Vietnam

Vietnam

Vietnam

Vietnam lockar med härliga stränder, spännande historia, fantastisk mat och livligt folkliv. Vinterns nyhet är Vings direktflyg till den vackra ön Phu Quoc.

Det är lätt att hitta sin egen favorit i Vietnam. Somliga fastnar för den utsökta maten, andra fascineras av landets händelserika historia. Många tycker om att bara strosa omkring på marknader och torg för att njuta av folklivet, och så finns det så klart de som helst beger sig till någon av de härliga stränderna för att njuta av sol och bad. Lyckligtvis behöver man inte välja. Nästan var du än är i Vietnam hinner du med allt detta, och mer under en dag. Som till exempel på vinterns charternyhet: Phu Quoc.

Läs mer om Vietnam Dölj text

Nyhet: flyg non stop till Phu Quoc!
Till vintern 2017/2018 kan du flyga non stop till Phu Quoc med Ving. På bara elva timmar kommer du direkt från Sverige till denna vietnamesiska ö, som trots att den inte är så stor rymmer så mycket: stränder, kultur, folkliv och fantastiska matupplevelser.

Hela Vietnam på en vecka
Vill du se mer av Vietnam ska du följa med på vår veckolånga rundresa som tar dig från Hanoi i norr, med en kryssning i Halong Bay, stadsrundtur och mycket mer innan du flyger ner till Da Nang för att se kejsarstaden Hue, parfymfloden och flera lokala sevärdheter innan vi åker vidare till Ho Chi Minh City, där vi givetvis besöker de berömda Cu Chi-tunnlarna och tillbringar en hel dag i Mekongdeltats fascinerande natur. Avrunda sedan en spännande rundtursvecka med en avkopplande vecka på Phu Quoc.

Vings Vietnam
Förutom Phu Quoc erbjuder Ving fyra andra resmål i Vietnam, dit du reser med reguljärflyg och valfri reslängd; städerna Saigon och Hanoi, samt badorterna Phan Thiet, och Nha Trang.

När är det bäst väder i Vietnam?
Vietnam har ett monsuntropiskt klimat med stora temperaturskillnader mellan norr och söder. I södra Vietnam, där Phu Quoc, Ho Chi Minh City (Saigon), Phan Thiet och Nha Trang ligger, är det liten skillnad i temperaturen mellan sommar och vinter. Den bästa perioden att åka hit är från december till april, då det är som torrast. Regnperioden pågår från maj till november. Regnet kommer oftast i form av kraftiga skurar, med soliga perioder däremellan.

Phu Quoc
Dagstemperaturen ligger runt 29-33 grader året om och nattemperaturen kring 21-24 grader. Vattnet är också varmt, ca 28-30 grader.

Ho Chi Minh City (Saigon)
Här är genomsnittstemperaturen 31-34 grader dagtid och 21-25 grader nattetid året om. Luftfuktigheten är hög. Varmast är det i april med 34 grader.

Phan Thiet
I Phan Thiet är det som torrast mellan januari och april. Dagstemperaturen ligger runt 28-32 grader dagtid och 21-25 grader nattetid året om. I vattnet är det ca 25-29 grader.

Nha Trang
I Nha Trang varierar medeltemperaturen mellan 26 grader i januari och 32 grader i maj-augusti. På natten ligger den runt 21-25 grader året om och i vattnet är det ca 25-29 grader.

Hanoi
I norra Vietnam, där Vings resmål Hanoi ligger, råder varma somrar, runt 30 grader dagtid och 25 grader nattetid, medan vintrarna är betydligt kyligare, sällan över 20 grader dagtid. November, december och januari är de torraste månaderna med minst nederbörd, även om skurar förekommer under hela vintern. Nederbörden ökar under tidig vår, i februari och mars, innan regnperioden träder in i april. Regnperioden pågår sedan till september/oktober, med sin klimax i augusti.

  • Valuta: Dong (VND)
  • Antal resmål:  6
  • Antal hotell:  52