Hotell (59)

Resor till Malta

En resa till Malta kan du fylla med kultur, shopping, restaurangbesök, bad i kristallklart vatten och avkoppling på härliga stränder, välkommen till Malta.
Malta är en ö med en lång och rik historia. Med sitt läge mitt i Medelhavet har ön alltid varit attraktiv för både erövrare och handelsmän, och alla har de lämnat spår efter sig: från megalitiska monument, via feniciernas vattencisterner och Malteserriddarnas befästningar till de palats som uppfördes under Maltas senaste blomstringstid då Suezkanalens öppnades. Passa på att upptäcka omgivningarna under din resa till Malta, det är lätt att resa runt på egen hand med buss eller taxi och avstånden är korta.

Fina stränder på Malta

Runt ön finns såväl klipp- som sandstränder, och ofta finns betongbryggor på stränderna att bada från. Vattnet är rent, klart och friskt och passar perfekt för dig som vill dyka eller snorkla under din resa till Malta. Öns längsta sandstrand ligger i Mellieha, och där finns gott om vattensporter att utöva mot avgift. På Maltas norra sida ligger en dold liten sandstrand med namn Paradise Bay, och på Maltas nordvästra kust ligger den gyllene sandstranden Golden Bay. Det finns även flera fina stränder på den charmiga grannön Gozo och vid den lilla ön Comino, vars Blue Lagoon är lika populär bland dykare som bland snorklare.

Vings resor till Malta

Malta ligger allra längst söderut i Europa, söder om Sicilien, och kan därför bjuda på ett skönt klimat året runt. Sol och badsäsongen är lång med över 20 grader redan på vårkanten och in i november när vintern redan är på intågande i Skandinavien. Malta är därför ett perfekt resmål när du längtar efter lite värme, vill förlänga sommaren eller möta våren i Sydeuropa. När du bokar din resa till Malta med Ving bestämmer du själv hur länge du vill vara borta. Det passar perfekt för dig som vill boka en weekendresa eller vill välja avresedag själv.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Malta

Resor till Malta

Malta
St Julian’s & Sliema
På en resa till St Julian's och Sliema kan du njuta av ett stort kulturutbud, shopping och genuina restauranger i ett behagligt klimat.
St Paul's Bay
Under din resa till St Paul's Bay kan du bada i kristallklart vatten, njuta av Maltas behagliga klimat och ta långa promenader på den fina strandpromenaden.
Mellieha
På en resa till barnvänliga Mellieha och norra Malta väntar öns längsta sandstrand, omtyckta hotell och vacker natur. Välkommen till Mellieha och norra Malta.
Gozo
Ön Gozo är ett stillsamt hörn av Medelhavet, bara en halvtimmes resa med färja från Malta. Här väntar den vackra lilla huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur.

Mer om Malta

Ara på Malta

Fem saker du inte får missa på Malta

Letar du efter stränder i värdsklass, trevliga restauranger och inte minst sol och mer sol? Då är Malta platsen för dig! Här hittar du vår reseexpert Kacis bästa tips på vad du inte får missa på ön.

Malta

Malta – en smältdegel mitt i Medelhavet

Läs vår inspirationsartikel med fakta om öns spännande historia och de många influenser som präglar Malta.

Malta

Vings reseguide om Malta

Här har vi samlat tips på Maltas bästa restauranger, sevärdheter, shopping och hotell.