Malta

Malta

Det finns många goda skäl att välja Ving när du ska resa till Malta: direktflyg från Stockholm och Köpenhamn, fyra olika resmål, bland dem nyheten Gozo, och resor med reguljärflyg så du kan själv välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Nu har vi dessutom ett barnvänligt hotell på Malta: Seabank Resort & Spa i Mellieha. Behöver du fler skäl att välja Ving är det bara att ta en titt på våra priser.

Läs mer om Malta Dölj text

Upptäck Malta
Malta är en ö med lång och rik historia. Med sitt läge mitt i Medelhavet har ön alltid varit attraktiv för både erövrare och handelsmän, och alla har de lämnat spår efter sig, från megalitiska monument, via feniciernas vattencisterner och Malteserriddarnas befästningar till de palats som uppfördes under Maltas senaste blomstringstid då Suezkanalens öppnades. Passa på att upptäcka Malta när du är här, det är lätt att resa runt på egen hand, med buss eller taxi och avstånden är korta.

När är det bäst väder på Malta?
I Malta ligger Vings resmål St Julian´s & Sliema, St Pauls Bay och Mellieha, samt den lilla grannön Gozo. Klimatet är ungefär detsamma över hela landet. Föredrar du värme, sol och bad är högsäsongen i juni, juli och augusti perfekt, med 28-31 grader i snitt. Juli och augusti är också de soligaste månaderna, och vattentemperaturen ligger på 24-25 grader. Åker du på våren eller hösten, kan du vänta dig ett väder likt en svensk sommar. Medeltemperaturen ligger omkring 23 grader i maj och 20-24 grader i oktober/november, och i havet är det upp mot 20 grader. Någon riktig vinter blir det dock aldrig på Malta. De kallaste månaderna är januari och februari, men trots det kan du räkna med 15-17 grader dagtid mellan december och mars. I april klättrar temperaturen upp till 19 grader, även om nätterna fortfarande är lite kyliga. Nederbörden är sparsam året om, torrast är det mellan maj och september.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Säsong: Året runt
  • Antal resmål:  4
  • Antal hotell:  66