Se hotell (1)

Resor till Kalami

En resa till Kalami passar dig som vill resa till ett bildskönt resmÄl för total avkoppling. HÀr njuter du av den fina stranden, grekiska lÀckerheter och av lugnet som rÄder i byn.

Den lilla byn Kalami ligger pÄ Korfus nordöstra kust. Det var författaren Gerald Durrell som satte byn pÄ kartan tack vare sin triologi "Enkel resa till Korfu". Det var till Kalami familjen Durrell flyttade nÀr de lÀmnade det grÄa England pÄ 30-talet för att starta ett nytt liv pÄ den soliga ön Korfu. Deras hem "the White House" Àr idag en populÀr restaurang och hotell, och har blivit ett omtyckt besöksmÄl att resa till bland turister. I restaurangen kan du njuta av traditionella, grekiska rÀtter samt fisk frÄn restaurangens egen fiskebÄt.

Restauranger i omrÄdet

Vill du prova pÄ fler populÀra restauranger under din resa till Kalami kan du göra en utflykt till den nÀrliggande bukten Agni. Bukten Àr kÀnd för tavernorna Nicolas Taverna och Agni Taverna. Tavernorna, som specialiserat sig pÄ fisk och skaldjur, har en egen shuttlebÄt frÄn stranden i Kalami och erbjuder gratis resor till tavernorna tur och retur.

Sol och bad i Kalami

Den fina stranden i Kalami Àr lÄnggrund och bestÄr av smÄsten. HÀr finns solstolar att hyra, sÄ det Àr bara att luta sig tillbaka och koppla av. I bukten Agni finns ocksÄ en strand, Àven den av smÄsten. Föredrar du att kÀnna sand mellan tÄrna under din resa Àr den fina, lÄnggrunda sandstranden Kalamaki Beach vÀrd ett besök. Kalamaki Beach ligger ca 12 kilometer frÄn Kalami.

Vings Kalami

Ving erbjuder resor till Kalami frÄn maj till och med september. Vings hotell San Antonio ligger precis vid stranden. HÀr kan du vÀxla mellan ett dopp i havet eller i nÄgon av hotellets pooler, och frÄn hotellet har du en svÄrslagen utsikt över havet. Hotellet vÀnder sig till en vuxen publik och Àr kÀnt för sin goda mat och sina varierade menyer.

Sugen pÄ Albanien?

Om du vill uppleva Ànnu mer pÄ din resa till Kalami ska du boka en kombination med Saranda. DÄ inleder du med en vecka i Albanien, och avslutar med en vecka i Kalami. PÄ sÄ vis fÄr du se och uppleva dubbelt sÄ mycket under din semester.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • StrandnĂ€ra hotell
 • Hotell med fri WiFi
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Kalami

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
Den fina stranden Kalami Beach bestÄr av smÄsten och Àr lÄnggrund. Solstolar och parasoll finns att hyra. 12 kilometer frÄn Kalami ligger Kalamaki Beach, en lÄnggrund och barnvÀnlig sandstrand med solstolar och parasoll att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Du flyger till Korfu frÄn Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, pÄ fasta reslÀngder eller med valfri reslÀngd. För resenÀrer till Albanien gÀller samma avreseflygplatser samt fasta reslÀngder.
Till Kalami kan du resa under sommarsÀsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar pÄ flygplatsen utanför Korfu stad.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Kalami. Transfer ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell Àr ca 1-1,5 timme (ca 32 kilometer), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Kalami finns ett par restauranger, tavernor och barer.
Kalami har ett lugnt nattliv med ett par barer. Fler barer finns i Kassiopi, sex kilometer frÄn Kalami.
Shopping
Det finns en del shopping i Kassiopi, sex kilometer frÄn Kalami. Ett bredare shoppingutbud med fler affÀrer och butikskedjor hittar du i Korfu stad.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Kalami Àr ett lugnt resmÄl med begrÀnsat utbud av aktiviteter. HÀr njuter du av sol och bad i lugna omgivningar.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna dÀr du sjÀlv önskar, kanske hitta en egen strand, Äka ut i naturen eller besöka avlÀgsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försÀkringar.
För att hyra bil mÄste du ha fyllt 21 Är och haft körkort i minst ett Är.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lÀgre blir priset per dag.

I priset ingÄr:

KollisionsförsĂ€kring (Ă€ven om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra sĂ„ lĂ„ngt du vill.

TillÀgg:

SjÀlvriskeliminering kan köpas till. TillÀgg för extra chaufför samt extra personskadeförsÀkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
FrÄn huvudvÀgen gÄr lokalbussar till olika orter pÄ ön, bland annat till Sidari, Kassiopi eller Korfu stad.
Fakta

VĂ„r service

I perioden maj till september kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon, samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). I Kalami finns en bankomat, det kan vara bra att ha med sig lite kontanter. De flesta restauranger och hotell tar emot kortbetalningar.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terrÀng. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kalami