• AKTIV SEMESTER

Golf på Gran Canaria

Madlene Pettersson från Södertälje avslutade nyligen sin första säsong som golfvärd på Gran Canaria. Hon tycker att det finns många fördelar med att golfa på Gran Canaria jämfört med i Sverige, inte minst de 300 soldagarna per år.

Text: Kristofer Kebbon Foto: Vings bildarkiv

Med över 300 soldagar om året kan man lita på att få en trevligare runda i solen. En annan skillnad jämför med Sverige är att det generellt är mindre ruff och mer wasteland att spela i, vilket såklart har sina för- och nackdelar beroende på dagsformen.

Överlag tycker Madlene att golfen håller en mycket hög nivå på den populära semesterön. – De allra flesta banorna är i fantastiskt fint skick. Men den största fördelen är såklart alla soliga dagar. Bra att veta är också att man i Spanien följer de gamla hederliga ”vett och etikett”-reglerna, vilket betyder att personalen inte tillåter dig att spela om du inte har krage på tröjan och är någorlunda anständigt klädd.

MADLENES HUVUDSAKLIGA UPPGIFT som golfvärd är att se till att Vings golfgäster har det bra och får en så lyckad golfsemester som möjligt. Hon agerar mellanhand mellan spelare och golfbana och ser till att golfgästerna får sina starttider och all information kring golfen. Finns det speciella önskemål försöker hon förstås uppfylla dessa också.

FÖRUTOM DET ADMINISTRATIVA arbetet möter Madlene spelarna på golfbanan för att svara på frågor och se till att allt rullar på som det ska. Hon agerar starter, informerar om banan, delar med sig av tips och annan praktiskt information. Vissa dagar i veckan arrangerar hon också tävlingar för de som vill delta, med efterföljande prisutdelning. – Det bästa med mitt arbete är att man får en sån personlig kontakt med gästerna, eftersom man ofta träffas 3–4 dagar under en vecka. Man har mer tid att prata och lära känna gästerna, samtidigt som man får dela ett gemensamt intresse med varandra – på arbetstid! Jag insåg dessutom under den gångna säsongen att jag faktiskt hade de gladaste gästerna. Jag har inte haft en dag utan skratt, och jag har fått så  mycket positiv energi med mina gäster på golfbanan!

Madlene Pettersson från Södertälje jobbade vintern 2016-17  som golfvärd på Gran Canaria.

Anfi tauro

Sunprime Atlantic View

Bästa boendet

Det är inte bara banorna som ska hålla hög klass, boendet är förstås minst lika viktigt för att få en lyckad golfsemester. Sunprime Hotels är vårt hotellkoncept för dig som reser utan barn, och Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés på Gran Canaria är ett av de allra mest omtyckta. Här njuter du av sköna sviter, rofyllda pooler, god mat och dryck – och en skönt avslappnad atmosfär. Och om andan skulle falla på finns nöjeslivet i Playa del Inglés alldeles runt hörnet. Från hotellet har du nära till några av öns bästa golfbanor, som Anfi Tauro Golf och Lopesan Meloneras Golf.

Madlenes 3 tips

1. Bästa banorna

Åker man till Gran Canaria som golfare måste man spela Anfi Tauro och Lopesan Meloneras Golf. Jag skulle även rekommendera att åka upp till Bandama Golf, där Europas äldsta golfklubb finns.

2. Upplev det genuina

När man inte hänger på banan skulle jag tipsa om att hyra bil och åka upp i bergen där man får se mer av det lokala, genuina Gran Canaria. Eller varför inte vandra på dom fina vandringslederna i januari–februari när mandelblommen blommar. Det finns också en restaurang som jag bara måste tipsa om. Den heter El Labrador och ligger en liten bit upp i bergen i Maspalomas-området. En otroligt charmig italiensk restaurang med en supermysig innergård och fantastisk mat!.

3. Frossa i tapas

Man får inte heller missa Routa de tapas i Las Palmas på torsdagar. Då öppnar alla tapasrestauranger i gamla stan upp dörrarna för såväl turister som lokalbor, som samlas på de små kullerstensgatorna för att mingla från ställe till ställe och njuta av både traditionella och moderna tapas. Ett väldigt trevligt sätt att spendera kvällen och middagspengarna på. 

Vings Golfvärdar

Våra golfvärdar är mycket uppskattade och ser till så att allt fungerar på resmålet. De ger värdefulla tips och ordnar tävlingar, middagar och andra trevliga aktiviteter. Alla är inbitna golfentusiaster och många dessutom duktiga spelare, så vill du ha värdefulla golftips – tveka inte att rådgöra med golfvärden. Förutom på Gran Canaria har vi golfvärdar på Teneriffa och Mallorca.

Lopesan Meloneras Golf

Golfvärdens favorit

Madlenes personliga favoritbana på Gran Canaria är Lopesan Meloneras Golf. – Det är en fantastiskt fin bana som spelas längs med Atlanten. De sista nio är sagolika att spela, har man en dålig dag gör det inget – då man kan njuta av utsikten istället. Banan är alltid i bra skick, det är en fin anläggning och personalen är trevlig. Banan är lagom svår, där närspelet och greenerna är utmaningen. Golf handlar ju om att scora poäng på och runt green, vilket verkligen sätts i fokus på den här banan, säger Madlene.