Se hotell (23)

Resor till Saigon

Din resa till Saigon, eller Ho Chi Minh City, kan vara början på ett fantastiskt semesteräventyr med spännande upplevelser, vacker natur och vänliga människor.
Saigon är den ekonomiska huvudstaden i Vietnam. Här finns det gott om exempel på det moderna och det mera tidlösa Vietnam; de nya skyskraporna sida vid sida med den franska anstrykningen i distrikt 1, pagoderna i Cholon-distriktet, och överallt de matstånd, caféer och restauranger som sörjer för att stadsborna aldrig är långt från sina högt skattade vårrullar eller nudelsoppor. Här får du en resa full av upplevelser och intryck på marknader, torg och i tempel.

Franska och amerikanska influenser

Saigon är en spännande asiatisk storstad med flagnade franska kolonialvillor och många sevärdheter. En resa till Ho Chi Minh City bjuder på färgstarka marknader, gatucaféer med högtalare som underhåller hela kvarter, trendiga små kaffebarer, dockteater i lummiga parker och buddistmunkar med doftande rökelse. Här finns också över 200 pagoder, det myllrande Chinatown, Historiska Museet, Ben Thanh Market med allt från t-shirts till solmogen frukt. På gatorna säljs mat, elektronik och mycket annat. I varje kvarter känner man gårdagens historia. Under din resa till Saigon kommer du uppleva en salig blandning av franskt, amerikanskt och vietnamesiskt. Vill du varva ner i myllret kan du ta en immig öl på hotell Rex, där amerikanerna höll sina presskonferenser under kriget. För du kommer att behöva vila mellan varven.

Cu Chi-tunnlar och "di choi"

Saigon är en stad full av sevärdheter, och ett besök till Cu Chi är nästan ett måste. Detta tunnelsystem grävdes av Viet Minh 1948 för att senare utvidgas av FNL-gerillan under kriget. Här rymdes förråd, sovsalar, sjukhus och skolor, och det är en upplevelse att gå ner i de tunnlar som är öppna för turister.

Lyxigt boende i Saigon

Om du bokar din resa till Saigon med Ving kan du välja bland några riktigt lyxiga hotell med perfekt läge. Från våra hotell behöver du oftast inte gå långt för att stöta på något intressant. När du sedan känner dig mätt på upplevelser och intryck kan det vara skönt att veta att en andningspaus vid hotellpoolen inte är långt borta. Vill du ha ännu mer sol och bad kan du kombinera din resa till Saigon med något av våra vietnamesiska resmål vid kusten, som Nha Trang eller Phan Thiet.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Hotell för vuxna
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Saigon

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Saigon finns det inga stränder. Vissa hotell har pool.
Mat, dryck och nattliv
I Saigon finns restauranger av olika slag, från de små soppköken som säljer nudelsoppa till lyxiga franska gourmetrestauranger. På många lokala restauranger, som bara är täckta av ett stort plåttak, sitter nästan enbart sällskap av män, som träffas för att dricka stora mängder av öl och äta en bit mat. Vietnamesiska kvinnor dricker i allmänhet inte alkohol och röker inte. Vietnameser äter tillsammans, det vill säga de beställer in flera smårätter som de sedan delar på. Något de däremot sällan delar på är notan, vilket ses som en egenhet bland utlänningar. Maten är häpnadsväckande billig och öl likaså. Bara vinet kan tyckas dyrt, eftersom det är importerat. Det finns ett lokalt vin som heter Dalat, som produceras på höglandet i centrala Vietnam. Det är billigt, ca halva priset mot de importerade, så du kan gott kosta på dig ett smakprov. Äter du på små lokala ställen kan du klara dig på under 150.000 Dong per dag. Välj i så fall restauranger med mycket folk. Det är ett tecken på att god och billig mat serveras.

Vietnameserna börjar oftast dagen med nudelsoppa, frukostris (com tam) eller en baguette. Till lunch och middag äter de ris, med fisk, kyckling eller kött och grönsaker. Vietnam är också känt för sina läckra havsrätter – bläckfisk, räkor, krabba, havsräkor etc.

Get är en annan specialitet, det finns restauranger som enbart serverar geträtter. Bli inte heller förvånad om du stöter på märkliga maträtter som hundkött, getpenis, ankembryo, krokodil, orm, och råtta. Många av de märkligaste rätterna anses ofta vara potenshöjande.

Till maten – frukost och lunch - dricker man vanligen iste. Öl är annars den stora måltidsdrycken, bland män vill säga. De lokala ölsorterna heter 333 och Saigon Beer. Annars är Tiger Beer mycket populärt. I spritväg är det risbrännvin som gäller, och ibland kan man få den med en ihopringlad orm i flaskan. På diskoteken ska du inte bli förvånad över att se vietnameser som dricker dricksglas med Hennessy konjak med is eller Coca Cola. Det är statusdrycken nummer ett och signalerar att man har det gott ställt.

Vietnams tre kök

Köken skiljer sig åt i norra, centrala och södra Vietnam. Har du ätit på en vietnamesisk restaurang utanför Vietnam har du antagligen prövat på det sydvietnamesiska köket, med mycket färska örter och tropiska smaker. I centrala delarna blir maten mer kryddstark, oftast används färsk chili, och också gärna räkpasta. I norr antar maten en smak av det kinesiska köket. Här används mycket konserverade grönsaker, torkad svamp, och färre färska grönsaker och örter. Svartpeppar ersätter ofta den färska chilin. Den vietnamesiska maten är sällan kryddstark. Istället får man små skålar vid sidan om med soja, färskhackad chili, salt och peppar med lime, eller den berömda fisksåsen nuoc mam. Personalen på restaurangen berättar gärna vilken krydda eller sås som hör till vilken rätt.

Det finns många utmärkta restauranger i Vietnam, i synnerhet i Saigon. Men man ska för den skull inte gå miste om de vietnamesiska gatuköken, som bjuder på både mat och upplevelser. Många söker sig till området kring Ben Than-marknaden, där gatorna förvandlas till rader av spännande uteserveringar och salustånd efter klockan sex på kvällen. Detta bör man inte missa om man är i landet.

Mat och dryck i Vietnam

Den vietnamesiska maten är billig, nyttig och oemotståndlig. Den är sällan speciellt kryddstark. Istället får man små skålar vid sidan om med soyasås, färskhackad chili, salt och peppar med lime, eller fisksåsen nuoc mam (restaurangpersonalen berättar gärna vilken krydda och rätt som hör ihop). Ibland kan du hitta delikatesser som groda, sköldpadda och olika sorters ormar på menyn, men det är mycket mer vanligt med nötkött, fläskkött, kyckling, fisk och skaldjur. Italienska specialiteter är också populära, såsom pizza och pasta.

Det vietnamesiska köket blir allt populärare världen över, men naturligtvis smakar det bäst här i Vietnam. Antalet traditionella rätter uppskattas till 500 och ingredienserna varierar. Det typiska är dock är att man använder väldigt mycket grönsaker i matlagningen och att produkterna sällan är genomkokta, de behandlas med mycket hög värme men under kort tid, vilket gör maten nyttigare.

När man sätter sig till bords i Vietnam har man framför sig en liten tallrik, en liten skål, ett par pinnar och en liten sked. Med de verktygen klarar man sig under hela måltiden; inga gafflar, inga knivar, inga "riktiga" tallrikar. Menyn är oftast översatt till engelska. Tänk på att mängden mat varierar från en restaurang till en annan. Får vi åtta vårrullar på fatet i den ena restaurangen, så kan det vara tjugo i den andra. Rätterna anländer en efter en och ordningen kan variera.

Soppa och vårrullar

På den traditionella middagsmenyn står oftast en soppa som innehåller grönsaker, fisk, skaldjur eller kött. Till soppan har vi den lilla skålen, men riset kan hamna där också, och kan ätas tillsammans med soppan om man så önskar. Många vietnameser är ekonomiska och vana att klara sig med det lilla man har, därför blandar de oftast den goda soppan med riset och ibland använder de soppan bara som en smaksättning till riset. Förutom soppan serveras det rätter på fat och det kan vara till exempel de mycket populära vårrullarna. De serveras antingen stekta eller ostekta och det som finns i dem kan räknas upp i all evighet; nudlar blandade med köttfärs och grönsaker, råa grönsaker med räkor, kokta grönsaker med kryddor, variationerna är många. De ostekta vårrullarna som ger lite av en "sushi-känsla" måste du absolut smaka på! Bredvid tallriken står en minimal skål med såsen som passar perfekt till vårrullar och även till andra rätter.

Fisk och skaldjur

Fisken säljs sällan i små portioner så var beredd på att den anländer hel, grillad eller kokt, dekorerad med örter och grönsaker. Något som är mycket populärt är skaldjur. Krabba, bläckfisk och räkor hittar du lätt. Om du vill äta på vietnamesiskt sätt, försök att klara dig med pinnarna - om det behövs kan fingrarna användas, men om du absolut måste ha kniv och gaffel, be servitören om sådana. Det brukar inte vara något problem.

Kyckling och kött

Kyckling, anka och kött skärs i små bitar och serveras med grönsaker och kryddor. På de riktigt lokala ställena kan köttet vara mer exotiskt än det vanliga fläsk- och oxköttet. Vietnam är ett utmärkt land för alla som vill veta hur groda, sköldpadda och orm smakar. Starka kryddor som chili kan förekomma men det vietnamesiska köket är ganska milt. Tycker man att det blir för mycket ris så finns det mängder av olika nudelsorter. Många uppskattar att det finns så många vegetariska rätter att välja på.

Dryck

Till maten kan man dricka vatten, öl, fruktjuicer eller läsk. Vinerna är dyra och en flaska australiskt eller franskt vin kan kosta mer än all mat som står på bordet. Men landet producerar också sina egna viner. Vin från Dalat, med samma namn, kan man hoppas på att restaurangen har. Det är något att prova, men utan att förvänta sig för mycket. Det finns flera lokala sorters öl, testa 333 som uttalas ba ba ba ( 3 3 3 ).

Sötsaker

Den vanligaste efterrätten är färsk frukt, men man kan beställa pannkaka med bananer som ibland serveras med chokladsås. Sötsaker är omtyckta, men att äta dem som efterrätt kan vara lite mäktigt. Som ett mellanmål till det goda kaffet passar de perfekt. Väljer du en bakelse, ta reda på vad den innehåller; det är inte alls ovanligt här att fylla munken med köttfärs blandad med honung, lök och ingefära.

Kaffe och te

När man är mätt och belåten får man naturligtvis frågan om man vill ha kaffe eller te. Mängden av kaffe eller te efter måltiden är mycket liten, och koppen är närmast av fingerborgsstorlek, men drycken är stark och intas huvudsakligen för att underlätta matsmältningen. Beställer du kaffe eller te på ett café så är koppen av vanlig storlek. Te dricker man mycket av. Kaffet är starkt och väldigt gott, allrahelst när det tillagas med den speciella "kaffekokaren".
I Saigon finns flera biografer, och gott om diskotek och barer, bl.a. Hard Rock Café på Hai Ba Trung Street och jazzbaren Sax´n Art som ägs av landets största jazzmusiker, saxofonisten Tran Manh Tuan. Vietnameserna är ett folk som går till sängs tidigt, trots det har Saigon ett rikt nattliv. Ett av vietnamesernas favoritnöjen är karaoke, och det finns gott om ställen. Många av dessa är dock mest ämnade för män, eftersom det jobbar sällskapsdamer där. Dessa ställen kallas Bia Om.

Vattenteater

Den kanske mest unika, men samtidigt mest lättillgängliga formen av teater, är vattendockteater. Till musik spelas scener upp med imponerande skicklighet. Dessa scener avspeglar ofta det traditionella livet på landet, med dess vardagssysslor och ceremonier.

Stå upp-komik

Den folkliga ståuppkomik-teatern är en upplevelse även om du inte förstår språket. Hög stämning, där skämten levereras på smattrande vietnamesiska.

Musik

Vietnamesisk opera, sk Cai Luong, kallas i norr för "cheo". Denna speciella vietnamesiska scenform växte fram ur folkmusiken i början av förra seklet, och har vissa gemensamma drag med kinesisk opera; sång och tal om vartannat. Programmet är oregelbundet, så ring för information. Be dock någon vietnamesiskspråkig om hjälp, för här talas ingen engelska. Populärmusik, upplev en konsert på vietnamesiska med några av de skickliga lokala förmågorna. Under en kväll uppträder ett tiotal artister efter varandra.
Shopping
I Saigon finns både spännande och unik shopping. Tyg, inredningsprylar och bruksföremål brukar vara bra köp. Det är billigt att sy upp kläder, och det finns gott om skräddare. Ta gärna med favoritplagg hemifrån och låt en skräddare kopiera dem. Längs Dong Khoi Street finns många affärer som säljer natursilke, och det här är tillfället för damerna att sy upp en festblåsa eller en bröllopsklänning. Här finns också designbutiker som Louis Vuitton och Gucci. Du bör inte missa ett besök på Ben Thanh marknaden i distrikt 1. Här finner man allt från frukt, grönsaker till kaffe och te, väskor, t-shirts och mycket mer. Saigon Square på Nam Ky Khoi Nghia Street har stort urval av kläder och väskor. Det finns riktigt många optiker i Saigon, men många av dem talar inte engelska.

Optiker

Du kan låta göra ett par snygga glasögon hos någon optiker i Saigons första distrikt. Ta med recept hemifrån eller dina gamla glasögon, så slipper du göra en synundersökning på knagglig engelska.

Dong Khoi Street

Längs denna legendariska gata, som under Indokinatiden hette Rue Catinat, hittar du ett exklusivt urval av vietnamesiskt hantverk och tygaffärer. Relativt höga priser, men här finns "allt".

De Tham Street

Ligger i hjärtat av backpackers-området. Här kan du fynda kläder, hantverksföremål, cd-skivor och datorspel för en billig penning.

Le Loi Street

Kantas av affärer med blandade sortiment i alla prisklasser. Här hittar du silkeskläder, gamla militärprylar, hantverksföremål, T-shirts, kepsar etc. Turistgatan nummer ett i Saigon, i distrikt 1.

Diamond Plaza

Detta är ett av Saigons moderna skrytbyggen, ett elegant varuhus för vietnameser med bra ekonomi och utlänningar. Här finns märkesvaror, men även en hel del billiga varor. Kläder, klockor, parfymer, sportartiklar etc.

Ben Thanh Market

Stor marknadsplats under tak i Saigons första distrikt. Byggdes 1914 och kallades under fransmännens era Les Halles Centrales. Här kan du fynda allt mellan himmel och jord: tyg, kläder och presentartiklar. Kom ihåg att pruta ordentligt. Du brukar kunna få ner ursprungspriset med 30-50 %. Ligger i korsningen av Le Loi Street, Ham Nghi Boulevard, Tran Hung Dao Street och Le Lai Street, distrikt 1.

Saigon Square

I närheten av Benh Thanh-marknaden ligger Saigon Square. Inte riktigt lika stor som marknaden, men ändå ett stort utbud av framför allt kläder. Här är inte försäljarna alls lika påstridiga som på Benh Thanh-marknaden och utgångspriset är oftast inte lika högt. Men försök pruta ändå.

Parkson

Detta är en kedja med flera varuhus i Saigon. På shoppinggatan Dong Khoi, bredvid Continental Hotel, ligger den mest centrala av dessa. Här finns det märkesvaror och, med vietnamesiska mått mätt, lite dyrare produkter.

Vincom Center

Saigons största och mest exklusiva shoppingcenter med alltifrån Armani och Jimmy Choo till Mango och Nike.

Saigon Tax

Mitt i centrala Saigon, vid korsningen Nguyen Hue och Le Loi ligger detta populära luftkonditionerade varuhus i fyra våningar. Här är det mycket kläder och presentartiklar. En blandning av varuhus och marknad, där en del butiker har fasta priser medan andra har prutmån.

Skräddare

Det är billigt att sy upp kläder, och det finns gott om skräddare. Ta gärna med favoritplagg hemifrån och låt en skräddare kopiera dem.
När du syr upp kläder är det några saker du bör tänka på:
• Pruta på priset och betala inte hela summan i förväg.
• Det kan ta lång tid. Om du syr upp komplicerade klänningar och kostymer krävs det att du kommer på tre till fyra provningar. Beställ dina kläder i början av semestern!
• Kontrollera tygets kvalitet ordentligt innan du låter sy upp ett plagg.
• Kontrollera sömmarna. Be skräddaren visa dig vilka sömmar på plagget som är färdiga och dra i dem för att se om de är fasta och hållbara.
• Syna allting mycket noga innan du betalar. När du har mottagit dina varor och gått ut från butiken, är det mycket svårt att få pengar tillbaka av skräddarna om du senare blir missnöjd.
Sport och Träning
Det enklaste sättet att röra på sig i Saigon, där man sällan går många meter beroende på hettan och trafiken, är att besöka något av de stora hotellen, som vanligen har träningsfaciliteter och swimmingpool.
Aktiviteter och sevärdheter
Bowling och biljard. Man kan även gå på matlagningskurs för att lära sig laga vietnamesisk mat.

Massage

Det finns många massageinrättningar i Saigon, och de är mestadels ämnade för män. På hotellen finns dock massage för bägge könen, men som man får du vara beredd på att du kan få vissa förslag om andra tjänster än bara massage.
Det finns flera intressanta utflykter och gott om sevärdheter på både kortare och längre avstånd från från Ho Chi Minh City. Det smidigaste sättet är att följa med på någon utflykt som ordnas av resebyråer, eftersom turerna är arrangerade i detalj, och befolkningen utanför stan sällan talar engelska. Nackdelen med arrangerade utflykter är att man färdas längs ett alltför färdigt stråk. Du kan också hyra bil eller minibuss privat, med tillhörande guide, hos vissa resebyråer.

Cu Chi Tunnlarna

Endagstur från Ho Chi Minh City. Här kan du gå ner i tunnlarna där Viet Cong gerillan verkade under kriget. Inget för folk med cellskräck, även om tunnlarna förstorats för besökande turister. Ett helt samhälle rymdes i dessa tunnlar som på sina ställen låg åtta meter under jorden, var 250 kilometer långa och löpte ända in över gränsen till Kambodja.

Mekongdeltat

En- eller tvådagarsutflykt. Att åka båt på Mekongfloden är en oförglömlig upplevelse. Här och där bildar vegetationen tunnlar av grönska. Man passerar hus på pålar längs strandkanten och ser ett genuint vardagsliv där floden har en central funktion. Besök t.ex den flytande marknaden i Can Tho i gryningen. Här säljs frukt och grönsaker mellan båtar som färdats inifrån någon av flodens vidsträckta armar.

Vung Tau

Strandort 128 kilometer sydöst om Saigon. Hit kan du resa med båt, tar ca en timme, eller med bussresa, vilket tar ungefär dubbelt så lång tid. Under fransmännens era i Vietnam gick Vung Tau under namnet Cap St Jacques. Detta är en mycket populär badort bland lokalbefolkningen, och det är oftast mycket folk på stränderna. Gott om hotell i alla prisnivåer. Lång fin strandpromenad som du med fördel färdas på med en hyrd moped.

Long Hai Beach

Strandort 30 kilometer nordöst om Vung Tau. Hit åker du med buss eller bil.

War Remnants Museum

Före detta War Crimes Museum, utställning med fotografier och vittnesmål från kriget, som inte lämnar någon oberörd. Det bör dock sägas att museet är starkt vinklat från ett nordvietnamesiskt perspektiv.

Ho Chi Minh Museum

Ligger i en rosa byggnad i stadens fjärde distrikt. Det är ett sinnrikt museum som friskar upp kunskaperna om Vietnams historia, och tecknar Ho Chi Minhs spännande livsöde. Här kan du se hans fotografier och kuriosaföremål, t ex läsglasögon och vattenkannan han vattnade sina orkidéer med.

Art Museum

Modern vietnamesisk konst, som dock är mindre intressant, och självständig, än den man finner på gallerierna. Även revolutionär och propagandistisk konst, och en samling av äldre konst.

Pagoder

Det finns otaliga mindre och större pagoder, buddhisttempel, i Saigon, och du bör definitivt besöka någon av dessa för att uppleva en alltjämt mycket levande religiös kult. Speciellt under det kinesiska nyåret – Tet – som infaller i slutet av januari/början av februari är aktiviteten livlig.

Återföreningspalatset

Här huserade den sydvietnamesiske generalen Minh, som varit statschef i blott 43 timmar, när nordvietnamesiska NVA-tanks forcerade grindarna den 30 april 1975 och satte punkt för kriget. Denna sextiotalsbyggnad är en historiskt laddad plats där många rum finns bevarade på samma sätt som de såg ut på befrielsedagen. I källaren finns ett nätverk av tunnlar, en bunker och en krigscentral.

Katedraler

Det finns gott om katoliker i södra Vietnam, och följaktligen också många kyrkor. Notre Dame Cathedral är en av de mest kända, byggd mellan 1877 och 1883. Den ligger i hjärtat av Saigon, högst upp på Dong Khoi Street.

Cha Tam

Cha Tam i Cho Lon, District 5, är känd av allt annat än kristliga skäl. Det var hit som president Diem flydde med sin bror under kuppen 1963, och senare blev skjuten. Det hela gick till hävderna som "suicide with no hands".
Hur du tar dig runt
Med mindre du har ett vietnamesiskt körkort får du inte köra bil i Vietnam. Att hyra bil med chaufför går däremot utmärkt. Man får däremot köra moped med svenskt körkort om inte mopedens motorstorlek överskrider 50 cc. Men tycker man att det känns farligt i trafiken kan man också hyra en moped med chaufför. Motorcykeltaxi är förmånligare än vanlig biltaxi. I den täta trafiken i Saigon rekommenderas dock att endast använda sig av taxi, eller det mycket mer miljövänliga sättet – att gå!
Taxi. I Vietnam får man endast köra bil med ett vietnamesiskt körkort. Moped eller motorcykel är endast tillåtet till en motorkapacitet av 50 cc (kubik) större kräver vietnamesiskt körkort.

taxi

Ska man ta sig fram i Saigon är det taxi som gäller. Kom ihåg att ha adressen nedskriven, eftersom det vietnamesiska språket är extremt svårt att uttala. Se också till att chauffören sätter på taxametern, även om en resa är mycket billig. Det finns många taxibolag, dock är inte alla seriösa. Taxin ska ha sitt taxinummer synligt på vindrutan och på sidan av bilen. Ytterligare ett sätt att färdas, visserligen mer riskabelt, är att ta en sk Honda Om, en motorcykeltaxi.

Lokalbuss

Lokalbussar finns det gott om på de olika resmålen. Generellt kan sägas att de håller låg standard vad gäller bekvämlighet och säkerhet. Inom Saigon kan det vara spännande att prova på att åka med lokalbussen, t.ex. från Ben Than-marknaden till Cholon. För längre sträckor rekommenderas inte lokalbussarna, av säkerhetsskäl.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Lokala högtider

Det vietnamesiska nyåret är samma som det kinesiska nyåret. Nyåret infaller 5 februari 2019. 2-3 dagar innan och efter är det mesta stängt. Högtiden är landets viktigaste, och alla offentliga kommunikationer är ofta fullbokade en vecka före och efter nyåret eftersom många åker hem till sina släktingar. Under denna period tar transporter ofta längre tid än normalt.

Valuta och betalning

Dong (VND). Vanliga kort som Visa och Mastercard accepteras i begränsad utsträckning i Vietnam, dock accepteras de vanligtvis på större restauranger och på hotellen. Håll alltid noggrann kontroll på ditt kort! Uttagsautomater finns i stor utsträckning i Saigon. Bäst är att ta med USD för växling till dong, SEK i kontanter går inte att växla. Maxbelopp i uttagsautomaterna är ofta 2 miljoner Dong per dag (ca 700 kronor).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

Strömstyrkan är 220V. På de flesta hotell behöver man inte adapter om man har vanliga runda 2-stickskontakter. Vissa hotell har kontakter som passar till brittiska 3-stickskontakter, typ G, och då kan det bli nödvändigt med en adapter. Dock har hotellen vanligtvis adapters till låns.

Språk

Vietnamesiska (kinh)
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Med Ving kan du resa till Ho Chi Minh City under hela året på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Ho Chi Minh City (Saigon) till hotellen är ca 45 minuter (ca 12 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
31°21°
5
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • februari
32°22°
6
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • mars
33°23°
6
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • april
34°24°
6
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • maj
33°25°
5
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juni
32°24°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • juli
31°24°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • september
31°24°
5
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • oktober
31°23°
4
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • november
31°23°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • december
31°22°
4
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Saigon
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.