Se hotell (10)

Resor till Ibiza stad

Att resa till Ibiza stad är att uppleva en riktig klassiker i Medelhavet, men en klassiker som följer med sin tid och alltid har något att erbjuda sina gäster.
Från murarna på Dalt Vila, högt uppe på klippan som dominerar staden, kan du se ner över Ibiza stad. Där är hamnen med glittrande lyxkryssare, idoga trålare och färjor som kommer och går. Där är Paseo Vara del Rey, stadens centrum och flanörstråk nummer ett. Där är Puig des Molins, med sina romerska lämningar och de kvarnar som en gång malde mjölet till stadens invånare. Ibiza stad har många facetter, och det bästa sättet att upptäcka dem under din resa är helt enkelt att gå omkring. Skulle du bli trött i benen är det aldrig långt till ett café eller en bar. Faktum är att det aldrig är långt till någonting i Ibiza stad, det är ingen stor stad och du kan gå överallt.

Vings resor till Ibiza stad

Ska du resa till Ibiza stad utan barn kan du bo på Prime Select-hotellet THB Los Molinos, strax utanför centrum. Hotellet har 18-årsgräns och ca en kilometer in till stadens livliga nattliv.
Vill du bo vid stranden är det omtyckta Hotel Argos som gäller, in till centrum kan du enkelt resa med både buss och båt. Vill du bo på ett trendigt och chict hotell bjuder snygga Destino Pacha Ibiza Resort på läcker design och ett aktivt nöjesliv.

Upptäck Ibiza stad

Dalt Vila är de muromgärdade, äldre delarna av staden som ligger högt upp på klippan. Fästningen började byggas på 1200-talet, men det mesta man ser i dag är ett par hundra år yngre. Även om du inte bryr dig så mycket om historia är det värt att ta en titt på Dalt Vila under din resa till Ibiza stad, vyerna är hänförande och i de små gränderna och på murarna finns gott om restauranger med både utsikt och en svalkande bris, och katedralen är förmodligen den mest praktfulla på hela ön. Marinan ska du inte heller missa. Ibiza kan tävla med både Monte Carlo, Nice och Cannes när det gäller vem som har de dyraste båtarna. Det är vilt, vräkigt, och på sitt sätt vackert. Lite längre bort går båtarna till grannön Formentera, ön är ett mycket populärt utflyktsmål och hit går färjor från tidig morgon till sen kväll.

Figueretes, Playa d'en Bossa eller Talamanca?

Eftersom det inte finns några stränder inne i staden får du bege dig utanför den om du vill bada i havet. Enklast är att ta bussen till Figueretes eller Playa d'en Bossa, bara någon kvarts resa från centrum. Det är också här flera av de stora klubbarna ligger, som Ushuaïa och Space. Bor du på Hotel Argos bor du också vid Talamanca-bukten, en vacker badvik alldeles norr om staden, lika populär bland de bofasta som bland besökare.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Hotell för vuxna
  • Centrala hotell
  • Stad och strand
  • Hotell nära stranden
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Ibiza stad

SÖK DIN RESA TILL Ibiza stad