Se hotell (2)

Resor till Nha Trang

En resa till Nha Trang är fylld av sol och bad, äventyr och äkta vietnamesisk vardag, detta är landets mest kompletta semesterparadis.
Nha Trang är huvudstad i provinsen Khanh Hoa och så nära en komplett semesterort man kan komma. Här finns flera riktigt fina stränder, gott om affärer, stora marknader, historiska och religiösa sevärdheter, utflyktsmål både på land och till havs och dessutom bra hotell. En resa till Nha Trang City bjuder på slående kontraster mellan genuint och modernt, där stranden och den intilliggande Tran Phu-boulevarden med sina hotell, restauranger och parker ligger som ett tjusigt skal över det pulserande, genuina och vardagliga Nha Trang. Av stadens cirka 400.000 invånare vistas de flesta utomhus och i stort sett alla äger en motorcykel. Åtminstone är det känslan man får när man strosar runt i innerstadens myller och tackar nej till motorcykeltaxi, trottoarfrisörer, öronrensare och gatuförsäljare. Trafiken kan te sig kaotisk, men du vänjer dig snabbt och snart promenerar du över gatan lika oberörd som vietnameserna själva. Tre goda skäl att resa till Nha Trang är stranden, de leende människorna och den stora Cha Dam-marknaden. Men det finns många fler.

Sju kilometer strand

Mitt i stadskärnan sträcker den sju kilometer långa, breda och finkorniga sandstranden ut sig. Trots att den ligger mitt i en relativt stor stad finns här det lugn man eftersträvar när man intar solstolen eller handduken i den mjuka sanden. Strax ovanför går stans trevliga strandpromenad som här och var letar sig in i små välvårdade parker och lekplatser. Stråket kantas av fisk- och skaldjursrestauranger och utomhuscaféer som inte bara bjuder på underbar vietnamesisk mat, utan också effektivt skärmar av stranden från stadstrafiken. Vill du ha variation på din resa ligger den mindre stranden Hong Chong bara några kilometer bort, och tar du dig sex mil norrut kan du sola och bada på fridfulla Jungle Beach. Populärt är också att resa ut till någon av de vackra öarna utanför Nha Trang.

Lyxhotell i Nha Trang

Hos Ving kan du boka en riktigt lyxig resa till Nha Trang, våra hotell ligga nära stranden, och flera av dem håller riktigt hög klass. Hotellen ligger en lagom promenad från Nha Trangs centrum.

Marknad i storstadsklass

Missa för all del inte Cha Dam-marknaden när du är i Nha Trang. Denna myllrande handelsplats kan gott och väl jämföras med storstädernas, och här lär du hitta mer än du trodde var möjligt under en resa. Och letar du efter åtrådda varor som skor, tyger, mattor, klockor, godis, tobak och lök kan du se fram emot hela avdelningar. Gränderna är trånga, människorna många och både cyklar och motorcyklar kan fara fram mitt i röran, men det känns ändå aldrig obehagligt. Vietnameser är både vänliga och hänsynsfulla, och bara du ler löser sig det mesta.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala hotell
  • Hotell för vuxna
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Nha Trang

SÖK DIN RESA TILL Nha Trang