Se hotell (20)

Resor till San Diego

San Diego är Kaliforniens näst största stad, med milslånga stränder, folkliv, vingårdar och mängder av inspirerade restauranger.

Även om San Diego på många sätt är en typisk amerikansk storstad är den också på många sätt ovanlig. San Diego har nämligen ett levande centrum, med folkliv, restauranger och det historiska Gas Lamp Quarter. På bara en kvart tar du dig ner till mexikanska gränsen eller ut på någon av stränderna längs med kusten, och kör du norrut dröjer det inte länge innan du kommer till snötäckta berg.

San Diego

San Diego känns mycket mer som en stad än många andra städer i USA. Staden har ett kompakt centrum i det historiska Gas Lamp Quarter, med hus som sällan är högre än 3-4 våningar och gott om spännande butiker och restauranger. Alldeles intill ligger East Village, känd för det livliga kulturlivet, med konserter, gallerier och en av Kaliforniens största musikfestivaler; San Diego Street Scene. Norr om East Village hittar du Balboa Park, ett enormt park- och naturområde med mängder av museer, sportanläggningar och scener av olika slag. Det är kanske lite för lätt att tillbringa all tid i San Diego utan att egentligen ta sig utanför centrum, men det finns också mycket att se och göra på bekvämt bilavstånd från staden.

Sol och bad i San Diego

Bara några mil norr om centrum ligger La Jolla, med vackra stränder som är mycket omtyckta bland surfare, och som sträcker sig förbi Pacific Beach ända ner till Mission Bay. Här är det lätt att tillbringa hela dagen, kanske med avbrott för lunch i själva staden La Jolla, där man samtidigt kan njuta av lite småstadsatmosfär och kanske lite kändisspotting. Söder om staden väntar den milslånga Coronado Beach, på det smala näs som skiljer Stilla Havet från San Diego Bay och dess naturreservat.

San Diego med bil

Med bil kommer du enkelt till alla sevärdheter och attraktioner i närheten av San Diego. Åker du ett litet stycke inåt land kommer du till någon av de över hundra små och medelstora vingårdar som ligger i närheten av San Diego. De allra flesta välkomnar besökare för att provsmaka och kanske köpa med sig en flaska eller två. Sedan kan du fortsätta till den charmiga lilla staden Julian som ligger inbäddad i skogarna högt uppe i bergen, och vill du sedan uppleva områdets kontraster kör du till Borrego Springs, en liten stad som ligger omgiven av dramatiskt ökenlandskap.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om San Diego

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
18°7°
7
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • februari
19°8°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • mars
20°10°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
27
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
30
Regnfria dagar
 • juni
23°15°
8
Soltimmar/dag
30
Regnfria dagar
 • juli
25°17°
10
Soltimmar/dag
31
Regnfria dagar
 • augusti
26°19°
9
Soltimmar/dag
31
Regnfria dagar
 • september
25°17°
9
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • oktober
24°14°
8
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • november
22°11°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • december
19°8°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

14-16 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till San Diego reser du reguljärt med Ving året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till San Diego är ca 10-20 minuter (ca 10-15 kilometer), beroende på trafik.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I San Diego förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Kreditkort accepteras i stor utsträckning, dock inte i taxi, där man alltid betalar kontant

Tidsskillnad

Svensk tid -9 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
Erbjudanden till San Diego
Days Inn San Diego Hotel Circle Near Sea World
Days Inn San Diego Hotel Circle Near Sea World
San Diego, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 21 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 21 jan 2020, 1 vecka
Hilton San Diego Mission Valley
Hilton San Diego Mission Valley
San Diego, Västra USA, USA
 • 1 vecka
 • Flyg + hotell
 • Avresa 28 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 28 jan 2020, 1 vecka
Sök din resa till San Diego