Se hotell (4)

Resor till Chiang Rai

Chiang Rai är rätt resmål om du gillar äventyr. Vandra i djungeln, färdas i flodbåt eller kanske en kombination.

Chiang Rai ligger ännu längre norrut än Chiang Mai och är inkörsporten till Den Gyllene Triangeln. Detta är en lugn liten stad med klar luft och spännande utflyktsmöjligheter. Härifrån är det nära till Doi Tung, Thailands heligaste berg och till drottningmoderns sommarpalats och botaniska trädgård. Den äventyrlige kan också resa till Laos, med flodbåt på Mekongfloden.

Vackra omgivningar

Även utanför Chiang Rai finns det mycket att göra och se. Floden Kok flyter genom staden, och ett litet stycke västerut finns en strand, Hat Chiang Rai, där man kan bada och äta lunch i någon av de små utomhusrestaurangerna. På betydligt närmare håll, bara en kort promenad från centrum, ligger templet Wat Pratat Doi Khao Quai, där man får en fantastisk utsikt över Chiang Rais frodiga omgivningar. Man bör inte heller missa Mae Fah Luang Royal Gardens, ett lummigt parkområde som är mycket omtyckt bland lokalbefolkningen.

Spabehandlingar och djungelvandringar

Det enda man inte kan göra i Chiang Rai är att ha tråkigt. För hur skulle man kunna ha det när man kan besöka marknader, vandra i djungeln eller koppla av i ett lokalt spa? Det finns så mycket att se och göra i Chiang Rai att det enda problemet är att finna tiden.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Chiang Rai

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
29°13°
8
Soltimmar/dag
29
Regnfria dagar
 • februari
32°14°
9
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • mars
34°17°
9
Soltimmar/dag
28
Regnfria dagar
 • april
36°22°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • maj
34°23°
7
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • juni
32°23°
5
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • juli
31°23°
4
Soltimmar/dag
9
Regnfria dagar
 • augusti
31°23°
4
Soltimmar/dag
7
Regnfria dagar
 • september
31°23°
5
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • oktober
31°21°
7
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
30°19°
8
Soltimmar/dag
24
Regnfria dagar
 • december
28°15°
8
Soltimmar/dag
28
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10-12 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Chiang Rai kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor via Bangkok.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer..

Flyget landar på Bangkoks flygplats (Suvarnabhumi Airport). Transfer till Chiang Rai sker med inrikesflyg (ca 1,5 timmar) och sedan taxi/buss (ca 20 minuter) till hotellen. Transfer från flygplatsen till hotellen i Bangkok tar ca 45 minuter (ca 35 kilometer).
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt minst 6 månader efter ankomst, returbiljett krävs. Inget visum krävs för vistelse i upp till 30 dagar. För vistelse längre än 30 dagar krävs visum. För mer information hänvisar vi till Thailands ambassad på telefon 08-588 042 50.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Thailand.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (BHT). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras allmänt i Thailand. Håll alltid noggrann kontroll på kort!

Tidsskillnad

Svensk sommartid + 5 timmar, vintertid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Chiang Rai