Se hotell (1)

Resor till Kalami

En resa till Kalami passar dig som vill resa till ett bildskönt resmål för total avkoppling. Här njuter du av den fina stranden, grekiska läckerheter och av lugnet som råder i byn.

Den lilla byn Kalami ligger på Korfus nordöstra kust. Det var författaren Gerald Durrell som satte byn på kartan tack vare sin triologi "Enkel resa till Korfu". Det var till Kalami familjen Durrell flyttade när de lämnade det gråa England på 30-talet för att starta ett nytt liv på den soliga ön Korfu. Deras hem "the White House" är idag en populär restaurang och hotell, och har blivit ett omtyckt besöksmål att resa till bland turister. I restaurangen kan du njuta av traditionella, grekiska rätter samt fisk från restaurangens egen fiskebåt.

Restauranger i området

Vill du prova på fler populära restauranger under din resa till Kalami kan du göra en utflykt till den närliggande bukten Agni. Bukten är känd för tavernorna Nicolas Taverna och Agni Taverna. Tavernorna, som specialiserat sig på fisk och skaldjur, har en egen shuttlebåt från stranden i Kalami och erbjuder gratis resor till tavernorna tur och retur.

Sol och bad i Kalami

Den fina stranden i Kalami är långgrund och består av småsten. Här finns solstolar att hyra, så det är bara att luta sig tillbaka och koppla av. I bukten Agni finns också en strand, även den av småsten. Föredrar du att känna sand mellan tårna under din resa är den fina, långgrunda sandstranden Kalamaki Beach värd ett besök. Kalamaki Beach ligger ca 12 kilometer från Kalami.

Vings Kalami

Ving erbjuder resor till Kalami från maj till och med september. Vings hotell San Antonio ligger precis vid stranden. Här kan du växla mellan ett dopp i havet eller i någon av hotellets pooler, och från hotellet har du en svårslagen utsikt över havet. Hotellet vänder sig till en vuxen publik och är känt för sin goda mat och sina varierade menyer.

Sugen på Albanien?

Om du vill uppleva ännu mer på din resa till Kalami ska du boka en kombination med Saranda. Då inleder du med en vecka i Albanien, och avslutar med en vecka i Kalami. På så vis får du se och uppleva dubbelt så mycket under din semester.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Strandnära hotell
 • Hotell med fri WiFi
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kalami

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Den fina stranden Kalami Beach består av småsten och är långgrund. Solstolar och parasoll finns att hyra. 12 kilometer från Kalami ligger Kalamaki Beach, en långgrund och barnvänlig sandstrand med solstolar och parasoll att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du flyger till Korfu från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, på fasta reslängder eller med valfri reslängd. För resenärer till Albanien gäller samma avreseflygplatser samt fasta reslängder.
Till Kalami kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Korfu stad.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kalami. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell är ca 1-1,5 timme (ca 32 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Kalami finns ett par restauranger, tavernor och barer.
Kalami har ett lugnt nattliv med ett par barer. Fler barer finns i Kassiopi, sex kilometer från Kalami.
Shopping
Det finns en del shopping i Kassiopi, sex kilometer från Kalami. Ett bredare shoppingutbud med fler affärer och butikskedjor hittar du i Korfu stad.
Aktiviteter och sevärdheter
Kalami är ett lugnt resmål med begränsat utbud av aktiviteter. Här njuter du av sol och bad i lugna omgivningar.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske hitta en egen strand, åka ut i naturen eller besöka avlägsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försäkringar.
För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lägre blir priset per dag.

I priset ingår:

Kollisionsförsäkring (även om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra så långt du vill.

Tillägg:

Självriskeliminering kan köpas till. Tillägg för extra chaufför samt extra personskadeförsäkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
Från huvudvägen går lokalbussar till olika orter på ön, bland annat till Sidari, Kassiopi eller Korfu stad.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). I Kalami finns en bankomat, det kan vara bra att ha med sig lite kontanter. De flesta restauranger och hotell tar emot kortbetalningar.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kalami