Se hotell (16)

Resor till Playa d´en Bossa

Playa d´en Bossa är stranden söder om Ibiza stad, där flera av öns största och bästa klubbar ligger.

Playa d'en Bossa är ett bortåt två kilometer långt nöjescentrum, med havet på ena sidan och en vild blandning av barer, restauranger, klubbar och annat på den andra sidan. Ungefär från mitten av juni till mitten av september är det här som flera av Ibizas mest kända klubbar finns, som Ushuaïa och Space. Playa d'en Bossa är rätt ställe för dig som vill festa hela natten och kanske ta bussen in till Ibiza stad för lite sightseeing och shopping på dagen. Om du inte hellre kopplar av på stranden, förstås.

Bo vid stranden

De flesta av Vings hotell i Playa d'en Bossa ligger alldeles intill stranden eller strandpromenaden, lika bra för en joggingtur i soluppgången som för en skön kvällspromenad. Varför inte ta en titt på vårt Prime Select-hotell Garbi Ibiza Spa, som gjort för dig som reser utan barn, med skön stämning och en fräsch restaurang. Vill du bo på något av det läckraste Ibiza har att erbjuda ska du bo på Ushuaïa, både vattenhål och samlingsplats för det vackra folket och de hetaste namnen på dj-scenen. Rummen är spektakulära och servicen på topp.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa d´en Bossa

Väder
 • januari
15°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
15°7°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
19°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
16°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter, inklusive mellanlandning, från Stockholm. Under sommarhalvåret kan du flyga direktflyg med Norwegian från Köpenhamn, det tar ca 3 timmar och 30 minuter.

Så reser du hit

Till Playa d´en Bossa kan du resa med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Ibiza flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Playa d´en Bossa är ca 15 minuter (ca 5 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck på Ibiza

Spanjorerna äter gärna på restaurang, ofta med hela familjen- barn, barnbarn, morföräldrar etc. De äter mycket, och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30-15.30 och kl. 20.00-24.00, men eftersom stora delar av Ibiza är turistanpassat håller de flesta restauranger på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. De öppnar då vid 13-tiden för lunch och vid 19-tiden för middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Playa d'en Bossa

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro
.... November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Playa d´en Bossa