Se hotell (3)

Resor till Nha Trang

En resa till Nha Trang är fylld av sol och bad, äventyr och äkta vietnamesisk vardag, detta är landets mest kompletta semesterparadis.
Nha Trang är huvudstad i provinsen Khanh Hoa och så nära en komplett semesterort man kan komma. Här finns flera riktigt fina stränder, gott om affärer, stora marknader, historiska och religiösa sevärdheter, utflyktsmål både på land och till havs och dessutom bra hotell. En resa till Nha Trang City bjuder på slående kontraster mellan genuint och modernt, där stranden och den intilliggande Tran Phu-boulevarden med sina hotell, restauranger och parker ligger som ett tjusigt skal över det pulserande, genuina och vardagliga Nha Trang. Av stadens cirka 400.000 invånare vistas de flesta utomhus och i stort sett alla äger en motorcykel. Åtminstone är det känslan man får när man strosar runt i innerstadens myller och tackar nej till motorcykeltaxi, trottoarfrisörer, öronrensare och gatuförsäljare. Trafiken kan te sig kaotisk, men du vänjer dig snabbt och snart promenerar du över gatan lika oberörd som vietnameserna själva. Tre goda skäl att resa till Nha Trang är stranden, de leende människorna och den stora Cha Dam-marknaden. Men det finns många fler.

Sju kilometer strand

Mitt i stadskärnan sträcker den sju kilometer långa, breda och finkorniga sandstranden ut sig. Trots att den ligger mitt i en relativt stor stad finns här det lugn man eftersträvar när man intar solstolen eller handduken i den mjuka sanden. Strax ovanför går stans trevliga strandpromenad som här och var letar sig in i små välvårdade parker och lekplatser. Stråket kantas av fisk- och skaldjursrestauranger och utomhuscaféer som inte bara bjuder på underbar vietnamesisk mat, utan också effektivt skärmar av stranden från stadstrafiken. Vill du ha variation på din resa ligger den mindre stranden Hong Chong bara några kilometer bort, och tar du dig sex mil norrut kan du sola och bada på fridfulla Jungle Beach. Populärt är också att resa ut till någon av de vackra öarna utanför Nha Trang.

Lyxhotell i Nha Trang

Hos Ving kan du boka en riktigt lyxig resa till Nha Trang, våra hotell ligga nära stranden, och flera av dem håller riktigt hög klass. Hotellen ligger en lagom promenad från Nha Trangs centrum.

Marknad i storstadsklass

Missa för all del inte Cha Dam-marknaden när du är i Nha Trang. Denna myllrande handelsplats kan gott och väl jämföras med storstädernas, och här lär du hitta mer än du trodde var möjligt under en resa. Och letar du efter åtrådda varor som skor, tyger, mattor, klockor, godis, tobak och lök kan du se fram emot hela avdelningar. Gränderna är trånga, människorna många och både cyklar och motorcyklar kan fara fram mitt i röran, men det känns ändå aldrig obehagligt. Vietnameser är både vänliga och hänsynsfulla, och bara du ler löser sig det mesta.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Hotell för vuxna
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Nha Trang

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Många anser att stränderna i och omkring Nha Trang är de bästa i hela Vietnam. Mitt i stadskärnan sträcker sig en sju kilometer lång och inbjudande sandstrand ut sig, och det är här de flesta väljer att tillbringa huvuddelen av sin semester. Söderut är den lite bredare, och där finns också restaurangägda strandbitar som du får tillgång till om du beställer något eller hyr en solstol (ca 20.000 Dong/dag). En fördel med det är inte bara att du får god service utan också att du slipper eventuella försäljare. Några kilometer norrut ligger den lite mindre stranden Hong Chong (bakom udden med samma namn), som kan vara ett bra alternativ om du vill ha omväxling. Vill du sola och bada utan stadsbrus kan du ta dig till fridfulla Jungle Beach, sex mil norrut, eller till någon av de många vackra öar som finns att välja på. Nära Nha Trangs flygplats några mil söderut ligger också den väldiga Long Beach, som blir alltmer populär. Men oavsett om du åker norrut eller söderut finns det gott om stränder att välja mellan. Under vinterhalvåret är det många som föredrar att bada på förmiddagen, då de oftast blåser mindre och vågorna inte går lika högt.
Mat, dryck och nattliv
Restauranger i olika prisklasser. Det vietnamesiska (inslag av det kinesiska) och franska köket dominerar. I Nha Trang kan man äta utsökta fisk- och skaldjursrätter, men staden är stor, och här finns många av världens kök representerade. Ett tips är att leta upp gatorna Trán Quang Khái och Nguyén Thién Thuat precis ovanför Nha Trang Sailing Club. I området ligger en rad trevliga restauranger - såväl italienska, thailändska, mexikanska, tyska, irländska, japanska, koreanska och naturligtvis vietnamesiska.

Mat och dryck i Vietnam

Den vietnamesiska maten är billig, nyttig och oemotståndlig. Den är sällan speciellt kryddstark. Istället får man små skålar vid sidan om med soyasås, färskhackad chili, salt och peppar med lime, eller fisksåsen nuoc mam (restaurangpersonalen berättar gärna vilken krydda och rätt som hör ihop). Ibland kan du hitta delikatesser som groda, sköldpadda och olika sorters ormar på menyn, men det är mycket mer vanligt med nötkött, fläskkött, kyckling, fisk och skaldjur. Italienska specialiteter är också populära, såsom pizza och pasta.

Det vietnamesiska köket blir allt populärare världen över, men naturligtvis smakar det bäst här i Vietnam. Antalet traditionella rätter uppskattas till 500 och ingredienserna varierar. Det typiska är dock är att man använder väldigt mycket grönsaker i matlagningen och att produkterna sällan är genomkokta, de behandlas med mycket hög värme men under kort tid, vilket gör maten nyttigare.

När man sätter sig till bords i Vietnam har man framför sig en liten tallrik, en liten skål, ett par pinnar och en liten sked. Med de verktygen klarar man sig under hela måltiden; inga gafflar, inga knivar, inga "riktiga" tallrikar. Menyn är oftast översatt till engelska. Tänk på att mängden mat varierar från en restaurang till en annan. Får vi åtta vårrullar på fatet i den ena restaurangen, så kan det vara tjugo i den andra. Rätterna anländer en efter en och ordningen kan variera.

Soppa och vårrullar

På den traditionella middagsmenyn står oftast en soppa som innehåller grönsaker, fisk, skaldjur eller kött. Till soppan har vi den lilla skålen, men riset kan hamna där också, och kan ätas tillsammans med soppan om man så önskar. Många vietnameser är ekonomiska och vana att klara sig med det lilla man har, därför blandar de oftast den goda soppan med riset och ibland använder de soppan bara som en smaksättning till riset. Förutom soppan serveras det rätter på fat och det kan vara till exempel de mycket populära vårrullarna. De serveras antingen stekta eller ostekta och det som finns i dem kan räknas upp i all evighet; nudlar blandade med köttfärs och grönsaker, råa grönsaker med räkor, kokta grönsaker med kryddor, variationerna är många. De ostekta vårrullarna som ger lite av en "sushi-känsla" måste du absolut smaka på! Bredvid tallriken står en minimal skål med såsen som passar perfekt till vårrullar och även till andra rätter.

Fisk och skaldjur

Fisken säljs sällan i små portioner så var beredd på att den anländer hel, grillad eller kokt, dekorerad med örter och grönsaker. Något som är mycket populärt är skaldjur. Krabba, bläckfisk och räkor hittar du lätt. Om du vill äta på vietnamesiskt sätt, försök att klara dig med pinnarna - om det behövs kan fingrarna användas, men om du absolut måste ha kniv och gaffel, be servitören om sådana. Det brukar inte vara något problem.

Kyckling och kött

Kyckling, anka och kött skärs i små bitar och serveras med grönsaker och kryddor. På de riktigt lokala ställena kan köttet vara mer exotiskt än det vanliga fläsk- och oxköttet. Vietnam är ett utmärkt land för alla som vill veta hur groda, sköldpadda och orm smakar. Starka kryddor som chili kan förekomma men det vietnamesiska köket är ganska milt. Tycker man att det blir för mycket ris så finns det mängder av olika nudelsorter. Många uppskattar att det finns så många vegetariska rätter att välja på.

Dryck

Till maten kan man dricka vatten, öl, fruktjuicer eller läsk. Vinerna är dyra och en flaska australiskt eller franskt vin kan kosta mer än all mat som står på bordet. Men landet producerar också sina egna viner. Vin från Dalat, med samma namn, kan man hoppas på att restaurangen har. Det är något att prova, men utan att förvänta sig för mycket. Det finns flera lokala sorters öl, testa 333 som uttalas ba ba ba ( 3 3 3 ).

Sötsaker

Den vanligaste efterrätten är färsk frukt, men man kan beställa pannkaka med bananer som ibland serveras med chokladsås. Sötsaker är omtyckta, men att äta dem som efterrätt kan vara lite mäktigt. Som ett mellanmål till det goda kaffet passar de perfekt. Väljer du en bakelse, ta reda på vad den innehåller; det är inte alls ovanligt här att fylla munken med köttfärs blandad med honung, lök och ingefära.

Kaffe och te

När man är mätt och belåten får man naturligtvis frågan om man vill ha kaffe eller te. Mängden av kaffe eller te efter måltiden är mycket liten, och koppen är närmast av fingerborgsstorlek, men drycken är stark och intas huvudsakligen för att underlätta matsmältningen. Beställer du kaffe eller te på ett café så är koppen av vanlig storlek. Te dricker man mycket av. Kaffet är starkt och väldigt gott, allrahelst när det tillagas med den speciella "kaffekokaren".
Nha Trang är en mötesplats för många Vietnam-resenärer och dess nattliv har ett ganska gott rykte. Det finns en mängd barer att välja på, inte minst i de södra delarna av innerstaden. De största och mest påkostade ligger dock längs strandpromenaden.
Shopping
Nha Trang är en stor stad och det finns gott om butiker och affärer med spännande shopping nästan var du än befinner dig; letar du efter kläder finns en hel del mindre butiker i området kring Stadion och Bien Vien Tinh (sjukhus), med både internationella och inhemska märken.

Cha Dam-marknaden

Ett måste att besöka! Marknaden ser inte så märkvärdig ut från utsidan, men det är ett rikligt utbud av diverse varor. Här finns hela avdelningar med alla möjliga varor – tyger, skor, kläder, mattor, klockor, frukt, grönsaker, godis, tobak, lök etc. I de smalaste passagerna kan du knappt gå rakt fram utan att snudda varorna med båda axlarna, i de något bredare kör man motorcykel. Men som alltid i Vietnam, stämningen är vänlig och alla har överseende, hur kaosartat det än kan kännas. Marknaden finns på två våningsplan och i flera gränder runt den D-formade byggnaden, och vi lovar, man har tagit till vara på varenda millimeter. Se till att du har gott om tid när du är här, för du kommer säkert att gå vilse. Glöm inte att pruta!
Sport och Träning
Vill du dyka och snorkla under din semester är Nha Trang ett bra resmål.

Dykning och snorkling

Har du inte dykt tidigare? Då finns speciella turer där du tillsammans med erfarna instruktörer får dyka och upptäcka denna fantastiska värld. Bästa tiden för dykning i Nha Trang är april-september. Under resten av året kan sikten vara rätt dålig.

I Nha Trang finns flera etablerade dykarrangörer, och du kan själv gå in på deras hemsidor och jämföra.
Aktiviteter och sevärdheter
I Nha Trang finns en rad olika aktiviteter att välja mellan, både på land och till havs, om du vill ha lite omväxling till sol och bad.

Flodturer

Det är en upplevelse att färdas fram i flodbåt där palmer, risfält, tempel och små charmiga byar passerar revy. Flera stopp görs vid intressanta platser.

Ö-turer

Whale Island, Hon Tre eller Mieu-ön? Det finns en mängd härliga öar att besöka inte långt från Nha Trang, och vi rekommenderar att följa med på minst en båtutflykt under din vistelse här.

Bergsturer

Följ med upp i bergen, vandra i djungeln, bada i vattenfall och njut av hisnande naturupplevelser. Transporten sker med bil eller motorcykel. Lokala arrangörer och hotellen anordnar turer så att man har möjlighet att ta del av den vietnamesiska naturen.

Jungle Beach

Ligger cirka sex mil norr om Nha Trang och är känd för sin orörda strand. Här kan man givetvis sola och bada, men också hyra kajak och bege sig ut på havet. Området passar också bra för vandringar.

Long Beach

Ligger nära Nha Trangs nya flygplats ca 45 minuter söder om stan. Drygt 17 kilometer lång sandstrand som än så länge är ganska öde. Vägen hit är en upplevelse i sig, med bergen på ena sidan och havet på den andra.

Massage

Finns överallt i stan. Många är bra, de flesta billiga, men var lite vaksam när du väljer. Tänk på att ge dricks till massören eller massösen, som ofta inte får betalt på annat vis.

Po Nagar (Cham-tornen)

Nha Trangs mest populära historiska sevärdhet. Ligger på en höjd ovanför Cau Hai Dao-floden med utsikt över en del av staden. Tornen är byggda i olika omgångar mellan 600-1100 e.Kr. Flera av tornen är så gott som borta, men några kan och får du faktiskt gå in i. I det norra tornet, det största och mest välbevarade, sitter gudinnan Uma.

Long Son-padogen

Ligger inte långt från järnvägsstationen. Består av en liten fin trädgård med bland annat mosaikdrakar och fina små vietnamesiska hus. En trappa leder dig först upp till en liggande Buddha, därefter till den stora Buddhan, som syns från i stort sett hela Nha Trang. Häruppe har du en fin utsikt över staden och dess omgivningar. Obs! Var beredd på att få sällskap av en eller flera studenter som erbjuder guidning. De har id-handlingar på sig och är väldigt trevliga, men väl uppe på toppen gör de allt för att du ska köpa deras vykort för hutlösa summor. Pengarna går enligt egen utsago till deras studier, och det är upp till dig om du vill stödja dem. Vill du slippa detta finns en liten bakväg som leder ända fram till den stora Buddhan på toppen. Tips! Ta en taxi av något slag, de bör veta vilken väg du menar. Kan de inte skjutsa dig ända upp kan de i alla fall släppa av dig där vägen börjar. I trappan upp till den sittande Buddhan brukar också tiggare sitta.

Nha Trang-katedralen

Stoltserar synligt mitt i staden, nära järnvägsstationen, och är en trevlig sevärdhet på promenadavstånd från stranden. Katedralen är byggd mellan 1928 och 1933 av enkla cementblock, med fönster inspirerade av medeltiden. Här har biskopen i Nha Trang sitt säte och det hålls mässor varje dag.

Villadistriktet Bao Dai – Det koloniala Nha Trang

Norr om Oceanografiska Institutet, på de gröna kullarna, ligger villorna som byggdes här fram till 1975 och var bebodda av höga tjänstemän och politiker. Några hus byggdes på 1920-talet av fransmän. Det är en mycket vacker miljö; grön och tyst och fin för promenader.

Pasteurinstitutet

Grundades i Nha Trang av Dr. Alexandre Yersin, som trots sitt franska ursprung, är stadens stolthet. Yersin jobbade inom Pasteurinstitutet i Paris och sedan i Asien. Han var mycket aktiv med att framställa vaccin mot rabies, kolera, difteri och tyfus. Institutet är fortfarande aktivt och fortsätter arbetet med forskning och produktion av vaccin. Här finns också Yersinmuseet där man kan se hans bibliotek och kontor.

Gyttjebad

Vid foten av ett berg några kilometer utanför Nha Trang finns Thap Ba hälsocenter. Ge din kropp lite semester, bada i lera, njut av varma källor eller unna dig en massage.

Fotogalleri Long Thanh

Fotografen Long Thanh tar svartvita bilder som har blivit prisbelönta i många länder. Han har ett galleri i hemstaden Nha Trang där han också är bosatt. 126 Hoang Van Thu Street.
Hur du tar dig runt
Med mindre du har ett vietnamesiskt körkort får du inte köra bil i Vietnam. Att hyra bil med chaufför går däremot utmärkt. Man får däremot köra moped med svenskt körkort om inte mopedens motorstorlek överskrider 50cc. Men tycker man att det känns farligt i trafiken kan man också hyra en motorcykel med chaufför. Motorcykeltaxi är förmånligare än vanlig biltaxi.
Taxi och motorcykel-taxi är det vanligaste alternativet, men vill du resa långt finns också buss, tåg och flyg. Nha Trang Airport ligger cirka 45 minuter söder om stan (och inte mitt i som den gjorde tidigare). Härifrån flyger Vietnam Airlines till bland annat Saigon och Hanoi. Inne i Nha Trang finns det gott om cykel- och motorcykeluthyrare, men tänk dig för innan du åker in i innerstadens trafikdjungel. Stressa inte upp dig av allt tutande, signalen betyder inte irritation som det ofta kan göra hemma, utan är helt enkelt ett sätt att göra dig uppmärksam. Går eller står du vid en trafikerad väg kommer garanterat motorcykel-taxis stanna upp och vilja skjutsa dig till en mängd föreslagna ställen för en prutningsbar summa. Det är hjälmtvång på moped, skoter och motorcykel. De allra flesta har med sig en hjälm till passagerare, men huvudlöss är inte helt ovanligt så taxi kanske är att föredra.

Taxi

Det finns "vanliga" taxibilar i Vietnam. De flesta är nya och fräscha. Man kan antingen ringa efter en sådan taxi eller stoppa den på gatan. Inte alla taxichaufförer vet var alla sevärdheter och restauranger ligger, därför är det bra att ha adressen med sig. Ta hotellets adresskort från receptionen, då är det genast lättare att få taxi tillbaka till (det rätta) hotellet. Använd dig endast av pålitliga taxibolag, som Mailinh, för att slippa chaufförer som trixar med taximetern eller kör omvägar.

Lokalbuss

Lokalbussar finns det gott om på de olika resmålen. Generellt kan sägas att de håller låg standard vad gäller bekvämlighet och säkerhet, men för kortare sträckor är de långt billigare än taxi . För längre sträckor rekommenderas inte lokalbussarna, av säkerhetsskäl.
Fakta

Vår service på resmålet

Till Nha Trang reser du på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Lokala högtider

Det vietnamesiska nyåret är samma som det kinesiska nyåret. Nyåret infaller 5 februari 2019. 2-3 dagar innan och efter är det mesta stängt. Högtiden är landets viktigaste, och alla offentliga kommunikationer är ofta fullbokade en vecka före och efter nyåret eftersom många åker hem till sina släktingar. Under denna period tar transporter ofta längre tid än normalt.

Valuta och betalning

Dong (VND). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras i begränsad utsträckning i Vietnam, dock accepteras de vanligtvis på större restauranger och på hotellen. Håll alltid noggrann kontroll på ditt kort! Det finns gott om uttagsautomater (ATM) i Nha Trang, speciellt längs med Tran Phu-boulevarden. Bäst att ta med USD för växling till dong, SEK i kontanter går inte att växla. Maxbelopp i uttagsautomaterna är ofta två miljoner dong per dag (ca 700 kronor).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

Strömstyrkan är 220V. På de flesta hotell behöver man inte adapter om man har vanliga runda 2-stickskontakter. Vissa hotell har kontakter som passar till brittiska 3-stickskontakter, typ G, och då kan det bli nödvändigt med en adapter. Dock har hotellen vanligtvis adapters till låns.

Språk

Vietnamesiska (kinh)

Övrigt

Nha Trang är en stad i Vietnam och är huvudstad i provinsen Khánh Hoà. Staden är en populär turiststad med både vietnameser som utlänningar som besökare.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Med Ving kan du resa till Nha Trang under hela året på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Flyget landar i Ho Chi Minh City (Saigon). Transfer till Nha Trang sker med inrikesflyg (ca 1 timme), och sedan buss till hotellen ca 45 minuter (ca 30 kilometer). Beroende på väder och det vietnamesiska nyåret, den 5 februari 2019, kan transfer till/från Nha Trang ske med buss, ca 10 timmar. Alla offentliga kommunikationer är ofta fullbokade ungefär en vecka före och efter nyåret eftersom många åker hem till sina släktingar. Transfer från flygplatsen till hotellen i Ho Chi Minh City tar ca 45 minuter med buss (ca 12 kilometer).
Väder
 • januari
26°21°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
27°21°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
28°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
30°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
32°25°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juni
32°24°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
32°25°
5
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • september
31°24°
6
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • oktober
30°23°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • november
29°22°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
28°21°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Nha Trang
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.