Experternas tips

Vings reseexpert

Amanda Svensson

Amanda Svensson

Amanda har bott utomlands sedan hon var 19 år gammal. Här bjuder hon på sina allra bästa insidertips från Rhodos och Vietnam, både för dig som föredrar lata dagar på en härlig strand och för dig som vill åka runt på egen hand och upptäcka smultronställen.
  • Ålder: 25 år
  • Arbete: Jobbar som Vings servicerepresentant, just nu på plats i Thailand
  • Favoritresmål: Grekiska övärlden, Vietnam, Mexiko och USA
  • Intressen: Tycker om att lära sig nya saker, vilket är en av anledningarna till att hon älskar sitt jobb – hon får lära sig något nytt på varje ny destination. Hon gillar också att fotografera och spela fotboll.

Lär känna Amanda

Amanda har gjort det många andra bara drömmer om – lämnat Sverige för ett jobb utomlands. Hon har tillbringat många år av sitt liv i utlandet, och i sitt jobb som servicerepresentant för Ving får hon en chans att se nya platser varje säsong. En chans hon tar vara på genom att ta varje tillfälle hon får till att upptäcka nya smultronställen runtomkring.

Vad gör du allra helst en ledig dag?
– Fördelen med att bo och arbeta utomlands är att man på en ledig dag kan gå till stranden eller upptäcka platsen där man bor. Just nu när jag bor i Thailand, Phuket, tycker jag att det är roligt att åka ut till någon av de öar som ligger i närheten. Senaste besöket var på Phi Phi, vilket var obeskrivligt fint. Nästa dag jag är ledig vill jag besöka Similanöarna, det ser jag fram emot.

Storstad och puls eller lata dagar på stranden?
– Jag tycker om att mixa lata dagar på stranden (eller vid poolen) med puls och äventyr. Fördelen med att arbeta utomlands och vara en hel säsong på ett resmål är att man verkligen hinner uppleva båda delar.

Hur många platser i världen har du besökt?
– Jag har bott utomlands på olika platser från och till sedan jag var 19 år gammal. Jag har bott ett år i Kalifornien i USA, där jag hann upptäcka en massa platser, bland annat hann jag med en resa till Cancún i Mexiko. Under mina säsonger på Ving har jag bott på Rhodos, Gran Canaria, Mallorca, Vietnam och Thailand. Jag har även rest privat till Singapore, Österrike, Frankrike och flera andra länder i Europa.

Vad är det bästa med att resa?
– Att resa är att upptäcka nya platser, bredda sin förståelse för andra kulturer och lära känna nya människor. Bland det roligaste jag vet med mitt jobb är att upptäcka smultronställena som inte alla känner till. Dessa pärlor ser jag fram emot att få dela med mig av här framöver.

Dela med dig av ett härligt/kul/oväntat semesterminne?
– Något som jag tycker är väldigt härligt är när familj eller vänner kommer och hälsar på mig när jag är utomlands och arbetar. Jag minns sommaren 2018 när jag gjorde min allra första säsong på Rhodos och hela min familj och släkt bokade en resa ner för att bland annat fira min farmors födelsedag (men såklart också för att hälsa på mig). När de anlände till flygplatsen bar de alla 15 vita "suntrip"-hattar och var definitivt redo för en veckas semester. Hela veckan visade jag Rhodos vackra pärlor och min farmor fick en fantastisk födelsedag som hon pratar om än idag. Vi följde till exempel med på en av Vings utflykter till Lindos och alla sjöng ”Ja må hon leva” på alla de skandinaviska språken.

Vilket är ditt "happy place" – ett favoritresmål du gärna återvänder till – och varför?
– Mina "happy places" är definitivt Vietnam och USA. Vietnam var verkligen helt underbart, både lokalbefolkningen och alla platser som finns att upptäcka. USA har också sin charm, för det var min första stora resa själv till utlandet, och det som slår en är verkligen naturen i kombination med de storslagna städerna.

Amandas restips