Utflykter, Maspalomas

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Garbo's dinner show – kan bokas hemifrån

Garbo's dinner show – kan bokas hemifrån

En färgsprakande kväll med middag samt underhållning i världsklass. Trerätters middag med val av dryck: rött eller vitt vin, öl och diverse alkoholfria drycker, kaffe ingår. Utflykten körs oktober-april.

Läs mer Dölj

Garbo's – underhållning i världsklass - med den fantastiska föreställningen 'Starworkers'.

Upplev Garbo's med sin färgsprakande show. Utflykten går oktober-april men du kan även boka de dagar vi inte har turen i vårt program. Då tar man sig dit på egen hand.

En middagsshow som alla talar om och som utan tvekan är det mest hyllade kvällsarrangemanget på Gran Canaria. Showpalatset Garbo's presenterar stolt en föreställning i toppklass. Välkommen till "Starworkers" med sång, dans, glamour och musikalisk magi. Här får du lyssna till de största hitsen av de bästa och mest välkända stjärnorna.

Om du skall fira något, eller letar efter den bästa underhållningen med mat och dryck, är Garbo's det rätta stället. Detta år briljerar Garbo's med en akrobatshow utöver all musik och dans. Kyparen är inte bara kypare utan även artist, vilket i det här fallet betyder att servicen blir mycket personlig.

När du köper biljetter av oss ingår en gratis uppgradering som innebär ett mer förmånligt dryckespaket. Kontakta din Vingvärd för mer information.

OBS! Bor du i Las Palmas ingår ingen färdledning, transport till Garbo's sker på egen hand.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, guide, inträde och tre rätters måltid inklusive dryck enligt nedan.

Mat & dryck:
Trerätters middag med val av dryck: rött eller vitt vin, öl och diverse alkoholfria drycker, kaffe.

Tid:
Kvällsutflykt, ca kl. 18.15-00.45.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bergsvandringar med  Rocky Adventure - kan bokas hemifrån

Bergsvandringar med Rocky Adventure - kan bokas hemifrån

En känsla av frihet. Följ med på vandring till Rouqe Nublo, byn Santa Lucia eller längs Camino de la Plata, "Silvervägen". Utflykterna går oktober-maj.

Läs mer Dölj

Missa inte hur vacker Gran Canarias natur är! Under vandringarna får vi veta om Gran Canarias växt- och djurliv och om hur guancherna levde på sin tid. Det finns flera vandringsleder att välja mellan. Tillsammans med Rocky Adventure har vi valt ut tre intressanta vandringar som är upplagda för att passa alla åldrar.

På vandringen igenom Rouqe Nublo-reservatet får du en lätt och överskådlig bild av öns olika klimatzoner, medan du njuter av omgivningarna och den imponerande naturen.

Väljer du vandringen till byn Santa Lucia och Guayadeque-dalen, får du se Gran Canarias kanske vackraste landskap. En tur i det här området är alltid ett säkert kort.

Detsamma kan också sägas om Rocky Adventures tredje vandring, en klassiker sedan många år. Camino de la Plata, "Silvervägen", är en led som guancherna trampade upp för 2.000 år sedan, och leden utgör en fin vandring än idag. Detta är en av de populäraste lederna. Vi åker buss upp till drygt 1.000 meter över havet, innan vi därifrån tar oss vidare till fots. I bergen råder en påtaglig och avkopplande tystnad. Vi packar upp vår medhavda matsäck (ingår inte i priset) och njuter av den storslagna utsikten, som sträcker sig till grannöarna vid klart väder – kanske ända till Afrika om vi har tur.

Det finns även andra vandringsleder att välja mellan. Hör med din guide för mer information.

Ett minne för livet och särskilt perfekt för vandringsentusiasten!

Obs!
Det är viktigt att ha vatten med sig, och givetvis solkräm!

I priset ingår:
Transport (se undantag nedan) och guide.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Vatten, matsäck och solkräm.

Övrigt:
Du väljer själv hur långt du vill vandra under dagen. Notera att vandringen går på relativt hög höjd. Boende i Las Palmas ordnar själva transport till starten av vandringen.

Utflykten går under oktober-maj.

Måndagar: Santa Lucia – Guayadeque
Onsdagar:Camino de la Plata – Silverleden
Fredagar: Pilancones eller Pajonales – Rouqe Nublo-reservatet


Idylliska Mogan - kan bokas hemifrån

Idylliska Mogan - kan bokas hemifrån

En fin tur till Mogan, också känd som "Gran Canarias Venedig". Vi kommer dit under marknadsdagen, så den som vill kan passa på att shoppa. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

På sydvästra Gran Canaria ligger den pittoreska fiskebyn Puerto de Mogán, en liten pärla som brukar omtalas som öns Venedig.

När man går på de idylliska gatorna som leder ner till den exklusiva marinan, är det lätt att förstå varför hamnen har fått dess smeknamn. De små husen ligger helt nära vattnet, frodig bougainvillea klänger från takterrasserna och fiskebåtarna ligger som färgklickar längs bryggorna.

Vår tur till Mogán går samma dag som en av sydkustens marknader äger rum och här finns det mesta att handla, från kläder och skor till frukt och lokal konst. Allt till en billig penning – om prutfärdigheterna tas i bruk.

Efter besöket i hamnbyn kör vi inåt landet, genom den frodiga Mogándalen och upp till staden med samma namn; Pueblo de Mogán. Här ligger den trevliga, genuina restaurangen Acaymo, som serverar god mat och dryck i rustika omgivningar. Lunchen är en av turens höjdpunkter, vilket du nog håller med om efter denna praktmåltid med gott vin.

Under sommaren om Acaymo stänger för semester äter vi lunch på Restaurang Guantanamo.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport, guide och lunch.

Mat & dryck:
Lunch med kanariska smårätter, en huvudrätt, dessert. Vin, vatten eller läsk.

Tid:
Halvdag, ca kl. 08.00-15.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kontanter om du önskar köpa något på marknaden.

Shopping & Sightseeing Las Palmas – kan bokas hemifrån

Shopping & Sightseeing Las Palmas – kan bokas hemifrån

Följ med på en heldagsutflykt till provinshuvudstaden Las Palmas som pulserar av kultur, historiska sevärdheter, förmånlig shopping och ett trivsamt caféliv. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Med sina många kontraster har Las Palmas varit pionjär inom turismen och har fortfarande sina stamgäster. Efter 50 år av turism upplever staden nu en renässans, allt fler upptäcker Las Palmas och dess många valmöjligheter. Ägna en dag åt staden så förstår du varför.

Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, som grundades av de spanska erövrarna i slutet av 1400-talet. Arkitekturen här tar oss tillbaka till kolonialtiden. Här ligger Kanarieöarnas enda katedral, Columbusmuseet, och inte minst den mysiga gågatan Triana där gamla byggnader idag ligger vägg i vägg med moderna butiker.

Innan vi åker vidare från den gamla stadsdelen till shoppingcentret Las Arenas kör vi förbi stadens övre delar och stannar vid Altavista, med en fin utsikt över Las Palmas och trädgårdsstaden Ciudad Jardin, där engelsmännen på sin tid byggde sin koloni.

Vi åker vidare till shoppingcentret Las Arenas som ligger precis i utkanten av Las Canteras-stranden. Här erbjuds diverse shopping för den som är sugen, annars kan man promenera längs strandpromenaden och njuta av en kaffe på en av de många trevliga uteserveringarna.

Känner du för en innehållsrik dag med kultur, historia, shopping till förmånliga priser och trevligt folkliv, följ med oss till öns charmiga huvudstad Las Palmas.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
En extra tröja, särskilt under vintersäsongen.

Katamaranen Afrikat 69 - kan bokas hemifrån

Katamaranen Afrikat 69 - kan bokas hemifrån

En härlig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Fri dryck ingår hela dagen, samt en lätt lunchbuffé.

Läs mer Dölj

Följ med på en tur med en fin katamaran, och upplev en skön dag på havet. Vi lägger ut från Puerto Rico med Afrikat 69 för en trivsam och avkopplande dag som man annars bara brukar drömma om. Här kan du sitta på däck och njuta av havsbrisen medan vi långsamt färdas utmed kusten. Har vi tur, får vi under dagen också se delfiner som är vanliga i dessa farvatten.

Vi kastar ankare i en avskild bukt och kan bada direkt från båten. Här kan du delta i olika aktiviteter som snorkling och speedbåt. Om du vill prova vattenskoter eller parasailing kan det ofta arrangeras via besättningen vid bokning av utflykten (det ingår inte i priset).

Efter en härlig tur till havs kommer vi tillbaka till Puerto Rico igen framåt eftermiddagen.

Katamaranen Afrikat 69, som togs i bruk i maj 2017 är ett lyxigt och modernt fartyg som är handikappanpassat, med gott om utrymme och ett stort soldäck. Bar och cocktailmaskin finns ombord.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport (se undantag nedan), mat och dryck enligt nedan.

Mat & dryck:
En lätt lunchbuffé ingår, samt fri dryck (öl, sangria, läsk, juice och vatten) under hela kryssningen.

Tid:
Lång halvdag, Morning Cruise, ca kl. 09.15-15.30.
Utflykten går hela året.

Under juli och augusti månad erbjuds även:
- Sunset Cruisemed livemusik, ca kl. 17.45-solnedgången.

Färdledning:
Engelsktalande besättning ombord.

Bra att ta med:
Badkläder, glöm inte handduk, och solkräm med hög skyddsfaktor!

Övrigt:
Det ingår inte transport för gäster som bor i Arguineguin, Puerto Rico eller Playa de Amadores - därför tas ett lägre utflyktspris från dessa resmål.
Vi följer lokala myndighetskrav och spritning av händer innan påstigning samt munskydd är ett krav för busstransporten.

En kontinent i miniatyr – kan bokas hemifrån

En kontinent i miniatyr – kan bokas hemifrån

En populär heldagsutflykt genom Gran Canarias vackra landskap. En dag full av naturupplevelser. Lunch med måltidsdryck ingår.

Läs mer Dölj

Denna utflykt är något av det bästa i vårt utflyktsprogram och ett måste för alla som vill se mer än hotellen och stränderna. Gran Canaria är som en skattkammare full av överraskningar. Följ med oss på en resa över hela ön så ska vi visa några av dem.

Vi kör från den torra sydsidan via Fataga-dalen. Resan går genom djupa dalar, enorma vulkankratrar och gröna skogar. Vi passerar palmlundar och idylliska byar som omges av gröna ängar, kaktusar eukalyptus- och mandelträd. Vi kör vidare upp till en av de högsta punkterna och ner till den subtropiska norra sidan. På så vis har vi fått uppleva fyra olika klimatzoner. Nästan mitt på ön, vid Cruz de Tejeda, stannar vi vid några små marknadsstånd där får vi smaka på och handla lokala godsaker.

Vi äter lunch i natursköna omgivningar i byn Valleseco med utsikt utöver öns religiösa center, byn Teror, dit turen sedan fortsätter.

I öns mest besökta kyrka, La Basilica de Nuestra Señora de Pino, bevaras öns skyddshelgon Pinjemadonnan som vakar från sin vackra silvertron.

En innehållsrik dag full av naturupplevelser där vi berättar mycket mer än det du vanligtvis kan läsa om i reseböcker.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guide.

Mat & dryck:
Lunch samt vatten, en öl eller ett glas vin ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.30-17.15.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Varma kläder (under vintersäsongen) och kontanter.

Övrigt:
Utflykten består av mycket tid i bussen och delar av turen körs längs med slingriga vägar, vilket kan vara ansträngande för den som är åksjuk.

Skål för Gran Canaria! - kan bokas hemifrån

Skål för Gran Canaria! - kan bokas hemifrån

Välkommen till en helt ny utflykt - en eftermiddag i matens och dryckens tecken. Provsmakning av viner och lokala snacks ingår.

Läs mer Dölj

Att vin är bra för hjärtat, är det vissa som påstår. Dock är meningarna mer delade när det diskuteras kvalitet, region med mera i den stora vinvärlden. De kända vinproducerande länderna har sina anhängare, men fler och fler blir intresserade av vad okända regioner kan erbjuda och presentera. Och det är här de kanariska öarna kommer in i bilden.

De kanariska öarna har en relativt "ung" vinhistoria, knappt 5-600 år, vilket också gör att vintraditionen är något annorlunda än den gängse i den "gamla världen". Det betyder bland annat att urvalet av druvor är anpassat till det klimat och den miljö som de öarna har.

Historien om vinerna på öarna går tillbaka till 1400-talet. Det var då både spanska och portugisiska sjöfarare planterade de första vinrankorna. I takt med att regionen blev indragen i handel steg även intresset för vinproduktion. Höjdpunkten nåddes på 1600-talet, då inte minst England blev storimportör av kanariska viner. År av krig och ödeläggelse minskade sedan handeln drastiskt. Hela tiden behöll dock vinerna sitt goda rykte, och priset på de kanariska dropparna sköt i höjden under de här åren. Många emigranter lyckades också transportera vinstockar till den nya världen, och flera av de kanariska druvsorterna var med att skapa grunden för den vinindustri som började växa fram i Mexiko, Peru och inte minst i Kalifornien.

Fortsatt håller de kanariska vinerna god kvalitet, och det är därför vi kan skåla för Gran Canaria med att erbjuda en utflykt till en av de mer kända vinbodegorna på ön. Vi besöker bland annat Bodega Aguyro och vinfabriken La Tirajana, och får möjlighet att smaka på några av deras bästa viner. Varje stopp kryddas också med smakprov små lokala snacks.

Under turen hinner vi också med ett stopp i de 1000 palmernas dal. Den lilla pittoreska byn Fataga med sina kullerstensgator och vitkalkade hus ligger på 600 meters höjd över havet. Namnen på husen ger en indikation om vem som bor var.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Vi smakar på fyra viner samt får tilltugg/snacks.

Tid:
Eftermiddag/kväll, ca kl. 14.00-20.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, pengar och extra tröja vid en eventuellt kylig kväll. Vin och lokala produkter kan köpas under turen, ofta till mer fördelaktiga priser än till exempel på flygplatsen eller i större matbutiker.

Övrigt:
På grund av många trappor och nivåskillnader bör personer med någon typ av rörelsehinder rådfråga sin Ving-, Spies- eller Tjäreborg-värd innan bokning.

Multiacuatic - Kan bokas hemifrån

Multiacuatic - Kan bokas hemifrån

Att se delfiner och valar i deras rätta element är en helt unik upplevelse och med katamaranen Multiacuatic får vi den möjligheten. En dricka ingår.

Läs mer Dölj

I havet omkring Kanarieöarna finns ett fast bestånd av delfiner och flera valarter som passerar under olika perioder. Alla djur bör upplevas på deras egna villkor och ombord på Multiacuatic ges vi den möjligheten. Allt sker med respekt för att inte störa djuren så att mötet mellan oss och dem blir en behaglig upplevelse.

Katamaranen är drygt 16 meter lång och 6 meter bred, med två våningar. Den är utrustad med modern teknik som kan lokalisera ljud från både delfiner och valar, så att vi kan se dem både under och över vattenytan. Multiacuatic har 'The blue boat badge', en behörighet som ger tillstånd att observera delfiner och valar.

Vi utgår ifrån Puerto Rico och vi har goda förutsättningar för att skåda delfiner under turen. Multiacuatic har därför delfingaranti, och erbjuder alla gäster att följa med på en ny utflykt om delfinerna väljer att inte visa sig.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida.

Måltider och dryck:
En dricka ingår

Tid:
Halvdag, ca kl. 10.30 - 13.30

Bra att ta med:
Solskydd och badkläder

Färdledning:
Engelsktalande besättning

Övrigt:
Transport till hamnen ingår inte för gäster som bor i Puerto Rico, förutom de som bor på Altamar, Ocean Hill och Puerto Azul. Transfer för övriga gäster ingår i priset. En dryck ingår.

Det finns toaletter och bar ombord.

Vi följer lokala myndighetskrav och spritning av händer innan påstigning samt munskydd är ett krav för busstransporten.