Se hotell (6)

Resor till Mellieha

Malta, Malta

Hela familjen kan se fram emot en avkopplande resa till Mellieha, hÀr vÀntar öns lÀngsta sandstrand, klart vatten och skönt klimat.

Mellieha pÄ norra Malta Àr kÀnd för de fina sandstrÀnderna, med ljus sand och kristallklart vatten. SjÀlva byn med dess restauranger och butiker ligger pÄ en höjd med utsikt över bukten. LÀngs den lÄnggrunda stranden hittar du ett bra utbud av caféer, glassbarer och vattensporter -perfekt för dig som ska resa till Mellieha med barn.

Bo bra i Mellieha

Ving erbjuder en handfull fina hotell att vÀlja mellan i Mellieha, och ska du resa med barn bor du allra bÀst pÄ Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Det Àr ett barnvÀnligt All Inclusive-hotell som bara ligger ett stenkast frÄn Maltas lÀngsta sandstrand i Ghadira Bay. HÀr har man tÀnkt pÄ bÄde stora och smÄ resenÀrer, med underhÄllning, barnklubbar, fri WiFi och annat för att alla ska trivas. HÀr finns ocksÄ ett utmÀrkt spa och flera restauranger att vÀlja mellan, allt för att alla gÀster ska fÄ den semester de lÀngtar efter, oavsett Älder.

Vings resor till Mellieha

NÀr du bokar din resa till Mellieha med Ving vÀljer du sjÀlv hur lÀnge du vill vara borta och nÀr du vill resa. Det innebÀr att du sjÀlv kan skrÀddarsy din resa precis sÄ som den passar dig bÀst.

UpptÀck Malta

Även om det finns en hĂ€rlig strand att njuta av i Mellieha, och Ă€ven om det Ă€r lĂ€tt att bli kvar pĂ„ hotellet, ska du inte missa resten av Malta. Det finns gott om bussar, och en tur ner till Valletta tar under en halvtimme. Men ett tips Ă€r Ă€ndĂ„ att boka en hyrbil en dag eller tvĂ„. Visst gĂ„r det att ta sig runt med buss, men med egen transport kan du resa dit du vill och stanna sĂ„ lĂ€nge du vill. Du kommer att upptĂ€cka att det finns mycket att se och besöka, som öns gamla huvudstad Mdina, de förhistoriska megalittemplen, katakomberna i Rabat eller kanske en dagstur till Maltas systeröar Gozo och Comino för ett dagsbesök med fantastiska bad och ett lite lugnare tempo.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Familjehotell
 • SolsĂ€kert
 • Fin sandstrand
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Mellieha

BarnvÀnligt
5,0
StrÀnder
5,0
Mat & Dryck
4,0
VĂ€der
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
StrÀnder
I Mellieha ligger Maltas lÀngsta sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Mellieha Äker du med reguljÀrflyg pÄ flexibla weekend- och veckoresor frÄn april till oktober.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Maltas internationella flygplats till Mellieha Àr ca 40 minuter (ca 25 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger i Mellieha Ă€r bra. HĂ€r kan du smaka pĂ„ typiska rĂ€tter frĂ„n Malta som Pastizzis, smĂ„ flagiga bakverk med fyllning, Timpana – maltesisk variant pĂ„ lasagne med smördegslager eller olika grytor vid namn fenek.
Melliehas nattliv Àr i stort sett begrÀnsat till det som hotellet erbjuder. Ett större utbud av nöjesliv finns i Bugibba och St Julian's, cirka 15-20 minuter bort.
Shopping
Utbudet av shopping i Mellieha Àr mycket begrÀnsat. BÀst Àr att ta buss eller taxi in till Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Mellieha kan du Àgna dig Ät sol, bad och vattensporter pÄ stranden. Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som Àr en kopia av staden dÀr filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in. FrÄn Mellieha tar du dig enkelt till den öarna Comino och Gozo.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs men uppehÄllsrÀtt mÄste registreras efter 90 dagar. För mer information hÀnvisar vi till Maltas ambassad pÄ telefon 08-677 54 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Malta.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt pÄ hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gÀller för alla resenÀrer som fyllt 18 Är.
Det beslutade beloppet Àr 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hÄl. Adapter behövs.

Övrigt

NivÄskillnader. Inte handikappvÀnligt. LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Mellieha