Hotell (17)

Resor till Seychellerna

På en resa till Seychellerna får du en drömsemester vid några av de bästa stränderna i världen. Seychellerna består av över hundra öar, har en hisnande vacker och orörd natur och dessutom ett klimat som är behagligt året runt. Med Ving kan du resa till fyra av de absolut mest fantastiska öarna: Mahé, Praslin, La Digue och Denis Island.

Oavsett vilket av Vings resmål på Seychellerna du väljer kan du se fram emot stränder i absolut världsklass och en semester med fokus på avkoppling. De allra flesta av våra hotell ligger på eller nära stranden och med promenad- eller cykelavstånd till det mesta du kan tänkas önska. Nöjesutbudet är inte särskilt stort, men det är heller inte därför du ska resa till Seychellerna. Turismen är reglerad, därför kan du se fram emot en unik möjlighet till en egen plats på stranden och att få göra det du vill i din egen takt. Invånarna är mycket gästvänliga och hjälper dig gärna att hitta till öarnas alla guldkorn.

Huvudön Mahé

Störst utbud hittar du på Seychellernas huvudö Mahé. Mahé är dessutom en av de allra vackraste öarna med magnifika stränder som sträcker sig utmed större delen av ön. På Mahé går det att kombinera strandliv med vandring längs natursköna vandringsleder eller spel på golfbanan Reef Golf Club. I huvudstaden Victoria finns ett bra utbud av lokala konstgallerier, souvenirbutiker, marknader och restauranger. På Mahé finns till och med några diskotek för dig som gärna provar på det lokala nattlivet under din resa till Seychellerna.

Paradisstränder på Seychellerna

Stränderna på Seychellerna är minst sagt sagolika med vit, silkeslen sand och turkosblått, klart vatten. Tycker du om att snorkla eller dyka lär du inte bli besviken på din resa till Seychellerna. Besök exempelvis stranden Anse Lazio på ön Praslin, som sägs vara en av världens vackraste stränder. Den skyddas av ett korallrev som gör snorklingen här till en upplevelse du sent kommer att glömma. På den lilla och privata ön Denis Island bor du i en villa direkt på den vackra vita stranden.

Berömda granitformationer på La Digue

Seychellernas fjärde största ö heter La Digue och är främst känd för sina spektakulära granitformationer på stränderna. Särskilt stranden Anse Source d'Argent på öns sydvästra sida är sensationellt naturskön och berömd för sin sanslösa skönhet. På La Digue råder en avkopplad och vänlig atmosfär med tydliga västindiska influenser.

Kombinera flera resmål

Vill du maximera din semester till Seychellerna kan du välja att kombinera flera av öarna under samma semester. Ett tips är då att börja och/eller avsluta resan med huvudön Mahé, eftersom det är där flygen landar. När du bokar din resa till Seychellerna med Ving väljer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder på Seychellerna?
Seychellerna har ett varmt och tropiskt klimat utan några stora avvikelser. På Vings resmål La Digue, Praslin, Mahé och Denis Island ligger dagstemperaturen på en behaglig nivå året om, mellan 26 och 28 grader. På nätterna sjunker temperaturen endast något, till 24-25 grader. Solen skiner året runt, och kan vara mycket stark. Regnperioden infaller på vintern, i januari och februari. Eftersom Seychellerna ligger utanför cyklonbältet, utsätts de sällan för de kraftiga oväder som är förknippade med dessa väderfenomen. Vattentemperaturen är också jämn över året, ca 26 grader. På sommaren, i juli och augusti, är vattenströmmarna som starkast och lockar hit surfare. Våren och hösten är relativt vindstilla, men i april och oktober bidrar svala vindar till att vattnet håller sig klart vilket lockar dykare. Annars är jul och nyår en av högsäsongerna på Seychellerna, då är havet lugnt och vindarna fuktiga och milda.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. Om du anländer till Seychellerna från ett gula febern-drabbat område krävs ett så kallat gult kort med giltig gula febern vaccination. För mer information hänvisar vi till Seychellernas ambassad på telefon 08-765 92 91.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Seychellerna.

Resor till Seychellerna

Mahé
Mahé är Seychellernas huvudö och dessutom en av de allra vackraste öarna i området. En resa till Mahé innebär orörda stränder, natursköna vandringsleder och Seychellernas största nöjesutbud.
Praslin
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Upplev Anse Lazio, en av världens bästa stränder. Det är troligtvis här du vill tillbringa mest tid under din resa till Praslin. Stranden omges av ett korallrev som är perfekt för snorkling.
La Digue
 • Stränder
 • Sevärdheter
 • Barnvänligt
La Digue är en av Seychellernas mest avspända och personliga öar, ett resmål för dig som längtar efter paradisstränder. Anse Source d'Argent är känd för att vara en av världens vackraste stränder.
The Denis Island
En resa till Denis Island är lika med en resa till paradiset. Ön ägs av den gästvänliga familjen Mason, vars motto lyder: "Ön är din - gör vad du vill utan att störa andra".
Erbjudanden till Seychellerna
Berjaya Praslin Resort
Berjaya Praslin Resort
Praslin, Seychellerna
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 21 nov 2021 från Stockholm
Frukost
Flyg och 7 hotellnätter
21 nov 2021 från Stockholm
Coral Strand
Coral Strand
Mahé, Seychellerna
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 3 okt 2021 från Stockholm
Frukost
Flyg och 7 hotellnätter
3 okt 2021 från Stockholm
Le Duc De Praslin
Le Duc De Praslin
Praslin, Seychellerna
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 9 dagar, 7 hotellnätter
 • Inkl. halvpension
 • Avresa 21 nov 2021 från Stockholm
Halvpension
Flyg och 7 hotellnätter
21 nov 2021 från Stockholm

SÖK DIN RESA TILL Seychellerna