Se hotell (18)

Resor till Karon Beach

Under en resa till Karon Beach bor du lugnt men ändå nära nöjeslivet i Patong.

Karon Beach ligger intill Kata Beach och bara fem kilometer från Patong. Det här är det lugnare alternativet till Patong, och det perfekta valet för dig som vill ha en lite lugnare resa, nära men ändå inte mitt i nöjeslivet. I Karon Beach är det stranden som är den största attraktionen. Lång, bred och gyllene sträcker den sig från de skuggande klipporna i söder ett par kilometer norrut, upp mot Patong, och även om stranden under högsäsong har många besökare, behöver man sällan oroa sig för att det ska kännas trångt. Här finns gott om plats för alla. Vattnet är turkosblått och ljummet, men till skillnad från de flesta andra badorter på Phuket är det inte speciellt långgrunt, vilket gör Karon Beach mindre lämpligt för dig som ska resa med små barn.

Restauranger och nöjen

När det gäller restauranger, nöjen och butiker finns här ett bra utbud, definitivt tillräckligt för att räcka både en och två semesterveckor. Det mesta hittar du inne i Karons centrum, där du kan dricka en kall Singha Beer och äta fantastiska lokala läckerheter, både från havet och från land.

Familjesemester i Thailand

Ska du resa med familjen till Karon Beach? Då är vårt barnvänliga Family Comfort-hotell Phuket Orchid Resort & Spa ett givet val. Här bor du bekvämt med allt inom en solbränd armlängds avstånd: två olika barnpooler, en för de yngre och en för de lite äldre, flera restauranger och barer, underhållning och mycket mer.

Lyx eller lagom?

Ving erbjuder över dussin hotell för dig som ska resa till Karon Beach. Här finns enklare boende om du bara tänker sova på hotellet, och lyxigare varianter om du bara vill koppla av och ha en riktigt bekväm semester. Ska du resa utan barn rekommenderar vi Beyond Resort Karon, ett snyggt hotell direkt vid stranden som också erbjuder matlagningskurser om du vill ha ett användbart minne från din resa.

Tempel och nationalparker

Vill du uppleva ännu mer har omgivningarna mycket att erbjuda, och från Karon Beach är det lätt att resa runt på Phuket. Museum, tempel, nationalparker, fjärilshus och en mängd andra vackra stränder lockar inom bekvämt avstånd. Dessutom bjuder grannorten Patong på ett enormt utbud av nöjen, underhållning, restauranger och sist men inte minst – shopping. Här hittar du allt från billig elektronik till kläder, skor, väskor och souvenirer. Med tuk tuk kan du resa till Patong på cirka 15 minuter.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
 • Kilometerlång sandstrand
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Karon Beach

Stränder
I Karon Beach är det stranden som är den största attraktionen. Lång, bred och gyllene sträcker den sig från de skuggade klipporna i söder och tre kilometer norrut, upp mot Patong. Stranden ligger nedanför huvudgatan i Karon och bjuder förutom på sol och bad, även på olika restaurangalternativ och massor av vattensporter. Även om stranden under högsäsong har många besökare, behöver du sällan oroa dig för att det ska kännas trångt. Här finns gott om plats för allt. Vattnet är turkosblått och ljummet, men till skillnad från de flesta andra badorter på Phuket är det inte speciellt långgrunt, vilket gör Karon Beach mindre lämplig för små barn. Lyckligtvis ligger Kata Beach alldeles intill, med både skyddade och långgrunda stränder.

Freedom Beach

Freedom Beach är förmodligen en av kustens mest välskötta stränder. Den ligger mellan Patong och Karon, och det enda sättet att komma hit är att hyra en taxibåt. Väl framme möts du av ett par hundra meter finkornig sand med utmärkt snorkling.
Mat, dryck och nattliv
Det finns många restauranger i Karon Beach och det finns restauranger i alla prisklasser. Här kan du äta både thailändsk och internationell mat.
Karon Beach har ett bra nattliv med flera barer, både internationella och lokala och alla med härlig stämning. Flera uteställen ligger i området runt den stora rondellen i Karon Beach. Karon Beach ligger nära Patong, som är Phukets nöjescentrum med flera barer och klubbar, som har öppet till tidig morgon. Om du vill ta dig till Patong, är det enklast att göra detta med en taxi eller tuk-tuk.
Läs mer om nattliv i Phuket.
Shopping
Shopping i Karon Beach börjar vid strandrondellen, och följer du huvudvägen upp mot Karon's Buddhist Temple finner du flera butiker, skräddare, apotek och livsmedelsbutiker. Det finns också optiker som erbjuder bra rabatter på kända märken. I Thailand kostar glasögon en bråkdel av priset hemma, och datoriserad synundersökning är gratis här. I den närliggande orten Patong finns ett ännu större shoppingutbud, med både shoppingcenter och lokala marknader.

Marknad

I Karon Beach finns en lokal marknad med mat och kläder vid Karon tempel. Vid strandpromenaden Beach Road i Karon Beach finns en lokal marknad, Karon Bazaar, med kläder och skor.
Läs mer om shopping på Phuket.
Sport och Träning
Vid stränderna i Karon Beach kan du prova olika vattensporter och utanför i omgivningarna finns möjlighet till golf.
Aktiviteter och sevärdheter
I Karon Beach finns det gott om aktiviteter för både stora och små. Du kan bland annat ta del av olika vattenaktiviteter, matlagningskurser, avkopplande massageupplevelser eller besöka livliga Patong eller Phuket Town.

Dino Park

Precis där Kata Beach möter Karon Beach ligger Dino Park, en starkt tematiserad restaurang med både burgare och thailändsk mat. Du äter vid bord som ställts ut bland små vattenfall och skuggande grönska. Varje kvart dyker det upp dinosaurier i grönskan och alldeles intill ligger en minigolfbana med samma tema.
I Karon Beach är det nära till flera stora sevärdheter som utsiktsplatsen Laem Prompthem, Wat Karon (Karon Temple) och The Big Buddha.
Hur du tar dig runt
I Karon Beach är det smidigast och vanligast att ta sig runt med buss, taxi eller tuk-tuk. Longtail-båtar kan hyras ungefär som taxi, om du vill åka till en viss ö eller strand. Oftast avtalat du pris och upphämtningstid i förväg, och betalar på återresan.
Resa med barn
Karon är ett bra resmål om du ska resa med barn, men se till att hålla koll, då det är mycket folk i rörelse och trafiken är lite oförutsägbar. Vårt barnvänliga Family Comfort-hotell Phuket Orchid Resort & Spa ett givet val för familjen.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och VISA.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna. Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Karon Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Karon Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Karon Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar (40-55 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Karon Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.