Se hotell (5)

Resor till Mellieha

Malta, Malta

Hela familjen kan se fram emot en avkopplande resa till Mellieha, här väntar öns längsta sandstrand, klart vatten och skönt klimat.

Mellieha på norra Malta är känd för de fina sandstränderna, med ljus sand och kristallklart vatten. Själva byn med dess restauranger och butiker ligger på en höjd med utsikt över bukten. Längs den långgrunda stranden hittar du ett bra utbud av caféer, glassbarer och vattensporter -perfekt för dig som ska resa till Mellieha med barn.

Bo bra i Mellieha

Ving erbjuder en handfull fina hotell att välja mellan i Mellieha, och ska du resa med barn bor du allra bäst på Family Comfort-hotellet db Seabank Resort + Spa. Det är ett barnvänligt All Inclusive-hotell som bara ligger ett stenkast från Maltas längsta sandstrand i Ghadira Bay. Här har man tänkt på både stora och små resenärer, med underhållning, barnklubbar, fri WiFi och annat för att alla ska trivas. Här finns också ett utmärkt spa och flera restauranger att välja mellan, allt för att alla gäster ska få den semester de längtar efter, oavsett ålder.

Vings resor till Mellieha

När du bokar din resa till Mellieha med Ving väljer du själv hur länge du vill vara borta och när du vill resa. Det innebär att du själv kan skräddarsy din resa precis så som den passar dig bäst.

Upptäck Malta

Även om det finns en härlig strand att njuta av i Mellieha, och även om det är lätt att bli kvar på hotellet, ska du inte missa resten av Malta. Det finns gott om bussar, och en tur ner till Valletta tar under en halvtimme. Men ett tips är ändå att boka en hyrbil en dag eller två. Visst går det att ta sig runt med buss, men med egen transport kan du resa dit du vill och stanna så länge du vill. Du kommer att upptäcka att det finns mycket att se och besöka, som öns gamla huvudstad Mdina, de förhistoriska megalittemplen, katakomberna i Rabat eller kanske en dagstur till Maltas systeröar Gozo och Comino för ett dagsbesök med fantastiska bad och ett lite lugnare tempo.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Familjehotell
 • Solsäkert
 • Fin sandstrand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Mellieha

Barnvänligt
5,0
Stränder
5,0
Mat & Dryck
4,0
Väder
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
Stränder
I Mellieha ligger Maltas längsta sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Mellieha åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor från april till oktober.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Maltas internationella flygplats till Mellieha är ca 40 minuter (ca 25 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger i Mellieha är bra. Här kan du smaka på typiska rätter från Malta som Pastizzis, små flagiga bakverk med fyllning, Timpana – maltesisk variant på lasagne med smördegslager eller olika grytor vid namn fenek.
Melliehas nattliv är i stort sett begränsat till det som hotellet erbjuder. Ett större utbud av nöjesliv finns i Bugibba och St Julian's, cirka 15-20 minuter bort.
Shopping
Utbudet av shopping i Mellieha är mycket begränsat. Bäst är att ta buss eller taxi in till Valletta, St. Julian's eller Sliema.
Aktiviteter och sevärdheter
I Mellieha kan du ägna dig åt sol, bad och vattensporter på stranden. Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som är en kopia av staden där filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in. Från Mellieha tar du dig enkelt till den öarna Comino och Gozo.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs men uppehållsrätt måste registreras efter 90 dagar. För mer information hänvisar vi till Maltas ambassad på telefon 08-677 54 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Malta.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt på hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt på hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gäller för alla resenärer som fyllt 18 år.
Det beslutade beloppet är 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hål. Adapter behövs.

Övrigt

Nivåskillnader. Inte handikappvänligt. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Mellieha