudande Ham Tien-stranden som ligger en dryg mil österut. Men en resa till Phan Thiet Àr inte komplett utan ett par besök i den myllrande staden dÀr det alltid Àr nÄgot pÄ gÄng.

Lugnt strandliv

Ham Tien-stranden, Ă€r en milslĂ„ng och finkornig sandstrand dĂ€r en lugn och tillbakalutad atmosfĂ€r rĂ„der. HĂ€r regnar det sĂ€llan, mycket tack vare de enorma sanddyner som finns i omrĂ„det. LĂ€ngs stranden ligger hotellen uppradade, smakfullt inbyggda i vĂ€xtligheten. NĂ€r du blir hungrig Ă€r det lĂ€tt att hitta en högklassig restaurang, framför allt lĂ€ngs huvudgatan som gĂ„r parallellt med stranden. Mui Ne-stranden Ă€r visserligen ett perfekt resmĂ„l att vila upp sig pĂ„, men nĂ€r rastlösheten slĂ„r till finns det gott om alternativ, om du vill ha en resa med mer Ă€n sol, bad och avkoppling. Det finns ett stort utbud av vattensporter, som vindsurfing och kitesurfing, och förhĂ„llandena Ă€r ofta riktigt bra. Vill du stanna pĂ„ land kan jeep-safari i de stora sanddynerna vara ett bra alternativ – ett fartfyllt Ă€ventyr med ökenkĂ€nsla. Den mest kĂ€nda sevĂ€rdheten i omrĂ„det Ă€r landets största buddha-staty, Tuong Phat Nam, som vilar pĂ„ berget Takou, cirka tre mils resa söder om Phan Thiet. Statyn Ă€r nĂ€stan 50 meter lĂ„ng och berget Ă€r ett viktigt centrum för buddhister.

Besök marknaden i Phan Thiet

SjÀlva Phan Thiet Àr en typisk vietnamesisk stad med mycket liv och rörelse. Phan Thiet-floden rinner genom centrum och stadens hamn Àr bas för en mÀngd smÄ blÄgulröda fiskebÄtar. Stranden och naturen mÄ vara det som lockar flest semesterfirare, men marknaden i centrum Àr ocksÄ vÀrd ett besök. HÀr kan man sicksacka sig fram bland alla mÀnniskor och pruta pÄ varor som klÀder, solglasögon, klockor, cd-skivor, elektronik och leksaker. Inte sÀllan kommer nyfikna barn fram och pratar med dig pÄ nyskolad engelska.

Bo pÄ stranden

De allra flesta av Vings hotell ligger vid stranden, sÄ du lÀtt kan ta ett dopp innan frukost, och att döma av vÄra gÀsters egna betyg pÄ hotellen kommer du inte att bli besviken, vare sig du vÀljer en resa till nÄgot av vÄra lyxigare alternativ eller nÄgot av de enklare. I Vietnam fÄr du rejÀl valuta för din semesterkassa.

Res med Ving till Phan Thiet

Din resa till Phan Thiet kan kombineras med övriga resmÄl i Vietnam. Du kan Àven vÀlja att enbart bo pÄ hotell i Phan Thiet under hela vistelsen. För att boka en kombination mÄste du kontakta Ving pÄ 0771-995 995.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Hotell pĂ„ stranden
 • Fina strĂ€nder
 • Kombinera resmĂ„l
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Phan Thiet

VĂ€der
 • januari
28°21°
5
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
30°23°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
32°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
32°25°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juni
31°24°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juli
31°24°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
30°24°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • oktober
30°23°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • november
29°23°
4
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
29°22°
5
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
StrÀnder
I Phan Thiet finns en ganska trevlig strand, men det Àr inte hit semesterfirare brukar ta sig, dÄ stranden saknar de normala strandfaciliteterna som t.ex solstolar och strandbarer. De vÀljer istÀllet att bada, och Àven bo, vid den milslÄnga Ham Tien-stranden ca 12 kilometer frÄn Phan Thiet dÀr det finns solstolar och barer. Stranden bestÄr av finkornig sand och Àr överlag relativt lÄnggrund. Ofta Àr den ocksÄ bred, men pÄ grund av tidvattnet sÄ blir stranden periodvis inte lika bred. Stranden har sandbotten sÄ lÄngt en normallÄng svensk kan bottna men se upp nÀr det börjar blÄsa, vilket det ofta gör pÄ eftermiddagarna. Ibland kan det vara starka strömmar i havet, sÄ bada med försiktighet och ha uppsikt över andra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11 timmar och 45 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Med Ving kan du resa till Phan Thiet under hela Äret pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder. Flyget landar pÄ flygplatsen i Ho Chi Minh City (Saigon).
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen i Ho Chi Minh City (Saigon) till Phan Thiet ca 5-6 timmar (ca 220 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Restauranger i olika prisklasser med vietnamesisk och internationell mat. I Phan Thiet kan man Àta utsökta fisk- och skaldjursrÀtter. Hotellen serverar Àven internationell mat.

Mat och dryck i Vietnam

Den vietnamesiska maten Àr billig, nyttig och oemotstÄndlig. Den Àr sÀllan speciellt kryddstark. IstÀllet fÄr man smÄ skÄlar vid sidan om med soyasÄs, fÀrskhackad chili, salt och peppar med lime, eller fisksÄsen nuoc mam (restaurangpersonalen berÀttar gÀrna vilken krydda och rÀtt som hör ihop). Ibland kan du hitta delikatesser som groda, sköldpadda och olika sorters ormar pÄ menyn, men det Àr mycket mer vanligt med nötkött, flÀskkött, kyckling, fisk och skaldjur.... Italienska specialiteter Àr ocksÄ populÀra, sÄsom pizza och pasta.

Det vietnamesiska köket blir allt populÀrare vÀrlden över, men naturligtvis smakar det bÀst hÀr i Vietnam. Antalet traditionella rÀtter uppskattas till 500 och ingredienserna varierar. Det typiska Àr dock Àr att man anvÀnder vÀldigt mycket grönsaker i matlagningen och att produkterna sÀllan Àr genomkokta, de behandlas med mycket hög vÀrme men under kort tid, vilket gör maten nyttigare.

NÀr man sÀtter sig till bords i Vietnam har man framför sig en liten tallrik, en liten skÄl, ett par pinnar och en liten sked. Med de verktygen klarar man sig under hela mÄltiden; inga gafflar, inga knivar, inga "riktiga" tallrikar. Menyn Àr oftast översatt till engelska. TÀnk pÄ att mÀngden mat varierar frÄn en restaurang till en annan. FÄr vi Ätta vÄrrullar pÄ fatet i den ena restaurangen, sÄ kan det vara tjugo i den andra. RÀtterna anlÀnder en efter en och ordningen kan variera.

Soppa och vÄrrullar

PÄ den traditionella middagsmenyn stÄr oftast en soppa som innehÄller grönsaker, fisk, skaldjur eller kött. Till soppan har vi den lilla skÄlen, men riset kan hamna dÀr ocksÄ, och kan Àtas tillsammans med soppan om man sÄ önskar. MÄnga vietnameser Àr ekonomiska och vana att klara sig med det lilla man har, dÀrför blandar de oftast den goda soppan med riset och ibland anvÀnder de soppan bara som en smaksÀttning till riset. Förutom soppan serveras det rÀtter pÄ fat och det kan vara till exempel de mycket populÀra vÄrrullarna.... De serveras antingen stekta eller ostekta och det som finns i dem kan rÀknas upp i all evighet; nudlar blandade med köttfÀrs och grönsaker, rÄa grönsaker med rÀkor, kokta grönsaker med kryddor, variationerna Àr mÄnga. De ostekta vÄrrullarna som ger lite av en "sushi-kÀnsla" mÄste du absolut smaka pÄ! Bredvid tallriken stÄr en minimal skÄl med sÄsen som passar perfekt till vÄrrullar och Àven till andra rÀtter.

Fisk och skaldjur

Fisken sÀljs sÀllan i smÄ portioner sÄ var beredd pÄ att den anlÀnder hel, grillad eller kokt, dekorerad med örter och grönsaker. NÄgot som Àr mycket populÀrt Àr skaldjur. Krabba, blÀckfisk och rÀkor hittar du lÀtt. Om du vill Àta pÄ vietnamesiskt sÀtt, försök att klara dig med pinnarna - om det behövs kan fingrarna anvÀndas, men om du absolut mÄste ha kniv och gaffel, be servitören om sÄdana. Det brukar inte vara nÄgot problem.

Kyckling och kött

Kyckling, anka och kött skÀrs i smÄ bitar och serveras med grönsaker och kryddor. PÄ de riktigt lokala stÀllena kan köttet vara mer exotiskt Àn det vanliga flÀsk- och oxköttet. Vietnam Àr ett utmÀrkt land för alla som vill veta hur groda, sköldpadda och orm smakar. Starka kryddor som chili kan förekomma men det vietnamesiska köket Àr ganska milt. Tycker man att det blir för mycket ris sÄ finns det mÀngder av olika nudelsorter. MÄnga uppskattar att det finns sÄ mÄnga vegetariska rÀtter att vÀlja pÄ.

Dryck

Till maten kan man dricka vatten, öl, fruktjuicer eller lÀsk. Vinerna Àr dyra och en flaska australiskt eller franskt vin kan kosta mer Àn all mat som stÄr pÄ bordet. Men landet producerar ocksÄ sina egna viner. Vin frÄn Dalat, med samma namn, kan man hoppas pÄ att restaurangen har. Det Àr nÄgot att prova, men utan att förvÀnta sig för mycket. Det finns flera lokala sorters öl, testa 333 som uttalas ba ba ba ( 3 3 3 ).

Sötsaker

Den vanligaste efterrÀtten Àr fÀrsk frukt, men man kan bestÀlla pannkaka med bananer som ibland serveras med chokladsÄs. Sötsaker Àr omtyckta, men att Àta dem som efterrÀtt kan vara lite mÀktigt. Som ett mellanmÄl till det goda kaffet passar de perfekt. VÀljer du en bakelse, ta reda pÄ vad den innehÄller; det Àr inte alls ovanligt hÀr att fylla munken med köttfÀrs blandad med honung, lök och ingefÀra.

Kaffe och te

NÀr man Àr mÀtt och belÄten fÄr man naturligtvis frÄgan om man vill ha kaffe eller te. MÀngden av kaffe eller te efter mÄltiden Àr mycket liten, och koppen Àr nÀrmast av fingerborgsstorlek, men drycken Àr stark och intas huvudsakligen för att underlÀtta matsmÀltningen. BestÀller du kaffe eller te pÄ ett café sÄ Àr koppen av vanlig storlek. Te dricker man mycket av. Kaffet Àr starkt och vÀldigt gott, allrahelst nÀr det tillagas med den speciella "kaffekokaren".
Phan Thiet Àr inget resmÄl med röjigt nattliv, hög puls eller stora diskotek. LÀngs Mui Ne-stranden Àr stÀmningen lugn och tillbakalutad, och det hörs sÀllan dunkande musik pÄ nÀtterna. Det finns visserligen flera barer att tillbringa kvÀllarna pÄ, och rÀknar man in alla hotellbarer Àr utbudet relativt stort, men de Àr alla ganska lugna. En del erbjuder livemusik vissa dagar i veckan. Mest stÀmningsfullt blir det kanske pÄ en strandbar.
Shopping
Phan Thiet Ă€r en relativt stor stad med svenska mĂ„tt mĂ€tt, sĂ„ visst finns det en hel del shopping att vĂ€lja mellan. FörvĂ€nta dig dock inga mĂ€rkesbutiker eller pĂ„kostade gallerior. Inne i centrum hittar du livfulla marknader dĂ€r det mesta sĂ€ljs – klĂ€der, elektronik, instrument, leksaker, klockor, solglasögon, mc-delar och annat som behövs i den vietnamesiska vardagen. För Ă€n sĂ„ lĂ€nge kĂ€nns det inte som att man inriktar sig pĂ„ turister hĂ€r.

Ham Tien

I Ham Tien ligger det som finns lÀngs den lÄnga huvudgatan, men planera inga shoppingrundor. Med lite tÄlamod lÀr du finna smÄ souvenir- och klÀdbutiker utspridda lite hÀr och var, och det finns nÄgra stycken av vad som med lite god vilja kan kallas "shoppingcenter", men det Àr inget att rikta in sig pÄ utan mer nÄgot du spontant kan stanna till vid nÀr du Äker förbi. En liten marknad finns ocksÄ i Mui Ne, men den lockar mer med charm Àn med utbud. LÀngs stranden vandrar dÄ och dÄ smyckeförsÀljare, ofta smÄ leende damer i rishatt. Om du inte Àr intresserad rÀcker för det mesta ett leende och ett "no thank you". Lite större matvarubutik med importerade och lokala varor finner du i utkanten av Phan Thiet, med namnet Coop Mart.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Tennis och golf hör till de mest populÀra aktiviteterna i Phan Thiet.

Golf

OmrÄdet kring Phan Thiet Àr kÀnt för att sina fina golfanlÀggningar, varav flera har fÄtt fina omdömen av svenska golfare.

Surfing

Vid Ham Tien-stranden erbjuder flera firmor olika typer av surfing och vattensporter. OmrÄdet Àr ett av de billigaste i vÀrlden att skaffa sig ett sÄ kallat IKO-certifikat. Har du tÀnkt kitesurfa mycket, och Àven efter semestern kan det vara lönt att köpa begagnad utrustning. Det Àr inte omöjligt att du hittar relativt ny utrustning hÀr för mindre pengar Àn vad det hade kostat att hyra.

Gym och Spa

MĂ„nga hotell har speciella spaavdelningar och ibland ocksĂ„ gym. De flesta hotellgym motsvarar dock inte den standard som vi Ă€r vana vid, utan Ă€r som regel dĂ„ligt utrustade. Även klassisk massage erbjuds pĂ„ mĂ„nga stĂ€llen, bĂ„de inomhus och utomhus.

Jeep-safari

Arrangeras i de stora sanddynerna norr om Mui Ne. Hör med ditt hotell för mer information.

Vandrings-, klÀttrings- och kanotturer

Arrangeras av vÀlrenommerade eventföretag. Hör med ditt hotell för mer information.

Cykeluthyrning

Det finns mÄnga i Ham Tien-omrÄdet som hyr ut cyklar med skiftande kvalitet. Priserna varierar ocksÄ en del. Flera hotell hyr ocksÄ ut cyklar.

Fiskebyn Mui Ne

Bor du vid Ham Tien-omrÄdet kan du hyra en cykel och ta dig till den lilla fiskebyn Mui Ne nÄgon mil bort. Cykelhyra gÄr pÄ omkring tvÄ dollar per dag. Byn Àr en total kontrast mot de fina hotellen och mysiga restaurangerna. Gamla damer i rishattar, skoluniformerade oskygga barn, lös boskap, husdjur och mÀngder med blÄgulröda fiskebÄtar i hamnen.

Cham-tornet Thap Po Sanu

Thap Po Sanu Àr en trevlig och nÀrbelÀgen sevÀrdhet strax utanför Phan Thiet. BestÄr av tre vackra torn som byggdes av Cham-folket pÄ 700-talet.
Hur du tar dig runt
Utan ett vietnamesiskt körkort fĂ„r du inte köra bil i Vietnam. Att hyra bil med chaufför gĂ„r dĂ€remot utmĂ€rkt. Man kan ocksĂ„ hyra en motorcykel med chaufför. Motorcykeltaxi Ă€r förmĂ„nligare Ă€n vanlig biltaxi. I den tĂ€ta trafiken i Saigon rekommenderas dock att endast anvĂ€nda sig av biltaxi, eller det mycket mer miljövĂ€nliga sĂ€ttet – att gĂ„!
Taxi Àr det vanligaste fÀrdmedlet men Àven buss finns, bl.a. frÄn Phan Thiet till Mui Ne och Phan Thiet till Saigon. Det finns ocksÄ gott om cykel- och motorcykeluthyrare. HÄller du dig runt Mui Ne och Ham Tien kan det vara ett trevligt alternativ, men undvik Phan Thiets trafikdjungel. Stressa inte upp dig av allt tutande, signalen betyder inte irritation som det ofta kan göra hemma, utan Àr helt enkelt ett sÀtt att göra dig uppmÀrksam. GÄr eller stÄr du vid en trafikerad vÀg kommer garanterat motorcykel-taxis att stanna upp och vilja skjutsa dig till en mÀngd föreslagna stÀllen för en prutningsbar summa. Det Àr hjÀlmtvÄng pÄ moped, skoter och motorcykel. De allra flesta har med sig en hjÀlm till passagerare, men huvudlöss Àr inte helt ovanligt sÄ taxi kanske Àr att föredra.

Lokalbuss

Lokalbussar finns det gott om pÄ de olika resmÄlen. Generellt kan sÀgas att de hÄller lÄg standard vad gÀller bekvÀmlighet och sÀkerhet. I Phan Thiet kan det dock vara en bra idé att Äka in till staden med lokalbuss. Det finns dock inga fasta tidtabeller för lokalbussarna.
Fakta

VĂ„r service

Till Phan Thiet reser du pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst, returbiljett krÀvs. Inget visum krÀvs för vistelse i upp till 15 dagar pÄ fastlandet och för vistelse i upp till 30 dagar pÄ Phu Quoc. För mer information hÀnvisar vi till Vietnams ambassad pÄ telefon 08-556 210 71.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Vietnam.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Lokala högtider

Det vietnamesiska nyÄret Àr samma som det kinesiska nyÄret. NyÄret infaller 5 februari 2019. 2-3 dagar innan och efter Àr det mesta stÀngt. Högtiden Àr landets viktigaste, och alla offentliga kommunikationer Àr ofta fullbokade en vecka före och efter nyÄret eftersom mÄnga Äker hem till sina slÀktingar. Under denna period tar transporter ofta lÀngre tid Àn normalt.

Valuta och betalning

Dong (VND). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras i begrÀnsad utstrÀckning i Vietnam, dock accepteras de vanligtvis pÄ större restauranger och pÄ hotellen. HÄll alltid noggrann kontroll pÄ ditt kort! Uttagsautomater finns i stor utstrÀckning i Saigon och Phan Thiet stad. Det Àr bÀst att ta med USD för vÀxling till dong, SEK i kontanter gÄr inte att vÀxla. Maxbelopp i uttagsautomaterna Àr ofta 2 miljoner dong per dag (ca 700 kronor).

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

Strömstyrkan Àr 220V. PÄ de flesta hotell behöver man inte adapter om man har vanliga runda 2-stickskontakter. Vissa hotell har kontakter som passar till brittiska 3-stickskontakter, typ G, och dÄ kan det bli nödvÀndigt med en adapter. Dock har hotellen vanligtvis adapters till lÄns.

SprÄk

Vietnamesiska (kinh)

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Det gÄr fint att resa med barn till Phan Thiet, sÀrskilt om de Àr lite större. För mindre barn finns det andra resmÄl i Vietnam, till exempel Phu Quoc, som passar bÀttre.

Stranden

Stranden Àr lÄng, bred, mjuk och lugn. De som kan stÀlla till problem Àr vÄgorna, dÄ det ibland kan blÄsa ganska rejÀlt hÀr. VÀlj hotellpoolen om det kÀnns osÀkert. Ibland kan det finnas strandloppor pÄ strÀnderna i Phan Thiet. Betten kÀnns inte, de kan klia. Klia inte pÄ dem! Vill du absolut undvika loppbett bör du stanna vid poolen, och endast gÄ ner till havet för att ta ett snabbt dopp.

Barnvagn

I Mui Ne har nya fÀrggranna trottoarer anlagts lÀngs huvudgatan, men hÀr verkar man mer ha tÀnkt dekoration Àn praktisk nytta. Abrupta avbrott vid varje utfart, och trÀd planterade mitt i dem gör dem inte helt perfekta för barnvagnen. Bitvis Àr de breda och fina, bitvis svÄra att ta sig fram pÄ. Att gÄ vid sidan av vÀgen Àr heller inte att rekommendera. Visserligen Àr vÀgen rak och trafiken inte skrÀckinjagande, men farterna Àr ibland höga och det passerar en del tyngre trafik.

Restauranger

Vietnamesisk mat Àr sÀllan kryddstark och lÀtt att tycka om, men skulle barnen vilja ha nÄgot annat brukar pasta och pizza vara sÀkra kort. MÄnga restauranger vid Mui Ne-stranden kan erbjuda nÄgot av detta.
Sök din resa till Phan Thiet