Se hotell (10)

Resor till Santa Eulalia

Det kan hända att du förälskar dig i Santa Eulalia under din resa hit, staden har en helt egen stil; lite charmig och lite egensinnig på samma gång.
Santa Eulalia är Ibizas tredje största stad, och lever inte bara på turister. Det ger staden en skönt egen atmosfär, och passar perfekt för dig som vill se något av det riktiga Spanien under din resa. Här väntar en vardag med torghandel, kvartersbutiker och äldre herrar som sitter och samtalar på torget.

Strandliv i Santa Eulalia

Stranden i Santa Eulalia är nog en av Ibizas mest bekväma. Strandpromenaden följer den i hela dess längd, och det är aldrig långt till en afternoon tea eller en pint of beer. Det är först när stranden upphör vid marinan som tonen blir en annan. Här vilar både glänsande och dyrbara yachter, och butikerna och barerna i marinan är vana vid en helt annan typ av klientel än de som bor i staden. Under din resa till Santa Eulalia kan du välja fritt, elegansen i marinan eller det mer genuina intrycket inne i staden. Båda två har sin charm, och det är ju inget som hindrar att du tar det bästa av båda två.

Bo bra med Ving

När du bokar din resa till Santa Eulalia med Ving kan du välja mellan flera olika hotell, var och ett med sina fördelar. Vill du bo centralt i staden ska du ta en titt på det omtyckta hotellet Invisa Hotel La Cala. Det ligger mitt i centrum av staden och har 18-årsgräns. Eftersom Santa Eulalia inte är någon stor stad kan du egentligen välja att bo var du vill och ändå bekvämt promenera vart du än ska, vare sig du siktar på en drink på beachklubbarna nere vid floden, lite shopping i centrum eller en lunch i marinan.

Vings resor till Santa Eulalia

Tack vare att Vings resor till Ibiza genomförs med reguljärflyg kan du själv skräddarsy din resa till Santa Eulalia efter dina egna önskemål. Du kan med andra ord välja fritt vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan även kombinera flera resmål under din vistelse om du vill hinna med så mycket som möjligt under din semester.
Bra att veta
 • Hotell nära stranden
 • Bra shopping
 • Kombinera resmål
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Santa Eulalia

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Stranden i Santa Eulalia är delad i två delar: Platja des Pins i söder och Platja de Santa Eulalia norr om udden med fontänen, båda några hundra meter långa med ljus, finkornig sand. Längs med båda stränderna går en fin strandpromenad, som sedan fortsätter förbi marinan. Här och var finns färskvattenduschar och på Platja de Santa Eulalia har man byggt en ordentlig ramp så rullstolar också kan både bada och duscha. Det är rätt långgrunt, en vuxen har vatten till midjan tio meter ut. Det som finns av vattensporter håller till i södra änden och här finns aktiviteter som vattenskoter, paddelbåt och annat. Det finns en hel del klippor och stenar ute i vattnet, vilket gör att snorklingen blir mer intressant.
Mat, dryck och nattliv
Det säger sig kanske självt att en stad med så många olika besökare kan erbjuda det mesta i fråga om mat, från nybakade scones till thai fusion, och det kan Santa Eulalia, med alla sina restauranger. Eftersom staden inte är särskilt stor och öppettiderna generösa, är det fullt möjligt att strosa runt och få en överblick innan man bestämmer sig för exakt hur man bäst ska behaga sina smaklökar.

Mat och dryck på Ibiza

Spanjorerna äter gärna på restaurang, ofta med hela familjen- barn, barnbarn, morföräldrar etc. De äter mycket, och gärna sent. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30-15.30 och kl. 20.00-24.00, men eftersom stora delar av Ibiza är turistanpassat håller de flesta restauranger på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. De öppnar då vid 13-tiden för lunch och vid 19-tiden för middag. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.
Nattlivet i Santa Eulalia är ganska stillsamt, men i södra änden av Mariner's Beach finns några klubbar för den som inte vill gå och lägga sig när solen går ner. De mest kända klubbarna ligger i Ibiza stad, mellan Ibiza stad och San Antonia samt i Playa d'en Bossa. I övrigt finns naturligtvis de barer och caféer där lokalbefolkningen träffas.
Shopping
Trots att staden inte är så stor finns en del shopping värd namnet. Längs med Passeig de s'Almera står ett trettiotal stånd med hantverk och accessoarer som säljer sådant du inte ser över allt. Med andra ord säljs här inga piratkopior, välkända märken och heller inget skräp. Öns egna viner och likörer finner du på Bodegas Ribas, och vill du gå lite bakom kulisserna ska du besöka matmarknaden, fråga bara efter "mercat". Shopping i finare butiker finner du i marinan, men en varning - priserna är anpassade efter folk som har råd med en lyxyacht.

Hippiemarknaden i Es Canar

I Es Canar är det fortfarande sextiotal. I alla fall på onsdagarna då den största av alla öns hippiemarknader bryter lös. Marknaden är stor, och än gör den väl skäl för namnet. I alla fall om hippie är någon som syr och stickar kläder eller hamrar fram smycken för avsalu till turister. Men mycket här är unikt, det mesta är producerat på ön, och allt är inte hampa och batik. Man frestas att byta ut ordet hippie mot designer, för det mesta av det som säljs är både snyggt och elegant, till rätt blygsamma priser. Och det finns mycket att välja på, i flera hundra stånd säljs smycken, kläder, hattar, väskor, hantverk av olika slag och en hel del annat.
Aktiviteter och sevärdheter

Formentera

Det finns mycket att se på Formentera. Huvudstaden San Francesc de Xavier bjuder på en blandning av genuint och turistiskt, men allt genomfört med omtanke och omsorg. I Es Pujols, nere vid kusten, är hotellen och turisterna fler men inte fler än att det finns både slaktare och fiskaffär för de som bor här året runt. Stranden måste vara en av de bästa på ön, med både sand och klippor, och lite längre ut i bukten små klippöar man kan vada ut till. När du tröttnat på badet kan du ta en tur längs Es Pujols shoppinggator, det som finns här finns ingen annanstans. Och det slutar inte där, cykeluthyrare finns över hela ön, och det är en fantastisk upplevelse att cykla längs med Formenteras små vägar. Ofta har de en ordentligt markerad cykelbana, och trafiken är måttlig så du kan ägna dig åt det vackra landskapet, den svalkande brisen och doften av pinjer och timjan, på väg till en egen badvik eller kanske en lunch i San Francesc.

Party

Playa d'en Bossa har på senare år klivit fram som det mesta partystället på Ibiza. Inget ont om San Antonio, men Playa d'en Bossas omfång, från biergartens och svala beach clubs till det senaste i ultrachic, som till exempel Ushuaïa, gör att San Antonio inte riktigt tävlar i samma liga. Lägger man därtill Playa den Bossas läge bara tio minuter från Ibiza stad och den kilometerlånga stranden förstår man ännu bättre varför framtiden ligger i Playa d'en Bossa.

Dalt Vila

Dalt Vila är den äldsta, muromgärdade delen av Ibiza stad. Det blir rätt tydligt att det också är den högsta delen när man ska ta sig upp på toppen av bastionen St Lucia. Det är långa trappor, ofta i stekande sol. Men det är mödan värt. Belöningen är en strålande utsikt över både staden och hamnen.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Ibiza är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Från Santa Eulalia går bussar ett par gånger om dagen till Ibiza stad, San Carlos och Figueral. Dessutom finns båttrafik både norr- och söderut längs kusten. Du kan även ta dig runt med taxi, men det bästa är hyrbil om du vill åka runt ön i din egen takt.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Santa Eulalia

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 45 minuter, inklusive mellanlandning, från Stockholm. Under sommarhalvåret kan du flyga direktflyg med Norwegian från Köpenhamn, det tar ca 3 timmar och 30 minuter.

Så reser du hit

Till Santa Eulalia kan du resa med flexibla reslängder året runt. Flyget landar på Ibiza flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Santa Eulalia är 30-45 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
15°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
15°7°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
29°22°
10
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
27°20°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
19°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • december
16°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Santa Eulalia
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.