Se hotell (5)

Resor till Marmari & Tigaki

På Kos norra kust ligger Marmari och Tigaki, två små badorter som binds ihop av en av öns allra finaste sandstränder.

Med endast 10-15 kilometer till Kos stad är en resa till orterna Marmari och Tigaki perfekt om du vill ha en bra utgångspunkt för dig som vill se mer av omgivningarna under din resa. Tigaki är en liten by med ett bra utbud av restauranger och barer medan Marmari är mindre med ett litet utbud. Gemensamt för båda orterna är att det råder ett lugnt tempo, perfekt för en semester fylld av sköna dagar på stranden. Den fina sandstranden är långgrund, bred och sträcker sig kilometervis längs kusten, här blir det aldrig trångt mellan solstolarna. När hungern gör sig påmind finns flera restauranger att välja mellan. Väljer du en taverna på stranden kan du svalka dig med en Mythos med en svårslagen havsutsikt. Här kan du frossa i grekiska läckerheter som mustiga köttgrytor, grekisk sallad, moussaka, souvlaki och inte minst fisk och skaldjur.

Hotell för vuxna

I Marmari ligger Top Selection-hotellet OKU Kos. Här trivs du som reser utan barn och uppskattar ett hotell med snygg design i en avkopplande miljö. På OKU Kos står hälsan i centrum med sund, god mat och bra träningsmöjligheter. Vill du göra din resa extra lyxig och bekväm rekommenderar vi att du bokar en svit med privat pool.

Flamingosjön Aliki

Mellan Marmari och Tigaki ligger saltsjön Aliki. Sjön består av både färskvatten och havsvatten, tack vare två floder och en kanal. Området är värd för en varierad flora och fauna, och är skyddat genom en rad konventioner. Sjön har tack vare sitt rika djurliv blivit ett populärt besöksmål bland naturintresserade besökare. Här kan du få se allt från flamingos och pelikaner till vattenlevande djur som vattensköldpaddor.

Utforska omgivningarna

Kos är en liten ö, bara 54 km lång och 11 km bred. Det är lätt att ta sig fram med cykel eller moped, men vill du se alla öns stränder är det bäst att hyra en bil så du kan resa runt på egen hand. Fina stränder finns runt hela ön, och många av dem är långgrunda med sandbotten. Har du gott om tid går det bussar runt större delen av ön, och det finns mycket att se. Kos är också en perfekt ö att utgå från om du vill besöka öarna i närheten, det är lätt att ta båten och resa över till öar som Leros, Patmos, Rhodos och Kalymnos.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lyxhotell
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Marmari & Tigaki

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Längs kusten i Marmari och Tigaki finns en långgrund, fin strand av ljus, finkornig sand. Vattensporter mot avgift. Solstolar och parasoll finns att hyra. Tack vare milda västanvindar är värmen oftast behaglig även under de hetaste sommarmånaderna, och de kan också leda till höga vågor. Några kilometer väster om Tigaki hittar du Marmari. Ett lugnare alternativ för soldyrkan. Lång, härlig sandstrand med solstolar och parasoller att hyra. Det finns tavernor och caféer vid stranden. Här finns även möjligheter till vattensporter. Nästan 75 procent av Kos kuststräcka består av strand. För det mesta består stränderna av småsten och sand. För att finna stränder av lite bättre standard rekommenderar vi en tur utanför Kos stad. Här finner du några fina stränder som är väl värda ett besök. Vid avlägsna och mera orörda stränder kan sjöborrar förekomma, så badskor är att rekommendera.

Kardamena Beach

Kardamenas egen sandstrand brer sig ut på båda sidor av byn. Här hittar du även olika vattensporter om själva solandet och simmandet blir för enformigt. Utsikten är fin till grannön Nisyros. Det finns ett flertal caféer, barer och tavernor att välja mellan. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Tigaki Beach

Tigaki Beach ligger ca 15 kilometer från Kos stad på öns nordligaste del. Härifrån har du en fin utsikt mot Kalymnos och Pserimos. Tigaki Beach är en lång och härlig sandstrand där dagarna fördrivs i ett lugnt och behagligt tempo. Vid strandpromenaden är det liv och rörelse och här avlöser barerna och de många trevliga tavernorna varandra. Tigaki Beach är en perfekt plats om du vill göra ett kortare stopp och dyka ner i det blå havet eller bara slappa på stranden. Stranden är bred och barnvänlig och det finns goda möjligheter att cykla längs vattnet samt att aktivera sig med olika vattensporter, t.ex. vindsurfing.

Paradise Beach

Paradise Beach ligger ca 35 kilometer från Kos stad på öns sydligaste del. Missa inte ett besök på denna härliga sandstrand med kristallklart vatten och en sandbank 100 meter ut i havet. Det bästa av allt är att vattnet bara går till höfthöjd hela vägen ut. Eftersom stranden är så långgrund lämpar den sig ypperligt för barnen att leka och bada på samt för olika vattenaktiviteter för de vuxna. Stranden är över 500 meter lång och ligger väl skyddat av klippor, vilket skapar ett behagligt klimat. På stranden finner du Water Club, som erbjuder vattenskoter, vindsurfing, vattenskidor, wakeboards, Fly- Fish, vattencyklar m.m. samt möjlighet att spela strandvolleyboll. Paradise Beach med sitt fantastiskt klara vatten är också helt perfekt för snorkling då vattnet är fullt av småfisk. Om du inte vill roa dig med de lite mer fartfyllda aktiviteterna kan du bara ligga på stranden och njuta av vågornas brus och den värmande solen.

Kefalos

På öns västra sida finns Kefalos. Enligt öborna själva är detta en av öns vackraste stränder. Det sägs att vattnet i Kefalos är aningen svalare än på de övriga stränderna. På den mjuka sanden är det skönt att slappna av. Restauranger finns det gott om och solstolar och parasoller finns att hyra. Även vattensporter finns tillgängligt för de intresserade.

Empros Thermae

På Kos östra sida, precis innan Agios Fokas, hittar du Thermae. Stranden består av mörkare vulkanisk sand. Här bubblar de välgörande källorna upp i havet. Det sägs att källorna har en terapeutisk verkan.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Marmari och Tigaki under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Marmari och Tigaki med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Kos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Marmari eller Tigaki. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Kos flygplats till ditt hotell är ca 15-20 minuter (ca 12 km) till Marmari och ca 20-25 minuter (ca 16 km) till Tigaki, beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland går transfern via Mastihari och restiden blir då ca 10 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
I Marmari finns ett tiotal restauranger och tavernor där du kan välja mellan olika traditionella, grekiska rätter. Tigaki har ett större utbud av såväl restauranger som barer.

Mat och dryck

De flesta restauranger och tavernor har menyer, men de stämmer inte alltid. Fråga istället servitören vilka rätter som finns. Ofta får du följa med ut i köket och se vad kökspersonalen har att erbjuda.

Tips på grekiska rätter

Grillat kött är vanligt här, men prova också de många spännande rätterna från katsarola, alltså mat som lagats i kastrull. Några exempel är kokkinisto (oxkött i tomatsås), stifado (lammkött och lök i tomatsås, alternativt bläckfisk eller kaninkött) och dolmades (grekiska kåldolmar som serveras med citronsås och yoghurt). Andra goda rätter är moussaka, gemista (fyllda tomater och pepparfrukter) eller pastitsio (ugnsbakade makaroner med köttfärssås). Fisk är betydligt dyrare än kött. När du beställer fisk får du själv peka ut vilken fisk du vill ha. Sedan grillas den och serveras hel med huvudet kvar.

Kaffe

Kaffe efter maten går inte att få överallt och de grekiska tavernorna brukar bara erbjuda glass och crème caramel som dessert. Grekerna avslutar alltid måltiderna med frukt och går sedan till ett zacharoplasteio, ett konditori, för att äta sötsaker. Grekiskt kaffe kokas, ibland tillsammans med socker, och hälls direkt i en liten kopp. När sumpen sjunkit till botten är det klart att dricka. På många ställen serveras också vanligt bryggkaffe. Frappé, iskaffe, är läskande att dricka i värmen. Grekiskt kaffe och frappé kan beställas i tre olika varianter: sketo (utan socker), metrio (med lite socker) eller gliko (med mycket socker).
I Marmari finns ett tiotal barer och en nattklubb. I Tigaki är utbudet större och byn är full av liv från maj till och med oktober.
Shopping
Ett fåtal souvenirbutiker och supermarkets. Ett större utbud av shopping hittar du i Kos stad, ca 10-15 kilometer från Marmari och Tigaki. Där hittar du mängder av butiker där du kan köpa keramik, läder, guld- och silversmycken, kläder och skor. Det är värt att köpa med olivtvål, honung, ouzo och retsina med hem.
Aktiviteter och sevärdheter
I Marmari och Tigaki finns möjlighet till vattensporter och att hyra cykel. Det finns även en vattenpark (öppen juni-september) och en gokartbana i närheten. Surfar gör du bäst vid Wave Beach (hyrbil rekommenderas).

Kos stad

Kos har en rik historia och det är bland annat det som gör Kos stad väl värd att besöka. Inne i staden finns en hel del historiska lämningar att beskåda, så som vackra amfiteatrar, gamla ruiner och antika marknadsplatser. Strax utanför Kos stad finner du Asklepion, ett helande tempel där Hippokrates för ca 2000 år sedan utvecklade den moderna läkarvetenskapen.

Upplev Kos

Ön är bara 54 kilometer lång och 11 kilometer bred. Naturen är omväxlande och bjuder på allt från grönt och frodigt landskap till torra, ökenliknande områden och vackra stränder. Ön har det mesta och det bästa är att allt finns inom rimligt avstånd. Du kan ta dig runt Kos på en dag och oavsett var du bor så finns det mesta i närheten.

Zia

Området med Zia, Lagoudi och Evangelistria heter Asfendiou. Här kan du njuta av många av de fina grekiska motiv som visas på vykort. Förr i tiden bodde här ca 6 000 invånare som arbetade med lantbruk, men de flesta har idag flyttat in till Kos stad eller andra städer på ön för att arbeta. Idag bor det ca 600 invånare i Zia, vilka i huvudsak utgörs av de äldre som stannat kvar i byn. Ta en kopp kaffe eller en trevlig frukost på någon av de många mysiga tavernorna samtidigt som du njuter av den vackra utsikten.

Pyli

Runt torget i Pyli ligger många trevliga tavernor. Här kan du slå dig ner och njuta av någon förfriskning medan du betraktar det lokala stadslivet. På de små vägarna mellan Pyli och gamla Pyli (Paleo Pyli) finns det möjlighet att se vilda sköldpaddor vid dammen på höger sida. Chansen att se sköldpaddorna är som störst under våren, eftersom de söker sig till skuggan under stenar och plantager under sommaren. Kommer du hit med en tom vattenflaska, kan du fylla den med kallt sötvatten direkt från bergskällorna.

Kefalos

När du kör mot Kefalos ser du en liten ö med ett kapell i St. Stefanos-bukten. Det är ett mycket populärt och fotogeniskt motiv. Innan du passerar den sista backen i Kefalos kan du stanna till i den mysiga lilla fiskebyn Kamari. Kefalos är öns gamla huvudstad. Du kan parkera på torget och besöka Kostas väderkvarn, som du finner till höger i backen vid huvudgatan. Väderkvarnen har ägts av samma familj i över 200 år och härifrån har du en fantastisk utsikt där du i klart väder kan se över till vulkanön Nissyros. Från Kefalos kan du köra längre ner mot söder. Här finns det många olika valmöjligheter, men den vackraste naturen finner du om du kör upp på berget.

Limnionas

Här finns inte mycket annat än en liten bukt och en äkta grekisk taverna. Till Limnionas åker man främst för att njuta av stillheten. Platsen är perfekt för en middagspaus. Ett tips är att smaka på den dagsfärska fisken.

Kardamena

Vägen från Pyli till Kardamena är nio vackra kilometer lång. Var dock uppmärksam på att detta är ett militärt område och att det därför är förbjudet att fotografera. När vägen börjar plana ut på ett lite flackare område kan du se den imponerande borgen som Johanniterriddarna uppförde på 1400-talet. Efter ytterligare två kilometer kommer du fram till Kardamena där du möts av en stor kyrka. Du kan parkera bilen på det lilla torget vid kyrkan. Kardamena är känd för sin fantastiska strand och de många trevliga tavernorna där det serveras god nyfångad fisk.

Plaka

Plaka är en vacker skog i närheten av flygplatsen. Hit kommer en hel del greker med sina picknickkorgar för att njuta av en stund i friheten. Framför allt i den heta sommaren är det avkopplande att komma hit och njuta i skuggan av pinjeträden. Här finns även flera vackra påfåglar som går omkring och stoltserar med sina vackra fjädrar.

Öluffa

Kos är en perfekt ö att utgå från om du vill luffa mellan de olika öarna. Det finns bra förbindelser med öar som Leros, Patmos, Rhodos och Kalymnos.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Ön är ganska liten. Ska du inte långt räcker det med en cykel eller moped, men vill du se öns alla stränder bör du hyra bil. Har du någorlunda gott om tid finns det bussar runt större delen av ön.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns en bank i Tigaki, ca 3 kilometer från Marmari.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Utflykter
Jeepsafari Kos
Jeepsafari Kos
Förbered dig på ett äventyr där du får uppleva en helt ny sida av Kos. Med jeepar kör vi offroad och tar oss till områden som annars är svåra att nå. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Tre öar
Tre öar
En härlig heldag på havet för hela familjen med intressanta upplevelser på tre vackra öar: Kalymnos, Pserimos och Plati. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten

SÖK DIN RESA TILL Marmari & Tigaki
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.