Utflykter, Hurghada

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

City Tour - kan bokas hemifrån

City Tour - kan bokas hemifrån

Vår fullmatade stadsrundtur med shopping och sevärdheter ger dig en perfekt start på semestern! Te eller läsk ingår.

Läs mer Dölj

Välkommen till en av världens mest spännande kulturer! Här i Hurghada har du möjlighet att njuta av några av denna kulturs godbitar. På vår rundtur får du lära känna staden och dess pärlor för att sedan kunna ta dig ut på egen hand.

I Egypten finns det massor att se och uppleva och det finns något för varje smak. Vi startar turen med ett besök på ett av stadens många parfymerier. Det är dags att testa våra luktsinnen, och här är det 100 procent naturliga parfymer utan kemikalier och alkohol som gäller. Ett perfekt semesterfynd som går utmärkt att köpa med sig hem.

Väldoftande och glada fortsätter vi för att se en annan specialitet från Egyptens historia: papyrus. Metoden för att framställa papyrus har fungerat i tusentals år och idag kommer folk från hela världen för att se hur de forntida egyptierna skrev ner sin historia.

Som avslutning på dagen ser vi oss omkring i staden. En stad som har utvecklats mycket under de senaste 30 åren. Vi kör genom Hurghadas olika stadsdelar och får se allt från områden präglade av turismen till det lokala centrumet där tempot och atmosfären är en helt annan.

På vägen stannar vi också vid en moské och får lära oss mer om den religiösa kulturen. Längs vägen får vi också veta mer om stadens historia, lokalbefolkningen och vardagslivet.

Utflyktens sista stopp blir vid Sheraton street. Här är energinivån hög med folkliv, caféliv och butiker. Vi får tid till att gå en runda och njuta av områdets många intryck, dofter och sevärdheter.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Sightseeing och te eller läsk.

Bra att ta med:
Pengar för att handla.

Tid:
Halvdag, ca kl. 13.00-19.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Det kan förekomma ändringar i programmet. Får att gå in i moskén behöver kvinnor ha en heltäckande dräkt, en sådan finns att låna utanför moskén för ca 5 EGP. Från El Gouna kostar utflykten 13 euro för vuxna och 8 euro för barn.

Pyramiderna och Kairo 1 dag - kan bokas hemifrån

Pyramiderna och Kairo 1 dag - kan bokas hemifrån

Upplev Egyptens unika historia och kultur! Vi besöker bland annat Sfinxen och pyramiderna. Lunch ingår. Dryck och entréer ingår inte.

Läs mer Dölj

"Den som inte sett Kairo har inte sett världen". Så heter det i "Tusen och en natt" och vi på Ving är redo att hålla med. Det här är en stad som du aldrig, så länge du lever, kommer att glömma.

Kairo ligger ca 500 kilometer från Hurghada, därför åker vi tidigt på morgonen. Under resan stannar vi för lite frukost, för att sedan vara framme vid åttatiden på morgonen. Medan vi färdas fram genom Egyptens fascinerande ökenlandskap får vi berättat för oss om Egyptens och Kairos världsberömda historia. Våra kompetenta guider ger oss en bra faktagrund för att vi ska få ut så mycket som möjligt av vårt besök i denna historiska stad.

Vi börjar dagen på det egyptiska museet. Här får vi se alla de historiska föremål som vi tidigare bara har kunnat läsa om. Guiden hjälper oss naturligtvis att välja ut de mest intressanta exemplen från den enastående kulturella rikedom som faraonerna lämnade efter sig. Det finns även tid att strosa runt på egen hand i museets salar.

Efter lunch förbereder vi oss på det som de flesta väntat på: pyramiderna och Sfinxen! När bussen närmar sig Giza ser vi dem först på avstånd. Vi betraktar de hemlighetsfulla kolosserna från alla möjliga håll och det finns även möjlighet att gå in i en av pyramidernas innersta. Tänk att få stå inne i gravar där väldiga faraoner har legat i väntan på att uppstå i dödsriket.

Efter detta besök får vi stå ansikte mot ansikte med en mycket gammal och mystisk man. Khefren heter han och finns avbildad som en sfinx vid pyramiderna. Vi inser att tiden har satt sina spår i världens kanske mest kända ansikte. Med tanke på att han är över 3500 år så är han förlåten.

Efter en innehållsrik dag är det på tiden att vända söderöver igen mot Hurghada. Med öknen i bakgrunden kan du luta dig tillbaka och njuta av att, precis som faraonerna, ha skrivit historia i din resedagbok.

Måltider och dryck:
Lunch exkl. dryck ingår.

Entré:
Inträden till Mumierummet på Egyptiska museet (150 EGP), pyramiden Kheops (300 EGP) eller pyramiden Khefren/Mykerinos (60 EGP) ingår inte i priset.

Tid:
Lång heldag, ca kl. 01.30-22.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Frukostbox (beställ i receptionen), kudde och en tröja till bussresan, fickpengar i egyptiska pund. Ta också med lite pengar om du vill köpa något.

Övrigt:
Det är förbjudet att fotografera/videofilma inne i egyptiska museet och i pyramiderna.

Har du andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i en pyramid. Personer med rörelsesvårigheter bör stämma av med Vingvärden innan bokning av utflykten.

Ändringar kan förekomma i turordningen av programmet.

Jeepsafari - kan bokas hemifrån

Jeepsafari - kan bokas hemifrån

En spännande och fartfylld jeeptur genom öken. Vi besöker också en beduinby och provar att rida på dromedarer. Middag och dryck ingår.

Läs mer Dölj

För oss som är vana vid grönska och frodighet kan ökenlandskapet kännas som en oändlighet av sand, sand och åter sand... Men även öknen är full av liv och fantastisk, stilla skönhet. Vill du uppleva detta och samtidigt möta de människor som lever i denna till synes människofientliga omgivning, då är en jeepsafari ett måste.

Vi startar på eftermiddagen, då vi lämnar civilisationen och åker ut där inga vägar finns. Åtta personer per jeep skakar fram genom ökenlandskapet, och när man efter en lång stund får se en liten sjö mitt i sanden tror man knappt sina ögon. Vatten i öknen?

Målet för dagen är en beduinby dit vi har blivit inbjudna för att från ett skumpigt fordon byta till ett annat, högst miljövänligt sådant. Det är inte bensindrivet och det har en stark egen vilja – dromedaren. Att få höra om hur beduinerna klarar vattenförsörjningen och hur deras vardag ser ut är fascinerande.

En lång dag ute i friska luften kräver en god middag. Maten serveras som buffé bestående av genuina lokala rätter i form av sallader, långa smala köttbullar (kofta), kyckling, ris, potatis och frukt. En alkoholfri dryck ingår i priset (vatten, läsk).

OBS! Gravida och personer med ryggproblem bör inte delta på denna utflykt.

Rekommenderad åldersgräns: 6 år.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Middag inkl. dryck ingår.

Bra att ta med:
Bra täckta skor, solglasögon, solhatt, vatten och dricks till dromedarföraren. Om du har kamera med dig, är det bra att förvara den i en plastpåse till skydd mot sanden, när den inte används.

Tid:
Halvdag, ca kl. 13.00-18.30.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

I priset ingår:
Jeepturen, guidning, prova vattenpipa, ridning på dromedar (ca fem minuter), middag och en läsk till maten.

Luxor över dagen – kan bokas hemifrån

Luxor över dagen – kan bokas hemifrån

Ta tillfället i akt och upplev några av världens främsta byggnadsverk, besök Konungarnas dal och njut av Karnaktemplets skönhet. Heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll. Lunch ingår. Dryck och entré till Tutankhamons grav ingår inte.

Läs mer Dölj

Utflykten till Luxor är även vad som brukar kallas en resa bakåt i tiden. Området runt staden uppvisar enastående natur och kulturella sevärdheter. Här blir historia och mytologi levande.

Dagsprogrammet ser i stort sett ut som följer (ändringar kan förekomma i turordningen beroende på trafiken):

Färden startar tidigt från Hurghada-området och tar oss genom ett till en början torrt ökenlandskap. I Egypten säger man att Nilen är källan till allt liv, och under vägen längs floden ser vi hur omgivningarna blir allt grönare och frodigare.

Vi anländer cirka kl. 10.00 och börjar vårt besök i Luxor med det fantastiska Karnak-templet, som många av de berömda faraonerna satte sin prägel på. Inne i tempelkomplexet står 134 praktfulla pelare där färgen fortfarande finns kvar på vissa ställen. Ett av världens största tempelkomplex låter oss sola i sin glans.

Därefter äter vi en god lunch på en av Nilens kryssningsbåtar medan den ligger vid kaj, innan vi åker över till den västra sidan och Konungarnas dal.

Vi hinner även med ett stopp vid de enorma Memnon-kolosserna. Dessa enorma statyer vaktade en gång i tiden ett tempel byggt åt Farao. Idag finns bara fragment kvar.

Vid en alabasterfabrik får vi en demonstration av hur alabasterstenen förvandlas till vackra föremål.

Dagen går fort, och vi åker tillbaka till Hurghada när solen sakta börjar gå ned.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch ingår, måltidsdryck ingår inte.

Entré:
Inträde till Tutankhamons grav (ca 200 EGP) och Ramses 5/6 (ca 150 EGP) ingår inte.

Tid:
Lång heldag, ca kl. 04.00-22.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide på lördagar. Engelsktalande guide övriga dagar.
Vid sevärdheterna sker guidning alltid på engelska av officiella lokalguider.

Bra att ta med:
Frukostbox (beställs i receptionen), bra skor, kudde och tröja till bussresan samt fickpengar i egyptiska pund. Badkläder (om tiden och programmet tillåter finns möjlighet för ett dopp i den lilla poolen ombord på båten där lunchen serveras).

Övrigt:
Det är förbjudet att fotografera/filma i Konungarnas dal. Har du andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i gravarna. Personer med någon typ av rörelsebesvär bör stämma av med Vingvärden på plats innan bokning av utflykten.

Seatrip - kan bokas hemifrån

Seatrip - kan bokas hemifrån

Följ med på en snorklingstur till ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden! Lunch ingår.

Läs mer Dölj

På denna dagstur utforskar vi själva huvudanledningen till att Hurghada blivit ett så populärt resmål: världen under Röda havets yta. Vi besöker färgrika korallrev med en mängd fascinerande fiskar och kristallklart vatten där sikten kan nå upp till 30 meter. Guiden kommer också berätta mera om de fiskar vi ser.

Röda havet är känt för sitt rika djur- och växtliv, och förutom de färggranna fiskarna kan vi med lite tur få se delfiner. Under dagen gör vi tre olika snorkelstopp där du har möjlighet att verkligen utforska livet under ytan. Att snorkla i Röda havet ger en upplevelse som att snorkla i ett akvarium, så varför inte passa på att simma mitt i det?

Vi snorklar vid flera kända korallrev, beroende på väder och vind. Vi har fina båtar där man kan sitta både i skuggan eller ligga och sola sig.

Här har du också möjlighet att prova på dykning mot en extra kostnad- säg till guiden innan vi lämnar hamnen om du är intresserad.

OBS! Programmet kan ändras under dagen på grund av väder och vind.

För att bevara korallreven i Röda havet är det viktigt att vara försiktig när du snorklar! Det är strängt förbjudet att gå på, röra vid eller ta med snäckor och koraller från rev och stränder!

En miljöskatt på 7 euro per person tillkommer och betalas kontant vid utflykten. Gäller inte barn under 6 år.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch, vatten och läsk är inkluderat. Kaffe och te kan köpas till.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, en flaska vatten, solskydd samt dricks till personalen på båten.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-17.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide

Övrigt:
Snorkelutrustning lånas i hamnen. Det finns också möjlighet att köpa ett introduktionsdyk för 26 euro (begränsat antal platser och går inte att förboka).

Kairo med flyg

Kairo med flyg

Flyg till staden som är så fascinerande att man helt enkelt måste se den! Pyramiderna, Sfinxen... Lunch ingår. Dryck och entréer ingår inte.

Läs mer Dölj

Kairo är huvudstaden för mycket i Egypten. Det är huvudstaden för landet, men också för kulturen och de upplevelser du kan ta med dig hem från Egypten. Kairo ligger ca 500 kilometer norr om Hurghada.

Programmet för dagen ser i stora drag ut som följer:

Vi besöker Egyptiska museet som har över 120.000 utställningsföremål, bland annat farao Tutankhamons guldskatter. Lokalguiden visar oss runt bland de mest kända föremålen som faraonerna lämnade efter sig. Det finns också tid över till att utforska museet på egen hand.

Medan vi avnjuter lunchen kan vi förbereda oss på nästa punkt i programmet som de flesta säkert ser fram emot, nämligen de enorma pyramiderna och Sfinxen!

Det tar inte många minuter att köra från Kairos centrum till Giza, och på vägen får vi se många av stadens kontraster. Vi möts sedan av pyramiderna, som ligger alldeles i utkanten av staden där öknen börjar. Vi kommer tätt inpå dem och möjligheten finns, om du vill, att gå ned i de gamla gravkamrarna.

Vi får naturligtvis också uppleva Sfinxen, som är minst lika känd och mystisk som pyramiderna. Tiden har satt sina spår i världens kanske mest kända ansikte.

Därefter lyfter flyget för att snabbt och bekvämt ta oss tillbaka till Hurghada.

Måltider och dryck:
Lunch exkl. dryck ingår.

Entré:
Inträden till Mumierummet på Egyptiska museet (150 EGP), pyramiden Kheops (300 EGP) eller pyramiden Khefren/Mykerinos (60 EGP) ingår inte i priset.

Bra att ta med:
Pass, frukostbox (beställ i receptionen), bra skor, fickpengar i egyptiska pund.

Tid:
Lång heldag, ca kl. 03.30-22.30.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Övrigt:
Det är förbjudet att fotografera/videofilma inne på egyptiska museet och i pyramiderna.

Har du andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i en pyramid. Personer med rörelsesvårigheter bör stämma av med Vingvärden innan bokning av utflykten.

Ändringar kan förekomma i turordningen på programmet.

Mahmya, Giftun Island - Kan bokas hemifrån

Mahmya, Giftun Island - Kan bokas hemifrån

En skön båttur ut till en privat strand, där vi får njuta av sol, snorkling och andra aktiviteter.

Läs mer Dölj

Kristallklart vatten och kritvit strand är kännetecknet för Mahmya, en privat del av Giftun Island som ligger utanför Hurghada. Endast gäster som bokat denna tur har tillåtelse att vistas där. Detta gör upplevelsen extra luxuös och det är ett privilegium att få uppleva denna härliga plats. Behaglig musik spelas i bakgrunden och om du vill ta en paus från solandet kan du slå dig ner i sofforna vid baren.

På bastmattor som läggs fram låter vi solen värma upp huden innan det är dags att utforska det azurblåa havet. De som istället föredrar att ta en promenad längs vattenbrynet eller aktivera sig med volleyboll och fotboll, kan också göra det. Parasoller ingår.

Snorklingen i Röda havet är vida berömd och under ca en timme tar vi båt ut på havet för att se alla fantastiska färger som döljer sig under vattenytan. Får du mersmak av detta kan du även prova på snorkling direkt från stranden.

På Mahmya kan alla hitta sin plats. Stranden är barnvänlig så hela familjen kan njuta.

OBS! För att bevara korallreven i Röda havet är det viktigt att vara försiktig när man snorklar! Det är därför strängt förbjudet att gå på, röra vid eller ta med snäckor och koraller från rev och stränder!

En miljöskatt på 7 euro per person tillkommer och betalas kontant vid utflykten. Gäller inte barn under 6 år.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida.


Måltider och dryck:
Lunch exkl. dryck ingår. Barer på ön säljer läsk, vatten, glass, kaffe, öl och vin.

Bra att ta med:
Solkräm, badkläder, ev. t-shirt till snorkling, handduk och vatten. Pengar till dryck.

Tid:
Ca kl. 07.30-16.30

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Övrigt:
Snorkelutrustning finns att låna vid ankomst till ön. Toaletter finns på ön.

Pyramiderna och Kairo 2 dagar - kan bokas hemifrån

Pyramiderna och Kairo 2 dagar - kan bokas hemifrån

Upplev Egyptens unika historia och kultur! Lunch och middag dag 1, frukost och lunch dag 2, inträden till flera av de sevärdheter som vi besöker samt hotellövernattning ingår.

Läs mer Dölj

Kairo är en stad värd att besöka! Under den här tvådagarsresan har du möjlighet att få ut det absolut bästa av denna fascinerande stad. I Kairo möts det bästa av landets spännande historia, religion, kultur och folk. Vi åker mot Egyptiska museet, där hela den antika historien finns samlad i en enda byggnad. Detta kom att bli vilan för faraonernas skatter och vissa av dess kroppar. Här kan vi se Tutankhamons makalösa gravsamling och skatter från den faraoniska tiden.

När vi sedan lämnar museet bakom oss är det så dags att utforska en helt annan värld. En värld lika galen som härlig. Vi ska nämligen till den världsberömda marknaden Khan El Khalili där det är dags för modern, arabisk shopping. Här har du möjlighet att shoppa som egyptierna gör, d.v.s. billigt. Efter en hel dags intryck är det dags för en rejäl middag på hotellet. Mätta, glada och trötta är det inte svårt att somna.

När så solen går upp över staden är det dags för resans höjdpunkt. Pyramiderna. Det är inte varje morgon som man möts av dessa höga arkitektoniska mästerverk. Det är en ljuvlig syn. Här får du möjlighet att gå in i en av de gigantiska gravkamrarna. Du har tid att se varenda vinkel på pyramiderna –du har helt enkelt tid att förundras. Det blir också ett besök vid Sfinxen, denna mystiska skapelse som efter 3500 år fortfarande vaktar över pyramiderna!

Mat och dryck:
Dag 1: Lunch och middag exkl. dryck ingår.
Dag 2: Frukost och lunch exkl. dryck ingår.

Entré:
Inträden till Mumierummet på Egyptiska museet (150 EGP), pyramiden Kheops (300 EGP) eller pyramiden Khefren/Mykerinos (60 EGP) ingår inte i priset.

Övernattning:
Enkelrumstillägg 25 EUR.
Under veckorna kring jul, nyår och påsk tillkommer ett högsäsongstillägg.
På jul- och nyårsafton tillkommer extra kostnad för festmåltid.

Tid:
Ca kl. 04.30 dag 1 till ca. kl 21.00 dag 2.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide i bussen liksom vid de historiska sevärdheterna.

Bra att ta med:
Pass (viktigt), frukostbox (beställ i receptionen), kudde och tröja till bussresan, badkläder och handduk då hotellet vi bor på har pool. Fickpengar i egyptiska pund.

Klädsel:
Vid besök i kyrka och moskéer ska axlar och knän vara täckta. Sjal finns i vissa fall att låna.

Övrigt:
Det är förbjudet att fotografera/videofilma inne på egyptiska museet och i pyramiderna.

Har man andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i en pyramid. Personer med rörelsesvårigheter bör stämma av med Vingvärden innan bokning av utflykten.

Ändringar kan förekomma i turordningen på programmet.

Luxor 2 dagar - kan bokas hemifrån

Luxor 2 dagar - kan bokas hemifrån

En fullmatad tur som tar dig till stadens mest berömda sevärdheter.

Läs mer Dölj

Under första dagen som startar i Luxor, befinner vi oss på den östra sidan om Nilen där vi får uppleva de två mest kända templen i Luxor. Enligt traditionen är detta livets sida och man förstår snabbt varför. Staden sprudlar av liv och rörelse och templen står stadigt för att berätta sin historia.

Karnak är världens största tempelkomplex och man menar att det skulle ta hela sex månader att uppleva och se hela templet! Vi har några timmar på oss för att finna byggnationens absoluta pärlor och att lyssna på historierna om dess byggnadsmästare.

Luxor templet är det ”mindre” av det två som vi besöker, men nämns fortfarande som ett måste under ett besök i Egypten. Templet byggdes ursprungligen 1400 f.kr, men de största och mest imponerande delarna av området tillkom senare Både Amenhotep den 3:e, Tutankhamun och Ramses den 2:a har satt sin prägel på templet, och här kröntes också Alexander den store till kung av Egypten. Idag står templet som en symbol för all historia Egypten har att erbjuda.
Luxor templet upplevs bäst på kvällen när platsen blir upplyst i en fantastisk belysning. Därför beger vi oss hit efter att vi har ätit middag.

Dagen därpå beger vi oss till den västra sidan av Nilen, som enligt traditionen var dödens sida. På denna sida hyllade man döden och resan som tog vid efter att man lämnat jordelivet. I Konungarnas dal däremot fick faraonerna sin slutliga vila. De fraktades till ett hemligt berg, där de var omgivna av underbara målningar och guldföremål.

Efter att ha sett gravarna åker vi vidare mot Hatschepsuts dödstempel, som ligger på andra sidan av Konungarnas dal. Hatschepsut var en av de få kvinnliga faraonerna i dåtidens Egypten och var en stark och kraftfull härskarinna.

På vägarna i Luxor har faraonerna åkt med sina guldvagnar och festivaler har hållits till gudarnas ära. Guldstatyerna har burits och framkallat hyllningsrop från folket. Nu är du här. Du skriver din historia. Memnon-kolosserna markerar ingången till det som en gång i tiden var ett praktfullt dödstempel och här gör vi ett fotostopp.

Dagen fortsätter med ett stopp vid en stenfabrik. Det finns nämligen en mycket speciell sten som kallas alabaster. Av denna sten tillverkas fantastiska föremål som är äkta hantverk.

I priset ingår:
Bussresan, hotellövernattning, lunch och middag dag 1, frukost och lunch dag 2, inträden till Karnak-templet, Luxor-templet, Hatshepsuts dödstempel och Konungarnas dal samt tre gravar.
Entre till Tutankhamons grav ca(200EGP) och Rames 5 och 6. gravar ca(150EGP) ingår inte.

Övernattning:
Bor du själv på hotellet i Luxor tillkommer ett enkelrumstillägg på ca 20 euro. Enkelrumstillägg kan även tillkomma för 1 vuxen + 1 barn vid övernattningen.

Under veckorna kring jul, nyår och påsk tillkommer ett högsäsongstillägg.
På jul- och nyårsafton tillkommer extra kostnad för festmåltid.

Tid:
Ca kl. 04.00 dag 1 till ca kl. 19.00 dag 2. Obs! Om få deltagare är anmälda, arrangeras utflykten tillsammans med Luxor endagstur första dagen vilket medför ändring i ordningen på programmet. Detta kan resultera i senare hemkomst till hotellet.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.


Bra att ta med:
Pass, frukostbox (beställ i receptionen), kudde och tröja till bussresan, bra skor och fickpengar i egyptiska pund.

Övrigt:
Ta med badkläder! Det finns bassäng på hotellet. Glöm inte att ta med passet, som du behöver för incheckning på hotellet. Eventuell räkning på hotellet ska betalas i USD, euro eller med kreditkort. Det är förbjudet att fotografera/filma i Konungarnas dal.

Har du andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i gravarna. Personer med någon typ av rörelsebesvär bör stämma av med Vingvärden på plats innan bokning av utflykten.

Dykning

Dykning

För bara 25 år sedan var Hurghada inte mer än en liten fiskeort. När dykarna fick upp ögonen för det fantastiska livet i Röda havet började människor från hela världen att vallfärda hit för att upptäcka den enastående världen under vattenytan.

Läs mer Dölj

Röda havet, eller landets nationalskatt som det också kallas, är ett av de hav i världen som kan uppvisa flest arter, både vad gäller fisk och koraller.

Dykning i alla nivåer erbjuds. Det spelar ingen roll om du har certifikat eller aldrig tidigare har provat på att andas under vatten, oavsett vad så har du alla möjligheter att komma ner och uppleva det myllrande livet på nära håll.

Vi samarbetar både med Aquaris och Eurodivers som har en hög standard både på instruktörer, utrustning och service. De arrangerar dykning varje dag. Bägge operatörerna har flera dykcenter - bland annat ett som ligger i Hurghada där man utgår med båt, det andra på stranden i Makadi där du varje dag kan dyka från stranden. Två gånger i veckan kan du dessutom dyka från båt. Kontakta oss gärna för program och priser, vi hjälper dig gärna att hitta det som passar dina önskemål bäst.

Att dyka i röda havet ger dig spännande och framförallt oförglömliga semesterminnen.

OBS! För att bevara korallreven i Röda havet är det viktigt att vara försiktig när man snorklar och dyker! Det är strängt förbjudet att gå på, röra vid eller ta med snäckor och koraller från rev och stränder! Vi ber dig att inte mata fiskarna då det stör deras naturliga instinkter och kan ändra hela korallrevets biologiska struktur.

En miljöskatt på 7 euro per person tillkommer och betalas kontant vid utflykten.

Orange Bay – kan bokas hemifrån

Orange Bay – kan bokas hemifrån

En heldagsutflykt till havs fylld med sol, bad och fantastisk snorkling. Du får även besöka Orange Bay på idylliska ön Giftun Island. Lunch, samt alkoholfria drycker ombord ingår.

Läs mer Dölj

Det här är den perfekta utflykten för dig som reser med vänner, din käraste eller med familjen och som önskar en dag fylld med upplevelser, sol och bad. Vi startar dagen med en båttur från hamnen i Hurghada, där den som vill också kan låna snorklingsutrustning.

Vårt första stopp blir vid ett korallrev, där vi får chansen att uppleva världen under havsytan. Simma i ditt eget tempo eller häng med guiden på jakt efter rockor, clownfisk, lejonfisk och många andra färgsprakande skapelser. När vi har snorklat klart sätter vi kurs mot Orangebay, har vi tur får vi även se delfiner längs vägen.

Orangebay är en långgrund sandstrand med turkost vatten, perfekt för både aktiviteter och avkoppling. Vår guide ordnar aktiviteter för både stora och små, både i vattnet och på land. Medan barnen leker kan du luta dig tillbaka och njuta av den avslappnade atmosfären.

På stranden finns både restaurang, bar, parasoller och toalett. Lunch serveras på båten, därefter finns det gott om tid att göra vad du känner för.

När solen börjar gå ner bakom bergen sätter vi kurs tillbaka mot hamnen och hotellet.

En miljöskatt på 7 euro per person tillkommer och betalas kontant vid utflykten. Gäller inte barn under 6 år.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch, samt alkoholfria drycker ombord ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-17.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Solkräm, badkläder, t-shirt (till snorklingen, som skydd mot solen), handduk och en flaska vatten till bussturen. Pengar till drycker på stranden, de tar inte kort.

Övrigt:
Snorklingsutrustning kan lånas vid hamnen. Toaletter finns både på stranden och på båten.

Snorkelutflykt med båten Pirates

Snorkelutflykt med båten Pirates

Njut av Röda havet på segelbåten Pirates och under dagen gör vi två stopp för snorkling i Röda havets kristallklara vatten. Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Röda havet har ett otroligt rikt marint liv med mängder av olika färgsprakande fisksorter och koralltyper. Här finns goda möjligheter att se clownfiskar, kejsarfiskar, muränor, papegojfiskar och rockor. Har du tur så simmar delfiner förbi båten när vi seglar. Du väljer själv om du vill följa med efter guiden eller om du vill snorkla på egen hand för att uppleva alla fantastiska djur i havet.

Vår lunch avnjuter vi på båten och det finns mycket att välja mellan. Varför inte något från havets läckerheter såsom räkor eller bläckfisk. Kyckling och kofta finns också att välja mellan. Detta serveras tillsammans med ris, pasta och olika sallader. Alkoholfri dryck är inkluderat.

Den här turen passar dig som vill ha en avslappnad båttur och samtidigt upptäcka vad som finns under havsytan.

En miljöskatt på 7 euro per person tillkommer och betalas kontant vid utflykten. Gäller inte barn under 6 år.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida

Måltider och dryck:
Lunch, vatten och läsk är inkluderat

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, en flaska vatten, solskydd samt drick till personalen ombord

Tid:
Heldag, ca. kl. 08.00-16.00

Färdledning:
Engelsktalande guide

Övrigt:
Snorkelutrustning lånas i hamnen

Supersafari

Supersafari

Upplev en fartfylld dag i öknen kombinerat med ett besök i en Beduinby. På vår Super safari tar vi med er ut i öknen väster om Hurghada där ni både får köra fyrhjuling och följa med i jeepen genom det fantastiska ökenlandskapet som Egypten erbjuder. Middag och en alkoholfri dryck ingår.

Läs mer Dölj

Redan 15 minuter efter att vi har startat vår tur, lämnar vi vägarna bakom oss och hoppar på fyrhjulingarna. Av säkerhetsskäl kör vi på led med instruktören längst fram som bestämmer hastigheten. Det blir en rolig färd över sanddynerna där du också får se öknens skönhet och de höga Rödahavsbergen, som solen kastar sina strålar mot.

Vi byter ut fyrhjulingarna mot jeepar när vi fortsätter färden djupare ut i öknen. Vi åker mot vårt mål, en Beduinby dit vi blivit inbjudna för att se hur folkslaget Beduiner lever mitt ute i ökenlandskapet. Att få höra hur de klarar vattenförsörjningen och hur deras vardag ser ut är fascinerande. Vi får se oss om i byn och vi får även rida på deras dromedarer innan vi serveras kvällens middag.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på Min sida

Måltider och dryck:
Middag och en alkoholfri dryck ingår. . Maten serveras som buffé bestående av genuina lokala rätter i form av sallader, långa smala köttbullar (kofta), kyckling, ris, potatis och frukt

Bra att ta med:
Bra täckta skor, solglasögon, solhatt, vatten och dricks till dromedarföraren. Om du har kamera med dig, är det bra att förvara den i en plastpåse till skydd mot sanden, när den inte används

Tid:
Heldag ca kl. 11.30-19.00

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide

Övrigt:
Gravida och personer med ryggproblem bör inte delta på denna utflykt.
Åldersgräns: 16 år

Karismatiska Kairo - kan bokas hemifrån

Karismatiska Kairo - kan bokas hemifrån

"Den som inte sett Kairo har inte sett världen". Så heter det i "Tusen och en natt" och vi håller gärna med. Det här är en stad med fler än tusen och en upplevelser och sevärdheter, en stad du sent kommer att glömma.

Läs mer Dölj

Vi har under flera säsonger besökt denna imponerande och myllrande metropol. Målet har alltid varit att fånga både historien, med museum och pyramider, men också andra aspekter av staden; dess religion, vardag och betydelse för resten av landet.

Eftersom Kairo ligger ca 500 kilometer från Hurghada åker vi tidigt på morgonen. Vi gör ett frukoststopp, och räknar med att vara framme vid åttatiden på morgonen. Under färden genom Egyptens fascinerande ökenlandskap får höra berättelser och fakta ur Egyptens och Kairos rika historia. Våra pålästa guider ger oss en bra grund för att vi ska få ut så mycket som möjligt av vårt besök i denna historiska stad.

Dagens första anhalt är det evigt mytiska Giza, med pyramiderna och Sfinxen Vi ser dem på avstånd redan när bussen närmar sig, och kan så småningom betrakta dessa kolosser på nära håll, den som känner sig hågad kan till och med gå in i en av pyramiderna, för att själv stå i en av de gravkammare där forna faraoner vilat i tusentals år, i väntan på att återuppstå i . Tänk att få stå inne i gravar där forna faraoner har vilat i väntan på att Anubis skulle följa dem in i dödsriket!

Efter detta besök får vi stå ansikte mot ansikte med en mycket gammal och mystisk man. Hans namn är Khefren, och han är avbildad som en sfinx. Tiden har visserligen satt sina spår i hans väderbitna ansikte, men med tanke på att han är över 3500 år så kan han vara förlåten.
Men Kairo är mer än pyramiderna och Sfinxen, mycket mer. Det är en miljonstad lika full av historia som av liv. Vi har valt att fokusera på en mindre och mycket speciell del av staden – det koptiska Kairo, där två heliga byggnader vägleder oss in i historien och en minoritet i ett utpräglat muslimskt land.

Först beger vi oss till St. Sergius och Bacchus-kyrkan för att höra berättelser om en svunnen tid, då Josef och Maria passerade. Myten förtäljer att de bodde i kryptan under den byggnad som i dag hyser kyrkan, medan Josef försörjde familjen med att arbeta på stadens murar. ”Koptisk” har ursprungligen betydelsen ”Kristen”, men religionen har också rötter i judendomen. Det märks tydligt när man besöker synagogan Ben Azra. Återigen stöter vi på de myter som Kairo är så fullt av, för det sägs att det var här, vid en av Nilens många förgreningar som en egyptisk prinsessa fann Moses i korgen.

Nilens förgrening är sedan länge igenfylld, försvunnen under en växande stad med en energisk befolkning som är på fötterna till långt in på natten. All denna energi och livskraft upplever man bäst på Kairos största basar – Khan El-Khalili. Naturligtvis besöker vi denna för att testa våra gästers färdigheter i prutningens sköna konst. Här finns i stort sett allt till salu, och prutning är en omistlig del av helheten.

Efter en innehållsrik dag är det på tiden att vända söderöver igen mot Hurghada. Med öknen i bakgrunden kan du luta dig tillbaka och njuta avdagens intryck och en kamera full av minnen.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch exkl. dryck ingår.

Tid:
Lång heldag, ca kl. 01.30-22.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Frukostbox (beställ i receptionen), kudde och en tröja till bussresan, fickpengar i egyptiska pund. Ta också med lite pengar om du vill köpa något.

Övrigt:
Det är förbjudet att fotografera/videofilma inne i pyramiderna.

Har du andningsbesvär, klaustrofobi eller astma rekommenderar vi inte att gå in i en pyramid. Personer med rörelsesvårigheter bör stämma av med Vingvärden innan bokning av utflykten.