Utflykter, Kallithea

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Fjärilsdalen & ön Chalki - kan bokas hemifrån

Fjärilsdalen & ön Chalki - kan bokas hemifrån

Följ med oss till Fjärilsdalen och grannön Chalki. En heldagsutflykt med både buss och båt. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Dagen börjar på Rhodos västkust med ett besök i Fjärilsdalen, en frodig dal med små sjöar, vattenfall och broar. Fjärilar har lockats till dalen i hundratusentals år av storaxträdens gyllene, vaniljdoftande kåda. Det finns endast ett fåtal liknande platser i världen. I Fjärilsdalen känns det som att tiden står stilla, livet här följer sin egen rytm. Vid en första anblick verkar dalen kanske inte särskilt säregen, men dröj kvar med blicken vid bergen och träden så ser du snart fjärilar överallt. De håller sig helt stilla, varje liten rörelse betyder förlorad energi och förkortat liv.

Vi fortsätter utflykten med en timmes båtresa till Chalki, en liten ö som ligger sex kilometer väster om Rhodos. Chalki är en av de minsta av Tolvöarna, på ön bor knappt 400 invånare. Här får du en inblick i hur Grekland var förr. Öborna försörjer sig främst på fiske och på de få turister som hittar till ön, trafiken är minimal och livet går sin gilla gång. Ön känns därför både charmig och genuin med dess byggnader, natur och inte minst lokalbefolkning. Här blir du bemött med äkta värme och vänlighet, och under vår utflykt får du uppleva både det lokala bylivet och en av öns små stränder. Under dagen har du också gott om tid att på egen hand upptäcka området.

Utflykten går från mitten av juni till mitten av augusti.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Heldag, kl. 08.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Entré:
Entré ingår inte till Fjärilsdalen. 5 euro/person (12-99 år), barn under 12 år går in gratis. Det finns tid och möjlighet att på egen hand besöka klostret i Filerimos, priset är 3 euro/person.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i och vattenflaska.

Turkiet - kan bokas hemifrån

Turkiet - kan bokas hemifrån

Upplev ännu ett land och en annan världsdel på semestern! Vi beundrar den vackra naturen och fyndar bland ett stort shoppingutbud. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Unna dig en innehållsrik upplevelse - inte mer än knappt en timmes seglats från Rhodos ligger Asien och det spännande och orientaliska Turkiet! Här öppnar sig ett helt annat land, en helt annan kultur och en helt ny värld.

Vi besöker Marmaris, en livlig och populär semesterort som har allt hjärtat och ögat kan begära - i synnerhet när det gäller shopping. Under inseglingen till Marmaris ser vi den vackra naturen, som omger skärgården vid Turkiets västkust. Denna skärgård sägs vara bland de finaste i Medelhavet.

Vårat fokus under dagen är att presentera flertalet goda möjligheter att inhandla prisvärda varor. På vägen till basargatan besöker vi Fidan Center, ett stort shoppingcenter som säljer skinnvaror, textilier och inte minst ett stort urval av lokala souvernirer. Guld och juveler är något som Turkiet är vida känt för, vilket de har den historiske Kung Midas att tacka för. Vi besöker butiken Time & Gold vars anställda gör sitt yttersta för att framhäva sina kvalitativa produkter. Skulle guld och smycken inte fresta så kanske dagens andra stopp i Marmaris basar lockar. Det är i vart fall med säkerhet du blir väl mottagen och rekommenderad en mängd bra produkter.

Vi beger oss därefter in i några av de många trånga basargatorna, där vi upplever det pulserande livet och där de skickliga turkiska köpmännen försöker göra goda affärer. Något du med stor fördel kan köpa i Marmaris är guld, silver, läder och äkta turkiska mattor. Det mesta är billigt i Turkiet, och du kan spara mycket pengar på en shoppingtur till "Osmanernas rike". Här kan du även smaka på Turkiets söta bakverk eller stanna för delikata tilltugg i någon av restaurangerna. Det turkiska köket sägs till exempel vara världens tredje bästa efter det franska och kinesiska. Passa på att prova det under ditt besök här!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte. Det finns möjlighet att följa med Vingvärden för att äta lunch på en turkisk restaurang till förmånligt pris.

Entré:
Inreseskatt (15 euro/person) betalas till Vingvärden som möter upp i hamnen.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, och vattenflaska.

Tid:
Heldag, från ca kl. 07.30-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Transport till och från hamnen ingår.
Kom ihåg att ta med passet vid köpet av biljett samt på utflykten.
Läder och guldbutiken vi besöker i Marmaris tar emot euro och i allmänhet gör även många andra butiker, och basarbodar det också.
Obs! Utflykten inte är förbokningsbar från Afandou.

Viktigt!
Kom ihåg att ta med passet vid köpet av biljett samt på utflykten. Utan pass får du inte inträde till Turkiet.

Intyg för barn:
Reglerna för resor mellan Grekland och Turkiet har blivit striktare. Om ett barn under 18 år ska resa mellan länderna utan båda sina vårdnadshavare, krävs en bekräftelse från den/de vårdnadshavare som inte är med. Har barnet endast en vårdnadshavare krävs istället ett intyg som styrker det. Är båda vårdnadshavarna med på resan, men endast en ska delta på utflykten, ska intyget utformas lokalt i två versioner: ett handskrivet intyg samt en särskild blankett från de grekiska myndigheterna, som kan fås av din Vingvärd. Båda intygen kräver underskrift och en passkopia av den vårdnadshavare som inte deltar. Om den andra vårdnadshavaren inte är med på resan räcker det med myndigheternas blankett samt en kopia av den frånvarande vårdnadshavarens pass.

Historiska Lindos – kan bokas hemifrån

Historiska Lindos – kan bokas hemifrån

En halvdagsutflykt till historiska Lindos där du får uppleva byns Akropolis, mysiga gränder och fina omgivningar. Måltider, dryck och entréer ingår inte.

Läs mer Dölj

Ett grekiskt talesätt säger: "Har du inte varit i Lindos, har du inte varit på Rhodos".

Följ med österut längs kusten, förbi idylliska samhällen och upp i vackra bergstrakter. Vi passerar bördiga apelsinodlingar och små badvikar som dyker upp med jämna mellanrum. På vägen till Lindos gör vi också ett stopp där du kan smaka på bland annat olivolja, och om du gillar det finns möjlighet
att köpa med olja och andra produkter med hem.

Lindos är beläget i en dal och består av vitkalkade hus som klättrar upp längs bergsväggen. Rhodos "vita ädelsten" blir en naturlig blickpunkt, när vi kommer färdandes på andra sidan dalen. Det blå havet, de vita husen och Lindos stolta Akropolis bildar tillsammans en fantastisk vy.

Att komma till denna pittoreska stad med sina trånga, slingrande gränder är en upplevelse. Högst uppe tronar Akropolis, 116 meter över havet. Panoramautsikten över hamnen är betagande. Borgen som omsluter Akropolis byggdes av Johanniterriddarna för att skydda Lindos som på den tiden var en viktig handelsstad. De första utgrävningarna utfördes av danskar och världens förnämsta Lindossamling finns på Nationalmuseet i Köpenhamn!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & Dryck:
Ingår inte.

Entré:
Entré ingår inte till Lindos Akropolis. 12 euro/person (18-64 år), 6 euro för personer över 65 år. Barn under 18 år och studenter med studentbevis går in gratis. Ta med fotolegitimation för att styrka din ålder.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, och vattenflaska.

Tid:
Förmiddag, från ca kl. 08.00-15.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Promenaden till Akropolis kan upplevas som lång och varm. Den som önskar kan avbryta promenaden och stanna i byn. Det finns trappor och nivåskillnader i Lindos.


"Ut på det blå" – kan bokas hemifrån

"Ut på det blå" – kan bokas hemifrån

Följ med på en avkopplande heldag på det blå Medelhavet! Bada från båten och njut av den fina Stegnastranden. Lunch på strandtaverna ingår.

Läs mer Dölj

En avkopplande dag på det blå Medelhavet med massor av sol och härlig havsluft. Tidigt på förmiddagen lättar vi ankar från Mandrakihamnen. Vi passerar statyn "Hjorten och Hinden" i hamnutloppet, därefter sätter vi kurs ner längs östkusten, där havet ofta är lugnt och stilla.

Utefter vägen stannar vi till vid den berömda Anthony Quinn-bukten och utanför byn Afandou, där vi badar från båten.

Målet för dagen är Stegnastranden - en av de finaste sandstränderna med kristallklart vatten. Här blir det naturligtvis sol och bad. I Stegna äter vi också lunch.

Efter en underbar dag på havet vänder kaptenen tillbaka till hamnen. Ibland hinner vi med ytterligare ett badstopp på vägen tillbaka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch ingår, drycker finns att köpa.

Tid:
Heldag, ca kl. 10.00-16.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide

Bra att ha med:
Badkläder och handduk.

Övrigt:
Utflykten utgår från Mandrakihamnen. Transport till och från hamnen ingår.

Lyx på havet

Lyx på havet

Följ med på en härlig dag längs Rhodos vackra östkust, ombord på den fina segelbåten "Estella".

Läs mer Dölj

Vi seglar från Mandrakihamnen, ner längs kusten i ett behagligt tempo på det kristallklara vattnet. Efter ungefär en och en halv timmes segling kommer vi till ett av öns finaste badställen, Anthony Quinn-bukten, där filmen Kanonerna på Navarone spelades in. Här kastar vi ankar och njuter av tillvaron uppe på däck. I bukten är vattnet så klart att du kan se ända ner till havsbottnen, med andra ord fantastiska förhållanden om du vill snorkla och uppleva det otroliga livet under havsytan.

Det går också bra att simma in till land och sola på stranden, innan båten på eftermiddagen återvänder till Rhodos stad.

Mat & Dryck:
Enkel lunch ingår med sandwich, frukt och dryck.

Bra att ta med:
Badlakan, badkläder, solkräm och solhatt.

Tid:
Heldag, från ca kl. 08.30-16.00.

Färdledning:
Utflykten är på egen hand. Kaptenen ombord talar bra engelska.

Övrigt:
- Segelbåten har plats för 10 personer (modell: FIRST 42s7 Beneteau France . Längd: 13 m (43 feet). Bredd: 4,5 m.)
- Bad sker direkt från båten.
- Vid dåliga väderförhållanden kan rutten och tid för utflykten plötsligt ändras av säkerhetsskäl.
- Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning för råd eftersom det är trångt om utrymme på segelbåten.
- Utflykten går från Madrakihamnen. Transport till och från hamnen ingår inte.

Varning:
Du kan bli kontaktad av försäljare från mindre seriösa firmor som säljer biljetter till båtturer, strandfester och liknande arrangemang. Dessa firmor rekommenderas inte, då de oftast inte har tillstånd och/eller försäkringar.

Idylliska Symi - kan bokas hemifrån

Idylliska Symi - kan bokas hemifrån

Besök en av de mest pittoreska och natursköna öarna i Dodekaneserna. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vår båtresa går längs den turkiska kusten till den pittoreska lilla ön Symi där traditioner och charm flätas samman till en fröjd för alla sinnen. Ön ligger bara 23 sjömil från Turkiet och här bjuds besökaren på en naturskönhet som fängslar och fascinerar.

Historien om Symi går tusentals år tillbaka i tiden och liksom på Rhodos finns det många sägner om ön i den grekiska mytologin. Idag bor här ca 2500 invånare som livnär sig på fiske, svamptillverkning, kryddodlingar och handel i liten skala. Livet går sin stilla, gilla gång.

Första stoppet är klostret Panormitis, som byggdes på 1700-talet till ära för öns beskyddare och helgon Taxicharis Michealis Panormitis. I klostrets kyrka finns ett offeraltare i form av en oljelampa i renaste guld och silver. Efter en rundvandring i klostret tar vi båten vidare till Symis hamn. När vi närmar oss det charmiga Symi möts vi av ett praktfullt panorama. Husen klättrar upp efter bergsidan och är målade i fina pastellfärger. Vi lägger till vid kajen på södra sidan av ön där vi besöker en idyllisk svampfabrik i hamnen och får se hur det går till när natursvamparna förvandlas till tvättsvampar.

Efter denna guidade rundtur är det tid för lunch som vi avnjuter på en trevlig hamntaverna. Innan båten tar oss tillbaka till Rhodos får du tid att på egen hand utforska Symi och kan passa på att göra trevliga inköp.

Båtturen tar omkring två timmar vardera vägen, och det är gott om plats både på soldäcket och inomhus, där det finns luftkonditionering. Friska fläktar till sjöss och en ö vacker som en tavla – det är den här turen i ett nötskal.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & Dryck:
Lunch ingår inte, men det finns möjlighet att följa med Vingvärden och inta lunch till förmånligt pris på en trevlig grekisk hamntaverna. Annars lunch på egen hand.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, vattenflaska. Det finns möjlighet att bada under tiden på egen hand (ca två timmar) varför badlakan, badkläder, solkräm etc. kan vara bra att ta med.

Tid:
Heldag, från ca kl. 08.00-18.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Transport till och från hamnen ingår.
Guidningen på Symi tar ca 45 minuter, därefter har du ca två timmar på egen hand. Stoppens turordning kan komma att ändras utifrån vad som passar bäst för dagen.

I hjärtat av Rhodos stad – kan bokas hemifrån

I hjärtat av Rhodos stad – kan bokas hemifrån

Följ med på en innehållsrik kvällspromenad i Rhodos gamla stad som avslutas med en smakrik meze-middag på en mysig taverna. Middag med husets vin, lokal öl eller alkoholfri dricka ingår.

Läs mer Dölj

Ön Rhodos har många höjdpunkter, en middag i gamla stan är en av dem. Oavsett om du semestrar inne i Rhodos stad eller en bit utanför så är det något du inte bör missa.

Rhodos gamla stad är idag en av världens bäst bevarade medeltida städer, med en massiv stadsmur på fyra kilometer, en gång i tiden korsriddarnas fästning. Idag råder en trivsam atmosfär, där mysiga restauranger ligger sida vid sida med barer och små butiker.

Vi börjar vår promenad genom vallgraven och fortsätter mot de små gatorna inne i gamla stan och får en känsla av att vi förflyttat oss århundraden tillbaka i tiden. Vi passerar även Stormästarens palats, där historien går tillbaka ända till den tid då korsriddarna stod på höjden av sin makt. Omgivningen och berättelserna ger staden ett helt nytt perspektiv.

Efter en härlig promenad kommer vi fram till tavernan där vi serveras en meze-middag. Ordet "meze" kommer från det arabiska "mazetik" betyder smaker. Det är också smakerna som är de viktigaste i den mat vi serveras. Vi bjuds på en lång rad smårätter som tillsammans ger oss en hel middag med det bästa det grekiska köket har att erbjuda.

Du kanske besökt gamla stan tidigare, och också ätit en god middag. Men här har du möjligheten att göra det tillsammans med oss på Ving, och samtidigt få ta del av anekdoter och historier om Rhodos och Rhodos stad längs vägen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & Dryck:
Meze-rätter är inkluderade, de kan variera från vecka till vecka. Husets vin, lokal öl eller vatten/läsk ingår.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor, vattenflaska och kamera.

Tid:
Kvällsutflykt, ca kl. 18.00-22.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Transport till och från Gamla stan ingår inte, sker på egen hand.

Lindos by night – kan bokas hemifrån

Lindos by night – kan bokas hemifrån

Följ med på en kvällstur till historiska Lindos och utforska byn med Akropolis vackert upplyst i mörkret. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Att komma till denna pittoreska stad med sina trånga, slingrande gränder är en upplevelse. Högst uppe tronar Akropolis, 116 meter över havet. Panoramautsikten över hamnen är betagande. Borgen som omsluter Akropolis byggdes av Johanniterriddarna för att skydda Lindos som på den tiden var en viktig handelsstad. De första utgrävningarna utfördes av danskar och världens förnämsta Lindossamling finns på Nationalmuseet i Köpenhamn!


Vi kommer till Lindos tidigt på kvällen så att vi får gott om tid att gå omkring i denna fantastiska by som är upplyst i mörkret. Även Akropolis är upplyst och nedanför ligger segelbåtarna och gungar. Medan du går omkring i byn på egen hand, finns tid att äta något gott på någon av de grekiska tavernorna i området. Efter maten kanske det kan locka med en liten simtur i månens sken?

Lindos upplevs bäst på kvällen när den lokala atmosfären visar sig från sin bästa sida.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & Dryck:
Måltider och en dryck ingår inte.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i. Badkläder och handduk.

Tid:
Eftermiddag/kväll ca kl. 16.00-23.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Det finns trappor och nivåskillnader i Lindos. Observera att denna utflykt går vid samma tid som utflykten "Ut på det blå". Det är alltså inte möjligt att följa med på bägge två.

Oliver och Vin - kan bokas hemifrån

Oliver och Vin - kan bokas hemifrån

En halvdagstur där du får bekanta dig med två av Rhodos mest kända produkter – olivolja och vin!

Läs mer Dölj

När man tänker på Rhodos och Grekland är det ofta orden oliver, olivolja och olivträd som först dyker upp. Över hela Grekland finns runt 120 miljoner olivträd, och Rhodos har en del av dem. Ön är känd för olivolja av hög kvalitet, bra för både kropp och hälsa. Rhodos har också stora vinodlingar, och en egen framställning av vin. Även det är väl värt att prova på.

Under dagens tur presenteras båda dessa produkter; oliver och vin. Vi börjar resan genom att fara till en utsiktspunkt med fin utsikt över öarna Tilos, Symi och Chalki. I närheten ligger också byn Embonas med sin stora olivexpertis. Här får vi bland annat att smaka av den nyttiga olivoljan.

På Rhodos finns ett flertal vingårdar. Vi har valt att besöka Cava Stafylos i Embona, som har inte mindre än fyra av dem. Passande nog är platsen uppkallad efter vinguden Dionysos son. Vi introduceras till, och får testa, fabrikens egna viner samt får en inblick i produktionen. Här framställs också Rhodes eget brännvin ”souma” – enligt rhodierna själva ett av världens bästa!

Turen fortsätter till natursköna områden vid vattenfallet de "sju fjädrarna" (Efta Piges). Här finns möjlighet att ta ett dopp och att köpa något enklare att äta och dricka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Vinsmakning och en mindre meze-tallrik ingår.

Tid:
Halvdag, ca kl. 08.30-14.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, vattenflaska, kamera, fickpengar, badkläder och handduk.

Jeepsafari Rhodos - kan bokas hemifrån

Jeepsafari Rhodos - kan bokas hemifrån

Förbered dig på ett äventyr där du får uppleva en ny sida av Rhodos. Med jeepar kör vi offroad och tar oss till områden som annars är svåra att nå. Lunch ingår.

Läs mer Dölj

Sol och bad i all ära, men till skillnad från vad många tror har Rhodos mycket mer att erbjuda. Förutom våra vanliga utflykter finns områden på ön som knappt går att nå om du inte kör av vägen och rakt ut i naturen. Med jeepar kan vi ta oss fram till de mer okända delarna av Rhodos, spänn på säkerhetsbältet och var beredd på en skumpig tur…

Plötsligt öppnar sig nya delar av ön för oss, och färden går över stock och över sten. Du får en inblick i det mer genuina Rhodos med små landsbyar, kloster, kyrkor och fantastisk natur.
Välj mellan två olika rutter, en nordlig och en sydlig. Båda rutterna är innehållsrika och priset är detsamma. Oavsett vilken du väljer får du se ön ur ett helt nytt perspektiv och besöka områden andra besökande sällan ser.

Jeepsafari Rhodos – Nordlig rutt (körs från Rhodos stad, Kallithea, Rhodos västkust, Faliraki, Afandou och Kolymbia):
Denna rutt följer de gamla transportvägar som de italienska och tyska trupperna använde sig av under det andra världskriget. Du får även besöka den lilla byn Kritinia och se Rhodos kraftfulla natur när den är som bäst. Turen inkluderar både körning på asfalt och offroad.

Jeepsafari Rhodos – Sydlig rutt (körs från Lardos, Lindos och Kiotari):
Turismen har ännu inte brett ut sig lika mycket på den södra delen av Rhodos. Turen innehåller körning offroad i Kalathosbergen och i dess frodiga pinjeskogar. Dessutom besöker vi Skiadi-klostret för en inblick i religion och i områdets historia. Turen inkluderar både körning på asfalt och offroad.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Kaffe eller te på förmiddagen, samt lunch med lokalt vin och vatten.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande guider och chaufförer (du kör inte jeepen själv).

Klädsel:
Bekväma skor och oömma kläder som tål att bli dammiga.

Bra att ta med:
Vatten, fickpengar, solkräm, kamera, solhatt/keps och solglasögon.

Övrigt:
Utflykten rekommenderas inte till dig som lätt får svindel, drabbas av åksjuka eller mår dåligt av ojämna vägar. Minimiålder 8 år.

Beach Cleaning Days

Beach Cleaning Days

Om de resmål vi älskar idag ska finnas kvar för kommande generationer måste såväl researrangörer som myndigheter och turister göra vad de kan för att öka turismens positiva effekter och minska de negativa. Beach Cleaning Days är ett sådant sätt, då vi tillsammans hjälps åt med att städa stränder på resmålet.

Läs mer Dölj

Vi på Ving, Spies och Tjäreborg arbetar aktivt med miljöfrågor, och vet att vi ibland är en del av problemet. Därför engagerar vi oss starkt i dessa frågor och har gjort det sedan mitten av 90-talet, då vi tillsatte vårt första miljöråd.

Vi vill göra Beach Cleaning Days till en återkommande aktivitet, där både våra gäster, lokala partners och alla med intresse kan delta. Vi har genomfört flera städdagar runt om i världen och målet är att etablera detta på alla våra resmål.

Under sommaren kommer vi ha Beach Cleaning Days på Windy Beach och Eli Beach på Rhodos den 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 och 25/9. Mötesplatsen är i Rhodos stad.

Bra att ta med:
Bekväma kläder och skor. Vi tillhandahåller handskar, sopsäckar, etc.

Tid:
Varierar, oftast om förmiddagen, då det är svalare.