Reseförsäkring

TA INGA RISKER

RESEFÖRSÄKRING
Ersättningutan självrisk

Reseförsäkring

Visste du att hemförsäkringens reseskydd inte alltid täcker om olyckan skulle vara framme på semestern? Med Goudas reseförsäkring "Komplement till hemförsäkringen" får du ersättning från första kronan om något skulle hända på resan – helt utan självrisk.

Saknar du hemförsäkring, eller varar din resa i mer än 45 dagar? Se Goudas heltäckande reseförsäkring.

Gouda reseförsäkring

Reseförsäkring i samarbete med Gouda

Goudas webbplats hittar du mer detaljerad information om de olika reseförsäkringarna. Där finns också svaren på de vanligaste frågorna.

Komplement till hemförsäkringen

Trygghet på resan utan självrisk – fr. 288:- per person (1 vecka inom Europa)

Goudas reseförsäkring är speciellt utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Full trygghet på semestern – utan att du behöver betala självrisk om något skulle hända.

I försäkringen ingår bl.a.:

Ingen självrisk
Du betalar ingen självrisk för det som ingår i reseförsäkringen, t.ex. självrisk för hyrbil på resmålet upp till 10 000 kronor. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i din hem- och bilförsäkring om något händer när du är på resa.

Hjälp direkt på plats
Vi hjälper dig direkt på resmålet med pengar, råd och hjälp av Vings reseledare eller Goudas Alarmcentral om något oväntat händer.

Ersättning för förlorade resdagar
Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.

Ny resa
Om du blir sängliggande med ordination från läkare under mer än halva resan, får både du och familjen eller en medresenär en ny resa.

Hjälp att komma ikapp din resa
Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa.

ID-kapningsskydd
Om din identitet missbrukas - även på sociala medier, kommer du att kunna få rättshjälp med upp till 100.000 kronor.

Sport- eller annan inbokad aktivitet
I Goudas Komplement finns skydd om t.ex.;

  • Din sportutrustning försenas och inte kommer fram i tid till resmålet. Gouda ersätter då kostnaden för att hyra utrustning.
  • Du drabbas av sjukdom/olycka som gör att du inte kan delta i en förbokat aktivitet. Gouda ersätter då kostnaden för aktiviteten.

Barnpris
Barn får 50 % rabatt på försäkringen när en vuxen i resesällskapet tecknar samma försäkring.

Bokning

Du bokar komplementpaketet i samband med att du bokar resan. Om du redan har bokat en resa kan du lägga till komplement till hemförsäkringen under 'Tillval' på din bokade resa på Min sida.

SE PRIS OCH BOKA PÅ MIN SIDA

Har du bokat en resa med reguljärflyg och vill lägga till reseförsäkring kan du göra det genom att ringa oss på 0771-995 995.

Heltäckande reseförsäkring

Omfattande reseskydd utan självrisk – fr. 696:- per person (1 vecka inom Europa)

Innehåller, förutom samma skydd som komplement till hemförsäkringen, även ersättning vid exempelvis akuta sjukdomar, olycksfall, flyg- och bagageförsening.

Denna försäkring passar dig om:

  • Du saknar hemförsäkring eller inte är helt nöjd med reseskyddet i din hemförsäkring
  • Du ska göra något speciellt på din resa som inte omfattas av din hemförsäkring
  • Din resa är längre än 45 dagar
  • Du är folkbokförd i något annat nordiskt land än Sverige

För att våra försäkringar ska gälla måste försäkringen vara tecknad och betald före avresa. Dessutom ska du vara folkbokförd i Norden. För norska och danska medborgare måste en heltäckande reseförsäkring tecknas för att få ett fullgott reseskydd. Tecknas ett "Komplement till hemförsäkringen" krävs att du har ett grundreseskydd i din hemförsäkring.

Barnpris
Barn får 50 % rabatt på försäkringen när en vuxen i resesällskapet tecknar samma försäkring.

Bokning

Du bokar försäkring i samband med att du bokar resan. Om du redan har bokat en resa kan du lägga till försäkring under 'Tillval' på din bokade resa på Min sida.

SE PRIS OCH BOKA PÅ MIN SIDA

Det är de fullständiga villkoren som gäller vid reglering av en skada.

Har du bokat en resa med reguljärflyg och vill lägga till reseförsäkring kan du göra det genom att ringa oss på 0771-995 995.

Också hos Ving