Se hotell (25)

Resor till St Julian’s & Sliema

Malta, Malta

PĂ„ en resa till St Julian's och Sliema kan du njuta av ett stort kulturutbud, shopping och genuina restauranger i ett behagligt klimat.

Orterna St Julian's och Sliema har med tiden vÀxt ihop och bildar nu tillsammans Maltas största stad. HÀrifrÄn Àr det ocksÄ nÀra till huvudstaden Valletta som definitivt Àr vÀrd ett besök under din resa. Det Àr lÀtt att ta sig runt pÄ Malta pÄ egen hand, lokalbussarna Àr billiga och gÄr i princip överallt.

Vings resor till St Julian's och Sliema

Ving har hotell och lÀgenheter för alla smaker i St Julian's och Sliema, frÄn tvÄ till fem hjÀrtan. Vill du bo riktigt bra rekommenderas
Radisson Blu Resort St. Julians
, som ligger vid havet strax utanför St Julian's. Är ni vuxna som ska resa utan barn Ă€r hotellet The George ett tips. Det Ă€r ett snyggt hotell som har en takterrass med pool och poolbar, samt ett eget spa. NĂ€r du bokar din resa till St Julian's och Sliema med Ving kan du sjĂ€lv vĂ€lja vilken dag du vill resa och hur lĂ€nge du vill vara borta. PĂ„ det viset kan du skrĂ€ddarsy din resa efter dina egna önskemĂ„l.

UpptÀck Malta

Även om det finns mycket att se och göra under din resa till St Julian's, Sliema och Valletta ska du inte missa resten av Malta. Hyr en bil under en dag, eller ta bussen till sevĂ€rdheter som öns gamla huvudstad Mdina, de förhistoriska megalittemplen, katakomberna i Rabat eller al frescomĂ„lningarna i Palazzo Falzon. Du kan ocksĂ„ ta dig över till systeröarna Gozo och Comino för ett dagsbesök med fantastiska bad och ett lite lugnare tempo.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • Designhotell
 • Bra nattliv
 • Hotell för vuxna
 • Historia
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om St Julian’s & Sliema

VĂ€der
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
StrÀnder
Det finns fÄ strÀnder kring St Julian's och Sliema, men runt ön finns bÄde klipp- och sandstrÀnder. Utanför Valletta finns en lÀngre sandstrand, dock inte utan klippor. Det vanligaste Àr att man badar frÄn de betongbryggor som finns pÄ de flesta strÀnder. Vattnet Àr friskt, rent och kristallklart och bra för dykning och snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till St. Julians/Sliema Äker du med reguljÀrflyg pÄ flexibla weekend- och veckoresor Äret runt.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Maltas internationella flygplats till St. Julians/Sliema Àr ca 20-30 minuter (ca 12 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Malta har ett stort och varierat utbud av restauranger, caféer och barer. Det finns riktigt bra lokala restauranger med framförallt fisk och skaldjur, samt mÄnga internationella restauranger, frÀmst italienska, japanska, kinesiska och thailÀndska. Det engelska köket finns ocksÄ representerat och man finner mÄnga av de stora snabbmatskedjorna hÀr, som Hard Rock Café, Burger King, McDonalds och sÄ vidare. PÄ Gozo Àr utbudet lite mindre, men Àven pÄ den lilla ön finns ett gott utbud av restauranger, caféer och barer.
HÀr finns ett levande nattliv i form av musikbarer, jazzklubbar och enklare nattklubbar. Kring Bay Street i St Julian's samt i Paceville finns gott om pubar och barer som har en ganska ung publik och livlig. Det finns Àven ett par kasinon.
Shopping
I Sliema ligger öns största köpcentrum, och det finns ocksÄ gott om butiker pÄ huvudgatorna Bisazza Street och Tower Road, med all möjlig shopping. I St Julian's finns ett nÄgot mindre köpcentrum och massor av affÀrer pÄ Bay Street. Vill du köpa souvenirer Àr guld- och silverarbeten, keramik, handblÄst glas och lÀderartiklar omtyckta artiklar att köpa med sig hem. I Valletta finner du bra shopping lÀngs gatorna Republic street och Merchant street.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det Àr bra förutsÀttningar för dykning och snorkling dÄ vattnet Àr sÄ klart. FrÄn St Julian's & Sliema tar du dig snabbt och enkelt till huvudstaden Valletta med taxi, lokalbuss eller bÄt. Valletta finns med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och hÀr kryllar det av kultur, sevÀrdheter och en fantastisk arkitektur.
Hur du tar dig runt
Det gÄr lokalbussar pÄ ön. Tar du taxi bör du avtala priset i förvÀg.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs men uppehÄllsrÀtt mÄste registreras efter 90 dagar. För mer information hÀnvisar vi till Maltas ambassad pÄ telefon 08-677 54 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Malta.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt pÄ hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gÀller för alla resenÀrer som fyllt 18 Är.
Det beslutade beloppet Àr 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hÄl. Adapter behövs.

Övrigt

NivÄskillnader. Inte handikappvÀnligt. LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till St Julian’s & Sliema