Se hotell (9)

Resor till Mellieha

Malta, Malta
Hela familjen trivs på en resa till Mellieha och kusten på norra Malta, här väntar öns längsta sandstrand, mysiga badbukter, kristallklart vatten och skönt klimat.
Mellieha på norra Malta är känt för de fina sandstränderna, med ljus sand och kristallklart vatten. Själva byn med dess restauranger och butiker ligger på en höjd med utsikt över bukten. Längs den långgrunda stranden hittar du ett bra utbud av caféer, glassbarer och vattensporter -perfekt för dig som ska resa till Mellieha med barn. Bara några kilometer norrut väntar Maltas norra kust, med lugna och skyddade stränder mot bakgrund av Maltas vackraste landsbygd, som gjort för långa promenader och skön avkoppling.

Maltas norra kust

Maltas norra kust är ett pärlband av små bukter och undangömda stränder; Marfa Bay, Ramla Bay och Armier Bay. Ett stycke från kusten ser man Comino, den minsta av Maltas bebodda öar, och bortom den Gozo, en mycket vacker ö som passar perfekt för en dagsutflykt eller två. Om du tycker om att dyka har du också kommit rätt, för utanför kusten väntar några av Maltas bästa dykplatser. Vings hotell på norra Malta ligger alla nära stranden och erbjuder både spa, dykshop andra faciliteter för både familjer och de som reser utan barn. Ett sådant hotell är Ramla Bay Resort, som ligger lugnt, men ändå har gott om restauranger, ett eget spa och ett stort poolområde samt en privat strand nere vid Ramla Bay.

Bo bra i Mellieha

Ving erbjuder en handfull fina hotell att välja mellan i Mellieha, och ska du resa med barn bor du allra bäst på Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Det är ett barnvänligt All Inclusive-hotell som bara ligger ett stenkast från Maltas längsta sandstrand i Ghadira Bay. Här har man tänkt på både stora och små resenärer, med underhållning, barnklubbar, fri WiFi och annat för att alla ska trivas. Här finns också ett utmärkt spa och flera restauranger att välja mellan, allt för att alla gäster ska få den semester de längtar efter, oavsett ålder.

Vings resor till Mellieha

När du bokar din resa till Mellieha och norra Malta med Ving väljer du själv hur länge du vill vara borta och när du vill resa. Det innebär att du själv kan skräddarsy din resa precis så som den passar dig bäst.

Upptäck Malta

Även om det finns härliga stränder att njuta av i Mellieha och längs norra kusten, ska du inte missa resten av Malta. Det finns gott om bussar, och en tur ner till Valletta tar under en halvtimme. Men ett tips är ändå att boka en hyrbil en dag eller två. Visst går det att ta sig runt med buss, men med egen transport kan du resa dit du vill och stanna så länge du vill. Du kommer att upptäcka att det finns mycket att se och besöka, som öns gamla huvudstad Mdina, de förhistoriska megalittemplen, katakomberna i Rabat eller kanske en dagstur till Maltas systeröar Gozo och Comino för ett dagsbesök med fantastiska bad och ett lite lugnare tempo.
Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Familjehotell
 • Solsäkert
 • Fin sandstrand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Mellieha

Stränder
I Mellieha ligger Maltas längsta sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter. Längs Maltas norra kust ligger sandstränderna undangömda i små bukter, och avstånden är inte längre än att man kan gå mellan dem.

Stränder på Malta

På Malta finns både klippbad och vackra sandstränder.

Ghajn Tuffieha

I nordväst, cirka 8 km från St Paul's Bay ligger denna vackra sandstrand som också kallas för Riviera Beach. Stranden ligger i en vacker bukt och här finns faciliteter som solstolsuthyrning och kiosker för mat och dryck. Stranden nås via en backe.

Golden Bay Beach

Cirka 8 km från St Paul's Bay, i bukten strax norr om Ghajn Tuffieha, ligger denna gyllene sandstrand som även den har faciliteter för en lyckad dag på stranden.

Mellieha Beach

I Mellieha ligger Maltas längsta och kanske bästa sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter. Stranden är mycket familjevänlig och ligger cirka 10 km från St Paul's Bay.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger i Mellieha är bra, både nere vid vattnet och uppe i byn. Här kan du smaka på typiska rätter från Malta som Pastizzis, små flagiga bakverk med fyllning, Timpana – maltesisk variant på lasagne med smördegslager eller olika grytor vid namn fenek. Längs Maltas norra kust är utbudet smalare utanför hotellen, men det är lätt att hoppa på lokalbussen ner till Mellieha.

Mat och dryck på Malta

Malta har ett stort och varierat utbud av restauranger, caféer och barer. Det finns riktigt bra lokala restauranger med framförallt fisk och skaldjur, samt många internationella restauranger, främst italienska, japanska, kinesiska och thailändska. Det engelska köket finns också representerat och man finner många av de stora snabbmatskedjorna här, som Hard Rock Café, Burger King och McDonalds. På Gozo är utbudet lite mindre, men även på den lilla ön finns ett gott utbud av restauranger, caféer och barer.

Precis som Maltas historia och kultur, så har dess traditionella kök en härlig, historisk blandning med influenser från bland annat Sicilien, Nordafrika, Storbritannien och Spanien. Nationalrätten är kaningryta, stuffat tal-fenek, som är ett långkok med rödvin och vitlök. Väl värt att prova.
Melliehas nattliv är i stort sett begränsat till det som hotellet erbjuder, och detsamma gäller Maltas norra kust. Ett större utbud av nöjesliv finns i Bugibba och St Julian's, cirka 15-20 minuter bort.
Shopping
Utbudet av shopping i Mellieha är begränsat men det finns ett fåtal mindre butiker längs huvudgatan i Mellieha by. Längs Maltas norra kust ska man inte räkna med mer än en och annan kiosk. Bäst är att ta buss eller taxi in till Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Sport och Träning
Längs Maltas norra kust finns goda möjligheter för vandring i den vackra naturen.

Sport och Träning på Malta

Njut av Maltas vackra natur och vatten och aktivera dig med vandring och dykning.

Dykning

Vattnet runt Malta är som gjort för dykning och är en av de klaraste i världen. En dröm för dig som vill fotografera under vattnet.

Variationen är stpr och här dyka i grottor, rev och balnd vrak. För extra spänning kan du även nattdyka. På ön finns flera dykcenter.

Vandring

Tycker du om att vandra erbjuder Malta fina vandringsleder med varierande natur. Njut av utsikten över klippor och hav eller frodiga dalar.
Aktiviteter och sevärdheter
I Mellieha kan du ägna dig åt sol, bad och vattensporter på stranden. Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som är en kopia av staden där filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in. Från Mellieha tar du dig enkelt till den öarna Comino och Gozo.

Hotellen erbjuder också en rad faciliteter för den som vill vara aktiv på semestern.
I Mellieha finns det gott om badmöjligheter och här finns många undangömda badplatser med kristallklart vatten som är en sevärdhet i sig. Omkring Mellieha finns även intressanta sevärdheter som Red Tower, ett fort från 1600-talet som användes under andra världskriget, samt Popeye Village, en filmkuliss från musikalfilmen Karl-Alfred men som numera är en temapark. Inne i Mellieha by finns även den fascinerande statyn Our Lady of the Grotto.

Sevärdheter på Malta

Malta är ett litet land och det är lätt att sa sig runt för utflykter av olika slag. Med sin över 7000 år långa historia finns ett stort utbud av historiska platser, tempel, kyrkor och såklart museum.

Mdina

Den historiska staden Mdina, över 4000 år gammal, har genom historien varit Maltas huvudstad och hemvist för adliga familjer. Mdina ligger på en höjd med vacker utsikt och att gå igenom stadporten, strosa runt i gränderna och besöka katedralerna är som att resa tillbaka i tiden.

Marsaxlook

En gammal, charmig fiskeyby på Maltas södra kust. Byn är mest känd för de färgglada fiskebåtarna och den populära fiskmarknaden som anordnas varje söndag.

Domen i Mosta

Den mäktiga rundkyrkan i Mosta, med ett av Europas störta kupolvalv, är en häftig syn. Inuti kyrkan finns också en replika av en odetonerad bomb som hittades i kyrkan under andra världskriget.

Blue lagoon

Den blå lagunen, med sitt vackra, turkosa och badvänliga vatten är ett av de populäraste utflyktsmålen och ligger vid den lilla ön Comino, norr om huvudön. Hit tar du dig på egen hand med färja eller med en arrangerad utflykt.

Blue Grotto

Blue Grotto är sju stycken mäktiga grottor på Maltas västra sida som skapats av inslagna vågor genom historien. Tillsammans med solljuset som lyser mot kristallklart, blått vatten skapas en häftig naturupplevelse. Vill du uppleva grottorna på nära håll rekommenderas en arrangerad båtutflykt men de kan också ses från en utsiktsplats på land.

Popeye Village

Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som är en kopia av staden där filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in.

Gozo

På den mindre ön Gozo finner man huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur. Ön är så liten att du når det mesta till fots, och går inte det tar du bussen från Victoria, som inte tar mer än en halvtimme vart du än ska. Färjan till Gozo går från färjeläget i Cirkewwa i norr och resan över sundet tar cirka 25 minuter. Det går bra att ta med bil ombord på färjan.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Malta är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Observera att det är vänstertrafik på Malta.
Bussnätet är väl utbyggt och det går lokalbussar över hela ön. Tar du taxi bör du avtala priset i förväg.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt på hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt på hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gäller för alla resenärer som fyllt 18 år.
Det beslutade beloppet är 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hål. Adapter behövs.

Övrigt

Nivåskillnader. Inte handikappvänligt. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Mellieha åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor från april till oktober.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Maltas internationella flygplats till Mellieha är ca 40 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik. Till hotellen på Maltas norra kust är det ytterligare några kilometer.
Väder
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Mellieha
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.