Golfresor till Madeira

Golf på Madeira

Spela golf på Madeira

Res till Madeira på en golfresa! Här hittar du två otroligt vackra golfbanor med fantastisk natur och underbar utsikt.

Greenfee 365

Greenfee 365

Ving samarbetar med Greenfee 365 som gör det möjligt för dig att redan nu boka dina greenfee-tider. Boka en eller flera rundor för att säkra dina speltider.

Golfbana på Madeira

Madeira är som en blomstrande trädgård och här får du uppleva storslagna vyer och kuperad natur vilket även återspeglas i öns två natursköna banor. Oavsett om du vill resa till Madeira för en avkopplande semester kombinerad med ett par rundor golf eller om du vill resa hit för en golfresa är Madeira ett bra val. Här finns två fantastiska golfbanor som är en fröjd att spela på tack vare den fina kvalitén och dess vackra design med växter och blommor.

Båda banorna passar alla typer av spelare, men kräver att du har god kondition då de är kuperade. Öster om Funchal hittar du Palheiro Golf som ligger granne med den tropiska trädgården Quinta do Palheiro. Banan ligger i en prunkande trädgård med orkidéer, amaryllis, papegojblommor och meterhög bougainvillea. Över 30 000 exotiska träd från hela världen pryder banan, som på sina ställen har smala fairways och underbart snabba greener.

Cirka 40 minuter med bil från huvudstaden Funchal och på 670 meters höjd över havet ligger Club de Golf Santo da Serra. En spektakulära 27-hålsanläggning med tre niohålsslingor av olika karaktär, Machico, Desertas och Serras. Santo da Serras kännemärke är det hisnande fjärde hålet, ett utmanande par 3-hål, 181 meter från gul tee, med en djup ravin mellan tee och green. Att man inte ska slå för kort är självklart, men slå inte heller för långt. Bakom greenen ligger en smal bunker som bollfångare, bakom den finns bara en ravin.

Ett boende som passar perfekt som golfhotell är PortoBay Serra Golf. Ett litet, charmigt hotell nära Club de Golf Santo da Serra. Hotellets huvudbyggnad från 1920 klassas som en del av regions arv och här finns en härlig trädgård med närmare 100 sorters blommor och växter. För avkoppling och rekreation erbjuder hotellet gym, inomhuspool och bastu. Vill du uppleva mer av Madeiras natur finns flera vandringsleder precis utanför hotellet.

Vill du bo i Funchal kan vi tipsa om The Views Baia som är ett fräscht och omtyckt hotell i lugna omgivningar med promenadavstånd till Funchals sevärdheter och shopping samt The Cliff Bay, ett högklassigt hotell som passar för dig som vill ha en exklusiv semester.

Flyg med Ving direkt till Madeira på en golfresa eller kombinera din semester med ett par rundor golf.

PortoBay Serra Golf

Charmigt, litet hotell i ett lugnt naturområde nära golfbanan Club de Golf Santo da Serra. Här bor du i vackra omgivningar i Santo da Serra och kan sysselsätta dig med allt från ridning och levadavandringar till att spela golf.

Mer information för dig som vill spela golf på Madeira

Förenkla golfspelandet med en hyrbil

Gör det enkelt för dig när du vill golfa på semestern. Med en hyrbil har du valfrihet att åka till vilken bana du vill, när du vill! Dessutom har du alltid plats för golfbagen.

Golfbag

Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar ofta ut en extra avgift för dessa. Golfutrustning inkluderas inte i den fria bagagevikten. Det kostar från cirka 300 kronor att ta med på charterflyg och ofta betydligt mer med reguljärflyg. Golfbagen får väga högst 15 kg och endast innehålla golfklubbor och golfbollar.

Vagn

Av utrymmesskäl kan vagnar inte tas med ombord på flyget. De finns att hyra på alla banor som tillåter vagn. Pris cirka 50–100:-.