Utflykter, Playa Paraiso

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Lyxkatamaranen MustCat

Lyxkatamaranen MustCat

En härlig dag på havet där vi spejar efter valar, delfiner och badar i havet.

Läs mer Dölj

MustCat är en av de ledande katamaranerna på Teneriffa. De erbjuder mycket som ingen annan erbjuder. De är till exempel den enda båt som utgår från hamnen i Las Galletas, en lokal by där du om morgonen möter fiskarna på väg in med nattens fångst.

Katamaranen glider fram ute på havet medan du kopplar av och njuter av solen, vinden och havet. Plötsligt blir det stilla och du ser att besättningen pekar ner i vattnet – det är antingen en pilotval eller kanske till och med delfiner.
Båten är inte den största, men det är ändå gott om plats och där finns solnät längst fram på båten där man kan ligga och slappna av.

När vi åker vidare påbörjas serveringen, dryck ingår däremot under hela turen. Vi fortsätter till en vik där vi kan bada och njuta mer av solen. Under turen finns det också en god chans att vi möter havssköldpaddor.

I priset ingår:
Dryck ingår under seglatsen. Väljer du den kortare turen ingår dessutom en smörgås med ost eller skinka, och väljer du den längre turen serveras paella där du kan välja mellan kyckling och fisk.

Tid:
3 eller 4,5 timmar.
Priset avser den kortare turen (3 timmar).

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Badkläder, solkräm, kamera, handduk och ombyte samt solglasögon.

Glasbottenbåten Royal Delfin

Glasbottenbåten Royal Delfin

Se Teneriffas vackra natur från havet.

Läs mer Dölj

Båten Royal Dolphin lämnar hamnen i Puerto de Colón och tar oss ut på Atlanten. Vi följer kustlinjen norrut, och får se Teneriffa från en annan sida. Njut av stillheten ute till havs uppe på soldäck, eller ge dig ner under däck och se ut under vattnet genom panoramafönstren under vattenlinjen. Kaptenen garanterar att du kommer se valar eller delfiner. När du blir hungrig serveras lunch och drycker ingår under hela seglatsen. En tur på Royal Delfin passar alla, både barnfamiljer och andra. Ombord finns gott om plats, och det finns mycket att göra och uppleva.

I priset ingår:
En lättare lunch, samt dryck (öl, sangria, läsk och vatten) under hela seglatsen. Priset avser den kortare turen (3 timmar), och från resmålen på sydsidan. Priset är högre från Puerto de la Cruz (endast 4,5 timmar utflykt).

Tid:
3 eller 4,5 timmar.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, ombyte, solkräm, kamera och solglasögon.

Övrigt:
Vid dåligt väder kan båtturerna bli inställda, och ibland kan vi dessvärre inte upplysa om detta förrän precis före avgång. Ombord finns souvenirer att köpa samt foton som tas under dagen.

Teide – kan bokas hemifrån

Teide – kan bokas hemifrån

Följ med på en spännande halvdagsutflykt med buss upp till nationalparken kring Teide, Spaniens högsta topp. Måltider och dryck ingår inte. Biljett till linbanan, Teleféricon, beställs separat.

Läs mer Dölj

Vi påbörjar vår färd på morgonen och får under dagen uppleva fyra olika klimatzoner. Det är fascinerande att se hur naturen förändrar sig längs vägen. På vägen upp får vi höra om Teneriffas och vulkanens historia. Vi lämnar hotellområdena för att köra genom små spanska byar, där man odlar allt från potatis till vindruvor. Vi når pinjeskogarna och lär oss mer om deras betydelse, för att sedan köra ner i en av världens största kratrar, som mer påminner om ett sterilt månlandskap, men med lavans former och färger.

Linbanan börjar på 2.356 meters höjd. Om vädret tillåter kan du åka med linbanan ända upp till 3.555 meters höjd. Biljetten ingår inte i priset, den köps till separat. Härifrån har du en strålande utsikt, både över nationalparken och över flera av de omgivande Kanarieöarna. Vid klart väder kan du dessutom se ända till Teneriffas grannöar härifrån.(*)

När vi kör ner igen följer vi en annan rutt, genom ett annat slags natur, men vi kommer självklart också att ta en titt på den unika floran i Las Cañadas (kraterområdet). Vi gör också ett stopp för att titta på souvenirer från Teneriffa och Teide.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte.

Entré:
Linbanan, Teleféricon, ingår inte i priset. Biljett måste förbokas hemifrån, för en garanterad en plats. Alternativt att Vingvärden kontaktas i god tid innan utflykten går.

Tid:
Halvdag, ca kl. 08.00-14.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bra promenadskor och varma kläder då det är kallt på ca 2.356 m höjd (linbanan går upp till 3.555 m över havet) samt vattenflaska, snacks och kamera.

Övrigt:
* Under perioden 20/12-2019-1/2-2020 är linbanan fullbokad och kan därför inte förbokas hemifrån. Ett mindre antal biljetter säljs lokalt vid Teide, och om det finns plats kan först bekräftas på utflyktsdagen.

Linbanan påverkas av väder och vind, om det blåser för mycket eller snöar kraftigt stängs den av. De som är gravida, har hjärtproblem, allvarligare andningsproblem samt barn under 3 år kan inte åka med linbanan då det kan innebära hälsorisker på den här höjden. Utflyktspriset varierar beroende på vilket resmål utflykten utgår från.

Klassiska Teneriffa - kan bokas hemifrån

Klassiska Teneriffa - kan bokas hemifrån

På den här heldagsturen får du uppleva det bästa Teneriffa har att erbjuda, på en och samma dag. Gör dig redo för en dag fullspäckad med nya upplevelser och intryck! Tapaslunch med dryck, inträde till Piramides de Guimar samt entré till Casa de Abaco ingår. Utflykten körs 30/9-15/4.

Läs mer Dölj

Vi sätter oss i bussen och tar den snabbaste vägen upp mot norr, den frodigare och mer historiska delen av ön. Vi stannar halvvägs för att se på en av de mest intressanta och kanske minst kända platserna, nämligen pyramiderna i Guimar. Här kommer vi lära oss mer om Guancherna, om deras historia och några av förklaringarna bakom pyramiderna. Efter detta kör vi till den gamla huvudstaden La Laguna, för att njuta av staden och se dess gamla byggnader. Du får också tid på egen hand för att upptäcka staden i din egen takt.

Vi fortsätter sedan in i området Tacoronte och besöker den trivsamma Bodega Alvaro. Här får vi smaka en nyhet, en full tapaslunch, där det också ingår provsmakning av flera lokalproducerade viner, som du självfallet kan köpa med dig om de faller dig på läppen. Därefter sätter vi oss i bussen för att köra till hamnstaden Puerto de la Cruz där vi besöker Casa Abaco, ett hus –numera museum- med en mycket lång historia.

På vägen hem stannar vi vid Candelaria, för en sista inblick i öns religion och kultur. Detta en vallfartsort för pilgrimer, som i augusti kommer hit för att tillbe Kanarieöarnas skyddshelgon jungfru Maria - Virgen de Candelaria. När vi så småningom kommer ner till sydkusten igen kommer vi lagom till en vacker solnedgång, även om det kan variera lite över året.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och drycl:
Tapaslunch med dryck (vinprovning eller vatten).

Entre:
Inträde till Piramides de Guimar och till Casa de Abaco ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-18.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Promenadskor, då vi vid två tillfällen går lite längre sträckor.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Ving/Spies eller Tjäreborg-värden innan bokning.

Legendariska La Gomera - kan bokas hemifrån

Legendariska La Gomera - kan bokas hemifrån

Vår kanske mest minnesrika utflykt går till La Gomera, en ö som ligger strax utanför Teneriffa. Det tar ca 45 minuter att komma hit med Fred Olsens snabbfärja. Trerätters lunch med vatten eller vin ingår.

Läs mer Dölj

Denna oerhört vackra ö är den näst minsta av de bebodda Kanarieöarna. Bussen tar oss längs slingrande vägar genom raviner och dalar med hisnande vyer. Här finns väldigt lite turism och den fantastiska naturen är fortfarande starkt präglad av urskog och endemiska växter.

På lunchstoppet, som vi gör uppe i bergen med en utsikt som är hänförande, får vi en imponerande demonstration av det gamla språket "silbo", ett visselspråk som användes för att kommunicera över bergen förr i tiden.

I nationalparken Garajonay växer en mycket speciell skog av lagerbladsträd och ljung som fanns här redan på istiden, och som inte finns någon annanstans än på La Gomera. Vi får höra om häxorna, som enligt sägnen levde här. Det blir också tid för en kort promenad på egen hand i den del av nationalparken som kallas La Laguna Grande.

Sjöfararen Christoffer Columbus torde vara en av världshistoriens mest kända män! Han gjorde sina sista stopp på La Gomera innan han avseglade mot det okända. Brunnen där hans män fyllde upp vatten före de långa resorna över Atlanten finns än idag kvar i huvudstaden San Sebastián.

På La Gomera är det lite svalare än på Teneriffa, så ta med en varm tröja eller jacka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Trerätters lunch med vatten eller vin ingår. Läsk och öl ingår inte i priset.

Tid:
Utflykten körs från Playa de las Americas, Los Cristianos och Playa Paraiso ca kl 07.00-18.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Obs! Alla måste ta med sitt pass.
Lätta och bekväma skor och kläder. Vatten, kamera och ev. pengar till dryck under lunchen.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Ving/Spies eller Tjäreborg-värden innan bokning.

Klassiska Teneriffa med Purowool - kan bokas hemifrån

Klassiska Teneriffa med Purowool - kan bokas hemifrån

Följ med oss till några av Teneriffas verkliga höjdpunkter! Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris! Utflykten körs 30/9-1/5.

Läs mer Dölj

Ving har sedan många år ett unikt och uppskattat samarbete med Purowool. Väljer man denna utflykt blir man upphämtad innan den ordinarie utflyktens start för att följa med på en travlig och underhållande presentation hos Purowool om hälsa, sömn och deras produkter. Frukost ingår.

Vi sätter oss i bussen och tar den snabbaste vägen upp mot norr, den frodigare och mer historiska delen av ön. Vi stannar halvvägs för att se på en av de mest intressanta och kanske minst kända platserna, nämligen pyramiderna i Guimar. Här får vi lära oss mer om Guancherna, om deras historia och några av förklaringarna bakom pyramiderna. Efter detta kör vi till den gamla huvudstaden La Laguna, för att njuta av staden och se dess gamla byggnader. Du får också tid på egen hand för att upptäcka staden i din egen takt.

Vi fortsätter sedan in i området Tacoronte och besöker den trivsamma Bodega Alvaro. Här får vi smaka en nyhet, en full tapaslunch, där det också ingår provsmakning av flera lokalproducerade viner, som du självfallet kan köpa med dig om de faller dig på läppen. Därefter sätter vi oss i bussen för att köra till hamnstaden Puerto de la Cruz där vi besöker Casa Abaco, ett hus –numera museum- med en mycket lång historia.

På vägen hem stannar vi vid Candelaria, för en sista inblick i öns religion och kultur. Detta en vallfartsort för pilgrimer, som i augusti kommer hit för att tillbe Kanarieöarnas skyddshelgon jungfru Maria - Virgen de Candelaria. När vi så småningom kommer ner till sydkusten igen kommer vi lagom till en vacker solnedgång, även om det kan variera lite över året.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Tapaslunch med dryck (vinprovning eller vatten), samt inträde till Piramides de Guimar och till Casa de Abaco.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-18.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide

Bra att ta med:
Promenadskor, då vi vid två tillfällen går lite längre sträckor.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Ving/Spies eller Tjäreborg-värden innan bokning.