Se hotell (23)

Resor till San Diego

San Diego är Kaliforniens näst största stad, med milslånga stränder, folkliv, vingårdar och mängder av inspirerade restauranger.
Även om San Diego på många sätt är en typisk amerikansk storstad är den också på många sätt ovanlig. San Diego har nämligen ett levande centrum, med folkliv, restauranger och det historiska Gaslamp Quarter. På bara en kvart tar du dig ner till mexikanska gränsen eller ut på någon av stränderna längs med kusten, och kör du norrut dröjer det inte länge innan du kommer till snötäckta berg.

San Diego

San Diego känns mycket mer som en stad än många andra städer i USA. Staden har ett kompakt centrum i det historiska Gaslamp Quarter, med hus som sällan är högre än 3-4 våningar och gott om spännande butiker och restauranger. Alldeles intill ligger East Village, känd för det livliga kulturlivet, med konserter, gallerier och en av Kaliforniens största musikfestivaler; San Diego Street Scene. Norr om East Village hittar du Balboa Park, ett enormt park- och naturområde med mängder av museer, sportanläggningar och scener av olika slag. Det är kanske lite för lätt att tillbringa all tid i San Diego utan att egentligen ta sig utanför centrum, men det finns också mycket att se och göra på bekvämt bilavstånd från staden.

Sol och bad i San Diego

Bara några mil norr om centrum ligger La Jolla, med vackra stränder som är mycket omtyckta bland surfare, och som sträcker sig förbi Pacific Beach ända ner till Mission Bay. Här är det lätt att tillbringa hela dagen, kanske med avbrott för lunch i själva staden La Jolla, där man samtidigt kan njuta av lite småstadsatmosfär och kanske lite kändisspotting. Söder om staden väntar den milslånga Coronado Beach, på det smala näs som skiljer Stilla Havet från San Diego Bay och dess naturreservat.

San Diego med bil

Med bil kommer du enkelt till alla sevärdheter och attraktioner i närheten av San Diego. Åker du ett litet stycke inåt land kommer du till någon av de över hundra små och medelstora vingårdar som ligger i närheten av San Diego. De allra flesta välkomnar besökare för att provsmaka och kanske köpa med sig en flaska eller två. Sedan kan du fortsätta till den charmiga lilla staden Julian som ligger inbäddad i skogarna högt uppe i bergen, och vill du sedan uppleva områdets kontraster kör du till Borrego Springs, en liten stad som ligger omgiven av dramatiskt ökenlandskap.

Våra kunder om San Diego

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL San Diego