Se hotell (24)

Resor till Kos stad

Kos stad är som gjord för en resa med sol, bad och upptäcktsfärder; här finns allt från fina sandstränder till intressanta utgrävningar.
Kos är en av Greklands mest populära semesteröar, och det är många som bokar en resa hit för att njuta av öns fina stränder, dess rika nöjesliv och alla dess sevärdheter. Kos stad ligger längst uppe i norr, grönskande och charmig, med vita villor och blomstrande trädgårdar. Detta är öns huvudstad och det är här som de flesta turisterna bor. På dagen är stranden den naturliga mötesplatsen. Norr om hamnen ligger klapperstensstranden Lambi Beach som sluttar ganska brant mot havet. Kvällstid samlas många vid den rundade hamnen, där det ligger många restauranger och tavernor, och framåt natten centreras det mesta kring bargatan Nafklirou.

Nöjesliv och sevärdheter

En resa till Kos stad innebär också stora möjligheter till upptäcktsfärder i tid och rum. De många barerna, pubarna och restaurangerna i centrum trängs med arkeologiska fynd och minnen från öns storhetstid. På Kos finns många kulturella sevärdheter, inte minst inne i staden. På bekvämt avstånd från Kos stad ligger Asklepiontemplet och det finns många fina byar som Zipari, Amaniou och Kardamena, dit det är lätt att resa med buss. Kos mest kände son är Hippokrates. Han var antikens mest berömde läkare, som bland annat frigjorde den medicinska forskningen från religionen och filosofin, och hävdade naturens egen läkande förmåga.

Bo inne i Kos stad

Om du bokar en resa till Kos stad kan du välja mellan att bo inne i Kos stad eller vid stränderna strax utanför staden. Var du än väljer att bo kan du välja mellan rum eller lägenheter, och det finns både budget och lite lyxigare alternativ för din resa. När du reser med Ving kan du dessutom kombinera en vecka i Kos stad med en vecka i Mirties & Massouri eller Telendos, på så vis får du uppleva två öar under en resa.

Barnvänliga hotell i Kos stad

Om du ska resa med barn till Kos stad kan vi rekommendera Kipriotis Village, en stor anläggning med många möjligheter; vattenland, spa, gym och ett bra läge vid Psalidis-stranden utanför Kos stad. All Inclusive ingår i priset för din resa. Många nöjda gäster har vi också på Peridis Family Resort. Här bor du lite längre från stranden, men bara några minuter från Kos stad, och här kan du boka en lägenhet för upp till fem personer.

Hotell för vuxna

Om du ska resa utan barn kan vi tipsa om Kos Aktis som ligger på stranden nära Kos stad. Här bor du i läckra rum med strålande utsikt över havet, och om du inte nöjer dig med hotellets utmärkta restaurang är det bekvämt gångavstånd in till allt vad Kos stad har att erbjuda.

Kos på cykel!

På Kos har du stor glädje av en cykel och de finns att hyra överallt. Med cykel når du lätt Faros Beach som ligger längst ut på öns nordspets, och 12 kilometer väster om staden ligger Tigakistranden som också är ett omtyckt utflyktsmål för cyklande turister.
Bra att veta
  • Familjehotell
  • Hotell för vuxna
  • Centrala hotell
  • Prisvärt boende
  • Många restauranger
  • Bra nattliv

Våra kunder om Kos stad

SÖK DIN RESA TILL Kos stad