Se hotell (10)

Resor till Ibiza stad

Att resa till Ibiza stad är att uppleva en riktig klassiker i Medelhavet, men en klassiker som följer med sin tid och alltid har något att erbjuda sina gäster.
Från murarna på Dalt Vila, högt uppe på klippan som dominerar staden, kan du se ner över Ibiza stad. Där är hamnen med glittrande lyxkryssare, idoga trålare och färjor som kommer och går. Där är Paseo Vara del Rey, stadens centrum och flanörstråk nummer ett. Där är Puig des Molins, med sina romerska lämningar och de kvarnar som en gång malde mjölet till stadens invånare. Ibiza stad har många facetter, och det bästa sättet att upptäcka dem under din resa är helt enkelt att gå omkring. Skulle du bli trött i benen är det aldrig långt till ett café eller en bar. Faktum är att det aldrig är långt till någonting i Ibiza stad, det är ingen stor stad och du kan gå överallt.

Vings resor till Ibiza stad

Ska du resa till Ibiza stad utan barn kan du bo på Prime Select-hotellet THB Los Molinos, strax utanför centrum. Hotellet har 18-årsgräns och ca en kilometer in till stadens livliga nattliv.
Vill du bo vid stranden är det omtyckta Hotel Argos som gäller, in till centrum kan du enkelt resa med både buss och båt. Vill du bo på ett trendigt och chict hotell bjuder snygga Destino Pacha Ibiza Resort på läcker design och ett aktivt nöjesliv.

Upptäck Ibiza stad

Dalt Vila är de muromgärdade, äldre delarna av staden som ligger högt upp på klippan. Fästningen började byggas på 1200-talet, men det mesta man ser i dag är ett par hundra år yngre. Även om du inte bryr dig så mycket om historia är det värt att ta en titt på Dalt Vila under din resa till Ibiza stad, vyerna är hänförande och i de små gränderna och på murarna finns gott om restauranger med både utsikt och en svalkande bris, och katedralen är förmodligen den mest praktfulla på hela ön. Marinan ska du inte heller missa. Ibiza kan tävla med både Monte Carlo, Nice och Cannes när det gäller vem som har de dyraste båtarna. Det är vilt, vräkigt, och på sitt sätt vackert. Lite längre bort går båtarna till grannön Formentera, ön är ett mycket populärt utflyktsmål och hit går färjor från tidig morgon till sen kväll.

Figueretes, Playa d'en Bossa eller Talamanca?

Eftersom det inte finns några stränder inne i staden får du bege dig utanför den om du vill bada i havet. Enklast är att ta bussen till Figueretes eller Playa d'en Bossa, bara någon kvarts resa från centrum. Det är också här flera av de stora klubbarna ligger, som Ushuaïa och Space. Bor du på Hotel Argos bor du också vid Talamanca-bukten, en vacker badvik alldeles norr om staden, lika populär bland de bofasta som bland besökare.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
 • Centrala hotell
 • Stad och strand
 • Hotell nära stranden
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ibiza stad

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Inne i Ibiza stad finns inga stränder, utan du får bege dig utanför staden om du vill spendera tid på stranden. Söder om Ibiza stad är den närmaste stranden i Figueretes och hit är det enklast att ta bussen. Eller så kan du ta dig till Playa d'en Bossa som ligger cirka en kvart utanför centrum. Norr om staden ligger Playa de Talamanca med fina stränder.

Platja Talamanca

Stranden alldeles norr om Ibiza stad, närmare en kilometer finkornig sand med gott om barer och restauranger. Här ligger flera av öns bästa hotell, bland dem Destino Pacha Ibiza Resort.

Es Cubells

Detta är en strålande vacker liten strand vid slutet av en lång, slingrande och mycket illa underhållen väg på sydkusten. Här finns något dussin solstolar, en skuggig restaurang med lika många bord och en begränsad meny. Sen är det inte mycket mer, utom kristallklart vatten och utmärkt snorkling.

Platja d'en Bossa

En lång, skön strand strax söder om Ibiza stad. Långgrund, kilometerlång och dessutom alldeles nedanför några av öns bästa och mest kända klubbar, som t.ex. Ushuaïa
Mat, dryck och nattliv
I Ibiza stad finns massor av restauranger och barer i alla prisklasser och smaklökar. Det finns någonstans att äta i princip vart du än går, det finns allt från snabbmat till finare ställen med luftkonditionering, välskräddade kypare och långa vinlistor. Välj det som passar för stunden, men ät åtminstone en middag uppe i Dalt Vila, med utsikten över staden i kvällsljus som extra aptitretare.

Matvandra i Ibiza Stad

Spanien är känt för sin goda mat, och Ibiza är naturligtvis inget undantag. Vill du upptäcka mycket på kort tid ska du boka en matvandring. De flesta tar dig både genom delikatessbutiker och omsorgsfullt utvalda restauranger innan du avrundar med en svalkande gelato.

Mat och dryck på Ibiza

Spanjorerna äter gärna på restaurang, ofta med hela familjen- barn, barnbarn, morföräldrar etc. De äter mycket, och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30-15.30 och kl. 20.00-24.00, men eftersom stora delar av Ibiza är turistanpassat håller de flesta restauranger på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. De öppnar då vid 13-tiden för lunch och vid 19-tiden för middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.
Ibiza stad erbjuder kanske Medelhavets mest innehållsrika nattliv, med vissa klubbar inne i centrum. Andra ligger ute på ön. Lättast tar du dig dit med discobussarna som går från midnatt till tidig morgon. Den verkliga nöjessäsongen är från mitten av juni till mitten av september. En av öns främsta klubbar ligger i hamnområdet i Ibiza stad: Pacha, och bara ett kort stycke söderut, i Playa d'en Bossa, ligger Ushuaïa och Space, bland många andra. Dessutom finns det gott om restauranger, barer och caféer av alla de slag.
Shopping
Eleganta boutiquer i Ibiza stad eller unikt hantverk på hippiemarknaden i Es Canar? På Ibiza finns det mest i fråga om shopping, från utmanande clubwear i Playa d'en Bossa till en flaska eller två av öns eget vin på någon bodega. I Ibiza stad kan du shoppa kläder, väskor och skor. Priserna är inte mycket lägre än i Sverige, men utbudet är större.

Hippiemarknaden i Es Canar

Visst lever lite av hippieandan kvar, men till större delen är det nu mer eller mindre professionella hantverkare som tillverkar allt från smycken, skor, kläder och tavlor. Många av produkterna är mycket prisvärda, och det mesta är lokalt tillverkat på ön.

Vin

Vill du besöka en bodega, alltså en vinbutik, rekommenderas Bodega César Winery, på vägen mellan Ibiza stad och Santa Eulalia. Här kan du välja mellan lokala viner i alla prisklasser, och samtidigt lära dig mer om vinodlingen på ön.
Aktiviteter och sevärdheter
Ibiza är som gjort för både kortare och längre upptäcktsfärder: den enorma hippiemarknaden varje onsdag, båtturen till Formentera, någon av öns alla stränder eller kanske en eftermiddag eller två i Ibiza stad, med museer, butiker och sköna caféer. Har du egen transport ska du resa ut på landsbygden och bara njuta av friden och naturen. Ibiza är bara en tre-fyra mil från norr till söder och vägarna är utmärkta så det är svårt att köra fel. Och det blir många stopp längs vägen; en vinbodega, den lite oåtkomliga stranden i Es Cubells eller kanske en sval loungebar i Santa Eulalia. Eftersom du aldrig ska långt har du gott om tid att uppleva Ibiza i din egen takt. Ändå finns det några måsten. Hippiemarknaden i Es Canar är ett av dem, bäst på förmiddagen. Ett besök på Formentera hamnar också på listan, båtar går från flera olika ställen på Ibiza, och den gamla fästningen i Ibiza stad är värd minst en eftermiddag, gärna avslutad med middag och en strålande utsikt över staden i solnedgången.

Formentera

Strax söder om Ibiza ligger ön Formentera, en timjedoftande oas där tiden verkar gå lite långsammare. Inga stora diskotek eller köpcentra, men gärna en cykeltur till någon av öns stränder och en lång aperitif i solnedgången.

Cykla på Formentera

Cykling är nog den bästa aktiviteten på Formentera. Man trampar runt på egen hand och i egen takt. Backar är det ont, om, om man bortser från den som leder upp till La Fira de la Mola. Eftersom ön inte är särskilt stor är man aldrig långt från vare sig en lunch eller en strand. Cykling är ofta det mest praktiska sättet att nå många av öns stränder, eftersom de ligger vid slutet av en liten väg som ibland är avgiftsbelagd, cyklar brukar dock vara undantagna.

Party

San Antonio är en klassiker, med Café del Mar och klubbar som Es Paradis och Eden. Vill man festa mer exklusivt är det Playa d'en Bossa som gäller. Här har både klubbar och hotell lagt sig på en högre nivå, med namn som Ushuaïa och Space. San Antonio har länge varit en festmagnet för hela Europa, och är det fortfarande. Lite av hemligheten ligger i bredden, med klubbar, barer och diskotek för alla smaker, överallt. Alla kan känna sig hemma, och gör det också. I Playa d'en Bossa ligger ribban högre, med några av klubbvärldens största namn och några av hotellvärldens mest spektakulära kreationer, som Ushuaia, Bora Bora och så småningom Hard Rock Hotel Ibiza, bland mycket annat. Får man svårt att välja är det inga problem. Discobussen kör mellan de största klubbarna från midnatt fram till gryningen, för att ingen ska missa vare sig skumpartyt på Amnesia eller soluppgången på Playa d'en Bossa.

Ses Salines

Saltdammarna på öns södra ände ligger i ett reservat känt för sitt fågelliv. Den som vill kan ta vägen ner till Platja Ses Salines och passerar då saltdammarna längs vägen. Beroende på graden av avdunstning får de olika dammarna olika färger, och orkar man kan man klättra upp på de närbelägna Puig des Corb Marí eller Puig des Falcó för att få bästa möjliga utsikt.

Dalt Vila

Dalt Vila är de muromgärdade, äldre delarna av Ibiza stad som ligger högt upp på klippan. Fästningen började byggas på 1200-talet, men det mesta man ser idag är ett par hundra år yngre. Här hittar du även flera museer med olika aspekter av fästningens, stadens och öns historia. Även om du inte är så intresserad av historia, är det värt att ta en titt på Dalt Vila, med både utsikt och en svalkande bris. Katedralen är förmodligen den mest praktfulla på hela Ibiza.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Ibiza är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Buss, taxi eller någon form av hyrt fordon. Både cykel, scooter och bil finns att hyra. Avstånden är begränsade, och de flesta klarar sig fint med cykel, cykeluthyrning finns överallt. Se bara till att ta en liten provrunda innan du slår till, alla cyklar är inte lika väl underhållna. Man kan också hyra en elskoter, mindre ansträngande, något snabbare och lika tyst som cykel. Runt midnatt börjar discobussen, som kör mellan öns största klubbar till fram på småtimmarna. Från hamnen går båtar till flera orter längs kusten samt till Formentera.

Hyrbil

Hyrbil är värt att fundera på när du är på Ibiza. Bussarna går inte precis överallt och kanske inte precis när du vill. Tre dagar med hyrbil brukar vara lagom under en veckas vistelse.

Båt

Till Formentera kan du åka med snabbåt från hamnen i Ibiza stad, turen tar cirka 30 minuter. Båten går från hamnen varje halvtimme från morgon till kväll.

Buss

Buss går regelbundet till olika delar av ön. Runt midnatt börjar discobussen gå som kör mellan öns största klubbar till från på småtimmarna.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Ibiza Town

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter, inklusive mellanlandning, från Stockholm. Under sommarhalvåret kan du flyga direktflyg med Norwegian från Köpenhamn, det tar ca 3 timmar och 30 minuter.

Så reser du hit

Till Ibiza stad kan du resa resa året runt med flexibla reslängder. Flyget landar på Ibiza flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Ibiza stad är ca 20-35 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
15°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
15°7°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
19°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
16°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Ibiza stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.