Se hotell (13)

Resor till St Paul's Bay

Malta, Malta
Under din resa till St Paul's Bay kan du bada i kristallklart vatten, njuta av Maltas behagliga klimat och ta långa promenader på den fina strandpromenaden.
St Paul's Bay ligger norr om huvudstaden Valletta, och är ett resmål som har det mesta: shopping, kultur, historia, nöjen, och givetvis utmärkta bad i det kristallklara vatten som gjort Malta så känt bland dykare från hela världen. Här finns också en vacker strandpromenad som sträcker sig längs med hela bukten, som gjord för en skön promenad i solnedgången. Och när det så småningom blir kväll är det bara att välja, här finns restauranger från jordens alla hörn att välja bland, men ett tips är att prova de rätter som är typiska för ön, ofta med fisk eller skaldjur som huvudingrediens. Till maten kan du gärna dricka öns eget vin.

Vings resor till St Paul's Bay

Ving har en rad trevliga hotell att välja mellan i St Paul's Bay. Här finns något för de flesta smaker och resesällskap. Ska du resa med barn rekommenderar vi något av våra barnvänliga Family Comfort-hotell, Dolmen Resort Hotel & Spa eller db San Antonio Hotel + Spa, som båda har direkt strandläge och möjlighet till All Inclusive. När du bokar din resa till St Paul's Bay med Ving kan du själv välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Upptäcktsfärder på Malta

St Paul's Bay är en utmärkt bas för att utforska denna historierika ö. Det finns gott om bussar, och en tur ner till Valletta tar inte mycket mer än tjugo minuter. Ett tips är ändå att boka en hyrbil en dag eller två. Visst går det att ta sig runt med buss, men med egen transport kan du åka dit du vill och stanna så länge du vill. Du kommer att finna att det finns mycket att se och besöka under en resa till St Paul's Bay, som den muromgärdade staden Mdina, korsriddarpalatsen i Valletta eller kanske en dagstur till Maltas lilla systerö, Gozo.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Solsäkert
 • Kristallklart badvatten
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om St Paul's Bay

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I St Paul's Bay badar man från klippor eller de betongplattformar som anlagts för ändamålet. Vid torget Bugibba Square finns även en lite större klippstrand och utanför Valletta finns en längre sandstrand, även den med klippor. Vattnet är friskt, rent och kristallklart och bra för dykning och snorkling.

Stränder på Malta

På Malta finns både klippbad och vackra sandstränder.

Ghajn Tuffieha

I nordväst, cirka 8 km från St Paul's Bay ligger denna vackra sandstrand som också kallas för Riviera Beach. Stranden ligger i en vacker bukt och här finns faciliteter som solstolsuthyrning och kiosker för mat och dryck. Stranden nås via en backe.

Golden Bay Beach

Cirka 8 km från St Paul's Bay, i bukten strax norr om Ghajn Tuffieha, ligger denna gyllene sandstrand som även den har faciliteter för en lyckad dag på stranden.

Mellieha Beach

I Mellieha ligger Maltas längsta och kanske bästa sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter. Stranden är mycket familjevänlig och ligger cirka 10 km från St Paul's Bay.
Mat, dryck och nattliv
I St Paul's Bay finns ett trevligt utbud av restauranger med internationella menyer. Passa på att smaka på typiska rätter från Malta som Pastizzis, små flagiga bakverk med fyllning, Timpana – maltesisk variant på lasagne med smördegslager eller olika grytor vid namn fenek.

Mat och dryck på Malta

Malta har ett stort och varierat utbud av restauranger, caféer och barer. Det finns riktigt bra lokala restauranger med framförallt fisk och skaldjur, samt många internationella restauranger, främst italienska, japanska, kinesiska och thailändska. Det engelska köket finns också representerat och man finner många av de stora snabbmatskedjorna här, som Hard Rock Café, Burger King och McDonalds. På Gozo är utbudet lite mindre, men även på den lilla ön finns ett gott utbud av restauranger, caféer och barer.

Precis som Maltas historia och kultur, så har dess traditionella kök en härlig, historisk blandning med influenser från bland annat Sicilien, Nordafrika, Storbritannien och Spanien. Nationalrätten är kaningryta, stuffat tal-fenek, som är ett långkok med rödvin och vitlök. Väl värt att prova.
I St Paul's Bay finns ett levande nattliv med ett stort utbud av underhållning i form av musikbarer, jazzklubbar och enklare nattklubbar.
Shopping
Utbudet av shopping i St Paul's Bay är begränsat. Ett större utbud av butiker och varuhus finns i huvudstaden Valletta eller i orterna St. Julian's och Sliema.
Sport och Träning
I St Paul's Bay kan du bland annat ägna dig åt aktiviteter som djuphavsdykning och snorkling. I Kennedy Grove Park finns utegym.

Sport och Träning på Malta

Njut av Maltas vackra natur och vatten och aktivera dig med vandring och dykning.

Dykning

Vattnet runt Malta är som gjort för dykning och är en av de klaraste i världen. En dröm för dig som vill fotografera under vattnet.

Variationen är stpr och här dyka i grottor, rev och balnd vrak. För extra spänning kan du även nattdyka. På ön finns flera dykcenter.

Vandring

Tycker du om att vandra erbjuder Malta fina vandringsleder med varierande natur. Njut av utsikten över klippor och hav eller frodiga dalar.
Aktiviteter och sevärdheter
Från St Paul's Bay arrangeras även flera olika båtutflykter. I området ligger även Maltas National Aquarium samt Kennedy Grove Park med trädgårdar, promenadstråk och lekparker. Orten Mellieha med öns längsta sandstrand ligger cirka 20 minuters bilfärd bort.
I St Paul's Bay ligger Maltas National Aquarium, ett undervattenmuseum, samt Kennedy Grove Park med vackra trädgårdar, promenadstråk, utegym och lekparker.

Sevärdheter på Malta

Malta är ett litet land och det är lätt att sa sig runt för utflykter av olika slag. Med sin över 7000 år långa historia finns ett stort utbud av historiska platser, tempel, kyrkor och såklart museum.

Mdina

Den historiska staden Mdina, över 4000 år gammal, har genom historien varit Maltas huvudstad och hemvist för adliga familjer. Mdina ligger på en höjd med vacker utsikt och att gå igenom stadporten, strosa runt i gränderna och besöka katedralerna är som att resa tillbaka i tiden.

Marsaxlook

En gammal, charmig fiskeyby på Maltas södra kust. Byn är mest känd för de färgglada fiskebåtarna och den populära fiskmarknaden som anordnas varje söndag.

Domen i Mosta

Den mäktiga rundkyrkan i Mosta, med ett av Europas störta kupolvalv, är en häftig syn. Inuti kyrkan finns också en replika av en odetonerad bomb som hittades i kyrkan under andra världskriget.

Blue lagoon

Den blå lagunen, med sitt vackra, turkosa och badvänliga vatten är ett av de populäraste utflyktsmålen och ligger vid den lilla ön Comino, norr om huvudön. Hit tar du dig på egen hand med färja eller med en arrangerad utflykt.

Blue Grotto

Blue Grotto är sju stycken mäktiga grottor på Maltas västra sida som skapats av inslagna vågor genom historien. Tillsammans med solljuset som lyser mot kristallklart, blått vatten skapas en häftig naturupplevelse. Vill du uppleva grottorna på nära håll rekommenderas en arrangerad båtutflykt men de kan också ses från en utsiktsplats på land.

Popeye Village

Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som är en kopia av staden där filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in.

Gozo

På den mindre ön Gozo finner man huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur. Ön är så liten att du når det mesta till fots, och går inte det tar du bussen från Victoria, som inte tar mer än en halvtimme vart du än ska. Färjan till Gozo går från färjeläget i Cirkewwa i norr och resan över sundet tar cirka 25 minuter. Det går bra att ta med bil ombord på färjan.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Malta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Observera att det är vänstertrafik på Malta.
Bussnätet är väl utbyggt och det går lokalbussar över hela ön. Tar du taxi bör du avtala priset i förväg.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt på hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt på hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gäller för alla resenärer som fyllt 18 år.
Det beslutade beloppet är 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast Euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hål. Adapter behövs.

Övrigt

Nivåskillnader. Inte handikappvänligt. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till St Paul's Bay åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Maltas internationella flygplats till St Paul's Bay är ca 30-45 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL St Paul's Bay
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.