Nu kan vi återigen skapa nya minnen och upplevelser tillsammans, precis som vi har gjort i över 60 år.

Vi arbetar för fullt med att säkerställa att samtliga hygien- och säkerhetsrutiner lever upp till högsta nivå genom hela din resa, nu när vi återigen kan välkomna dig som gäst. Som alltid ska du kunna slappna av och känna dig trygg när du reser med oss. På våra hotell, våra flyg, transferbussar och alla andra aktiviteter under din semester med Ving.

Vi följer givetvis olika länders restriktioner och lokala myndigheters krav. Så länge Coronapandemin pågår kan läget komma att ändras. Vi anpassar och uppdaterar därför informationen om våra rutiner löpande och reserverar oss för eventuella ändringar som kan komma att ske framöver.

Inför resan

  • Munskydd skall bäras på flygplatsen. Munskyddet måste vara godkänt för flygresor, det är exempelvis munskydd som används inom sjukvården av EU-klassifiering EN14683. Dessa kan beställas via airshoppenathome.com, på ditt lokala apotek och andra utvalda ställen. Hemsydda ansiktsmasker av halsdukar, tyg eller liknande godkänns inte som ansiktsskydd ombord på flyget.
  • Många länder kräver att ett inreseformulär fylls i innan avresa. Se specifik information om vad som gäller för just det land du ska resa till här. Som resenär är du själv ansvarig för att du har fyllt i hälsodeklarationen på korrekt sätt och i rätt tid innan avresa. I tillfälle detta inte gjorts kommer du som resenär nekas inresa i landet och kommer därför redan på avreseflygplatsen nekas ombordstigning. Du har i detta tillfälle ej heller möjlighet att få återbetalning av kostnaden för din resa.
  • Du ombeds att checka in online innan avresa. 24 h innan din resa kommer du att få ett mail med information samt en länk till check in.
  • Var ute i god tid – incheckning, säkerhetskontroller och boarding kan ta längre tid än vanligt
  • Vid incheckning kommer du att få besvara frågor om din hälsa, t ex om du varit eller känner dig sjuk.
  • Checka in så mycket av ditt bagage som möjligt – endast 1 handbagage per person är tillåtet hos Sunclass Airlines
  • Förbeställ mat inför resan, då det inte finns möjlighet att köpa mat ombord.
  • Förbeställ dina tax free-varor via Airshoppen, inga varor finns till försäljning ombord på flyget.
  • Se över dina försäkringar inför resan för fullgott skydd. Frågor och svar om Goudas försäkringar finner du här.