Cyklar parkerade vid ett staket

Inför cykelresan

§ Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på inför din cykelresa som viktiga saker att ha med, information om cykeluthyrning samt hur du gör för att ta med din egen cykel på resan.

Bra att ha med

  • Två vattenflaskor
  • Energi-bars och proteinpulver
  • Plan för korta stopp på vägen
  • Ett litet verktygsset
  • Ett extra däck
  • GPS
  • Solskydd
  • Cykelkarta

Hyra cykel

På många av resmål kan vi varmt rekommendera dig att hyra cykel. Cyklarna är av utmärkt kvalité och skulle mot förmodan problem uppstå ingår service på de flesta cyklar. Under april/maj och september/oktober rekommenderar vi att du bokar cykel i god tid innan resan.

Alcudia, Mallorca

I Alcudia kan du hyra cyklar från vår samarbetspartner Rad-Salon, en av Mallorcas mest välrenommerade cykeluthyrade, som du hittar i källaren på Sunwing Alcudia Beach. Rad-Salon hyr ut kvalitetscyklar från BMC och deras kunniga personal tipsar gärna om lämpliga cykelturer, samt om hur du bäst ställer in cykeln. Här kan du bl.a. hyra landsvägcyklar och MTB.

Palma, Mallorca

I Playa de Palma kan du hyra cyklar från Rad-Salon som du hittar i källaren på Sunprime Waterfront. Här kan du bl.a. hyra landsvägscyklar och MTB.

Gran Canaria

Vill du hyra cykel på Gran Canaria kan du hyra genom Free Motion. Free Motion finns i Playa del Inglés, Costa Meloneras, Puerto de Mogán, Arguineguín och i Las Palmas. Free Motion på Gran Canaria har landsvägcyklar, MTB, E-bikes och City bikes.

De har lång erfarenhet av att hyra ut cyklar och arrangera cykelturer på Gran Canaria. Free Motion hyr ut och säljer kvalitetscyklar från Cannondale och deras medarbetare är experter på att hjälpa till att hitta rätt cykel för de utmaningar du vill klara av. Läs mer om Free Motion och deras utbud här. Vill du cykla i bergen rekommenderar vi att du hyr en cykel med tre klingor och en krans med minst 27 tänder, helst fler.

För att boka din cykel kontaktar du Free Motion via detta formulär eller via e-post till contact@free-motion.com. Free Motion erbjuder grupprabatt för grupper på minst 10 personer som hyr cyklar i minst tre dagar. Kontakta Free Motion via e-post för mer information.

Teneriffa

Vill du hyra cykel på Teneriffa kan du även här hyra genom Free Motion. Uthyrningen ligger på Top Training i Caleta och erbjuder landsvägcyklar och MTB.

Madeira

Vi har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Freeride Madeira, som hyr ut kvalitetscyklar från kända tillverkare och har ett stort utbud av landsvägscyklar och MTB. De som arbetar här är erfarna cyklister med god lokalkännedom. Förutom att hjälpa dig att välja rätt cykel kan de även tipsa om lämpliga leder. De arrangerar även cykelutflykter, som anpassas efter gruppens förutsättningar.

När du hyr en cykel via Freeride Madeira ingår alltid hjälm och skyddsutrustning. Följer du med på deras utflykter ingår även cykelguide, vatten, snacks samt transfer till och från hotellet. Läs mer om Freeride Madeira och deras utbud här.

För information om hur du bokar cykel kan du gå in på Freeride Madeiras hemsida, eller kontakta dem via e-post: info@freeridemadeira.com.

Alanya

Vår samarbetspartner Martin Türkey har lång erfarenhet av cykeluthyrning. De hyr ut både landsvägscyklar och MTB av god kvalité, och personalen tipsar gärna om lämpliga cykelturer efter behov. Du hittar deras kontor på huvudgatan i Alanya. Läs mer om Martin Türkey och deras utbud här.

Ta med egen cykel

Många väljer att ta med sin egen cykel och annan utrustning de är vana vid. Väljer du att ta med din cykel bör du se till att ha nyservade däck och fungerande bromsar. Det är också viktigt att du har rätt utväxling för kraftiga stigningar. Satsa exempelvis på ett kompakt vevparti (50/34) om du vill ha bäst förutsättningar för cykelträning i bergen.

Du kan hyra transportväska för din cykel på Airshells.com eller hos din lokala cykelhandlare. Där kan du även få råd om hur du bäst packar din cykel för att undvika transportskador.

Cyklar räknas som specialbagage och ingår inte i den fria bagagevikten. Utrymmet för specialbagage är begränsat och många flygbolag kräver att du förhandsbokar plats till din cykel. Så här transporterar du din cykel med flyget.