• barnvänligt

Sunwing Sandy Bay Beach

Hotellet har tilldelats Stora Barnsemesterpriset 2019 för bästa familjehotell på Cypern.

Sunwing Sandy Bay Beach är vårt mest populära familjehotell på solsäkra Cypern. Här kan du välja mellan sex pooler, varav tre barnpooler. Längtar du efter lite saltare bad är det inte mer än hundra meter till den barnvänliga stranden som också är perfekt för snorkling.

De låga byggnaderna på Sunwing Sandy Bay Beach ger en härlig känsla av en lugn grekisk by och på hotellområdet finns många fina boendealternativ. Den som letar efter ett extra lyxigt boende hittar sin drömlägenhet i form av Royal Family Suite, som är extrautrustade och har ett toppläge på hotellet. Vill du unna dig något alldeles extra ska du boka en svit med access till privat, delad pool - då är du aldrig långt ifrån ett dopp.Vill du ha en extra lekfull semester bokar du in dig i en Lollo & Bernie-svit. Det stora sällskapet väljer med fördel vårt allra rymligaste boende Big Family. På Sunwing Sandy Bay Beach finns ett boendealternativ för alla.

I Fino Restaurant & Grill och i restaurang Andrea's Kitchen serveras såväl medelhavets smaker som internationella rätter. Kvällstid kan du koppla av med en svalkande drink i Lime Bar, samtidigt som du njuter av våra proffsiga scenshower.

I vårt Fitness & Spa kan du välja mellan ett stort antal träningspass och skönhetsbehandlingar och precis som på våra övriga Sunwing Family Resorts erbjuder vi alltid en mängd roliga aktiviteter för barnen. Här finns bland annat Lollo & Bernie's Mini Land och Teen Lounge, där du kan spela PlayStation och surfa.

Det fina poolområdet har något för alla, här finns gott om pooler för både stora och små. Det finns också vattenrutschbanor, som garanterat blir alla barns favorittillhåll under semestern.

Från hösten 2017 och fram till våren 2019 byggs ett nytt hotell på granntomten till Sunwing Sandy Bay Beach. Byggnationerna kan medföra störningar för gäster boende på resortet och då främst gäster boende i block 7 och 8.

Klassikerhotell

Sunwing Sandy Bay Beach är ett certifierat Klassikerhotell vilket innebär att det finns goda förutsättningar för dig som vill träna de fyra klassikergrenarna simning, löpning, skidor och cykling. Läs mer på klassikerhotell.

Sunwing Sandy Bay ligger i ett lugnt område, direkt vid havet. Utanför hotellet finns en del restauranger och några butiker. Ayia Napas stora utbud av restauranger, shopping och nöjen finns ca 2,3 km från hotellet.

Internet

WiFi Internet* ingår på alla Sunwing Family Resorts. Ta med din smartphone, ipad, tablets, pc, mac och koppla upp dig.

*Internetuppkopplingen varierar i hastighet.

Informationssajt My Sunwing

På hotellets egen informationssajt MySunwing hittar du aktuella tränings- och aktivitetsprogram, information om vilka veckodagar eventuella Inclusive- lösningar serveras samt mer information om hotellets övriga utbud och faciliteter. Hotellet kan ibland utan förvarning ändra på innehåll och tider. Aktuella tider för program och restaurangutbud meddelas vid ankomst till hotellet.

Sunwing i sociala medier

Du vet väl att du kan följa Sunwing Sandy Bay Beach i sociala medier. Klicka like för Sunwing Sandy Bay Beach på Facebook.

Rökfritt

Sunwing Sandy Bay Beach är ett rökfritt hotell, det finns anvisade rökområden på anläggningen. Rökfritt gäller även i lägenheterna, på balkongerna/terrasserna samt e-cigaretter.

Läkarservice

Läkare (mot avgift) finns på plats minst fem dagar i veckan. Hör med Help Desk om vilka tider de kommer på besök. Du behöver inte beställa tid. Skulle du behöva hjälp då läkaren inte befinner sig på hotellet, kontakta Help Desk så kallar de på läkare.

Handikappanpassat

Handikappanpassade lägenheter finns att boka. Du hittar lägenhetstyperna under Small Family och Family.

Ramper inom anläggningen. Sportpoolen och Funpoolen har trappor med räcke. Funpoolen har även ramp utan räcke (sluttande botten).

Säsong

Hotellet har öppet året runt. Under sommarsäsongen är en majoritet av hotellets gäster skandinaver.

På våren och hösten kan det förekomma träningsgrupper på hotellet, läs mer om hur du kan boka din egen träningsresa.

Under vintersäsongen gäller inte vårt sol och badkoncept med Lollo & Bernie, barn- och sportaktiviteter, shower samt öppettider i våra restauranger. Restaurangen har öppet en kväll i veckan och baren två kvällar i veckan. Mini Market har öppet alla dagar i veckan. Hotellet arrangerar kvällsaktiviteter en till tre kvällar i veckan. Det kan vara exempelvis dans, bingo och show av lokala värdar. Inga barnaktiviteter. Sportaktiviteter arrangeras två gånger i veckan, det kan vara boule, lättare gympa, promenader eller vandringar. Hotellets spa är stängt under vintersäsongen.

Vintersäsongen 2018/2019 börjar 5 november 2018 och slutar 4 april 2019. Måltidspaket finns att boka innan sommarsäsongen börjar. Vintersäsongen 2019/2020 börjar 4 november.

Vintersäsongen 2019/2020

Under perioden 5/11 2019 - 1/3 2020, med undantag av jul- nyårsveckorna, renoveras delar av block 5 (lägenhet 501-510 och 531-540) på Sunwing Sandy Bay Beach. Arbetstiderna är måndag-fredag kl. 07.00-17.00 och renoveringen kan medföra byggstörningar för de lägenheter som ligger närmast.

Miljö

Läs mer om vårt miljöarbete på Sunwing Family Resorts miljösida.

Bröllop på Sunwing Family Resorts

Funderar ni på att gifta er utomlands? Ett bröllop på vårt familjeparadis Sunwing Family Resorts är det självklara valet när ni har barnen med på bröllopsresan. Skicka ett mail till oss, på engelska, så berättar vi mer: sandy.bay@sunwing.net

Övrigt

Resort Service/Help Desk: 24-timmarsservice. Tidigast incheckning vid ankomst kl.12.00 och senast kl.15.00. Utcheckning senast kl. 12.00. Närmaste bankomat ligger ca 100 m från hotellet.

Byggt: 1989-1990. Renoverat: Lollo & Bernie Suites renoverades 2013, resterande lägenheter 2014 & 2015.

338 lägenheter. Våningar: 2.

Luftkonditionering: 1/5 - 30/9 mellan kl. 16.00-19.00 och 22.00-09.00.

Centralvärme: 1/11-15/4, kl. 16.00-10.00.

Parkering: På hotellets parkering, begränsat antal.

Hotellmanager

Louis Misseris

 • Lägenheter med poolaccess
 • WiFi ingår på hela hotellet
 • Smarta måltidspaket mot tillägg
 • Barn under 12 år äter gratis
 • Skandinavisk barnklubb med Lollo & Bernie
 • Ligger nära stranden
 • Spa, gym och SATS-klasser
 • Babypool med solskydd
Se pris och boka
Hotellet erbjuder
 • Pool
  4 st
 • Barnpool
  2 st
 • Hiss
  Nej
 • Bar
  2 st
 • Restaurang
  3 st
 • Minimarket
  Ja
 • Städdagar/vecka
  5
 • Närmaste centrum
  0 m
 • Huvudcentrum
  2,3 km
 • Närmaste strand/bad
  50-200 m
 • WiFi
  Ja
 • Vattenrutschbana
  Ja
Boende
De låga byggnaderna på Sunwing Sandy Bay Beach ligger utspridda över ett område med stora grönområden och ger en härlig känsla av en lugn, grekisk by. Passar perfekt för leksugna barn.

Vill du veta var lägenheten ligger? Det kan du se här.

Vill du göra din semester extra bekväm? Läs mer om våra smarta tillval här.

Långsemester under vintern på Sunwing Sandy Bay Beach.

När du bokar Sunwing Joker låter du oss välja rumstyp på hotellet, utifrån vad som finns ledigt för tillfället. Du får alltid en rumstyp som ingår i vårt ordinarie utbud och får först veta vilken rumstyp det blir vid ankomst till hotellet. I enstaka fall kan du också behöva byta rum under semestern. Städning och poolhanddukar ingår.

Small Family

Våra Small Family-lägenheter passar perfekt för den lilla familjen på upp till tre personer.

Family

Family-lägenheterna är vårt mest populära boende som består av ett till två rum.

Happy Baby

Lägenheter för upp till fyra personer utrustade med smarta, barnsäkra detaljer för dig som reser med riktigt små barn.

Lollo & Bernie Suite

Lekfullt designade sviter utrustade med bl.a. spel, leksaker, dryck, frukt, snacks, godis och Lollo & Bernie besök.

Royal Lounge Suite

Rymliga och välutrustade lägenheter med hög komfort och en härlig stor terrass eller balkong där hela familjen kan umgås.

Royal Pool Suite

Hoppa direkt ner i poolen från din terrass! Alla Royal Pool Suites har poolaccess och en stor mysig terrass. Lägenheterna är välutrustade med praktiska detaljer.

Big Family

Big Family är vårt lägenhetskoncept för den stora familjen. Lägenheterna är utrustade med praktiska detaljer för hela familjen.

Mat och dryck

Hur kul är det egentligen att tänka på matlagning under semestern? På Sunwing Sandy Bay Beach lagar våra duktiga kockar mat för både liten och stor. Morgon, middag och kväll.

Börja dagen på Fino Restaurant & Grill med en frukostbuffé där inget saknas. Fortsätt gärna med en lunch på den barnvänliga kvarterskrogen Andrea´s Kitchen. Avsluta med en vällagad middag på eleganta Fino Restaurant & Grill. Känner du för att stanna i lägenheten och njuta av en måltid på balkongen finns det alltid något gott att köpa med sig från Mini Market & Deli, eller beställa take away från Andrea´s Kitchen. På semestern är det lördag hela veckan. Mer information om vårt utbud samt öppettider hittar du nedan och på hotellets informationssajt MySunwing.

Andrea´s Kitchen

Öppet:
Bar: 09.30-23.00
Lunch: 11.30-16.00
Middag: 18.00-21.00
Vår prisvärda och populära kvarterskrog har öppet för lunch och middag. Här hittar du ett stort utbud av mat och dryck för alla åldrar, serverat i en trevlig miljö. På menyn finner du favoriter som sallader, smörgåsar, pizza, hamburgare och mycket annat. Vill du hellre njuta av maten på din egen balkong eller terrass är det inga problem – på Andrea´s Kitchen kan du få maten som take away.

Fino Restaurant & Grill

Öppet:
Middag: 18.00-23.00
En elegant och modern restaurang. Sober, men långtifrån stel. Här njuter du av vällagad mat från en internationell meny med både klassiska och nyskapande rätter. Atmosfären är barnvänlig och välkomnande. Fino Restaurant & Grill är öppen för middag.

Bufférestaurang

Öppet:
Frukost: 07.30-10.30
Lunch: 12.30-14.00
Middag: 18.00-20.30
Här äter du som bokat något av våra Inclusivekoncept. I vår bufférestaurang serveras frukost-, lunch- och middagsbuffé. Vissa kvällar kan du även prova på våra härliga temabufféer

Lime Bar

Öppet: 17.00-01.00
Både före och efter middagen kan du ta en drink i Lime Bar. Här finns också barnvänliga drinkalternativ. Från Lime Bar har du perfekt uppsikt över showscenen, där duktiga artister uppträder flera kvällar i veckan med populära barn- och familjeshower.

Mini Market & Deli

Öppet: 07.30-21.00
Deli: 10.00-14.30
Allt från vykort, Lollo & Bernie-kramdjur, blöjor, barnmat och baby produkter (lokala märken kan förekomma), godis och solkräm till nybakat bröd, take away och drycker hittar du i Sunwings Mini Market. Bra om man vill mysa hemma någon kväll, eller bara längtar efter lite shopping.

Öppettider kan ändras under säsongen, aktuella öppettider finns på hotellet vid ankomst.

Frukostbuffé

Godare morgon får man leta efter. Varje dag mellan kl. 07.30 och 10.30 dukar Sunwing Sandy Bay Beach upp en fantastisk frukostbuffé på Fino Restaurant & Grill. Frukt, färskt bröd, yoghurt, flingor, juice, pålägg, korv, ägg, bacon... En sån tur att frukosten lär vara dagens viktigaste mål! Och glöm inte att alla barn under 12 år äter för 0:- i sällskap av betalande vuxen. Förbokas hemifrån.

Sunwing Inclusive

Du äter på hotellet fem valfria dagar av sju, och lämnar de övriga två dagarna öppna för infall och utflykter.

I Sunwing Inclusive ingår:

 • Frukostbuffé alla dagar.
 • Fem lunchbufféer och fem middagsbufféer inklusive vatten, läsk, lokalt vin, eller öl.
 • Flera kvällar i veckan serveras temabufféer såsom amerikansk, asiatisk, italiensk, Tex Mex och mat från mellanöstern.

Mer information hittar du på hotellets informationsajt MySunwing.

Förbokas hemifrån (begränsat antal platser). Läs mer om Sunwing Inclusive.

Sunwing All Inclusive

I Sunwing All Inclusive ingår:

 • Frukostbuffé kl. 07.30-10.30, lunchbuffé kl. 12.30-14.30 och middagsbuffé kl. 18.00-20.00 med vatten, läsk, lokalt vin eller öl.
 • Flera kvällar i veckan serveras temabufféer såsom amerikansk, asiatisk, italiensk, mat från mellanöstern, Tex Mex och BBQ.
 • Varma och kalla snacks kl. 10.30-12.00 samt kl. 16.00-18.00
 • Vatten, läsk, lokala alkoholdrycker samt bryggkaffe i barerna kl. 10.30-24.00
 • Kulglass med valfri topping samt kakor kl. 10.30-22.00

Aktuella tider för måltider meddelas vid ankomst till hotellet. På avresedagen gäller Sunwing All Inclusive fram till avresan. Åker du två veckor och köper All Inclusive den första veckan gäller All Inclusive fram till kl. 14.00 dag 8, en vecka efter ankomst.

När du bokar Sunwing All Inclusive på Sunwing Sandy Bay Beach får du en extra valmöjlighet. Du kan äta middag från buffén alla kvällar, eller så kan du en kväll välja att äta en trerätters middag i Andrea´s Kitchen och en kväll en trerätters middag i Fino Restaurant & Grill (fast meny) under din vistelse.* Barnen äter från Lollo & Bernie's Buffé. Drycker enligt All Inclusive, bordsbeställning krävs (bokas på plats). Vi rekommenderar dig att boka i god tid, då restaurangen kan bli fullbokad.

Förbokas hemifrån (begränsat antal platser). Läs mer om Sunwing All Inclusive.

*Gäller ej Ocean Beach Club gäster.

Kitchen Inclusive

Kitchen Inclusive - där du som vuxen väljer ur Andrea´s Kitchen stora à la carte meny - både till lunch och middag. Barnen äter utan kostnad från vår populära Lollo & Bernie buffé/meny - och inte nog med det - vi bjuder på både dryck och glass!

I Kitchen Inclusive ingår

 • Frukostbuffé alla dagar.
 • 5 luncher och 5 middagar. Tre rätter. Du väljer förrätt, huvud- och efterrätt från Andrea´s Kitchen menyn. 50 cl öl/ läsk/ vatten eller 1/2 flaska vin (37,5 cl) per person och måltid. Kaffe på maten ingår.

Barnen äter utan kostnad från frukostbuffé eller Lollo & Bernie's buffé (lunch & middag). Dryck och glass ingår lunch och middag. Du väljer själv vilka fem dagar av sju som du vill äta lunch och middag.

Förbokas hemifrån (begränsat antal platser). Läs mer om Kitchen Inclusive.

Pool och strand

På Sunwing Sandy Bay Beach finns ett 975 kvadratmeter stort poolområde med sex pooler, varav en solskyddad babypool. Du som får en spabehandling får dessutom använda en separat pool där du oftast kan simma i lugn och ro. Kring alla pooler erbjuder vi parasoller och solstolar. Pool- och strandbadlakan väntar i din lägenhet.

Vill du bada i havet kan du välja mellan två av Cyperns bästa stränder: Sandy Bay och Nissi Beach. Båda är långgrunda, ligger alldeles bredvid resorten och har vit, finkornig korallsand. Det turkosblå vattnet lämpar sig väldigt bra för snorkling, långt in på säsongen. På Cypern ligger nämligen vattentemperaturen på strax över 20 grader ända in i november.

Sunwing Sandy Bay har också tre vattenrutschbanor, som garanterat blir alla barns favorittillhåll under semestern. Vattenrutschbanorna ligger vid Funpool.

Alla pooler innehåller cirka 0,7 % saltvatten då hotellet använder sig av ett miljövänligt rengöringssystem.

Babypool*

Pooltyp: Babypool
Storlek: 28 m2
Djup: 30 cm
Solskydd: Ja
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis*
Öppettider: 08.00 - 19.00

Barnpool*

Pooltyp: Barnpool
Storlek: 55 m2
Djup: 60 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis*
Öppettider: 08.00 - 19.00

Barnpool*

Pooltyp: Barnpool
Storlek: 60 m2
Djup: 60 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis*
Öppettider: 08.00 - 19.00

Funpool**

Pooltyp: Utomhuspool
Storlek: 500 m2
Djup: 0-140 cm
Vattenrutschbana: Ja
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis**
Öppettider: 08.00 - 19.00***

Pool*

Pooltyp: Utomhuspool
Storlek: 260 m2
Djup: 100 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Nej
Öppettider: 08.00 - 19.00

Sportpool

Pooltyp: Utomhuspool
Storlek: 260 m2
Djup: 140 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Nej
Öppettider: 08.00 - 19.00

Spapool****

Pooltyp: Utomhuspool
Storlek: 72 m2
Djup: 140 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis
Öppettider: 08.00 - 19.00

Privata pooler block 5-6*****

Pooltyp: Utomhuspool
Storlek: 258 m2
Djup: 130 cm
Vattentyp: Sötvatten
Uppvärmd: Ja, delvis*****
Öppettider: 08.00 - 21.00

Strand

Sandy Bay och Nissi Beach ligger på vardera sidan av resorten. Båda har vit, finkornig sand. Nissi Beach är långgrund men det är inte Sandy Bay. Nissi Beach är cirka 200 m lång och Sandy Bay är cirka 100 m lång. Det är cirka 50-200 m till stranden (beroende på var på resorten du bor). Parasoller och solstolar finns att hyra.

Spa poolen är öppen och uppvärmd för alla mellan 5/11 2018 – 31/3 2019 och 1/11 2019 – 31/3 2020 (pooltemperatur kan variera under dygnets timmar – beroende på utomhustemperatur). Övriga allmänna pooler är stängda under vintersäsongen.
*Barnpooler, Babypool samt poolen öppnar 25 februari 2019 och 24 februari 2020. Barnpoolerna och babypool värms upp till ca 25 grader till och med 15 maj 2019 och 31 maj 2020.
**Funpoolen öppnar 1/4 2019 och 2020 och uppvärmd mellan 1/4 – 30/4 2019 och 1/4 - 31/5 2020 (pooltemperatur kan variera under dygnets timmar – beroende på utomhustemperatur).
***Vattenrutschbanorna är öppna kl. 09.00-12.00 samt 14.00-17.00.
****Spapoolen är reserverad för gäster som tränar eller som bokat en behandling i spaavdelningen. Övriga gäster kan använda poolen mot en extra avgift. Spapoolen har en åldersgräns på 15 år.
*****Endast gäster som bor i sviter med access till delad, privat pool har tillgång till de privata poolerna. Privata poolerna är uppvärmda till ca 25 grader från mitten av oktober till mitten av maj.

Träning och aktiviteter

På Sunwing Sandy Bay Beach finns det gott om träningsalternativ för alla smaker och nivåer. Hotellet har en stor och fräsch fitnesslokal där du deltar i klasser som core, crosstraining och yoga. Du som föredrar att träna på egen hand kan besöka vårt välutrustade gym. Vill du träna utomhus finns ett funktionellt utomhusgym som ligger vid multisportbanan. Många ser semestern som en möjlighet att komma igång och vår omåttligt populära Vattengymnastik i poolen är just en sådan möjlighet – aktiviteten sker nästan varje dag och lockar gammal som ung. All träning förutom Personlig tränare är gratis.

Vill du utmana dig kan du passa på att ta ett dykarcertifikat under semestern, vi har en egen dykskola där du kan lära dig dykning från grunden. För dig som hellre vill hålla huvudet ovanför vattenytan finns det också en mängd träningsalternativ. Här kan du välja mellan massor av sportaktiviteter, allt från familjeanpassade aktiviteter som boule och minigolf till tennis och volleyboll. Varför inte göra en dagsutflykt till de mäktiga Troodosbergen som erbjuder flera natursköna vandringsleder.

Har du glömt dina träningskläder hemma? Eller vill du unna dig själv något nytt till träningsgarderoben? På Sunwing Sandy Bay Beach har du möjligheten att köpa Craft´s senaste kollektion utav träningskläder.

Fitness

Varför inte börja dagen med en Power Walk? Eller föredrar du Vattengymnastik vid lunch istället? Kanske ett ännu svettigare pass i gruppträningslokalen? Missa inte heller möjligheten att träna tillsammans förälder och barn på våra pass Fitness Together. På Sunwing Sandy Bay Beach vet vi hur man håller humöret och semesterformen på topp! Samtliga gruppträningspass är utan kostnad och åldersgränsen är 15 år.

Nyhet sommaren 2019! Utmana dig själv på olika nivåer och få en bra introduktion till dynamisk yoga i vår nya träningsklass, Yoga Flow. Prova på ett stort urval av yogaställningar till härlig, inspirerande musik.

Vattengymnastik

Vattengymnastik är kanske Sunwing Family Resorts mest populära aktivitet i alla kategorier för alla åldrar. Hoppa i poolen och upplev ett träningspass utöver det vanliga, under ledning av våra duktiga och inspirerade instruktörer.

Gym

Styrketräna på egen hand i fräscha träningslokaler, alldeles gratis. Vårt gym erbjuder såväl träningsmaskiner som fria vikter. Åldersgräns 13 år.

Löpning

I närheten av hotellet finns det flera bra löprundor. Vi har kartlagt våra favoriter och dessutom gjort dem nedladdningsbara till RunKeeper och MapMyRun. De kan även laddas ned till andra appar som kan importera GPX-filer. Genom vårt samarbete med Lidingöloppet har du även möjlighet att seeda dig till Lidingöloppshelgen när du springer minst 9 kilometer på någon av våra löprundor under semestern.

Läs mer och ladda ned rundorna till din träningsapp

Boka en PT under semestern

På Sunwing Sandy Bay Beach har du möjlighet att kickstarta din träning under semestern! Med en personlig tränare får du hjälp med att skräddarsy din träning, helt utifrån dina egna förutsättningar. Oavsett vad du har för mål eller tidigare erfarenhet gör din PT träningen både mer effektiv och motiverande. Våra professionella personliga tränare är med dig under hela träningspasset och erbjuder allt från enklare kostrådgivning till att lägga upp individuellt anpassade träningsprogram. Gäller under perioden 1/4-4/11 2019.

Välj mellan tre olika paket:
50 min 450 sek
3x50 min 1200 sek
5x50 min 1750 sek

Mer information om personlig träning.

PT Duo

Vill du träna med en personlig tränare tillsammans med någon annan, finns möjligheten att boka PT Duo. Den personliga tränaren coachar och hjälper då er båda under träningspasset och tillsammans jobbar ni mot era träningsmål.

Priset är 675 kr för 50 min och ni bokar ett paket, som gäller för två personer. Gäller 1/4-4/11 2019.

Crawlkurs för nybörjare

En aktivitet för såväl vuxna som barn. Under kursens tre tillfällen får du en baskurs i crawlsimning ut av våra kompetenta instruktörer. Fokus ligger på att känna till de tekniska grunderna i crawl med korrekta armtag, benspark och hur man andas samt att praktiskt öva på och förbättra sin kroppsposition i vattnet, hitta rätt flytläge och lära sig grunderna i andningstekniken.

Ålder: Från 12 år
Mål: Kunna simma minst 25 meter crawl med andning
Förkunskapskrav: Simkunnig (minst 200m bröstsim på djupt vatten)
Kurstillfällen: 3 lektioner á 40 minuter
Period: 8/6-15/8 2019, för- eller eftermiddag, kan bokas av dig med ankomstdag måndag och fredag

Läs mer om simskolan.

PT sim

En egen aktivitet anpassad utifrån dina personliga behov. Det kan vara att lära sig grunderna för crawl eller finslipa tekniken för dig som redan kan grunderna. Tillsammans med din privata simlärare sätter du agendan och tränaren lägger upp ett eller flera träningspass för att du ska nå dina individuella mål.

Förkunskapskrav: Inga, lektionen anpassas efter individens förkunskaper och önskemål
Kurstillfällen: 1 tillfälle á 40 minuter
Period: 8/6-15/8 2019, för- eller eftermiddag, kan bokas av dig med ankomstdag måndag och fredag

Tennis & multisport

På Sunwing Sandy Bay Beach har vi både tennisplan och multisportbana. Utrustning finns att låna och hyra i Help Desk. Du kanske är sugen på att förbättra dina tenniskunskaper? Eller kanske bara testa en ny sport? Som gäst på hotellet kan du boka in dig på en privat tennislektion. Bokning görs via Help Desk, utbud på tider kan variera. Du kan också gå en runda på vår minigolfbana, eller utmana grannen på ett parti boule.

Cykling

På Sunwing Sandy Bay Beach har du ett bra utgångsläge om du vill upptäcka omgivningarna på egen hand på cykel. Vi har kartlagt våra favoriter och dessutom gjort dem nedladdningsbara via BikeMap.net. De kan även laddas ned till andra appar som kan importera GPX-filer.

Läs mer och ladda ned rundorna till din träningsapp

Rullskidor

I närheten av hotellet finns det flera bra rundor för rullskidor. Vi har kartlagt våra favoriter och dessutom gjort dem nedladdningsbara till RunKeeper och MapMyRun. De kan även laddas ned till andra appar som kan importera GPX-filer.

Läs mer och ladda ned rundorna till din träningsapp

Klassikerhotell

I samarbete med En Svensk Klassiker har vi certifierat Sunwing Sandy Bay Beach som ett Klassikerhotell. Hotellet är därmed det allra första som uppfyller kriterierna för att få kallas Klassikerhotell, vilket innebär att det finns goda förutsättningar för träning i de fyra klassikergrenarna simning, löpning, skidor och cykling.

Läs mer på klassikerhotell.

Sportaktiviteter

Flera dagar i veckan arrangerar Sunwings aktivitetsvärdar olika sportaktiviteter. Aktuellt program hittar du i Holiday Planner.

Aktivitetsprogram

I Holiday Planner kan du läsa mer om vad som händer på resorten under din semester. Programmet är live kan ändras utan förvarning. Det betyder också att du inte kan se det under perioder som hotellet inte är öppet för säsongen.

Barn och ungdom

På Sunwing Family Resorts behöver ingen bli rastlös. Vi ordnar massor av barnaktiviteter för barn från 0-7 år, allt från öppet hus, skattjakt och äventyr med barnens favoriter Lollo & Bernie till Lollo & Bernie's Mini Stars och vattenlekar.

Många aktiviteter är gratis
De allra flesta av aktiviteterna är gratis, här kan du se vilka aktiviteter som ingår och vilka som kostar en slant. Vissa har åldersgräns, men det finns alltid någonting att göra för både små och stora barn!

På Sunwing Sandy Bay Beach ligger Lollo & Bernie's Mini Land nära Spa-avdelningen, förbi poolområdet på väg till stranden. Här samlas barnen när det är dags för aktiviteter och hit kan man också gå för att leka, pyssla eller se på film tillsammans med mamma eller pappa. Anmälan till barnaktiviteterna görs via Holiday Planner på MySunwing. Scenen, där du kan se våra populära barnshower och vara med på Lollo & Bernie's Mini Stars eller Lollo & Bernie's Mini Disco, ligger scenen i anslutning till Lime Bar.

På Sunwing Sandy Bay Beach finns alltid något att göra. Här nedan presenterar vi ett urval av alla aktiviteter som vi erbjuder.

Aktivitetsprogram

Vad händer på resorten under din semester? Se vilka aktiviteter som anordnas i Holiday Planner . Programmet är live, det betyder att du endast kan se det under perioder som hotellet är öppet för säsongen. Aktiviteterna är bokningsbara när du ankommer till hotellet. Läs om alla aktiviteter på Sunwing Sandy Bay Beach.

Lollo & Bernie's Mini Land

Lollo & Bernie har ett eget lekhus som kallas Lollo & Bernie's Mini Land. Flera gånger i veckan är det öppet hus, då är barn och vuxna i alla åldrar välkomna dit för att leka, måla, pyssla, titta på film eller kanske lyssna på en saga. I anslutning till Lollo & Bernie's Mini Land finns en inhägnad lekplats (delvis solskyddad).

Play & Splash och Mini Play

Flera dagar i veckan har alla barn möjlighet att delta i vattenvaneövningar med lek och plask i poolen till skojig musik! Mini Play är rörelseglädje för barn som fyllt 3-7 år. Lek och rörelse till musik inomhus i fitnessalen. Samtidigt som barnen har roligt tränar de koordination, styrka, rytmik och balans. Tanken är att de får utveckla sin kreativitet och lära sig att samarbeta med andra barn.

Simskola på Sunwing

Nu kan alla barn passa på att lära sig simma under semestern på Sunwing! Under perioden 8/6-15/8 2019 erbjuder vi simskola på Sunwing Sandy Bay Beach, i samarbete med Medley. Grundtanken är att barnen ska ha kul i vattnet och genom glädjen få vattenvana och lära sig att simma. Efter avslutad kurs får ditt barn förstås en medalj. Simskolan leds av svensk, Medleyutbildad personal. Simskolan är från fyra år. Det finns två nivåer och det är fem tillfällen per vecka. Lektionerna hålls för- eller eftermiddag. Kan bokas för gäster med ankomstdag måndag och fredag.

Bli ett med undervattensvärlden, simma som en av havets invånare.

Nu kan du lära dig allt om hur du blir en av havets coolaste varelser! Välj att ta med en kompis eller prova på detta spännande äventyr på egen hand. Bli ett med vattnet och prova på hur det känns att simma med stjärtfena i poolen. Simningen bokas direkt på hotellet och finns under samma perioder som är angivet för simskolan.

Ålder Från 7 år.
Förkunskapskrav: God vattenvana, Simkunnig (minst 25 m) och dyka på djupt vatten, simma under vatten samt kunna vända från magläge till ryggläge.
Kurstillfällen: 1 tillfälle á 40 minuter.
Period: 8/6-15/8 2019, för- eller eftermiddag, kan bokas av dig med ankomstdag måndag och fredag.

Adventure Games

I Mini Land samlas barnen också när det är dags för Adventure Games. Var med och leta efter en hemlig skatt, eller kom på Lollo & Bernie's födelsedagskalas! Aktiviteterna är för barn som fyllt 3-7 år och pågår i ca en och en halv timme och genomförs flera gånger i veckan. Anmälan till aktiviteterna görs via Holiday Planner på MySunwing och betalning sker i Help Desk.

Familjegympa

På familjegympan får barn som fyllt 3-7 år träna tillsammans med sina föräldrar. Kanske mormor eller farfar också vill vara med? Under det 30 minuter långa passet springer, hoppar, dansar och leker vi tillsammans till musik. Fokus ligger på motorisk träning för barnen och lite mer fysiska utmaningar för de vuxna.

Familjeyoga

Familjeyogan bjuder på kvalitetstid tillsammans. Fokus ligger på rörelse och framförallt glädje. Ingen behöver prestera något, utan alla gör övningarna efter egen förmåga och yogaklassen utgår från en berättelse som följer genom hela klassen. Klassen är 30 min och passar dig som fyllt 4-7 år.

Lollo & Bernie's After Beach

Två dagar i veckan blir det allsång, rytmik och rörelser för både gamla och unga. Kom och var med på vår After Beach tillsammans med Sunwings showteam.

Lollo & Bernie's Mini Stars

Små gäster med stor charm. En kväll i veckan är det barnens tur att stå på scenen och förvandlas till stjärnor. Lollo & Bernie's Mini Stars är en aktivitet för barn som fyllt 3-7 år. Barnen väljer en sång som de sen får repetera tillsammans med vårt showteam. På kvällen får de hjälp med kläder och smink i logen. Sedan är det showtime!

Lollo & Bernie's Mini Disco

Efter barnshowen är det dags för Lollo & Bernie's Mini Disco, veckans höjdpunkt för våra mindre gäster. Flera kvällar i veckan glimmar det till i discokulan och det blir fullt ös på dansgolvet. Och vem vet, kanske Lollo eller Bernie tittar förbi... Lollo & Bernie's Mini Discot varar ca 20-25 minuter.

Barnshower

Förtjusta tjut varvas med andlös tystnad, skratt och rop när det är barnshow på Sunwing. Missa inte våra härliga shower med våra kramgoa maskotar Lollo & Bernie. Följ med Lollo och Bernie på semester, heja på dem i strandtävlingen eller häng med på deras spännande Cirkus Show.

Läs mer om showerna här

Lollo & Bernie Store

Nu har Lollo & Bernie fått en alldeles egen affär som en del av Minimarket. Här kan du köpa kramdjur, T-shirts, spel, babysaker och mycket annat som Lollo & Bernie har designat.

Lollo & Bernie's webbshop

Du vet väl att du inte behöver vänta tills du kommer till Sunwinghotellet för att köpa Lollo & Bernie-prylar? Giraffen Lollo och björnen Bernie har en egen webbshop som de fyllt med kramdjur, kläder, pyssel böcker, spel och massor av andra roliga saker för stora och små barn.

Information om säsongerna

Under vintersäsongen är det inga barnaktiviteter på hotellet. Mer utförlig information hittar du under, Mer om hotellet, på hotellets startsida.

Personal

Personalen som ansvarar för barn och ungdomsaktiviteterna har erfarenhet av att arbeta med barn och är valda med omsorg. Framförallt är de inställda på att ge barnen de bästa veckorna på året!

Är du mellan 8-11 år (upp till 15 år under högsäsong påsk-, sommar- och höstlov) erbjuder Sunwing Sandy Bay Beach en hel del roligt att göra. Här får du prova på olika sportaktiviteter, både på land och i vattnet. Det finns också ett spelrum, biljardbord, minigolfbana, pingisbord och andra spel. Ibland arrangerar vi kvällsaktiviteter, till exempel med pizza och filmvisning.

I vår Teen Lounge kan du spela PlayStation. Är du riktigt modig kan du under skolloven ställa upp i Teen Idol, där du får hjälp av showteamet att öva in en låt som du sedan uppträder med på stora scenen, inför publik.

Många aktiviteter är gratis
De allra flesta av aktiviteterna är gratis, här kan du se vilka aktiviteter som ingår och vilka som kostar en slant.

Aktiviteter

Följ med på pizza & film kväll, sportaktiviteter och olika kvälls-aktiviteter. Låna spel, lyssna på musik, se på film och var med på roliga tävlingar. Aktuellt program hittar du i Resortservice eller i Holiday Planner i din mobil eller surfplatta. Programmet är live, det betyder att du endast kan se det under perioder som hotellet är öppet för säsongen. Aktiviteterna är bokningsbara när du ankommer till hotellet.Läs om alla aktiviteter på Sunwing Sandy Bay Beach.

Teen Lounge

Vår Teen Lounge är mötesplatsen för alla ungdomar som vill ta en paus från föräldrar och småbarn. Här finns film, spel och pyssel, noga utvalt av och för dig som vill ta en paus från sol och bad. Om du längtar ut igen och vill ha lite mer fysiska utmaningar kan du ta en minigolf- eller biljardmatch mot dina nyfunna kompisar. Vissa aktiviteter är mot avgift.

Crawlkurs för nybörjare

En aktivitet för såväl vuxna som barn. Under kursens tre tillfällen får du en baskurs i crawlsimning ut av våra kompetenta instruktörer. Fokus ligger på att känna till de tekniska grunderna i crawl med korrekta armtag, benspark och hur man andas samt att praktiskt öva på och förbättra sin kroppsposition i vattnet, hitta rätt flytläge och lära sig grunderna i andningstekniken.

Ålder: Från 12 år
Mål: Kunna simma minst 25 meter crawl med andning
Förkunskapskrav: Simkunnig (minst 200m bröstsim på djupt vatten)
Kurstillfällen: 3 lektioner á 40 minuter.
Period: 8/6-15/8 2019, för- eller eftermiddag, kan bokas av dig med ankomstdag måndag och fredag.

Läs mer om simskolan.

Kids Parkour

Nu är det dags för barnen att hoppa högt, hoppa långt, krypa och rulla runt! På ett lekfullt och säkert sätt bidrar träningen inte bara till att öka barnets fysiska styrka, kondition, koordination och balans, utan även självförtroendet. Ett måste för såväl barn med myror i brallan som de som ännu inte hittat sin grej. Varje tillfälle är 30-55 minuter och avslutas med en hinderbana. Kids Parkour riktar sig till barn mellan 8-11 år.

Familje Crosstraining

Familje Crosstraining är en cirkelträningsklass med stationer för både kondition och styrka. Här tränar barn från 8 år och föräldrar tillsammans. Kvalitetstid tillsammans och full fart!

Fitness Together

Fitness Together ger föräldrar och ungdomar mellan 11-15 år en möjlighet att träna tillsammans. Både i gymmet och på utvalda gruppträningsklasser. Personalen på plats börjar med en genomgång och sedan tränar man tillsammans efter givna ramar.

Spa Together

Spa Together ger föräldrar och ungdomar mellan 11-15 år en möjlighet att avnjuta behandlingar tillsammans i vårat spa.
Vi erbjuder olika typer av massage, kroppsbehandlingar samt ansiktsbehandling. Spa Together bokas alltid för två vuxna, och kan utnyttjas för vuxna eller ungdomar mellan 11-15 år.

PlayStation

I Teen Lounge kan du spela PlayStation 4. Vi har alltid ett brett utbud av spel. Utmana dig själv eller dina kompisar. Det bästa av allt, det är helt gratis att spela.

Creative Time

Flera dagar i veckan är det Creative Time i vår Teen Lounge. Då kan du göra smycken, mobildekorationer och andra fantasifulla skapelser.

Chill-Out

Kom till Teen Lounge och häng med jämnåriga vänner! Här kan du läsa, slappa, lyssna på musik eller vara med på arrangerade aktiviteter och Creative Time tillsammans med vår ungdomsledare.

Boule, biljard...

På Sunwing Sandy Bay Beach finns det massor av alternativ om du känner för röra lite på dig. När som helst kan du till exempel ta dig en runda på vår populära minigolfbana. Kanske blir du sugen på pingis, boule eller biljard - allt finns på hotellet. Du kan också spela tennis och volleyboll – eller varför inte ta med en fotboll och ordna en spontanmatch på stranden tillsammans med några nyfunna kompisar? Vissa av aktiviteterna är mot avgift.

Teen Idol

Är du mellan 8-15 år har du chansen att uppträda och sjunga live på Sunwings scen. Vårt skickliga showteam hjälper till att plocka fram artisten i dig. Självklart får du hjälp med allt från koreografi till smink. Kanske är du en av morgondagens stjärnor? Passa på att visa upp din talang inför en jublande publik.

Flash Mob

…en hemlig aktivitet för alla ungdomar mellan 8-15 år. Prata med din ungdomsledare eller showteamet på plats för vidare information om tider och repetitioner.

Personal

Personalen som ansvarar för aktiviteterna på Sunwing Sandy Bay Beach har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och är valda med omsorg. Framförallt är de inställda på att ge barnen och ungdomarna de bästa veckorna på året.

Läge och transfer

Läge

Lugnt läge direkt vid havet. Avstånd till Klostertorget i Ayia Napa centrum är ca 2,3 km. Busstransfer från flygplatsen tar ca 50 min. Vissa lägenheter kan bli störda av underhållning från intilliggande hotell och av genomfartstrafik från vägen utanför resorten.

75 Nissi Avenue
P.O Box 30150
5340 Ayia Napa
Cyprus

Tel: +357 23 84 10 00
E-post (skriv på engelska):
sandy.bay@sunwing.net

Easy travel/Direkt transfer med Thomas Cook Airlines

Sunwing Sandy Bay Beach erbjuder Easy Travel, vilket betyder att du bekvämt kan checka in i lugn och ro redan på hotellet om du bokat en paketresa och flyger med Thomas Cook Airlines. Har du köpt till transfer och flyger med Thomas Cook Airlines får du även åka med direktbussar till/från flygplatsen.

Underhållning

När den värsta hettan lagt sig hettar det till på scenen istället. Nästan varje kväll händer det något nytt och bejublade barnshower och proffsiga dans- och musikspäckade familjeshower avlöser varandra. Många av dagens lysande stjärnor har börjat sin karriär hos oss. Koppla av med någonting svalkande och njut av den högklassiga underhållningen!

Familjeshower

Missa inte Sunwings populära och proffsiga familjeshower. Vi bjuder bland annat på oförglömliga discohits och det bästa ur pop- och rockvärlden. Våra färgsprakande shower med sång, dans och teater är en perfekt avslutning på en härlig semesterdag!

Läs mer om showerna här

Barnshower

Förtjusta tjut varvas med andlös tystnad, skratt och rop när det är barnshow på Sunwing. Missa inte våra härliga shower med våra kramgoa maskotar Lollo & Bernie. Följ med Lollo och Bernie på semester, heja på dem i strandtävlingen eller häng med på deras spännande Cirkus Show.

Läs mer om showerna här

Lollo & Bernie's Mini Stars

Små gäster med stor charm. En kväll i veckan är det barnens tur att stå på scenen och förvandlas till stjärnor. Lollo & Bernie's Mini Stars är en aktivitet för barn som fyllt 3-7 år. Barnen väljer en sång som dom sen får repetera tillsammans med vårt showteam. På kvällen får de hjälp med kläder och smink i logen. Sedan är det showtime!

Teen Idol

Har du fyllt 8-15 år har du chansen att uppträda och sjunga live på Sunwings scen. Vårt skickliga showteam hjälper till att plocka fram artisten i dig. Självklart får du hjälp med allt från koreografi till smink. Kanske är du en av morgondagens stjärnor? Passa på att visa upp din talang inför en jublande publik.

Lollo & Bernie's Mini Disco

Veckans höjdpunkt för våra mindre gäster. Efter barnshowen är det dags för Lollo & Bernie's Mini Disco! Flera kvällar i veckan glimmar det till i discokulan och det blir fullt ös på dansgolvet. Den ena hiten avlöser den andra. Och, alla danssugna barn kan släppa loss på dansgolvet. Och, vem vet kanske Lollo eller Bernie tittar förbi...

Lollo & Bernie's After Beach

Två dagar i veckan blir det allsång, rytmik och rörelser för både gamla och unga. Kom och var med på vår After Beach tillsammans med Sunwings showteam.

Spa

Kritvita stränder, turkosblått vatten och strålande sol i all ära – vill du må riktigt, riktigt bra under semestern rekommenderar vi ett besök på vår exklusiva spaavdelning som ligger förbi poolområdet, vid Mini Land. Här kan du njuta av flera olika sorters massage, helkroppspeeling, ansiktsbehandlingar, pedikyr och mängder av andra sköna behandlingar. Allt från olika 25-minutersbehandlingar till tretimmarsprogram finns på menyn.

Spa Together ger er möjligheten att njuta av behandlingar tillsammans i vårt spa. Varför inte passa på att unna dig lite kvalitétstid med din vän, käresta eller tonåring. Önskar ni 50 minuters behandling förbokar ni vårt populära Duo-paket. Väl på plats kontaktar ni spa-personalen, bestämmer tid och väljer ni någon av de härliga 50-behandlingarna som erbjuds i Spa Together, båda behöver välja samma behandling. Vill ni boka annan längd än 50 minuter bokar ni detta på plats. Åldersgräns 11 år. Läs mer på hotellets informationssajt MySunwing.

Till våra yngsta gäster kan vi erbjuda Lollos ekologiska oljemassage, Bernies ekologiska chokladmassage och Lollo & Bernie's mini manikyr. Vi erbjuder också Teen Face för ungdomar. Mer information hittar du på MySunwing.

Våra terapeuter är välutbildade och vi har flera olika spa-paket som går att boka hemifrån.

Lilla Spa-paketet

25 min. Unna dig en Body Scrub eller kanske en fot- och benmassage?

Mellan Spa-paketet

50 min. T. ex en djuprengörande aromatisk ansiksbehandling, en hot oil-massage eller en klassisk pedikyr.

Stora Spa-paketet

75 min. Valmöjligheterna är många… Bland annat: Hot stone massage, Sunwing Ritual, en topp till tå-behandling eller kanske ansiktsmassage + färgning av fransar och bryn?

Lyx för en

90 min. Vill du ha egen tid under semestern rekommenderar vi 'Lyx för en'. Välj något utav våra 90 min behandlingar. Njut av extra lyxig kvalitetstid.

Duo paketet

50 min. Njut av tid tillsammans under semestern. Boka duo paketet och välj valfri 50 minuters behandling som finns under Spa Together. Paketet är för 2 personer och ni får 50 minuters behandling vardera. En extra mysig stund tillsammans!

Så här bokar du!

Våra spabehandlingar har blivit allt populärare så vill du vara säker på en plats är det bäst att boka ett spa paket hemifrån. På Min sida kan du välja att boka till ett Fitness & Spa-paket på din ordinarie bokning. Du kan givetvis också ringa 0771-995 995 så hjälper vi dig. Tidsbokning för behandlingar bokas på plats. Du kan även boka behandlingar på resorten, i mån av plats.

Åldersgränsen på våra Spa är 15 år (undantaget Spa Together, Teen Face och Spabehandlingar för barn).

Gästrecensioner
4,4/5
Gästbetyget är resultatet av 11505 gästers svar på frågan "Hur nöjd var du med hotellet som helhet?".
98% rekommenderar hotellet
Rummets standard
4,1
Hotellets läge
4,4
Hotellets personal
4,5
Trivsel & stämning
4,5
Poolområdet för barn
4,5
Barnvänligt
4,8
Wifi
4,3
Se recensioner för:
Senast inlagda betyg
 • 5/5

  "Toppen"

  Allt var bra, vi kommer återvända!
 • 5/5

  "Mer än godkänt "

  Markplan ok. Service bra över lag.
 • 5/5

  "Bästa familjeresan"

  Bra barnvänligt hotell med god service å bra personal kommer garanterat åka dit med barnen igen
 • 5/5

  "Perfektion!"

  Perfekt! Bra all inklusive! God mat, fräscht. Genomtänkta rum. Ett litet minus för den något steniga stranden.
 • 5/5

  "Sandy Bay Beach Cypern"

  Hotellet passar både unga som gamla. Anpassat för barnvagnar, rullstolar etc. Trivsamt med mycket gräsytor mellan de tvåvåningshusen. Många pooler - finns plats för alla. Trivsam personal och mycket tillmötesgående. Gäller alla oavsett arbetsområde. Lägenheterna bra disponerade med bra tillbehör för att laga egna måltider. Restaurangerna bra med bra utbud. Limebar är bara bäst. Dessutom underhållning fem dagar i veckan av jätteduktiga "artister". Vi längtar redan till nästa resa!
Gör en sökning för att se lediga rum och priser