Hotell (146)

Resor till Frankrike

En resa till Frankrike kan innebÀra allt frÄn en cityresa till storstaden Paris och Disneyland till strandliv pÄ rivieran, Formel 1 i Monaco eller skidÄkning i de franska Alperna.

NÀr du bokar en resa till Frankrike med Ving kan du vÀlja bland det bÀsta som Frankrike har att erbjuda. Ska du resa med barn kanske det Àr DisneylandŸ Paris som lockar, en resa som du med fördel kan kombinera med en weekendresa till Paris. Du kan ocksÄ vÀlja bland flera resmÄl lÀngs Franska rivieran eller Äka pÄ en Formel 1-resa till Monaco. Ving erbjuder dessutom resor till Korsika, för en semester fylld av dramatisk natur, spÀnnande mat och hÀrliga strÀnder.

Weekendresor till Frankrike

Frankrike Àr ett perfekt land att resa till pÄ en weekendresa, bÄde tack vare den relativt korta flygresan, men ocksÄ med den bredd som landet erbjuder. Besök landets vackra huvudstad för en romantisk helg, res pÄ en komprimerad sol- och badsemester till Korsika eller kombinera stad och strand under en helg i Nice. Frankrike har mycket att erbjuda, och fÄr barnen vÀlja röstar de förmodligen alla gÄnger pÄ DisneylandŸ Paris.

Sol och bad i Frankrike

LÀngs den Franska rivieran och pÄ Korsika rÄder medelhavsklimat, vilket ger varma och sköna temperaturer under sommarhalvÄret -perfekt för en solsemester av valfri lÀngd. Förutom hÀrliga sandstrÀnder och ett trendigt nöjesliv kan du dessutom passa pÄ att besöka mÀngder av kulturella evenemang och muséer under din resa till Frankrike.

Det franska köket

Den franska maten Ă€r som bekant vĂ€rldsberömd och efter en resa till Frankrike Ă€r det inte svĂ„rt att förstĂ„ varför. Faktum Ă€r att landet har fĂ„tt sin gastronomi inskriven som ett immateriellt kulturarv pĂ„ Unescos vĂ€rldsarvslista. Vill du prova pĂ„ klassiska specialiteter under din resa till Frankrike kan du bestĂ€lla Coq au vin, crĂȘpes, löksoppa, sniglar eller goda, franska ostar. Under din resa till Frankrike kan du förstĂ„s ocksĂ„ passa pĂ„ att botanisera bland de omtyckta vinerna. Frankrike Ă€r en av vĂ€rldens största vinproducenter och i regionen Champagne produceras den omĂ„ttligt populĂ€ra drycken med samma namn.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Frankrike?
Klimatet i Frankrike varierar, beroende pÄ om du befinner dig pÄ Franska rivieran eller i inlandet. PÄ Franska rivieran rÄder medelhavsklimat, med torra, heta somrar och mildare vintrar. Paris har ett jÀmnare klimat över Äret, som till viss del pÄminner om Nordens, om Àn varmare.

Franska rivieran

HögsÀsongen pÄ Franska rivieran och Vings resmÄl Antibes, Juan les Pins, Cannes och Nice Àr frÄn maj till oktober. DÄ ligger dagstemperaturen pÄ 20-27 grader och kvÀllarna Àr ljumma. Allra varmast Àr det i juli och augusti, och dÄ förekommer ocksÄ minst nederbörd. Juni och september Àr behagligt varma med ca 25 grader i luften och 20 grader i vattnet. December, januari och februari Àr de kallaste mÄnaderna, men temperaturen sjunker sÀllan under 13 grader dagtid. I mars smygstartar vÄren och temperaturen stiger till ca 17 grader i april. PÄ hösten stannar vÀrmen kvar lÀnge, med ca 17 grader dagtid i november.

Paris

HögsÀsongen i huvudstaden löper frÄn vÄr till höst, dÄ det börjar bli svalare. Medeltemperaturen frÄn maj till september Àr 20-25 grader, med svalare kvÀllar. Sommaren Àr den torraste perioden i Paris, men det Àr vanligare med regn hÀr Àn pÄ Franska rivieran. Vintertid- i december, januari och februari- sjunker dagstemperaturen i Paris till ca 7 grader och pÄ nÀtterna gÄr den ner mot 0. VÄren kommer igÄng pÄ riktigt i april, med ca 16 grader och samma temperatur Àr det nÀr hösten sÀtter in i oktober.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Frankrikes ambassad pÄ telefon 08-459 53 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Frankrike.

Resor till Frankrike

En resa till den Franska rivieran passar dig som söker ett högklassigt strandliv, en stor dos kultur, ett smakfullt nattliv och lyxig shopping. Ving erbjuder dessutom Formel 1-resor till Monaco.
Cannes
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
 • Shopping
Cannes Àr inte bara filmfestival och lyxig shopping. Ving har ocksÄ ett familjevÀnligt lÀgenhetshotell - Citadines Croisette Cannes.
Nice
 • Nöjesliv
 • Mat & Dryck
 • Shopping
Hos Ving kan du boka bÄde familjevÀnliga hotell och hyrbil i Nice. Som gjort för en semester för bÄde stora och smÄ.
Antibes/Juan les Pins
Juan les Pins Àr en klassisk badort med ett modernt nöjesliv.
Paris
DisneylandÂź Paris
 • Mat & Dryck
 • Nöjesliv
 • SevĂ€rdheter
DisneylandÂź Paris. Ving har resorna, hotellen och priserna.
Paris
 • SevĂ€rdheter
 • Shopping
 • Mat & Dryck
PÄ en weekendresa till Paris hinner du uppleva mycket av den populÀra kulturmetropolen. HÀr vÀntar vÀrldsberömda sevÀrdheter, ett vida kÀnt kök och shopping i vÀrldsklass.
SkrÀddarsy din resa till Korsika med Ving. PÄ den stora ön i Medelhavet vÀntar natursköna miljöer, en spÀnnande matkultur och idylliska byar. PÄ Korsika finns sÄvÀl stads- som strandliv.
Bastia
Ving erbjuder direktflyg till Bastia, lika bra för en weekend som för en lite lÀngre resa.
Calvi
Nattlivet i Calvi lockar mÄnga att resa hit, men hÀr finns ocksÄ fina strÀnder, spÀnnande restauranger och hotell för alla smaker.
L'Île-Rousse
L'Île-Rousse passar lika bra för en weekendresa som för en hel vecka, strĂ€nderna, restaurangerna och sevĂ€rdheterna fyller bĂ„de en kort och en lĂ„ng semester.

Mer om Paris

SĂ„ dricksar du

SĂ„ dricksar du i Paris

StÀdare: Numera Àr det inte sÄ vanligt att lÀgga dricks pÄ hotellrummet om man inte fÄtt extra god service.
Piccolon: 1-2 euro per bagage beroende pÄ hotellets standard.
Servitören: Enligt lag Àr det alltid inkluderat 15 procent pÄ notan. Om man varit nöjd med servicen Àr det brukligt att lÀgga 1-2 euro extra. Taxichauffören: Max 1 euro eller sÄ rundar man av till nÀrmaste euro.
Frisören: Som regel 1-2 euro.
Kommentar: All service Àr som regel inkluderad i priserna och man behöver inte lÀgga vissa procents dricks nÄgonstans.

SÖK DIN RESA TILL Frankrike