Se hotell (6)

Resor till Marmari & Tigaki

På Kos norra kust ligger Marmari och Tigaki, två små badorter som binds ihop av en av öns allra finaste sandstränder.
Med endast 10-15 kilometer till Kos stad är en resa till orterna Marmari och Tigaki perfekt om du vill ha en bra utgångspunkt för dig som vill se mer av omgivningarna under din resa. Tigaki är en liten by med ett bra utbud av restauranger och barer medan Marmari är mindre med ett litet utbud. Gemensamt för båda orterna är att det råder ett lugnt tempo, perfekt för en semester fylld av sköna dagar på stranden. Den fina sandstranden är långgrund, bred och sträcker sig kilometervis längs kusten, här blir det aldrig trångt mellan solstolarna. När hungern gör sig påmind finns flera restauranger att välja mellan. Väljer du en taverna på stranden kan du svalka dig med en Mythos med en svårslagen havsutsikt. Här kan du frossa i grekiska läckerheter som mustiga köttgrytor, grekisk sallad, moussaka, souvlaki och inte minst fisk och skaldjur.

Hotell för vuxna

I Marmari ligger Top Selection-hotellet OKU Kos. Här trivs du som reser utan barn och uppskattar ett hotell med snygg design i en avkopplande miljö. På OKU Kos står hälsan i centrum med sund, god mat och bra träningsmöjligheter. Vill du göra din resa extra lyxig och bekväm rekommenderar vi att du bokar en svit med privat pool.

Utforska omgivningarna

Kos är en liten ö, bara 54 km lång och 11 km bred. Det är lätt att ta sig fram med cykel eller moped, men vill du se alla öns stränder är det bäst att hyra en bil så du kan resa runt på egen hand. Fina stränder finns runt hela ön, och många av dem är långgrunda med sandbotten. Har du gott om tid går det bussar runt större delen av ön, och det finns mycket att se. Kos är också en perfekt ö att utgå från om du vill besöka öarna i närheten, det är lätt att ta båten och resa över till öar som Leros, Patmos, Rhodos och Kalymnos.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lyxhotell
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Marmari & Tigaki

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Längs kusten i Marmari och Tigaki finns en långgrund, fin strand av ljus, finkornig sand. Solstolar och parasoll finns att hyra, och på stranden finns vattensporter. Tack vare milda västanvindar är värmen oftast behaglig även under de hetaste sommarmånaderna, och de kan också leda till höga vågor. Några kilometer väster om Tigaki hittar du Marmari. Ett lugnare alternativ för soldyrkan. Lång, härlig sandstrand med solstolar och parasoller att hyra. Det finns tavernor och caféer vid stranden. Här finns även möjligheter till vattensporter.
Läs mer om stränder på Kos.
Mat, dryck och nattliv
I Marmari finns ett tiotal restauranger och tavernor där du kan välja mellan olika traditionella, grekiska rätter. Tigaki har ett större utbud av såväl restauranger som barer.
I Marmari finns ett tiotal barer och en nattklubb. I Tigaki är utbudet större och byn är full av liv från maj till och med oktober.
Läs mer om nattliv på Kos.
Shopping
Ett fåtal souvenirbutiker och supermarkets. Ett större utbud av shopping hittar du i Kos stad, cirka 10-15 kilometer från Marmari och Tigaki. Där hittar du mängder av butiker där du kan köpa keramik, läder, guld- och silversmycken, kläder och skor.
Läs mer om shopping på Kos.
Sport och Träning
I Marmari och Tigaki finns möjlighet till vattensporter. På Kos har du stor glädje av en cykel och de finns att hyra överallt. Det är lätt att ta sig fram med cykel och utforska omgivningarna.
Aktiviteter och sevärdheter
Här finns en vattenpark (öppen juni-september) och en gokartbana i närheten av stan.

Ridning

Salt Lake Riding Center i Tigaki erbjuder olika turer till stranden och i de vackra omgivningarna.

Hamam

Artemis Hamam i Tigaki erbjuder njutning för kropp och själ. Njut av bastuns välgörande värme, få en skrubbning och känn dig ung på nytt.
Läs mer om aktiviteter på Kos.
Från Marmari & Tigaki ligger flera av Kos spännande sevärdheter inom rimligt avstånd. Du kan ta dig runt Kos på en dag och oavsett var du bor så finns det mesta i närheten. Kos har en rik historia och det är bland annat det som gör Kos stad väl värd att besöka. Inne i staden finns en hel del historiska lämningar att beskåda, så som vackra amfiteatrar, gamla ruiner och antika marknadsplatser.
Utflykter
Bodrum - Turkiet
Bodrum - Turkiet
Varför inte ägna en dag under semestern åt att uppleva ytterligare ett land och en annan världsdel? Den vackra kuststaden Bodrum har mycket att erbjuda. Måltider och dryck ingår inte. Glöm inte passet!
Läs mer om utflykten
Vulkanön Nissyros
Vulkanön Nissyros
Upplev den genuina vulkanön Nissyros. Heldagsutflykt till en av de vackraste öarna kring Egeiska havet, ännu orörd av turism och tillväxt. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Tre öar
Tre öar
En härlig heldag på havet för hela familjen med intressanta upplevelser och besök på tre vackra öar: Kalymnos, Pserimos och Plati. Lunch ingår och drycker finns att köpa.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Ön är ganska liten. Ska du inte långt räcker det med en cykel eller moped, men vill du se öns alla stränder bör du hyra bil. Marmari & Tigaki trafikeras även av lokalbussar och du kan även åka taxi till Kos stad. Från hamnen i Mastichari, cirka nio kilometer bort, går färjor till Kalymnos.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns en bank i Tigaki, ca 3 kilometer från Marmari.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Marmari och Tigaki under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Marmari och Tigaki med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Kos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Marmari eller Tigaki. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Kos flygplats till ditt hotell är ca 15-20 minuter (ca 12 km) till Marmari och ca 20-25 minuter (ca 16 km) till Tigaki, beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Mastihari och restiden blir då ca 10 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Marmari & Tigaki
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.