Se hotell (22)

Resor till Saigon

Din resa till Saigon, eller Ho Chi Minh City, kan vara början på ett fantastiskt semesteräventyr med spännande upplevelser, vacker natur och vänliga människor.
Saigon är den ekonomiska huvudstaden i Vietnam. Här finns det gott om exempel på det moderna och det mera tidlösa Vietnam; de nya skyskraporna sida vid sida med den franska anstrykningen i distrikt 1, pagoderna i Cholon-distriktet, och överallt de matstånd, caféer och restauranger som sörjer för att stadsborna aldrig är långt från sina högt skattade vårrullar eller nudelsoppor. Här får du en resa full av upplevelser och intryck på marknader, torg och i tempel.

Franska och amerikanska influenser

Saigon är en spännande asiatisk storstad med flagnade franska kolonialvillor och många sevärdheter. En resa till Ho Chi Minh City bjuder på färgstarka marknader, gatucaféer med högtalare som underhåller hela kvarter, trendiga små kaffebarer, dockteater i lummiga parker och buddistmunkar med doftande rökelse. Här finns också över 200 pagoder, det myllrande Chinatown, Historiska Museet, Ben Thanh Market med allt från t-shirts till solmogen frukt. På gatorna säljs mat, elektronik och mycket annat. I varje kvarter känner man gårdagens historia. Under din resa till Saigon kommer du uppleva en salig blandning av franskt, amerikanskt och vietnamesiskt. Vill du varva ner i myllret kan du ta en immig öl på hotell Rex, där amerikanerna höll sina presskonferenser under kriget. För du kommer att behöva vila mellan varven.

Cu Chi-tunnlar och "di choi"

Saigon är en stad full av sevärdheter, och ett besök till Cu Chi är nästan ett måste. Detta tunnelsystem grävdes av Viet Minh 1948 för att senare utvidgas av FNL-gerillan under kriget. Här rymdes förråd, sovsalar, sjukhus och skolor, och det är en upplevelse att gå ner i de tunnlar som är öppna för turister.

Lyxigt boende i Saigon

Om du bokar din resa till Saigon med Ving kan du välja bland några riktigt lyxiga hotell med perfekt läge. Från våra hotell behöver du oftast inte gå långt för att stöta på något intressant. När du sedan känner dig mätt på upplevelser och intryck kan det vara skönt att veta att en andningspaus vid hotellpoolen inte är långt borta. Vill du ha ännu mer sol och bad kan du kombinera din resa till Saigon med något av våra vietnamesiska resmål vid kusten, som Nha Trang eller Phan Thiet.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala hotell
  • Hotell för vuxna
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Saigon

SÖK DIN RESA TILL Saigon