Se hotell (13)

Resor till Hanoi

Flyg till Vietnams huvudstad och få både småstadens charm och storstadens utbud. Missa inte Halong Bays vackra skärgård!

Hanoi, landets huvudstad sedan 1010 och landets andra stad i storlek, kan ibland upplevas som lite av en småstad. Låg bebyggelse, vackra, franska kolonialhus och tusentals cyklister. Hanoi är byggt längs stranden av Röda Floden och det franska arvet möter du överallt – caféer med café au lait, croissanter och breda boulevarder är bara några exempel. Sevärdheterna i och runt Hanoi är många med bl.a. Röda flodens delta, Ho Chi Minh Mausoleet och krigsmuseet. Ett trevligt sätt att upptäcka stadens centrala delar på är genom s.k. cyclo, cykeltaxi.

Grottor och öde stränder

Vill du uppleva en riktig naturupplevelse ska du åka med på en båtutflykt till Halong Bays vackra skärgård. Området är rikt på grottor, isolerade stränder och kalkstensformationer som reser sig ur havet. Våra hotell i Hanoi ligger centralt, som till exempel Sunway Hotel, inte långt från de gamla franska kvarteren.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hanoi

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
17°13°
2
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • februari
18°14°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
20°17°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
24°21°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • maj
28°23°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juni
30°26°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juli
29°26°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • augusti
29°26°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • september
28°24°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • oktober
25°22°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
22°18°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • december
19°15°
2
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Med Ving kan du resa reguljärt till Vietnam året runt från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Hanois flygplats till hotellen är ca 45 minuter (25-30 kilometer), beroende på trafik.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Svenska medborgare behöver inte något visum vid vistelse på 15 dagar. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan
.... Vid en vistelse över 15 dagar måste man söka visum hos vietnamesiska ambassaden i Stockholm. Passet måste då vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 (två) ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt. Behandlingstiden hos vietnamesiska ambassaden är ca 4 dagar. Mer information angående visumansökan finns på www.vietnamemb.se. Telefon 08 - 556 210 70 eller 08 - 556 210 71. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av arbetstider eller telefontider. Visumavgiften ingår inte i resans pris.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Dong (VND). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras i begränsad utsträckning i Vietnam, dock accepteras de vanligtvis på större restauranger och på hotellen. Håll alltid noggrann kontroll på ditt kort! Uttagsautomater finns i Hanoi. Bäst att ta med USD för växling till dong. Svenska kronor i kontanter går inte att växla. Maxbelopp i uttagsautomaterna är 2 miljoner dong per dag (ca 800 kr).

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

Strömstyrkan är 220V. På de flesta hotell behöver man inte adapter om man har vanliga runda 2-stickskontakter. Vissa hotell har kontakter som passar till brittiska 3-stickskontakter, typ G, och då kan det bli nödvändigt med en adapter. Dock har hotellen vanligtvis adapters till låns.

Språk

Vietnamesiska (kinh)

Övrigt

Nödnummer i Vietnam: Ambulans 15, Brandkår 14, Polis 13. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Hanoi