Se hotell (27)

Resor till San Diego

San Diego Àr Kaliforniens nÀst största stad, med milslÄnga strÀnder, folkliv, vingÄrdar och mÀngder av inspirerade restauranger.

Även om San Diego pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt Ă€r en typisk amerikansk storstad Ă€r den ocksĂ„ pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt ovanlig. San Diego har nĂ€mligen ett levande centrum, med folkliv, restauranger och det historiska Gas Lamp Quarter. PĂ„ bara en kvart tar du dig ner till mexikanska grĂ€nsen eller ut pĂ„ nĂ„gon av strĂ€nderna lĂ€ngs med kusten, och kör du norrut dröjer det inte lĂ€nge innan du kommer till snötĂ€ckta berg.

San Diego

San Diego kÀnns mycket mer som en stad Àn mÄnga andra stÀder i USA. Staden har ett kompakt centrum i det historiska Gas Lamp Quarter, med hus som sÀllan Àr högre Àn 3-4 vÄningar och gott om spÀnnande butiker och restauranger. Alldeles intill ligger East Village, kÀnd för det livliga kulturlivet, med konserter, gallerier och en av Kaliforniens största musikfestivaler; San Diego Street Scene. Norr om East Village hittar du Balboa Park, ett enormt park- och naturomrÄde med mÀngder av museer, sportanlÀggningar och scener av olika slag. Det Àr kanske lite för lÀtt att tillbringa all tid i San Diego utan att egentligen ta sig utanför centrum, men det finns ocksÄ mycket att se och göra pÄ bekvÀmt bilavstÄnd frÄn staden.

Sol och bad i San Diego

Bara nÄgra mil norr om centrum ligger La Jolla, med vackra strÀnder som Àr mycket omtyckta bland surfare, och som strÀcker sig förbi Pacific Beach Ànda ner till Mission Bay. HÀr Àr det lÀtt att tillbringa hela dagen, kanske med avbrott för lunch i sjÀlva staden La Jolla, dÀr man samtidigt kan njuta av lite smÄstadsatmosfÀr och kanske lite kÀndisspotting. Söder om staden vÀntar den milslÄnga Coronado Beach, pÄ det smala nÀs som skiljer Stilla Havet frÄn San Diego Bay och dess naturreservat.

San Diego med bil

Med bil kommer du enkelt till alla sevĂ€rdheter och attraktioner i nĂ€rheten av San Diego. Åker du ett litet stycke inĂ„t land kommer du till nĂ„gon av de över hundra smĂ„ och medelstora vingĂ„rdar som ligger i nĂ€rheten av San Diego. De allra flesta vĂ€lkomnar besökare för att provsmaka och kanske köpa med sig en flaska eller tvĂ„. Sedan kan du fortsĂ€tta till den charmiga lilla staden Julian som ligger inbĂ€ddad i skogarna högt uppe i bergen, och vill du sedan uppleva omrĂ„dets kontraster kör du till Borrego Springs, en liten stad som ligger omgiven av dramatiskt ökenlandskap.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om San Diego

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
18°7°
7
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • februari
19°8°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • mars
20°10°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
27
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
30
Regnfria dagar
 • juni
23°15°
8
Soltimmar/dag
30
Regnfria dagar
 • juli
25°17°
10
Soltimmar/dag
31
Regnfria dagar
 • augusti
26°19°
9
Soltimmar/dag
31
Regnfria dagar
 • september
25°17°
9
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • oktober
24°14°
8
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • november
22°11°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • december
19°8°
8
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

14-16 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till San Diego reser du reguljÀrt med Ving Äret runt.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen till San Diego Àr ca 10-20 minuter (ca 10-15 kilometer), beroende pÄ trafik.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

Alla personer som reser till lÀnder utanför EU mÄste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex mÄnader efter hemkomst. För resor inom EU krÀvs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. LÀs mera pÄ ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrÄgor ska stÀllas till respektive lands ambassad eller konsulat.

FrÄn och med 1 april 2016 Àr det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet
.... Undantag gÀller för resenÀrer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i nÄgot av dessa lÀnder. I dessa fall mÄste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, Àven om det finns en sedan tidigare godkÀnd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en sÀrskild symbol pÄ passets framsida och Àr en sÀkrare typ av pass med ett inbÀddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, mÄste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

Tills vidare kan medborgare frÄn Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhÄlla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för nÀrvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nÄs pÄ telefonnummer 08-783 53 00.

För inresa till USA krÀvs att alla resenÀrer (Àven svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulÀr:ESTA.

Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fÄs svar pÄ en gÄng eller inom ett par minuter. Ansökan pÄ ESTA:s webbplats kan göras pÄ svenska.

Om du saknar ansökan/tillstÄnd genom ESTA blir du vÀgrad ombordstigning pÄ planet och dÀrmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frÄgor, vÀnligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan ocksÄ hÀmtas pÄ www.usemb.se.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift pÄ hotell

I San Diego förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift pÄ 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift tÀcker vissa gemensamma faciliteter och Àr obligatorisk för alla gÀster. Det exakta beloppet framgÄr vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Kreditkort accepteras i stor utstrÀckning, dock inte i taxi, dÀr man alltid betalar kontant

Tidsskillnad

Svensk tid -9 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

SprÄk

Amerikanska

ExtrabÀddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lĂ€genhet i USA innebĂ€r det oftast att ni fĂ„r dela befintlig sĂ€ng eller sĂ€ngar (tvĂ„ grand lit, en eller tvĂ„ dubbelsĂ€ngar queen size eller en dubbelsĂ€ng king size). Den sĂ€ng ni delar har gemensam madrass och sĂ€ngklĂ€der. Om rummet eller lĂ€genheten tar fyra personer, fĂ„r ni dela pĂ„ tvĂ„ grand lit, tvĂ„ dubbelsĂ€ngar queen size eller en king size sĂ€ng. Se vad som gĂ€ller för ditt hotell.

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillÀmpar en ÄldersgrÀns pÄ 21 Är. Det innebÀr att minst en person i sÀllskapet mÄste ha fyllt 21 Är. För frÄgor om eventuella undantag, kontakta Ving pÄ 0771-995 995.
Sök din resa till San Diego