Hotell (66)

Resor till Malta

En resa till Malta kan du fylla med kultur, shopping, restaurangbesök, bad i kristallklart vatten och avkoppling på härliga stränder, välkommen till Malta.

Malta är en ö med en lång och rik historia. Med sitt läge mitt i Medelhavet har ön alltid varit attraktiv för både erövrare och handelsmän, och alla har de lämnat spår efter sig: från megalitiska monument, via feniciernas vattencisterner och Malteserriddarnas befästningar till de palats som uppfördes under Maltas senaste blomstringstid då Suezkanalens öppnades. Passa på att upptäcka omgivningarna under din resa till Malta, det är lätt att resa runt på egen hand med buss eller taxi och avstånden är korta.

Fina stränder på Malta

Runt ön finns såväl klipp- som sandstränder, och ofta finns betongbryggor på stränderna att bada från. Vattnet är rent, klart och friskt och passar perfekt för dig som vill dyka eller snorkla under din resa till Malta. Öns längsta sandstrand ligger i Mellieha, och där finns gott om vattensporter att utöva mot avgift.

Vings resor till Malta

Malta ligger allra längst söderut i Europa, söder om Sicilien, och kan därför bjuda på ett skönt klimat året runt. Sol och badsäsongen är lång med över 20 grader redan på vårkanten och in i november när vintern redan är på intågande i Skandinavien. Malta är därför ett perfekt resmål när du längtar efter lite värme, vill förlänga sommaren eller möta våren i Sydeuropa. När du bokar din resa till Malta med Ving bestämmer du själv hur länge du vill vara borta -perfekt för dig som vill boka en weekendresa eller vill välja avresedag själv.

Hitta ditt hotell
Klimat och väder
När är det bäst väder på Malta?
I Malta ligger Vings resmål St Julian´s & Sliema, St Pauls Bay och Mellieha, samt den lilla grannön Gozo. Klimatet är ungefär detsamma över hela landet. Föredrar du värme, sol och bad är högsäsongen i juni, juli och augusti perfekt, med 28-31 grader i snitt. Juli och augusti är också de soligaste månaderna, och vattentemperaturen ligger på 24-25 grader. Åker du på våren eller hösten, kan du vänta dig ett väder likt en svensk sommar. Medeltemperaturen ligger omkring 23 grader i maj och 20-24 grader i oktober/november, och i havet är det upp mot 20 grader. Någon riktig vinter blir det dock aldrig på Malta. De kallaste månaderna är januari och februari, men trots det kan du räkna med 15-17 grader dagtid mellan december och mars. I april klättrar temperaturen upp till 19 grader, även om nätterna fortfarande är lite kyliga. Nederbörden är sparsam året om, torrast är det mellan maj och september.

Resor till Malta

St Julian’s & Sliema
  • Nöjesliv
  • Sevärdheter
  • Barnvänligt
På en resa till St Julian's och Sliema kan du njuta av ett stort kulturutbud, shopping och genuina restauranger i ett behagligt klimat.
St Pauls Bay
  • Sevärdheter
  • Mat & Dryck
  • Sport/Äventyr
Under din resa till St Paul's Bay kan du bada i kristallklart vatten, njuta av Maltas behagliga klimat och ta långa promenad på den fina strandpromenaden.
Mellieha
  • Barnvänligt
  • Stränder
  • Mat & Dryck
På en resa till barnvänliga Mellieha väntar Maltas längsta sandstrand, omtyckta hotell och ett behagligt klimat. Välkommen till Mellieha.
Nyhet!
Gozo
Ön Gozo är ett stillsamt hörn av Medelhavet, bara en halvtimmes resa med färja från Malta. Här väntar den vackra lilla huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur.

Mer om Malta

Malta – en smältdegel mitt i Medelhavet

Läs vår inspirationsartikel med fakta om öns spännande historia och de många influenser som präglar Malta.

Vings reseguide om Malta

Här har vi samlat tips på Maltas bästa restauranger, sevärdheter, shopping och hotell.

SÖK DIN RESA TILL Malta