Kryssningar – aktuell information och inresekrav

Uppdaterad 29/8 2023

Här hittar du viktig information från ditt rederi inför din kryssning, respektive rederi har olika regler som gäller så därför är det viktigt att du noga läser igenom vad som gäller för din resa.

Vi vill göra dig uppmärksam på att det kan komma att krävas ett covid-19 vaccinationsintyg för att kunna genomföra denna resa. Andra inresekrav, krav på antigen/PCR-test, munskydd, reseförsäkring samt hälsodeklarationer kan även förekomma. Det kan innebära att rederiet kräver ett annat antal doser eller tillämpar andra åldersintervaller för att du ska anses som fullvaccinerad än vad som gäller i Sverige. Vi ber dig därför att noggrant läsa rederiets villkor och hälsokrav, samt vara särskilt uppmärksam på vad som gäller för minderåriga som ingår i din bokning. Rederierna följer lokala myndigheters föreskrifter och det kan vara obligatoriskt att köpa utflykter för att kunna stiga i land på de olika destinationerna. Inresekrav och villkor kan komma att ändras och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad via rederiets hemsida om vad som gäller för din resa.

Kostnaden för eventuella intyg, PCR-tester eller andra tester, utflykter, försäkringar och hälsodeklarationer ingår inte i resans pris utan betalas av resenären.
Dessutom bör du tänka på:

  • Vilka inresekrav som gäller för den destination där din kryssning startar
  • Vilka inreseregler som gäller för de destinationer som du ska resa till
  • Vilka regler som gäller för ombordstigning på din kryssning
  • Vilka regler som gäller ombord
  • Att du tar del av all information rederiet skickar till dig

VIKTIG INFORMATION INFÖR DIN KRYSSNINGSRESA

NORWEGIAN CRUISE LINE
För detaljerad information läs här.

ROYAL CARIBBEAN
För detaljerad information läs här.

COSTA CRUISES
För detaljerad information läs här.

CELEBRITY CRUISES
För detaljerad information läs här.