Hotell (57)

Resor till Tjeckien

Tjeckiens huvudstad Prag är som ett enda stort museum. Fyllt av vackra byggnader, moderna mästerverk, historiska museer och inrökta jazzhak. Upplev det med Ving cityresor. I Prag har tiden inte stannat - den har bara inte lika bråttom som i resten av världen. Här finns kvarter som verkar tro att de står i 20-talets Paris. Här skummar ölet som kallas Böhmens flytande guld, och som bryggs på vatten från källor som ingått i receptet i många hundra år. Ändå räknas Prag som en av de mest vitala städerna i Europa just nu.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder i Tjeckien?
I Tjeckien har Ving resor till Prag. Här råder ett tempererat klimat som påminner om klimatet i vårt land. Den bästa perioden att resa till Prag är på sommaren, från maj till september. Då är det som ljusast och varmast, ca 18-23 grader dagtid. Nederbörden är jämnt fördelad över året, det finns inte någon månad som är torrare eller blötare. Dock kan nederbörden förändra form, från regn till snö på vintern. På våren, i mars och april, ligger medeltemperaturen på 7-12 grader dagtid. På hösten, i oktober och november, är temperaturen ungefär densamma, 5-12 grader. Mellan december och februari tangerar termometern 0-strecket.

Resor till Tjeckien

Prag
  • Sevärdheter
  • Mat & Dryck
  • Shopping
Tjeckiens huvudstad Prag är ett av Vings mest prisvärda cityresmål. Här finns massor att se och uppleva och när du reser med Ving bor du centralt.

Mer om Prag

På upptäcktsfärd i Prag

Häng med Anna när hon upptäcker Prag och tipsar om museer, restauranger, cocktailbarer och sevärdheter i denna tjeckiska pärla.

Annas bästa tips i Prag

SÖK DIN RESA TILL Tjeckien