Se hotell (16)

Resor till Kos stad

Kos stad är som gjord för en resa med sol, bad och upptäcktsfärder; här finns allt från fina sandstränder till intressanta utgrävningar.
Kos är en av Greklands mest populära semesteröar, och det är många som bokar en resa hit för att njuta av öns fina stränder, dess rika nöjesliv och alla dess sevärdheter. Kos stad ligger längst uppe i norr, grönskande och charmig, med vita villor och blomstrande trädgårdar. Detta är öns huvudstad och det är här som de flesta turisterna bor. På dagen är stranden den naturliga mötesplatsen. Norr om hamnen ligger klapperstensstranden Lambi Beach som sluttar ganska brant mot havet. Kvällstid samlas många vid den rundade hamnen, där det ligger många restauranger och tavernor, och framåt natten centreras det mesta kring bargatan Nafklirou.

Nöjesliv och sevärdheter

En resa till Kos stad innebär också stora möjligheter till upptäcktsfärder i tid och rum. De många barerna, pubarna och restaurangerna i centrum trängs med arkeologiska fynd och minnen från öns storhetstid. På Kos finns många kulturella sevärdheter, inte minst inne i staden. På bekvämt avstånd från Kos stad ligger Asklepiontemplet och det finns många fina byar som Zipari, Amaniou och Kardamena, dit det är lätt att resa med buss. Kos mest kände son är Hippokrates. Han var antikens mest berömde läkare, som bland annat frigjorde den medicinska forskningen från religionen och filosofin, och hävdade naturens egen läkande förmåga.

Bo inne i Kos stad

Om du bokar en resa till Kos stad kan du välja mellan att bo inne i Kos stad eller vid stränderna strax utanför staden. Var du än väljer att bo kan du välja mellan rum eller lägenheter, och det finns både budget och lite lyxigare alternativ för din resa. När du reser med Ving kan du dessutom kombinera en vecka i Kos stad med en vecka i Mirties & Massouri eller Telendos, på så vis får du uppleva två öar under en resa.

Barnvänliga hotell i Kos stad

Om du ska resa med barn till Kos stad kan vi rekommendera Kipriotis Village, en stor anläggning med många möjligheter; vattenland, spa, gym och ett bra läge vid Psalidis-stranden utanför Kos stad. All Inclusive ingår i priset för din resa. Många nöjda gäster har vi också på Peridis Family Resort. Här bor du lite längre från stranden, men bara några minuter från Kos stad, och här kan du boka en lägenhet för upp till fem personer.

Hotell för vuxna

Om du ska resa utan barn kan vi tipsa om Kos Aktis som ligger på stranden nära Kos stad. Här bor du i läckra rum med strålande utsikt över havet, och om du inte nöjer dig med hotellets utmärkta restaurang är det bekvämt gångavstånd in till allt vad Kos stad har att erbjuda.

Kos på cykel!

På Kos har du stor glädje av en cykel och de finns att hyra överallt. Med cykel når du lätt Faros Beach som ligger längst ut på öns nordspets, och 12 kilometer väster om staden ligger Tigakistranden som också är ett omtyckt utflyktsmål för cyklande turister.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
 • Centrala hotell
 • Prisvärt boende
 • Många restauranger
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kos stad

Stränder
Den mest populära och bästa stranden i Kos stad är Lambi Beach. Stranden har volleybollbanor och är omtyckt bland en yngre publik. Lite längre bort på stranden är omgivningarna lugnare för den som hellre kopplar av i stillhet. Strax utanför Kos stad ligger också den välbesöka och fina Psalidis-stranden med grovkornig sand.
Läs mer om stränder på Kos.
Mat, dryck och nattliv
I Kos stad finns många trevliga och spännande restauranger med mat från hela världen. De flesta restauranger har internationella rätter på menyn. De lokala tavernorna är i regel av lite enklare standard, men serverar goda, grekiska rätter till ett lite lägre pris än de internationella restaurangerna.
I Kos stad väntar ett rikt nattliv med mängder av barer och klubbar, framförallt på bargatan Nafklirou. Här är medelåldern låg och tempot högt under sommaren. Under vår och höst är det lugnare och mer varierad ålder på besökarna. Många greker söker sig till någon av de mysiga barerna och caféerna i gamla stan. Här är ett lugnare tempo och en mer genuin stämning.

Festivaler och konserter

Under sommaren arrangeras olika tillställningar på Kos. Under Havsdagarna den första veckan i juli arrangeras seglingstävlingar och i hamnen finns ett flertal segel- och militärbåtar där flera kan besökas. I juli och augusti ordnas Hippokratesveckorna med konserter, teaterföreställningar, utställningar och föredrag. Byarna har olika religiösa festivaler och den 15 augusti infaller en av de största, Mariadagen. Det är folk överallt, hög musik, skön stämning och hela Grekland är en enda stor grillfest. Gudstjänster med dans och musik både före och efter. I många byar ordnas små marknader och det serveras mat.
Läs mer om nattliv på Kos.
Shopping
Kos stad har mycket att erbjuda när det kommer till shopping. De flesta affärer ligger på eller omkring Kanari Street eller El Venizelou. Butiker med keramik, läder, guld- och silversmycken, kläder och skor finns överallt.

Shopping i Kos stad

Vill du köpa med dig något hem från din semester kan vi rekommendera olivtvål, honung, ouzo, kryddor och retsina.

Frukt och grönt

Torghandeln ligger vid det mysiga torget i centrum av Kos stad. Det finns även mindre frukt- och grönsaksbutiker runt om i staden. De flesta matvarubutiker har en avdelning för frukt och grönt.

Guld och silver

Här finns flera fina juvelerarbutiker där du hitta fynda smycken med god kvalitet och bra pris.

Kryddor

I torghandeln i Kos centrum finns ett stort urval av kryddor.
Läs mer om shopping på Kos.
Sport och Träning
I Kos stad kan du kombinera lugna dagar vid stranden med sportaktiviteter. På många av öns stränder finns olika slags vattenaktiviteter som surfing och dykning. Många väljer att cykla på Kos och på ön finns flera bra uthyrare som erbjuder kvalitetscyklar för alla behov, från mountainbikes till citycyklar.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kos stad finns aktiviteter för alla smaker.

Bowling

Ten Pin Bowling ligger lite utanför centrum, på gatan Etnikis Antistaseos Street. Här finns sex bowlingbanor.

Minigolf

På vägen mot Therma Hot springs finns en bana som heter 'Mini Golf Fantasy'.

Gokart

Psalidi Gokarts ligger cirka fyra kilometer från centrum i riktning mot Psalidi, vid sidan av Hotel Kipriotis.

Bio

Utomhusbiografen ligger på gatan Feneretis, nära den gamla fotbollsstadion, och har öppet under sommarmånaderna.
Läs mer om aktiviteter på Kos.
En resa till Kos stad bjuder på historiska och spännande sevärdheter. Det blir extra tydligt i stadens centrala delar där gamla ruiner, antika marknadsplatser och vackra amfiteatrar präglar stadsbilden. Här finns mycket att se och uppleva. Många sevärdheter erbjuder halva priset eller gratis entré till barn, studerande och pensionärer, så ta med legitimation.

Johanniterborgen

Borgen byggdes av Johanniterriddarna under perioden 1391-1396. Detta är ett måste om du gör en rundtur i staden. Ta god tid på dig och njut av utsikten mot hamnen. Borgen ligger vid hamnen och har sin ingång mot torget bakom taxihållplatsen.

Det arkeologiska museet

På det arkeologiska museet kan du se allt från skulpturer och mosaik till antika fynd från Kos. Museet ligger vid torget i centrum av Kos stad.

Asklepion

Enligt grekisk mytologi valde Asklepios, läkekonstens gud, Kos som sin heliga ö. Här lät han bygga ett helande tempel, som blev vida berömt för sin läkekonst. Dåtidens greker vallfärdade till templet och på området fanns även ett medicinskt centrum. Här kom även Hippokrates att vara verksam för cirka 2000 år sedan. Det var här han utvecklade han den moderna läkarvetenskapen med inspiration från Asklepios. Templet ligger utanför staden på väg upp mot bergen.

Hippokrates träd

Vid Johanniterborgen finns Europas äldsta träd. Det sägs att Hippokrates själv lärde sina elever i trädets skugga. Trädet har en gedigen historia och beräknas vara omkring 700 år gammalt.

Odeon

I södra delen av Kos stad ligger Odeon, en antik teater från den romerska tiden.

Utgrävningarna

Det finns flera arkeologiska utgrävningar i Kos stad med bland annat ruiner av antika tempel.
Utflykter
Bodrum - Turkiet
Bodrum - Turkiet
Varför inte ägna en dag under semestern åt att uppleva ytterligare ett land och en annan världsdel? Den vackra kuststaden Bodrum har mycket att erbjuda. Måltider och dryck ingår inte. Glöm inte passet!
Läs mer om utflykten
Vulkanön Nissyros
Vulkanön Nissyros
Upplev den genuina vulkanön Nissyros. Heldagsutflykt till en av de vackraste öarna kring Egeiska havet, ännu orörd av turism och tillväxt. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Tre öar
Tre öar
En härlig heldag på havet för hela familjen med intressanta upplevelser och besök på tre vackra öar: Kalymnos, Pserimos och Plati. Lunch ingår och drycker finns att köpa.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
I Kos stad finns minitåg, taxi, lokalbussar och båtförbindelser med andra grekiska öar och Turkiet.

Minitåg

I Kos stad finns två olika linjer för minitåg, det gröna tåget och det blå tåget. Det gröna tåget kör en rundtur i staden med engelsk guidning i högtalaren. Detta tåg avgår från hamnen i mitten av strandpromenaden. Det blå tåget kör till Asklepion tur och retur, med påstigning vid busstationen. Biljetter köps av chauffören innan avgång eller på biljettkontoret.

Taxi

Det finns en taxistation på gatan Grigpriou Street vid ruinerna Altar of Dionysos. Det går även att vinka till sig en taxi som kör förbi. Taxi är dyrare på natten, och ibland tas en extra avgift ut om du har med dig bagage.

Lokalbussar

Det finns flera lokalbussar som erbjuder transport från Kos stad till olika byar på ön. Busstidtabeller finns på busshållplatserna och biljetter köps i kiosken vid busstationen eller från chauffören. Busstationen på strandgatan i Kos kör inom Kos stad och närområden. Vill du åka buss till stränder och byar utanför Kos stad ligger busstationen (KTEL) på Kleopatras Street, nära frihetstorget.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns många banker och uttagsautomater.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kos stad under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kos stad med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Kos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kos stad. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Kos flygplats till ditt hotell är ca 40 minuter till 1 timme och 55 minuter (ca 25 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Någon gång går transfern via annat resmål och restiden blir då ca 20 minuter längre. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Kos stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.