Utflykter, Playa del Cura

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Praktisk information om våra utflykter

Garbo's dinner show – kan bokas hemifrån

Garbo's dinner show – kan bokas hemifrån

En färgsprakande kväll med middag samt underhållning i världsklass. Trerätters middag med val av dryck: rött eller vitt vin, öl och diverse alkoholfria drycker, kaffe ingår. Utflykten körs oktober-april.

Läs mer Dölj

Garbo's – underhållning i världsklass - med den fantastiska föreställningen 'Starworkers'.

Upplev Garbo's med sin färgsprakande show. Utflykten går oktober-april men du kan även boka de dagar vi inte har turen i vårt program. Då tar man sig dit på egen hand.

En middagsshow som alla talar om och som utan tvekan är det mest hyllade kvällsarrangemanget på Gran Canaria. Showpalatset Garbo's presenterar stolt en föreställning i toppklass. Välkommen till "Starworkers" med sång, dans, glamour och musikalisk magi. Här får du lyssna till de största hitsen av de bästa och mest välkända stjärnorna.

Om du skall fira något, eller letar efter den bästa underhållningen med mat och dryck, är Garbo's det rätta stället. Detta år briljerar Garbo's med en akrobatshow utöver all musik och dans. Kyparen är inte bara kypare utan även artist, vilket i det här fallet betyder att servicen blir mycket personlig.

När du köper biljetter av oss ingår en gratis uppgradering som innebär ett mer förmånligt dryckespaket. Kontakta din Vingvärd för mer information.

OBS! Bor du i Las Palmas ingår ingen färdledning, transport till Garbo's sker på egen hand.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, guide, inträde och tre rätters måltid inklusive dryck enligt nedan.

Mat & dryck:
Trerätters middag med val av dryck: rött eller vitt vin, öl och diverse alkoholfria drycker, kaffe.

Tid:
Kvällsutflykt, ca kl. 18.15-00.45.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bergsvandring

Bergsvandring

En känsla av frihet. Följ med på vandring till Rouqe Nublo, byn Santa Lucia eller längs Camino de la Plata, "Silvervägen". Utflykterna går oktober-maj.

Läs mer Dölj

Missa inte hur vacker Gran Canarias natur är! Under vandringarna får vi veta om Gran Canarias växt- och djurliv och om hur guancherna levde på sin tid. Det finns flera vandringsleder att välja mellan. Tillsammans med Rocky Adventure har vi valt ut tre intressanta vandringar som är upplagda för att passa alla åldrar.

På vandringen igenom Rouqe Nublo-reservatet får du en lätt och överskådlig bild av öns olika klimatzoner, medan du njuter av omgivningarna och den imponerande naturen.

Väljer du vandringen till byn Santa Lucia och Guayadeque-dalen, får du se Gran Canarias kanske vackraste landskap. En tur i det här området är alltid ett säkert kort.

Detsamma kan också sägas om Rocky Adventures tredje vandring, en klassiker sedan många år. Camino de la Plata, "Silvervägen", är en led som guancherna trampade upp för 2.000 år sedan, och leden utgör en fin vandring än idag. Detta är en av de populäraste lederna. Vi åker buss upp till drygt 1.000 meter över havet, innan vi därifrån tar oss vidare till fots. I bergen råder en påtaglig och avkopplande tystnad. Vi packar upp vår medhavda matsäck (ingår inte i priset) och njuter av den storslagna utsikten, som sträcker sig till grannöarna vid klart väder – kanske ända till Afrika om vi har tur.

Det finns även andra vandringsleder att välja mellan. Hör med din guide för mer information.

Ett minne för livet och särskilt perfekt för vandringsentusiasten!

Obs!
Det är viktigt att ha vatten med sig, och givetvis solkräm!

I priset ingår:
Transport (se undantag nedan) och guide.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Vatten, matsäck och solkräm.

Övrigt:
Du väljer själv hur långt du vill vandra under dagen. Notera att vandringen går på relativt hög höjd. Boende i Las Palmas ordnar själva transport till starten av vandringen.

Utflykten går under oktober-maj.

Shopping & Sightseeing Las Palmas – kan bokas hemifrån

Shopping & Sightseeing Las Palmas – kan bokas hemifrån

Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Med sina många kontraster har Las Palmas varit pionjär inom turismen och har fortfarande sina stamgäster. Efter 50 år av turism upplever staden nu en renässans, allt fler upptäcker Las Palmas och dess många valmöjligheter. Ägna en dag åt staden så förstår du varför.

Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Arkitekturen här tar oss tillbaka till kolonialtiden. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral, Columbusmuseet, och inte minst den mysiga gågatan Triana där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker.

Innan vi åker vidare från den gamla stadsdelen till shoppingcentret Las Arenas kör vi förbi stadens övre delar och stannar vid Altavista, med en fin utsikt över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni.

Vi åker vidare till shoppingcentret Las Arenas som ligger precis i utkanten av Las Canteras-stranden. Här erbjuds diverse shopping för den som är sugen, annars kan man promenera längs strandpromenaden och njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna.

Känner du för en innehållsrik dag med kultur, historia, shopping till förmånliga priser och trevligt folkliv, följ med oss till öns charmiga huvudstad Las Palmas.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
En extra tröja, särskilt under vintersäsongen.

Katamaranen Afrikat 69 - kan bokas hemifrån

Katamaranen Afrikat 69 - kan bokas hemifrån

En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck ingår hela dagen, samt en lätt lunchbuffé.

Läs mer Dölj

Följ med på en tur med en fin katamaran, och upplev en skön dag på havet. Vi lägger ut från Puerto Rico med Afrikat 69 för en trivsam och avkopplande dag som man annars bara brukar drömma om. Här kan du sitta på däck och njuta av havsbrisen medan vi långsamt färdas utmed kusten. Har vi tur, får vi under dagen också se delfiner som är vanliga i dessa farvatten.

Vi kastar ankare i en avskild bukt och kan bada direkt från båten. Här kan du delta i olika aktiviteter som snorkling och speedbåt. Om du vill prova vattenskoter eller parasailing kan det ofta arrangeras via besättningen vid bokning av utflykten (det ingår inte i priset).

Efter en härlig tur till havs kommer vi tillbaka till Puerto Rico igen framåt eftermiddagen.

Katamaranen Afrikat 69, som togs i bruk i maj 2017 är ett lyxigt och modernt fartyg som är handikappanpassat, med gott om utrymme och ett stort soldäck. Bar och cocktailmaskin finns ombord.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport (se undantag nedan), mat och dryck enligt nedan.

Mat & dryck:
En lätt lunchbuffé ingår, samt fri dryck (öl, sangria, läsk, juice och vatten) under hela kryssningen.

Tid:
Lång halvdag, Morning Cruise, ca kl. 09.15-15.30.
Utflykten går hela året.

Under juli och augusti månad erbjuds även:
- Sunset Cruisemed livemusik, ca kl. 17.45-solnedgången.

Färdledning:
Engelsktalande besättning ombord.

Bra att ta med:
Badkläder, glöm inte handduk, och solkräm med hög skyddsfaktor!

Övrigt:
Det ingår inte transport för gäster som bor i Arguineguin, Puerto Rico eller Playa de Amadores - därför tas ett lägre utflyktspris från dessa resmål.

En kontinent i miniatyr – kan bokas hemifrån

En kontinent i miniatyr – kan bokas hemifrån

En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med måltidsdryck ingår.

Läs mer Dölj

Denna utflykt är något av det bästa i vårt utflyktsprogram och ett måste för alla som vill se mer än hotellen och stränderna. Gran Canaria är som en skattkammare full av överraskningar. Följ med oss på en resa över hela ön så ska vi visa några av dem.

Vi kör från den torra sydsidan via Fataga-dalen. Resan går genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar palmlundar och idylliska byar som omges av gröna ängar, kaktusar eukalyptus- och mandelträd. Vi kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker.

Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter.

I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron.

En innehållsrik dag full av naturupplevelser där vi berättar mycket mer än det du vanligtvis kan läsa om i reseböcker.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Lunch samt vatten, en öl eller ett glas vin ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Varma kläder (under vintersäsongen) och kontanter.

Övrigt:
Utflykten består av mycket tid i bussen och delar av turen körs längs med slingriga vägar, vilket kan vara ansträngande för den som är åksjuk.

Bondemarknad i San Mateo - kan bokas hemifrån

Bondemarknad i San Mateo - kan bokas hemifrån

Den perfekta söndagsutflykten där du får en trivsam dag tillsammans med lokalbefolkningen! Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs oktober-april.

Läs mer Dölj

Följ med till bondemarknaden i San Mateo och få en inblick i det kanariska vardagslivet. Låt dig överraskas av Gran Canaria bakom fasaden!

Förr samlades bönderna i byn San Mateo för att sälja veckans skörd. Idag är det aningen modernare, men fortfarande säljs här mest frukt, grönt och andra lokala produkter, till bra priser. Vi tar dig med på en guidad tur längs byns mysiga gator. Därefter får du tid att strosa runt på egen hand.

En intressant utflykt för både liten och stor.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Ingår inte. I San Mateo finns möjlighet att äta lunch eller bara ta något att dricka.

Tid:
Lång halvdag, ca kl. 08.30-15.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Extra tröja (vintersäsongen) och kontanter.

Övrig information:
Delar av turen körs längs med slingriga vägar, vilket kan vara ansträngande för den som är åksjuk. Utflykten körs oktober-april.

Smaker av Gran Canaria – kan bokas hemifrån

Smaker av Gran Canaria – kan bokas hemifrån

Tillsammans med en duktig lokalguide får du under en heldag uppleva det kanariska landskapet och smaka på olika lokalproducerade råvaror. Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Vi börjar dagen med att besöka den gamla och historiskt viktiga staden Arucas, som bland annat omges av stora bananodlingar på den norra kusten. Vi besöker det som denna stad verkligen är känd för, nämligen romfabriken. Arehucas romfabrik är Europas äldsta, och fortfarande den största producenten av rom. Här får vi se de olika delarna av romproduktionen och även smaka på de olika dryckerna fabriken producerar. Vi kan varmt rekommendera dig att smaka deras honungsrom, en väl balanserad blandning av sjuårig lagrad rom och kanarisk honung med smak av bl.a. choklad och vanilj.

Vi besöker sedan Finca Los Castaños i dalen Los Berrazales. Detta är det enda område i Europa där man producerar kaffe naturligt. Vi deltar i en rundvisning och smakar sedan på det lokalproducerade kaffet. En spansk lunch serveras i hamnstaden Puerto de las Nieves i Agaete.

På vägen hem stannar vi vid en liten Aloe Vera-plantage. Här får vi lära oss mer om denna "mirakelväxt". Vi får höra om hur man odlar växten, samt en presentation och demonstration av framställningen av dess olika produkter som hudkräm, tvål, gel och även dryck. Under stoppet har du möjlighet att både testa och smaka på Aloe Vera-produkter.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, guide och lunch.

Mat & dryck:
Ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor.

Övrigt:
På grund av många trappor och nivåskillnader bör personer med någon typ av rörelsehinder rådfråga sin Ving-, Spies- eller Tjäreborg-värd innan bokning.

Skål för Gran Canaria! - kan bokas hemifrån

Skål för Gran Canaria! - kan bokas hemifrån

Välkommen till en helt ny utflykt - en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.

Läs mer Dölj

Att vin är bra för hjärtat, är det vissa som påstår. Dock är meningarna mer delade när det diskuteras kvalitet, region med mera i den stora vinvärlden. De kända vinproducerande länderna har sina anhängare, men fler och fler blir intresserade av vad okända regioner kan erbjuda och presentera. Och det är här de kanariska öarna kommer in i bilden.

De kanariska öarna har en relativt "ung" vinhistoria, knappt 5-600 år, vilket också gör att vintraditionen är något annorlunda än den gängse i den "gamla världen". Det betyder bland annat att urvalet av druvor är anpassat till det klimat och den miljö som de öarna har.

Historien om vinerna på öarna går tillbaka till 1400-talet. Det var då både spanska och portugisiska sjöfarare planterade de första vinrankorna. I takt med att regionen blev indragen i handel steg även intresset för vinproduktion. Höjdpunkten nåddes på 1600-talet, då inte minst England blev storimportör av kanariska viner. År av krig och ödeläggelse minskade sedan handeln drastiskt. Hela tiden behöll dock vinerna sitt goda rykte, och priset på de kanariska dropparna sköt i höjden under de här åren. Många emigranter lyckades också transportera vinstockar till den nya världen, och flera av de kanariska druvsorterna var med att skapa grunden för den vinindustri som började växa fram i Mexiko, Peru och inte minst i Kalifornien.

Fortsatt håller de kanariska vinerna god kvalitet, och det är därför vi kan skåla för Gran Canaria med att erbjuda en utflykt till en av de mer kända vinbodegorna på ön. Vi besöker bland annat Bodega Aguyro och vinfabriken La Tirajana, och får möjlighet att smaka på några av deras bästa viner. Varje stopp kryddas också med smakprov små lokala snacks.

Under turen hinner vi också med ett stopp i de 1000 palmernas dal. Den lilla pittoreska byn Fataga med sina kullerstensgator och vitkalkade hus ligger på 600 meters höjd över havet. Namnen på husen ger en indikation om vem som bor var.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Vi smakar på fyra viner samt får tilltugg/snacks.

Tid:
Eftermiddag/kväll, ca kl. 14.00-20.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, pengar och extra tröja vid en eventuellt kylig kväll. Vin och lokala produkter kan köpas under turen, ofta till mer fördelaktiga priser än till exempel på flygplatsen eller i större matbutiker.

Övrigt:
På grund av många trappor och nivåskillnader bör personer med någon typ av rörelsehinder rådfråga sin Ving-, Spies- eller Tjäreborg-värd innan bokning.

Poema del Mar

Poema del Mar

Poema del Mar är Gran Canarias nya höjdpunkt - en förtrollande värld under ytan! Köp entrébiljetten via Vingvärden. Inga måltider ingår.

Läs mer Dölj

Att kalla Poema del Mar ett jättelikt akvarium är ingen överdrift. Sammanfattat finns här vatten, fiskar, marina däggdjur och dessutom en introduktion till världshavens flora och fauna som är helt unik.

Det har tagit flera år att komma fram till den perfekta platsen, samt att ta fram en estetiskt tilltalande byggnad som också är tillpassad för djurlivet. Här finns bland annat ett segment med fokus på fiskar och djurliv i tropiska floder, liksom de stora akvarierna som imponerar med sina massiva vattenmängder och inte minst med ett rikt djurliv med både stora och små aktörer.

Störst är de kraftfulla tjurhajarna, som glider obesvärat genom vattnet. Även om de verkar fredliga, inger de stor respekt med det rykte som hajar nu en gång har. Sköldpaddor, färgglada fiskar, hajar med mera – stora som små, finns inom det 12.500 m2 stora centret. Här finns över 350 olika arter fördelade på ett flertal bassänger, vattentankar och vattencylindrar. Mest imponerande är det cylinderformade ”rev” som innehåller ca 400.000 liter vatten med fiskar och ett stort antal koraller.

Mannen bakom Poema del Mar är den berömde Wolfgang Kiessling, som också har både Loro Parque och Siam Park på Teneriffa på sitt CV. Det garanterar kvalitet och att säkerheten är på högsta nivå. Filosofin och tanken är genomförd och provad, så att alla besökare får en upplevelse utöver det vanliga.

Mat och dryck:
Ingår inte. Det finns gott om matställen i området omkring Poema del Mar.

Tid:
Poema del Mar har öppet kl. 10.00-18.00.

Färdledning:
Utflykten är på egen hand.

Bra att ta med:
Kamera, pengar, vattenflaska och bekväma kläder.

Övrigt:
Entrébiljett kan köpas med eller utan busstransport. För pris och bokning kontakta Vingvärden.


Öns flora och havets fauna

Öns flora och havets fauna

Gran Canaria är en populär ö bland turister och man kan lätt tro att alla dess platser besökts och utforskats. Vi vågar faktiskt hävda det motsatta och det är därför en ära för oss att kunna presentera just dessa platser.

Läs mer Dölj

Denna utflykt tar till utkanten av Gran Canarias centrum, Las Palmas, till Vegueta, den gamla delen av byn. Här har vi god tid på oss att utforska byn och handla till bra priser i shoppingdistriktet Triana.

Som en kontrast till den livliga huvudstaden på Gran Canaria beger vi oss ut i naturen mot en oas i det klippiga landskapet. Vid Jardin Canario finner vi en frodig botanisk trädgård, vackert belägen mellan palmer och klippor. Här har öns flora de mest optimala förhållandena och vi kommer få uppleva dofter och få kunskap om växter så som aloe vera, bouganvilla, heleconia, jasmin och plumeria.

Efter att vi bekantat oss med öns flora styr vi därefter kosan mot havets fauna, mer specifikt Poema del Mar, ett av Europas mest imponerande akvarier. Centret är uppfyllt med 400.000 liter vatten och har 350 fiskarter, sköldpaddor, hajar samt ett stort antal koraller och växter. Speciellt imponerande är deras cylinderformade rev. Du kan även få en rundtur på plats.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch och en dryck ingår. Det går att välja mellan vegetarisk alternativ eller hamburgare.

Bra att ta med:
Bekväma skor, vattenflaska, fickpengar

Tid:
Heldagstur, kl. 08.00-16.00

Övrigt:
Skandinavisktalande guide