Se hotell (23)

Resor till San Antonio

På din resa till San Antonio på Ibiza kan du förvänta dig fest dygnet runt, och lite till, som till exempel en utflykt runt ön för att se någon av dess vackra byar.
Kvällen börjar vid solnedgången, helst beundrad från det numera legendariska Café del Mar, eller någon av dess yngre grannar. Sedan fortsätter festen så länge du vill, för vissa slutar den inte förrän det är dags för frukost. Ungefär från mitten av juni till mitten av september finns det mycket som lockar under en resa till San Antonio, från stora klubbar som Es Paradis och Eden till de dussintals mindre klubbarna inne i stan eller längs med den eleganta strandpromenaden. Skulle det inte räcka kör discobussen från midnatt till alla stora nattklubbar på ön: Amnesia, Privilege, Pacha och många andra.

San Antonio i dagsljus

De som inte vill festa hela natten och sova hela dagen kan slå sig ner på stranden i Badia de San Antoni, bara ett stenkast från centrum. Längs den kilometerlånga stranden finns det gott om plats och skulle det bli för varmt i solen är det bara att ta sig upp till någon av de svala loungebarer som mer än gärna står till tjänst med avslappnande musik och något kallt att dricka. Ett tips är också att ta badbåten till badvikarna norr och söder om San Antonio, en välkommen omväxling till intensiteten inne i staden. Under din resa till San Antonio bör du inte heller missa ett besök i öns huvudstad; större, äldre och med ännu bättre shopping. Bussarna går flera gånger om dagen, en resa som bara tar tjugo minuter och bara kostar några euro.t från centrum. Längs den kilometerlånga stranden finns det gott om plats och skulle det bli för varmt i solen är det bara att ta sig upp till någon av de svala loungebarer som mer än gärna står till tjänst med avslappnande musik och något kallt att dricka. Ett tips är också att ta badbåten till badvikarna norr och söder om San Antonio, en välkommen omväxling till intensiteten inne i staden. Och missa inte ett besök i öns huvudstad; större, äldre och med ännu bättre shopping. Bussarna går flera gånger om dagen, tar bara tjugo minuter och kostar bara några euro.

Vings resor till San Antonio

När du bokar din resa till San Antonio med Ving kan du välja om du vill bo enklare uppe i stan eller lite lugnare strax utanför. Missa inte att boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till San Antonio. Ibiza är som gjort för upptäcktsfärder och du behöver inte boka bil för hela din semester, några dagar räcker.
Bra att veta
 • Välj rum eller lägenhet
 • Hotell nära stranden
 • Bra nattliv
 • Valfri reslängd
 • Lång strandpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om San Antonio

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Stranden i San Antonio sträcker sig utmed hela Badia San Antonio, ett stenkast från centrum. Stranden är allt mellan tio till trettio meter bred och kilometerlång. Längs hela stranden löper en nybyggd och rymlig strandpromenad med gott om barer och en och annan beach club. Här finns också färskvattenduschar och ungefär halvvägs finns rullstolsramper. Den som vill jogga börjar med strandpromenaden och fortsätter sedan söderut så långt man orkar.
Mat, dryck och nattliv
I San Antonio finns gott om restauranger, allt från hamburgare till vita dukar och luftkonditionering. Runt torget i San Antonio finns även många uteserveringar och lite längre bort mot marinan finns flera restauranger med vacker utsikt mot vattnet. Café del Mar är en naturlig samlingsplats för en drink i solnedgången. Det brittiska inflytandet är tydligt, med pajer, sandwiches, scones och så vidare. Enklast är att börja vid Passeig de ses Fonts och sedan promenera runt till dess man hittar något som passar både gommen och plånboken.

Mat och dryck på Ibiza

Spanjorerna äter gärna på restaurang, ofta med hela familjen- barn, barnbarn, morföräldrar etc. De äter mycket, och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30-15.30 och kl. 20.00-24.00, men eftersom stora delar av Ibiza är turistanpassat håller de flesta restauranger på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. De öppnar då vid 13-tiden för lunch och vid 19-tiden för middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.
San Antonio är Ibizas partystad nummer ett. Visst finns det klubbar och discon på andra delar av ön också men det är bara i San Antonio de dominerar så totalt. På gatorna blir folk kroppsmålade inför kvällens förlustelser, klädseln kan i många fall kallas utmanande och musiken hörs överallt. Ändå är stämningen rätt godmodig och sirener hörs inte mer än ett par gånger en normal kväll. Vilket inte är dåligt för ett ställe som när som helst kan räkna ett par tusen britter och säkert lika många fransmän, tyskar och skandinaver – alla lika laddade. Vill du ta det lite lugnare finns det gott om barer och mindre klubbar i stan med allt från cocktails till fotboll på storskärm.
Shopping
Här finns mycket klubbkläder, kläder och strandartiklar att shoppa. De stora klädmärkena finns i större utsträckning i Ibiza stad, där det också finns mer varierad shopping. Om kvällarna dyker det upp stånd med smycken och annat hantverk längs Passeig de ses Fonts.

Hantverk

Kläder, konst och hantverk. Öns mer eller mindre genuina hippies livnär sig till stora delar på hantverk, och många av dem kan mäta sig med de designers som dyker upp i butikerna i Europas huvudstäder. Prova marknaden i Es Canar på onsdagar, den i San Carlos på lördagar eller något av de stånd som dyker upp i snart sagt varje stad på ön. Mycket av det som säljs är både handgjort och unikt, men priserna är ofta överkomliga.

Vin från Ibiza

Öns egna viner och många andra finns att köpa i Hacienda Agricol Cesar, en bodega som ligger alldeles intill väg C-733, ungefär mitt emellan Ibiza stad och Santa Eulalia.
Aktiviteter och sevärdheter

Formentera

Formentera är Ibizas lilla grannö, inte lika känd, och kanske inte heller lika populär. Bara en väl bevarad hemlighet bland de som kan sina saker. Se till att hyra en cykel när du är på Formentera. Större är inte ön än att du kan ta dig överallt på cykel, och då får du dessutom alla öns dofter och ljud på köpet.

Aquarium Cap Blanc

En lagom promenad norrut längs kusten från San Antonio ligger Aquarium Cap Bland inne i en grotta. Ursprungligen användes grottan för att hålla fisk vid liv till den kunde säljas, men numera är den ett stort reservat för alla de fiskar och amfibier som förekommer i havet utanför. Spännande och ganska informativt. Här finns även en liten servering.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Ibiza är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Ibiza är ingen stor ö och det är lätt att ta sig runt, med taxi, buss, hyrbil eller båt. Hyrbil är att rekommendera om du vill se ön i din egen takt.

Buss

Här finns bussar som går till andra delar av ön och till och från Ibiza stad kan du åka med buss som går ungefär var 30:e minut, från morgon till midnatt.

Båt

Snabbåt går till Formentera från hamnen i Ibiza stad. Båten går varje halvtimme från morgon till kväll. Det går även badbåtar till stränder både norr och söder om San Antonio.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt San Antonio

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter, inklusive mellanlandning, från Stockholm. Under sommarhalvåret kan du flyga direktflyg med Norwegian från Köpenhamn, det tar ca 3 timmar och 30 minuter.

Så reser du hit

Till San Antonio kan du resa med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Ibiza flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till San Antonio är ca 30-45 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
15°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
15°7°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
19°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
16°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL San Antonio
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.