Hotell (53)

Resor till Tjeckien

Bokar du en resa till Tjeckien med Ving kan du njuta av huvudstadens Prags sevÀrdheter, historiska kvarter och sjudande nattliv.

VÀlkommen till kontrasternas land -pÄ en resa till Tjeckien kan du fÄ uppleva sÄvÀl smÄ byar pÄ bortglömd landsbygd som ett levande nöjesliv i landets huvudstad. I Tjeckien finns allt frÄn natursköna miljöer och imponerande slott till urbana köpcentrum och stora loppmarknader dÀr du kan frossa i billig shopping.

Vings resor till Tjeckien

Med Ving kan du resa till Tjeckien Äret om och pÄ den dag som passar dig bÀst. Tack vare Vings flexibla reslÀngder kan du vara borta sÄ lÀnge som du sjÀlv önskar. VÀlj en weekendresa eller att stanna en vecka, valet Àr helt och hÄllet ditt. Ving erbjuder en lÄng rad hotell i Tjeckiens vackra huvudstad, de flesta med promenadavstÄnd till stadens centrala sevÀrdheter.

Tjeckiens huvudstad

Prag Àr som ett enda stort museum, fyllt av vackra byggnader, moderna mÀsterverk, historiska museer och inrökta jazzhak. HÀr har tiden inte stannat - den har bara inte lika brÄttom som i resten av vÀrlden. HÀr finns kvarter som verkar tro att de stÄr i 20-talets Paris. HÀr skummar ölet som kallas Böhmens flytande guld, och som bryggs pÄ vatten frÄn kÀllor som ingÄtt i receptet i mÄnga hundra Är.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Tjeckien?
I Tjeckien har Ving resor till Prag. HÀr rÄder ett tempererat klimat som pÄminner om klimatet i vÄrt land. Den bÀsta perioden att resa till Prag Àr pÄ sommaren, frÄn maj till september. DÄ Àr det som ljusast och varmast, ca 18-23 grader dagtid. Nederbörden Àr jÀmnt fördelad över Äret, det finns inte nÄgon mÄnad som Àr torrare eller blötare. Dock kan nederbörden förÀndra form, frÄn regn till snö pÄ vintern. PÄ vÄren, i mars och april, ligger medeltemperaturen pÄ 7-12 grader dagtid. PÄ hösten, i oktober och november, Àr temperaturen ungefÀr densamma, 5-12 grader. Mellan december och februari tangerar termometern 0-strecket.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Tjeckiens ambassad pÄ telefon 08- 440 42 10. ?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Tjeckien.

Resor till Tjeckien

Prag
  • SevĂ€rdheter
  • Mat & Dryck
  • Nöjesliv
Tjeckiens huvudstad Prag Àr ett av Vings mest prisvÀrda cityresmÄl. HÀr finns massor att se och uppleva och nÀr du reser med Ving bor du centralt.

Mer om Prag

SÖK DIN RESA TILL Tjeckien