Se hotell (17)

Resor till Phu Quoc

Phu Quoc är en underbar liten ö i Siamviken, med lokal prägel och vacker natur. Här kan du njuta av god mat, spännande upplevelser och fina stränder.
En resa till Phu Quoc är en härlig upplevelse. Ön är mindre än fem mil från norr till söder och kantad av vita sandstränder som delas upp av klippor. Landskapet är frodigt och grönt, med växelvis slätter och mjuka kullar. Under en resa till Phu Quoc njuter man av sol och bad och rycks med av den vietnamesiska historien och kulturen. Maten ska man inte heller missa. Det vietnamesiska köket är både lätt och smakrikt, och här på Phu Quoc sägs det att man får de bästa fisk- och skaldjursrätterna i hela landet. Ett eller flera besök på nattmarknaden i Duong Dong är ett lysande tillfälle att bekanta sig med det lokala köket, i dess rätta miljö, och till mycket låga priser. Duong Dong är en ganska liten stad med både nattmarknaden och en fantastiskt myllrande lokal marknad där man kan köpa det mesta i matväg. Här finns också det besynnerliga fyrtornet Cau Castle, massor av mopeder och ett livligt folkliv. Från Duong Dong är det heller inte långt till öns längsta strand, härliga Long Beach. Fast vad på Phu Quoc är det egentligen långt till? Väljer du att resa ut på en egen upptäcktsfärd hittar du snart andra stränder med samma sköna sand och härliga vatten.

Bo på stranden

Vings hotell ligger på den västra delen av Phu Quoc, på samma sida som Duong Dong. Flera av hotellen ligger alldeles vid stranden så du kan ta ett uppfriskande morgondopp eller en simtur i solnedgången om du vill. Är du sugen på en avkopplande och rofylld semester inbäddad i tropisk grönska ska du ta en titt på Chez Carole Resort, med egen privat strand.

Barnvänliga hotell på Phu Quoc

Om du ska resa med barn till Phu Quoc är vårt Family Selection-hotell Mercury Phu Quoc Resort & Villas ett bra val direkt på stranden söder om Duong Dong. Här finns stora gröna gräsmattor om man har spring i benen, och vill du i stället koppla av rekommenderas en eftermiddag i hotellets spa.

Upptäck Phu Quoc

Det enklaste sättet att resa runt på Phu Quoc är att ta en taxi. Varför inte göra ett besök till pepparodlingarna, fabriken där man framställer öns berömda fisksås Nuoc Mam, eller kanske pärlodlingarna som ligger längs kusten. Vill du hellre tillbringa dagen på däck finns olika utflykter på båtar som tar dig runt i den vietnamesiska skärgården. Eftersom närmare en tredjedel av ön är naturreservat finns också stora möjligheter för den naturintresserade, med endemiska trädslag, mängder av fågelarter och djungelliknande grönska som till stora delar ännu är outforskad.
Bra att veta
  • Family Selection
  • Hotell på stranden
  • Prisvärda hotell
  • Fina sandstränder
  • Prisvärd mat och dryck
  • Många restauranger

Våra kunder om Phu Quoc

SÖK DIN RESA TILL Phu Quoc

Mer om Phu Quoc

Phu Quoc

Vietnams vackraste ö?

Läs vår artikel om Phu Quoc och hämta inspiration inför resan till Vietnams kanske vackraste ö.