Arubiana Inn

Aruba, Aruba
 • Åldersgräns 7 år
 • WiFi ingår på hela hotellet
Se tillgängliga rum
skip links

Om hotellet

Arubiana Inn är ett enkelt hotell i ett lugnt bostadsområde utanför Palm Beach på Arubas nordvästra kust. På hotellområdet finns en liten pool med solstolar och parasoll, som är den naturliga samlingsplatsen för avkoppling och umgänge. Här kan du njuta av lugna dagar, härliga bad och goda drycker som du kan...
 • Åldersgräns 7 år
 • WiFi ingår på hela hotellet

Hotellfakta

 • Pool
  Ja
 • Barnpool
  Nej
 • Bar
  Ja
 • Hiss
  Nej
 • Luftkonditionering i alla rum/lägenheter
  Ja
 • Närmaste centrum
  2,5 km
 • Närmaste strand/bad
  1,5 km
Dubbelrum

Om hotellet

Arubiana Inn är ett enkelt hotell i ett lugnt bostadsområde utanför Palm Beach på Arubas nordvästra kust. På hotellområdet finns en liten pool med solstolar
och parasoll, som är den naturliga samlingsplatsen för avkoppling och umgänge. Här kan du njuta av lugna dagar, härliga bad och goda drycker som du kan köpa i poolbaren. Vill du ha något
lätt att äta kan du även beställa enklare rätter som smörgåsar, hamburgare och sallader. Vid poolbarens uteservering serveras även frukost från en fast meny som varieras dagligen.
Från hotellet är det cirka 1,5 kilometer till en av Arubas kändaste stränder, Eagle Beach. På stranden finns solstolar, parasoll samt trevliga uteserveringar, caféer och restauranger. Lockar andra delar av Aruba kan du följa med på en utflykt eller hyra bil via Ving.
Arubiana Inn erbjuder spartanska dubbelrum där samtliga rum har terrass ut mot poolen och hotellets trädgård.
Hotellet har en åldersgräns på 7 år.

Internet

WiFi på hela hotellet ingår
WiFi i rummet/lägenheten ingår

Övrig information

Kreditkortsnota på 100 USD dras vid ankomst som deposition (summan ska finnas tillgänglig under hela vistelsen). Samma summa ska deponeras i kontanter (USD) om inte kreditkort finns.

Parkering på gatan runt hotellet
Byggt 1985
Renoverat 2006 och 2015 (badrum och poolen)
1 byggnad/er
1 våning/ar
18 rum/lägenheter
Reception, öppen kl. 08.00-20.00

Vår service på resmålet

Ving har ingen personal på Aruba men du kan ringa till oss dygnet runt om du behöver hjälp.

Hotellets officiella rating är 2.

Boende

Enkla rum i lokal stil.
En rumstyp:
Dubbelrum (18 m²) för 2 personer

I alla rum/lägenheter:

 • Luftkonditionering
 • Terrass
 • Enkelsängar i vissa rum
 • Dubbelsäng king size i vissa rum
 • Flat screen-tv med lokala kanaler
 • Klinker
 • Kassafack
 • Kylskåp
 • Mikrovågsugn
 • Vattenkokare
 • Dusch
 • Städdagar/vecka: 7
Personer under 18 år
Observera att personer under 18 år inte kan bo ensamma i eget rum på Aruba enligt hotellens regler.

Extrabäddar
Är ni tre eller fyra personer som bor i ett rum eller en lägenhet innebär det oftast att ni får dela rummets befintliga säng eller sängar (antingen två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. På vissa hotell kan det vara möjligt att få en extra säng på rummet – detta beställs och betalas direkt till hotellet när du är på plats.

Mat och dryck

Arubiana Inn har en trevlig poolbar med uteservering där du kan beställa varma och kalla drycker samt enklare rätter som sallader, hamburgare och smörgåsar.
 • Poolbar, servering av drycker kl. 08.00-20.00 och enklare rätter kl. 12.00-19.00
Aktuella tider för restauranger och barer meddelas vid ankomst till hotellet. Erbjuds måltidspaket kan tider och innehåll ändras utan förvarning.

Pool och strand

Hotellet har ett litet poolområde där du kan ta det lugnt i skuggan eller ta sköna dopp.
 • Pool 33 m²
 • Solstolar vid poolen
 • Parasoll vid poolen
 • Badhanddukar

Stränder

Det är svårt att bli besviken på Arubas stränder. Sanden är kritvit, vattnet turkosblått och det är rent, snyggt och välordnat. De bästa stränderna ligger längs öns nordvästra kust. Här är det skyddat mot de starka nordvindarna och stränderna är både breda och långrunda. Det är också här de flesta hotellen ligger och det finns mängder med vattensportcenter som erbjuder allt från dykning och snorkling till katamaransegling, vattenskidor och kitesurfing. De mest kända stränderna är Palm Beach och Eagle Beach, båda flera kilometer långa. Här finns det ofta gott om plats och eftersom det råder förbud mot strandförsäljare kan du njuta av solen utan att bli störd. Blir du sugen på förfriskningar är det däremot sällan långt till närmaste servering. Många hotell erbjuder dessutom servering direkt vid solstolen. Reser du med barn är Baby Beach på öns sydöstra spets att rekommendera. Där är stranden långgrund och det finns praktiska UV-tält att hyra. Många av stränderna erbjuder även bra snorkling.

Alla stränder på Aruba är allmänna, det finns alltså inga hotell som kan äga en strand och alla har rätt att nyttja alla stränder. Däremot är det naturligtvis bara hotellets gäster som får nyttja de solstolar, parasoll, hängmattor etc. som hör till hotellet.

Palm Beach

Palm Beach är Arubas mest kända strand och ligger vid High Rise-området. Stranden består av kritvit korallsand och vattnet är turkosblått. Alla hotell vid stranden har solstolar och parasoller som gästerna får nyttja fritt. Här finns också flera stora turoperatörer som erbjuder allt från vattensporter till biluthyrning, sightseeing mm. Trots att Palm Beach har enormt många besökare känns det sällan trångt, då stranden är både bred och lång.

Arashi Beach

Arashi Beach ligger norr om Malmok Beach, utanför ett underbart bostadsområde. Detta är en lugn, smal strand med provisoriska hyddor och en stor parkeringsplats. En favorit bland lokalbefolkningen som ofta tar med picknick hit och njuter under hyddorna. Arashi Beach skryter med milda strömmar och rikt undervattensliv, vilket gör detta till en perfekt plats för snorkling. Här finns inga faciliteter eller restauranger.

Eagle Beach

En annan av Arubas kända stränder, strax söder om Palm Beach, där de flesta av öns Low Rise hotels ligger. Här är det generellt mindre folk och lite lugnare atmosfär än på Palm Beach, eftersom det är färre hotell som är knutna hit. Liksom Palm Beach har alla hotell solstolar och parasoll som gästerna får nyttja fritt.

Malmok Beach

Malmok Beach är en smal sandstrand och dess grunda klara vatten gör det till en populär plats att snorkla på. Utanför strandlinjen gör katamaraner och segelbåtar stopp for snorkling. De många reven och skeppsvrak i närheten gör det också utmärkt för dykning. På den norra delen av stranden ligger även klippan Tres Trapi med sina tre trappsteg. Platsen är, även den, mycket populär bland snorklare och här är det stor chans att se sköldpaddor. Fortsätter du norrut finner du Boca Catalina, en liten avskild vik som är perfekt för ett privat dopp. Hit kan du promenera från Mamlok Beach och på stranden finns inga faciliteter eller restauranger.

Druif Beach

Druif Beach är en långsmal sträcka av korallsand. Även om den inte ligger alltför långt från livliga Oranjestad är Druif Beach en lugn och avkopplande plats för sol och umgänge.

Mangel Halto

Mangel Halto ligger i Pos Chiquito på den sydöstra kusten, strax söder om den spanska lagunen. Det är den perfekta platsen för sol och snorkling. Strandområdet ligger avskilt och är som gjort för picknick på den vita finkorniga sanden, med hyddor för skugga.

Rodgers Beach

Rodgers Beach ligger längs ner på Arubas södra spets. Hit kommer inte många turister och det kan vara en skön omväxling till Palm Beach och Eagle Beach. Stranden är bland annat populär bland kite- och vindsurfare. Här finns restaurang och enklare faciliteter.

Manchebo Beach

Strax bortom Low Rise Area ligger Manchebo Beach. Stranden är döpt efter en Arawak-hövding. Denna breda strand har svajande palmer och några enstaka Beach Lounger.

Renaissance Island

Renaissance Island ligger strax utanför Oranjestad. Ön ägs av Hotell Renaissance och får besökas gratis av hotellets gäster. Övriga gäster måste betala en avgift, men då ingår även en enklare lunch. Från hotellet går motorbåtstransfer ca var 15:e minut. Ön är fantastiskt vacker och man kan välja mellan att lägga sig i en solstol på någon av de vita sandstränderna eller ute på piren. Det finns restaurang, dykskola och en affär samt faciliteter som dusch, toalett, omklädningsrum etc.

Hadicurari Beach

Hadicurari Beach (Fisherman's Huts) är en stenig remsa förbi Marriott Aruba Resort, där vindsurfare tränar flygteknik med färgglada kite-surfskärmar. En populär plats för surfentusiaster, samt för sportevenemang och turneringar som pågår under året.

Baby Beach

Baby Beach ligger på öns sydöstra spets, precis bredvid Rodgers Beach. Här är det dock lugnare och namnet, Baby Beach, kommer av att stranden med sitt lugna, grunda vatten passar utmärkt för barnfamiljer. På stranden finns praktiska UV-tält att hyra. Området erbjuder även bra snorkling.

Läge och transfer

Bostadsområde med lokal trafik.
 • Hotellet ligger i ett bostadsområde
 • Närmaste centrum: 2,5 km Palm Beach
 • Huvudcentrum: 8 km Oranjestad
 • Närmaste strand/bad: 1,5 km Eagle Beach
 • Närmaste flygplats: 8,8 km Reina Beatrix
 • Transferbussen stannar utanför hotellet.
Bubali 74
Oranjestad
2975877700
info@arubianainn.com

Transfer till resmålet

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

PRISER OCH BOKNING