Hotell (5)

Resor till Bodrum-halvön

Bodrum-halvön ligger så långt västerut som det går att komma i Turkiet, bara en kort resa med båt från det grekiska öriket -som du dessutom kan få uppleva under din resa till Bodrum om du följer med på Vings utflykt till Kos.

I en vik vid halvöns fot ligger Bodrum stad, här finns mycket av allt: nöjesliv, historia, shopping, restauranger och mycket mer. Strax intill ligger badorten Gümbet, som också kan stoltsera med ett livligt nöjesliv och dessutom en lång strand. Bara en kort resa från Bodrum stad ligger den lugnare byn Bitez med sin långa strandpromenad och längst ut på halvön tronar staden Turgutreis, känd för sina fina stränder och sin välbesökta marknad.

Fina sandstränder runt Bodrum

På halvön finns flera vikar med fina stränder och kristallklart vatten. Stränderna ligger avskilda mellan dramatiska klippor med mycket att upptäcka under din resa -även under vattnet. Här kan du hitta grottor, klippformationer, rev och fiskar i alla regnbågens färger. Det är bara att ge dig ut för att hitta din egen favoritvik. Det finns gott om olika slags vattenaktiviteter längs stränderna. Bitez Beach är en favorit bland vindsurfare, medan Gümbet satsar mer på motoriserade aktiviteter, som vattenskoter och andra roliga vattensporter.

Att ta sig runt på Bodrum-halvön

På Bodrum-halvön är det förbjudet att bygga höga hus, det gör att hotellanläggningarna istället breder ut sig på marken och skapar större avstånd. I gengäld är avstånden mellan orterna på halvön korta, och det är lätt och billigt att resa runt med dolmus eller taxi. Besök exempelvis den stora amfiteatern utanför Bodrum stad, eller lördagsmarknaden i Turgutreis. Utanför kusten ligger det grekiska öriket och här är det populärt att segla, vindsurfa eller ta en båttur till någon av de närliggande öarna.

Vings resor till Bodrum

När du bokar din resa till Bodrum med Ving kan du välja mellan fyra olika resmål och hotell i olika prisklasser. Ska du resa med barn rekommenderas Family Garden-hotellet Bodrum Holiday Resort & Spa, som erbjuder både barnklubb och All Inclusive. Föredrar ni ett exklusivt vuxenhotell är The Marmara Bodrum är utmärkt alternativ med vidsträckt utsikt över Bodrum stad.

Hitta ditt hotell

Resor till Bodrum-halvön

Bitez
  • Mat & Dryck
  • Barnvänligt
  • Stränder
En resa till Bitez lockar med avkoppling, sköna hotell och hela Bodrum-halvön på bekvämt avstånd för kortare och längre upptäcktsfärder. Bitez har mycket att erbjuda.
Bodrum stad
  • Sport/Äventyr
  • Shopping
  • Mat & Dryck
I Bodrum stad väntar folkliv, shopping, sevärdheter och nöjen. Strax utanför ligger vårt barnvänliga hotell Bodrum Holiday Resort & Spa, där All Inclusive ingår.
Gümbet
  • Mat & Dryck
  • Nöjesliv
  • Shopping
Alla är välkomna att resa till Gümbet, för att njuta av solen, stranden och nattlivet. Här får du en enkel och okomplicerad semester.
Turgutreis
Turgutreis är ett lagom stort resmål på Bodrumhalvöns västkust, lika nära Grekland som Turkiet.
Sök din resa till Bodrum-halvön