Tyskland

Tyskland

Tyskland

I Tyskland finns det mesta. I huvudstaden Berlin blomstrar kulturen. Historia blandas friskt med nutid, nattklubbsscenen är vida känd och variationen är enorm. Väljer du i stället Hamburg kan du se fram mot musikaler, shopping och sköna promenader längs broarna i en av Tysklands största städer.

Läs mer om Tyskland Dölj text

Missa inte traditionell tysk husmanskost som Eisbein, eller de fräckt avantgardistiska konstgallerierna i Berlin. Hamburg lockar med varierad shopping, från loppis till boutique, och en restaurangscen som lånat från världens alla hörn.

När är det bäst väder i Tyskland?
I Tyskland har Ving resmålen Berlin, München och Hamburg. Den bästa tiden att åka hit är på sommaren, mellan maj och september. Då är det som ljusast och varmast, ca 18-24 grader dagtid. Nederbörd förekommer året om, och är relativt jämnt fördelad över året. På vintern kan det falla snö. Början av hösten är behaglig och torr, med ca 20 grader i september och 13 grader i oktober. I november och december ökar risken för regn och temperaturen sjunker till 2-7 grader. I januari, februari och mars fortsätter det att vara kyligt, innan våren träder in i april och temperaturen stiger till 13-14 grader. Därefter blir det snabbt varmare väder, redan i maj visar termometern på knappa 20 grader igen.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Antal resmål:  4
  • Antal hotell:  154