Nu kan vi återigen skapa nya minnen och upplevelser tillsammans, precis som vi har gjort i över 60 år.

Vi arbetar för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa, nu när vi återigen kan välkomna dig som gäst. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester med Ving.

Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav. Så länge Coronapandemin pågår kan läget komma att ändras. Vi anpassar och uppdaterar därför informationen om våra rutiner löpande och reserverar oss för eventuella ändringar som kan komma att ske framöver.

Inför resan

Fyll i ett inreseformulär innan du åker

Många länder kräver att ett inreseformulär fylls i och att du har mottagit en QR-kod.
Du som resenär är själv ansvarig för att du har fyllt i hälsodeklarationen på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa.

Att tänka på innan du reser

  • Munskydd skall bäras på flygplatsen. Munskyddet måste vara godkänt för flygresor, det är exempelvis munskydd som används inom sjukvården av EU-klassifiering EN14683 eller KN95. Dessa kan beställas via airshoppenathome.com, på ditt lokala apotek och andra utvalda ställen. Hemsydda ansiktsmasker av halsdukar, tyg eller liknande godkänns inte som ansiktsskydd ombord på flyget.
  • Du ombeds att checka in online innan avresa med Sunclass Airlines. 48 h innan din resa kommer du att få ett mail med information samt en länk till check in.
  • Förbeställ mat inför resan, då det inte finns möjlighet att köpa mat ombord.
  • Förbeställ dina tax free-varor via Airshoppen, inga varor finns till försäljning ombord på flyget.
  • Se över dina försäkringar inför resan för fullgott skydd. Frågor och svar om Goudas försäkringar finner du här.

Viktig information om resor till Cypern

De cypriotiska myndigheterna har från den 28 augusti infört ett krav om att alla resenärer till Cypern från Sverige måste ha tagit ett sk PCR-test för Covid-19 som inte är äldre än 72 timmar vid avresa. Testet måste vara negativt för att få resa in i landet. Barn mellan 0-11 år behöver inte ta något test.

Ving bjuder på gratis Covid-19 test
Vi på Ving vill göra allt vi kan för att underlätta för dig. Därför kommer vi att erbjuda möjligheten till gratis testning i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Mer information om var och hur testerna kommer att genomföras får du närmare din avresa! Vi jobbar dessutom med att kunna erbjuda tester på fler orter.

Om ditt test visar positivt
Läs mer Om ditt provsvar visar positivt för Covid-19 kan du inte resa.
Har du Vings av- och ombokningsskydd kan du, mot uppvisande av ditt provsvar, flytta fram din resa till ett senare tillfälle (dagsaktuellt pris) eller avboka din resa mot full återbetalning.
Om du inte har tecknat Vings av- och ombokningsskydd i samband med att du bokade resan rekommenderar vi att du kontrollerar din egen reseförsäkring, hemförsäkring eller eventuell kortförsäkring för återbetalning vid avbokning. Skulle din egen försäkring inte täcka hjälper Ving dig med att flytta fram din resa till ett senare tillfälle, ombokning sker till dagsaktuellt pris och utan ombokningskostnad.
 
Vi hjälper dig även med en ombokning utan kostnad eller återbetalning till presentkort om du kan uppvisa dokumentation på att du gjort testet i tid men att ditt provsvar inte kommer i tid eller om ditt provsvar skulle vara ofullständigt.
Dölj

Obligatorisk inreseformulär - Cyprus Flight Pass
Läs mer När du reser till Cypern måste du som resenär också fylla i Cyprus Flight Pass 24 timmar före avresa till Cypern. Det elektroniska formuläret finns härDölj