Utflykter, Alcudia

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Klassiska grotturen – kan bokas hemifrån

Klassiska grotturen – kan bokas hemifrån

Under en heldag med buss får du besöka Hamsgrottorna och den gamla hantverksstaden Manacor, känd för sin tillverkning av Majoricapärlor. Entré till Cuevas/Hamsgrottor ingår. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Dagen börjar med ett stopp i butiken 'Majorica', och detta handlar alltså om majoricapärlor, som anses vara de finaste konstgjorda pärlorna i världen. Endast äkta och odlade pärlor kommer före i rang. Här får vi se hur de skimrande pärlorna tillverkas av glas och fiskfjäll.

Därefter går turen till Hamsgrottorna som upptäcktes 1905. Vi smyger ner i mörkret, förbi mystiska hålor och enorma grottor. Det ekar när vattendropparna långsamt faller ner på glänsande stalagmiter. I taket kan vi se stalaktiter som bildar... ja, vad? De säregna formationerna sätter igång fantasin.

Längst ner i grottorna finns en underjordisk sjö, Venice-sjön. Här stannar vi upp och får lyssna till en vacker och stämningsfull konsert. Ljuset släcks och fram mellan klipporna glider en upplyst båt tyst och stilla.

Vi avslutar dagen med ett besök på en keramik- och likörfabrik, där vi får provsmaka ett stort antal olika likörer. Detta är ett utmärkt tillfälle att få provsmaka öns egen likör, palo, och den speciella örtlikören, hierbas.

Turen går mellan maj och september.

Måltider och dryck:
Lunch och måltidsdryck ingår ej.
Lunch kan köpas på Sa Gruta Restaurant, där det även går bra att köpa dryck i baren. Vi stannar ca 1 timme i Sa Gruta.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Entré:
Entré till Cuevas/Hamsgrottorna ingår.

Bra att ta med:
Varm tröja, bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00- 17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Många trappor och nivåskillnader i grottorna. Det kan vara halt på grund av fukt eller vatten som droppar ner. Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning. Turordningen på stoppen kan variera från gång till gång.

Rancho Grande

Rancho Grande

Cowboy för en kväll! Vi rider ut på den mallorkinska prärien och avslutar med barbeque, sangria och line dance.

Läs mer Dölj

I den gyllene solnedgången rider vi ut i det storslagna landskapet på den mallorkinska prärien. Efter en stund stannar vi till för att släcka törsten och ta en välförtjänt paus mitt i den vackra naturen.

Det finns olika grupper att rida i: turbo, miniturbo och automatisk. Rancho Grandes cowboys ser till att vi kommer i rätt grupp. Du måste dock inte rida för att delta i denna trevliga kväll. Vill du inte rida kan du åka med i prärievagnen – "Sangriaexpressen".

Tillbaka på ranchen borstar vi av oss dammet och tar en svalkande dryck medan grillarna tänds. Vi slår oss sedan ner vid långbord och njuter av nygrillat kött, alioli, sallad och bröd tillsammans med ett svalkande glas sangria eller läsk. Alla eventuella stela muskler mjukas sedan upp när vi under ledning av ranchens cowboys radar upp oss till "line dance" under stjärnhimlen.

En festlig tur för både stora och små. Utflykten är med häst och vagn men det finns även möjlighet att rida till en extra avgift.

Turen går mellan maj och oktober, kontakta oss för exakta datum.

Måltider och dryck:
Middag, sangria och vatten ingår.

Tid:
Kväll, ca kl. 17.00-22.30.

Färdledning:
Utflykten är på egen hand utan guide.

Klädsel:
Bekväma kläder och skor.

Bra att ta med:
Kamera och en varmare tröja till kvällen.

Övrigt:
Det finns två olika typer av biljetter. Du som inte vill rida köper biljetten "Sangria-expressen" och åker med häst och vagn. Du som vill rida köper biljetten med inkluderad hästridning (pris för vuxen 68 euro och 48 euro för barn).

Valldemossa & Sóller – kan bokas hemifrån

Valldemossa & Sóller – kan bokas hemifrån

Besök två av Mallorcas mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller med buss. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

I bergskedjan Serra de Tramuntana finns det en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, som tillbringade en kall och regnig vinter i byn.

När vi närmar oss Valldemossa söderifrån möts vi av en underbar utsikt över byn, där de traditionella husen nästan ser ut att klamra sig fast vid varandra. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe på torget eller utforska den gamla bykärnan.

Härifrån tar bussen oss genom gamla olivlundar utmed kusten. Utsikten mot bergen på den ena sidan och över det blå Medelhavet på den andra är oslagbar!

Därefter går turen till den franskinspirerade byn Sóller. Där går vi ombord på en av de mysiga spårvagnarna som tar oss vidare ner till hamnbyn Puerto de Soller. På vägen passerar vi en del av de grönskande citrusplantager som har gjort Sóller så berömt.

Det här är en tur för den kräsne Mallorcaresenären.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch och måltidsdryck ingår inte.

Entré:
Biljett till spårvagn ingår i utflyktspriset.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera. Under vissa perioder kan det vara lite kyligt i Valldemossa, ta därför med en varmare tröja.

Tid:
Heldag (ca kl. 09.00- 17.00).

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Liten vandring i Valldemossa och lite längre promenad i Sóller. Om du har någon typ av rörelsehinder bör du rådfråga Vingvärden innan bokning för råd. Turen går mellan april och september, kontakta oss för exakta datum.

En dag på havet

En dag på havet

En naturupplevelse till havs! Lätt lunch ombord ingår.

Läs mer Dölj

Vad kan vara bättre än en heldag på havet? Låt katamaranbåten Anacaona och dess besättning ta med dig på en fantastisk naturupplevelse kring nordvästra Mallorcas kust.

Katamaranutflykten utgår från hamnen i Alcudia och går sedan vidare över den nordvästra delen av ön upp mot Pollensa där vi kan se de mäktiga bergen på ena sidan och det blå havet på den andra.

Vi gör ett stopp vid Coll Baix-stranden för att njuta av lite snorkling i det klara och ljusblå vattnet. Stopp nummer blir i Pollensabukten, där vi lägger ankar och tar ett dopp i det kristallklara havet igen. Du kan också ta en tur med kajak medan personalen ombord förbereder dagens lunch.

Mat och dryck:
Lätt lunch ingår, drycker finns att köpa ombord.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder och solkräm.

Övrigt:
Snorklingsutrustning finns att låna. Vi förbehåller oss rätten att ändra resrutten vid dåligt väder.

Alcudia Sea Explorer

Alcudia Sea Explorer

Missa inte chansen att få uppleva Mallorcas vackra natur med båt! I år erbjuder vi två olika turer.

Läs mer Dölj

En fyra timmars härlig tur med speedboat där vi utgår från hamnen i Alcudia. Rutten bestäms efter väder och vind, men en sak är säker att många härliga upplevelser och stopp väntar under dagen. Vi passerar dramatiska landskap och fortsätter till någon trevlig vik, där vi badar och snorklar i det kristallklara vattnet. Flera avgångar dagligen. Bra att ta med är badkläder, handduk, solhatt och solskyddskräm.

Delfintur - Vi startar tidigt på morgonen från en sömnig hamn i Alcudia med solen som tar sig upp i periferin. Målet på denna tur är att se om vi kan få syn på delfiner samtidigt som vi färdas efter kustlandets dramatiska landskap. Skillnaden från en stor båt är att vi kommer nära vattnet, och finner vi delfiner så kommer man inte närmare än så här. Tidig start runt 06.30, turen tar ca 2-3 timmar.Mat och dryck:
Ingår inte.

Tid:
Fråga din Vingvärd om mer information.

Färdledning:
Kaptenen ombord är engelsktalande.

Övrigt:
Alcudia Sea Explorer har specialiserat sig på utflykter med mindre båtar som lätt tar sig till öns mer undangömda platser. Båtarna tar max 12 passagerare åt gången. Ändringar i båda turerna kan ske p.g.a. av väder och lokala förhållanden.

Palma och shopping – kan bokas hemifrån

Palma och shopping – kan bokas hemifrån

Heldagsutflykt till härliga Palma med riktigt bra shopping och massor av sevärdheter. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vad vore en semester på Mallorca utan ett besök i huvudstaden Palma? Kanske hör Palmas hamnpromenad till en av de vackraste runt Medelhavet!

Målet för dagen är en rundtur i centrum av Palma stad, därefter kommer det finnas gott om tid för att upptäcka Palma på egen hand.

Shoppingmöjligheterna i Palma är oändliga. Här finns kryddbodar, skobutiker, konsthantverk, små klädbutiker, stora spanska klädkedjor som Zara och Mango bland mycket annat. Från småbutikerna på Via Sindicato och Jaime II är det inte långt till den eleganta shoppinggatan Jaime III eller till Avenida d´Alexandre Rossello och varuhuset El Corte Inglés. För den som vill finns det tid för ett besök i den berömda, enorma gotiska katedralen La Seo.
Palma stad upplevs bäst med en introduktion, följt av nästan fem timmar på egen hand för att upptäckta allt som staden har att erbjuda.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Ingår inte

Entré:
Entré till katedralen kostar ca 6 euro

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-17.00

Färdledning:
Engelsktalande guide

Bra att ta med:
Kamera samt bekväma kläder och skor


Vandring och vin - kan bokas hemifrån

Vandring och vin - kan bokas hemifrån

Vin och vandring är en lagom krävande vandring i de dramatiska Tramuntana-bergen, som avrundas med en mallorkinsk picknick och vinprovning.

Läs mer Dölj

Vi startar vid vingården, går genom en övergiven fruktträdgård och fortsätter i alltmer dramatisk natur där vi ibland får klättra mellan stora stenblock och klippor. Efter en stund får vi se Bec d'Oca, den klippformation som fått smeknamnet anknäbben. Där följer vi en urgammal stig ner mot den övergivna gården Rafal d'Ariant. Efter att vi passerat den kommer vi fram till en punkt ovanför Cove de l'Arena, med strålande utsikt över klipporna ut mot havet. Vi går sedan tillbaka till Rafal d'Ariant, men där följer vi en dal mot Torrent de Mortix och följer den steniga flodbädden innan vi kommer upp till toppen av dalen. Här kommer vi ut på en gångstig som så småningom leder oss tillbaka till vingården och dagens andra höjdpunkt: Mortitx vingård och provsmakning.

Vingården ligger cirka 400 meter över havet och erbjuder idealiska förhållanden för vinodling på Mallorca. Här odlas både den populära druvan Malvasia och andra sorter, som till exempel Syrah, merlot och Cabernet Sauvignon. Man producerar också ett speciellt dessertvin av frusna Uva-druvor. Vi får smaka på dessa och serveras en traditionell mallorkinsk Pamboli, tillsammans med goda kakor innan vi återvänder till hotellet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Pamboli (mallorkinska tilltugg) och vinprovning (3 viner) samt kakor ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 10.00-16.00.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Solskydd, vattenflaska, kamera, långärmad tröja under för- och eftersäsong.

Klädsel:
Solhatt, vandringsskor

Övrigt:
Ändringar i programmet kan ske p.g.a. av väder och lokala förhållanden.

Båt- och vandringstur - kan bokas hemifrån

Båt- och vandringstur - kan bokas hemifrån

Upplev mer av vackra Mallorca, både till havs och till fots! Lunch med dryck ingår.

Läs mer Dölj

Denna halvdagstur utgår från Puerto Pollença, där vi går ombord på en mindre fiskebåt. Därifrån seglar vi mot nordost, tillsammans med kaptenen och vår engelsktalande vandringsguide, till Playa de Formentor. Vi hoppar i land på en brygga, och det är då vandringen kan börja.

Vi börjar med att gå norrut, längs en vacker skogsstig som slingrar sig i trädens skugga, så att vi undgår det varmaste strålarna. Vi vandrar förbi Formentor-halvöns enda vingård, som även odlar olivträd. Gården, som är flera hundra år gammal, ligger som ett smycke i naturen och har en spännande historia. Nästa stopp på vandringen är Cala Figuera, som är en sagolik vik på Formentor-halvöns norra kust. Här kan den som vill ta ett dopp i havet, andra kan ta fina bilder och njuta av utsikten. Vi avslutar vår cirka fem kilometer långa vandring vid Cala Murta, en annan lugn och mysig vik. Här blir vi hämtade av vår båt. Och nu är tiden för välförtjänt avslappning på sin plats.
Vi bjuds på mat och dryck efter några härliga timmar, och har möjlighet för att svalka oss i det klarblåa vattnet. Efter ett tag åker vi tillbaka till Puerto Pollença, samtidigt som bergskedjan Tramontana visar sig från sin bästa vinkel.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch med dryck ingår ombord på båten.

Tid:
Halvdag, ca kl. 10.00-14.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i samt kamera, badkläder, handduk och solkräm.

Klädsel:
Bekväma kläder och skor.

Obs:
Vi förbehåller oss rätten att ändra resrutterna vid dåligt väder.

Son Amar

Son Amar


En festlig kväll med underhållning i världsklass på legendariska Son Amar!

Läs mer Dölj

Denna anrika herrgård har sedan 1963 varit hem för många uppskattade och spektakulära kvällsshower som gett besökarna fängslande upplevelser. Son Amar är känt för att erbjuda artister från världens alla hörn - tillsammans utgör de en fantastisk mix av underhållare som bjuder på en oförglömlig kväll.

Årets magiska koreografi innehåller en fantastisk blandning av olika stilar och kulturer från öst till väst, som öppnar våra hjärtan och sinnen, samtidigt som den bjuder på en blandning av internationell dans och musik, hissnande akrobatik, härliga komiska inslag, en het flamencoshow i världsklass och mycket mer.

Ta chansen att få uppleva Son Amars fantastiska show, helt klart en föreställning i världsklass.

Vi erbjuder ett biljettalternativ med transport "GOLD" från de flesta av våra resmål.

Mat och dryck:
Trerätters middag och måltidsdryck ingår.

Tid:
Avresa från hotellen ca kl. 17.30-18.30. På Son Amar ca 19.00–00.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Valldemossa & Sóller - med Purowool, kan bokas hemifrån

Valldemossa & Sóller - med Purowool, kan bokas hemifrån

Följ med oss till några av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris!

Läs mer Dölj

I bergskedjan Serra de Tramuntana finns det en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, som tillbringade en kall och regnig vinter i byn.
När vi närmar oss Valldemossa söderifrån möts vi av en underbar utsikt över byn, där de traditionella husen nästan ser ut att klamra sig fast vid varandra. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe på torget eller utforska den gamla bykärnan.
Härifrån tar bussen oss genom gamla olivlundar utmed kusten. Utsikten mot bergen på den ena sidan och över det blå Medelhavet på den andra är oslagbar!
Därefter går turen till den franskinspirerade byn Sóller. Där går vi ombord på en av de mysiga spårvagnarna som tar oss vidare ner till hamnbyn Puerto de Soller. På vägen passerar vi en del av de grönskande citrusplantager som har gjort Sóller så berömt.

Det här är en tur för den kräsne Mallorcaresenären.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch och måltidsdryck ingår inte.

Entré:
Biljett till spårvagn ingår i utflyktspriset.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera. Under vissa perioder kan det vara lite kyligt i Valldemossa, ta därför med en varmare tröja.

Tid:
Heldag (ca kl. 09.00- 17.00).

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
Ving har sedan många år ett unikt och uppskattat samarbete med Purowool. Väljer man denna utflykt blir man upphämtad innan den ordinarie utflyktens start för att följa med på en travlig och underhållande presentation hos Purowool om hälsa, sömn och deras produkter. Frukost ingår.
Liten vandring i Valldemossa och lite längre promenad i Sóller. Om du har någon typ av rörelsehinder bör du rådfråga Vingvärden innan bokning för råd. Turen går mellan april och september, kontakta oss för exakta datum.

Soluppgång och delfiner

Soluppgång och delfiner

Följ med och upplev den fantastiska soluppgången på Mallorcas nordligaste punkt och få möjligheten att se delfiner simma fritt i det kristallklara vattnet. Enkel frukost ingår.

Läs mer Dölj

Vi börjar dagen innan soluppgången och seglar ut längs kusten till den nordligaste delen av ön medan solen långsamt går upp över horisonten. Här får du chansen att se mer av Mallorcas vackra kustlandskap, samtidigt som vi sätter kurs ut mot havet där delfinerna håller till.

På turen får vi möjlighet att ta fantastiska bilder, med stor chans att delfinerna simmar omkring runt båten när vi kommer ut till havs.

Mat och dryck:
Enkel frukost ingår.

Tid:
Halvdag, ca kl. 06.00-10.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Klädsel:
Bekväma kläder.

Bra att ta med:
Kamera, tröja, fickpengar, solkräm.

Scuba diving/snorkeling

Scuba diving/snorkeling

Dykning är en mycket avkopplande, trevlig och lugnande aktivitet - Upplev en helt annorlunda och magisk ny värld under vatten.

Läs mer Dölj

Har du funderat på att testa på att dyka? Om svaret är ja, men du inte vill gå en lång kurs så har du chansen via vår partner Mallorca Diving. Genom dem kan du prova på denna fantastiska aktivitet som tar dig ner till en helt annan värld. Mallorca Divings instruktörer introducerar och lär dig på ett säkert sätt så att du kan njuta av din första dykupplevelse.

Om du känner att snorkling räcker för dig så kan du i stället följa med på Mallorca Divings snorklingsutflykt som tar dig med motorbåt till vackra platser där vi drar på oss utrustningen och simmar iväg för att upptäcka stenformationer, grottor, vikar och spännande undervattensvarelser.

I båda utflykterna ingår all transport, båtturer, dyk- och snorklingsutrustning samt certifierade instruktörer.

Mat och dryck:
I både dyk- och snorklingsutflykten ingår vatten och någon lättare form av snacks.

Färdledning:
Engelsktalande instruktörer.

Tid:
Halvdag ca kl. 09.00-12.30.

Bra att ta med:
Solskydd, badkläder och handduk.

Övrigt:
Ändringar i programmet kan ske p.g.a. av väder och lokala förhållanden. Dykning 95 euro, snorkling 45 euro.

Mallorca - kontrasternas ö, kan bokas hemifrån

Mallorca - kontrasternas ö, kan bokas hemifrån

Under en dag får du uppleva Mallorcas spännande kontraster, det lokala livet, den fantastiska naturen, religionen och dessutom öns goda vin och delikata tapas. Entré till klostret Santuari de Lluc, samt vinprovning och tapas ingår.

Läs mer Dölj

Dagens första stopp är på Mallorcas största marknad. Den ligger i den tredje största staden på ön, Inca. Här samlas lokalbefolkning från hela ön för att handla färska grönsaker, nybakta kakor, köksutrustning, vackra smycken och modern teknik. Kort sagt, här finns något för alla smaker. Här ges 1,5 timme på egen hand för att få uppleva det mer lokala Mallorca och kanske köpa en souvenir med sig hem.

Därefter tar vi oss över 1000 meter upp i den fantastiska bergskedjan Sierra de Tramontana. Bergskedjan är känd för dess fina vägar, där det både finns plats för vandring och cykling. Men det är framförallt den fantastiska utsikten och naturen som gjort bergskedjan världsberömd.

Vi stannar till i Lluc, som är känt som den heligaste platsen på ön. Här besöker vi ett kloster som både fungerar som turistattraktion, kyrka, hotell och fritids. Vi får en inblick i en spansk gudstjänst och höra barnkören Blauet sjunga. Därefter ges tid på egen hand, då du kan besöka ett museum, se en historisk kortfilm i biografen eller uppleva den botaniska trädgården. Det går också att ta en kopp kaffe i de fina omgivningarna.

Turens sista stopp är på en vingård, Mortrix. Här får vi höra mer om vinet under en rundvisning. Något som är speciellt för just den här vingården är att den ligger på 1000 meters höjd, och är därför täckt av snö under en kortare period på vintern. Det gör att det blir för kallt för insekter och småkryp, vilket gör vinet härifrån 100 % ekologiskt då inga bekämpningsmedel krävs.

Avslutningsvis får vi smaka på vingårdens tre mest populära viner, en röd, en vit och en rosé. Utöver det serveras en äkta mallorkinsk tapas-middag lagad på Mallorcas specialiteter.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Lunch i form av tapas och vin ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.00-17.00.

Entré:
Ingår till klostret Santuari de Lluc.

Bra att ta med:
Kamera, fickpengar och en varm tröja, då det kan vara lite kyligare i bergen.

Övrigt:
Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning, då backen ner till vingården är ojämn att gå i.


Utmaningen - Aktiv på Mallorca

Utmaningen - Aktiv på Mallorca

Utmaningen genomförs på norra Mallorca; På land, till havs och delvis i luften -utmaningen har allt. Målet är att ta sig igenom det råa och natursköna landskapet och lösa uppgifter under vägen. Den högsta vinsten är att klara alla dagens uppgifter och stå som vinnare i den hektiska slutfasen.

Läs mer Dölj

Utmaningen är uppbyggd som ett terränglopp med olika fordon och utrustning till hjälp.
Vissa delar betas av med jeep och andra till fots. Flera moment i utmaningen äger rum i havet, med både snorkling, kajaking och inte minst hopp från klippor.

Den här upplevelsen är konstruerad för att du får se mycket, uppleva mycket och inte minst utmana dig själv och flytta gränserna för vad du kan.
Varje moment i utmaningen är en bricka i det aktiva äventyr som ska genomföras. Varje moment är dessutom garanterat ett nytt och annorlunda bidrag till dina semesterminnen…

Kort sagt handlar utmaningen om att uppleva en del av ön på ett helt nytt sätt, där kroppen ska aktiveras och dessutom kastas ut i balanserat gränsöverskridande uppgifter.
Är du redo att testa dina färdigheter i en mer actionorienterad miljö både i vatten och på land, så är detta en utmaning för dig.


Mat och dryck:
Müslibarer och vatten erbjuds under dagen. I anslutning till utflykten serveras en mindre måltid bestående av tapas.

Tid:
Halvdagsutflykt, ca 3,5 timmar exklusive transport, ca 30 minuter enkel väg.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solkräm och ombyte. Flytväst, badskor, hjälm och våtdräkt lånas av arrangören.

Övrigt:
Värdesaker kan låsas in under utmaningens gång. Arrangörerna lånar ut Go Pro-kameror och ser till att alla får både foton och film från dagen.
För att kunna delta måste du vara simkunnig, i övrigt passar utmaningen alla oavsett nivå.