Se hotell (13)

Resor till Sitges

Den populära badorten Sitges med långgrunda gyllene stränder, fina golfbanor och pulserande nöjesliv passar för alla sällskap och åldrar.
Sitges är en pittoresk badort med en äldre del som består av små gågator kantade med vackra blomsterdekorationer. Förutom sina 300 soldagar per år stoltserar Sitges även med riktigt bra restauranger, trendiga klädbutiker och en vacker, palmkantad strandpromenad. Större delen av året råder här en avslappnad atmosfär, men från juni till september utvecklas Sitges till livlig turistort med mängder av barer och nattklubbar. Tack vare sin öppna attityd har Sitges blivit ett populärt resmål i gaykretsar och här vajar regnbågsflaggan stolt utanför både hotell och barer. Vill du uppleva storstadspulsen i Barcelona tar det bara tre kvart att resa dit med direkttåget från Sitges.

Mat och dryck i Sitges

Om du gillar mat är Sitges ett Mecka. Den vällagade medelhavsmaten är en specialitet och har gjort att matälskare från hela världen väljer att resa till Sitges. Prova även gärna traditionell spansk tapas vid någon av restaurangerna längs strandpromenaden. Vill du njuta av lokalt spanskt vin finns flera välkända vindistrikt i området, där bland annat Cava och Priorat framställs.

Nöjeslivet i Sitges

Sitges är välkänt för sitt pulserande nattliv. Börja kvällen med ett glas på någon av de många uteterrasserna längs strandpromenaden. Lite senare på kvällen kan du ta dig vidare till den stora partygatan 'Street of sin' (Carrer del Pecat) där nattklubbarna ligger på rad. Många av barerna med tydlig gay-prägel ligger samlade vid Carrer Sant Bonaventura bara fem minuter från stranden.

Golf, cykling, tennis och vattensporter

I Sitges finns det mycket att göra för dig som gillar att röra på dig när du är ute på resa. Området lämpar sig bra för cykling så varför inte hyra en cykel och utforska omgivningarna? Här finns också flera fina golf- och tennisbanor. För dig som bäst trivs i vattnet finns olika vattensporter att ta del av vid de större stränderna.

Vings Sitges

Du kan resa till Sitges året runt med Ving och eftersom du flyger reguljärt bestämmer du själv när du ska resa och hur många dagar du ska vara borta.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Bra restauranger
  • Bra nöjesliv
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Sitges

SÖK DIN RESA TILL Sitges