Se hotell (8)

Resor till Gozo

Malta, Malta
Ön Gozo är ett stillsamt hörn av Medelhavet, som ibland kallas för maltesernas egen semesterö, bara en halvtimmes resa med färja från Malta.
Det är till Gozo malteserna väljer att resa när de vill varva ner och koppla av från det betydligt intensivare livet på Malta. Gozo är en liten ö och här finns inga stora hotellkomplex och mycket lite trafik. Däremot finns den vackra lilla huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur.

Gozos huvudstad Victoria

Öns huvudstad kallas både Victoria och Rabat, en liten stad med vackra torg, kyrkor, gott om restauranger och mysiga små gränder som lagom hinner utforskas under din resa till Gozo. När du bekantat dig med huvudstaden väntar resten av ön: Citadellet på en höjd ovanför Victoria, de urgamla Ggantija-templen och Ta' Pinu-basilikan, för att bara nämna några exempel.

Sol och bad på Gozo

Vattnet kring Gozo är bland det bästa man kan hitta i hela Medelhavet, kristallklart och skimrande blått. Gozos längsta strand heter Ramla Bay och ligger på öns norra sida, med grönskande fruktträdgårdar och fält på ena sidan och Medelhavet på den andra. Runtom ön finns ytterligare ett halvdussin stränder med samma kristallklara vatten, och räcker inte det tar du båten från hamnen i Mgarr till den lilla ön Comino, vars Blue Lagoon är lika populär bland dykare som bland snorklare.

Vings resor till Gozo

När du bokar din resa till Gozo med Ving kan du själv välja hur länge du vill stanna och vilken dag du vill resa. Det finns en hel del hotell att välja bland, bland annat med rum, lägenhet, spa, gym, pool och barnpooler, du väljer själv det som passar dina önskemål bäst.
Bra att veta
 • Solsäkert
 • Kristallklart badvatten
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Gozo

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Runt Gozo finns ett halvdussin stränder, ofta små sandstränder inne i klippiga vikar. Öns längsta strand, Ramla Bay, ligger på öns norra sida och är ca 200 meter lång med rödaktig, finkornig sand och långgrunt vatten. Vattnet är friskt, rent och kristallklart och bra för dykning och snorkling.

En annan populär strand är Marsalforn Beach, som består av sand, sten och klippor. Den lilla sandstranden ligger i samhället med samma namn och passar bra för familjer då den är grund och med sitt centrala läge har nära till ortens restauranger och caféer.

Stränder på Malta

På Malta finns både klippbad och vackra sandstränder.

Ghajn Tuffieha

I nordväst, cirka 8 km från St Paul's Bay ligger denna vackra sandstrand som också kallas för Riviera Beach. Stranden ligger i en vacker bukt och här finns faciliteter som solstolsuthyrning och kiosker för mat och dryck. Stranden nås via en backe.

Golden Bay Beach

Cirka 8 km från St Paul's Bay, i bukten strax norr om Ghajn Tuffieha, ligger denna gyllene sandstrand som även den har faciliteter för en lyckad dag på stranden.

Mellieha Beach

I Mellieha ligger Maltas längsta och kanske bästa sandstrand, med kristallklart vatten och gott om vattensporter. Stranden är mycket familjevänlig och ligger cirka 10 km från St Paul's Bay.
Mat, dryck och nattliv
På Gozo finns ett hyggligt utbud av caféer och restauranger där det serveras öns egen mat, tillsammans med mer internationella rätter. De flesta restaurangerna ligger inne i Victoria, men också vid orterna längs kusten. Överallt finns gott om fisk och skaldjur. Ett smidigt sätt att upptäcka vad Gozo har att erbjuda är att gå en matvandring där du äter dig genom ett utvalt område i till exempel Victoria.

På Gozo produceras dessutom både bönor, tomater, oliver, kapris och vin, givna ingredienser i öns eget kök.

Mat och dryck på Malta

Malta har ett stort och varierat utbud av restauranger, caféer och barer. Det finns riktigt bra lokala restauranger med framförallt fisk och skaldjur, samt många internationella restauranger, främst italienska, japanska, kinesiska och thailändska. Det engelska köket finns också representerat och man finner många av de stora snabbmatskedjorna här, som Hard Rock Café, Burger King och McDonalds. På Gozo är utbudet lite mindre, men även på den lilla ön finns ett gott utbud av restauranger, caféer och barer.

Precis som Maltas historia och kultur, så har dess traditionella kök en härlig, historisk blandning med influenser från bland annat Sicilien, Nordafrika, Storbritannien och Spanien. Nationalrätten är kaningryta, stuffat tal-fenek, som är ett långkok med rödvin och vitlök. Väl värt att prova.
Nattlivet på Gozo är stillsamt, men det finns ett antal barer där det ofta spelas levande musik.
Shopping
Gozo är en liten ö och shoppingen är begränsad. På huvudgatan och runt torget i Victoria finns en del småbutiker, mindre gallerior och en marknad.
Sport och Träning
På Gozo kan du bland annat ägna dig åt vandring, klättring, cykling, dykning när du vill röra på dig under semestern.

Vandring

Vandring på Gozo är att rekommendera. Områden som är bra för vandring är Ta´ Dgiebi, The Gordan Lighthouse noch San Blas Valley.

Sport och Träning på Malta

Njut av Maltas vackra natur och vatten och aktivera dig med vandring och dykning.

Dykning

Vattnet runt Malta är som gjort för dykning och är en av de klaraste i världen. En dröm för dig som vill fotografera under vattnet.

Variationen är stpr och här dyka i grottor, rev och balnd vrak. För extra spänning kan du även nattdyka. På ön finns flera dykcenter.

Vandring

Tycker du om att vandra erbjuder Malta fina vandringsleder med varierande natur. Njut av utsikten över klippor och hav eller frodiga dalar.
Aktiviteter och sevärdheter
Hyr bil och besök öns mysiga byar, kuststaden Marsalforn, besök Citadellet i huvudorten Victoria, eller åk på båttur runt ön eller till den blåa lagunen vid ön Comino.
På ön Gozo finns, förutom historiska sevärdheter, också vackra utkiksplatser och trevliga promenadstråk att upptäcka.

Citadellet i Victoria

Citadellet på Gozo härstammar från medeltiden och uppifrån kullen och de gamla stadsmurarna är det en härlig utsikt över Victoria.

Basilikan i Gharb

Ta'Pinu, som den egentligen heter, är en imponerande och sevärd romersk kyrka med ett 47 meter högt klocktorn.

Xewkija Rotunda

Gozos största kyrka började byggas år 1951 kring orginalkyrkan från 1600-talet som ansågs för liten. Den nya kyrkan rymmer nu tre gånger så många som ortens invånare.

Klipporna vid Ta'Cenc

En dramatisk kustremsa på sydsidan med promenadstråk över klipporna som stupar 130 meter rakt ner i vattnet.

Blue lagoon

Den blå lagunen, med sitt vackra, turkosa och badvänliga vatten är ett av de populäraste utflyktsmålen och ligger vid den lilla ön Comino, mellan Malta och Gozo. Hit tar du dig på egen hand med färja eller med en arrangerad utflykt.

Sevärdheter på Malta

Malta är ett litet land och det är lätt att sa sig runt för utflykter av olika slag. Med sin över 7000 år långa historia finns ett stort utbud av historiska platser, tempel, kyrkor och såklart museum.

Mdina

Den historiska staden Mdina, över 4000 år gammal, har genom historien varit Maltas huvudstad och hemvist för adliga familjer. Mdina ligger på en höjd med vacker utsikt och att gå igenom stadporten, strosa runt i gränderna och besöka katedralerna är som att resa tillbaka i tiden.

Marsaxlook

En gammal, charmig fiskeyby på Maltas södra kust. Byn är mest känd för de färgglada fiskebåtarna och den populära fiskmarknaden som anordnas varje söndag.

Domen i Mosta

Den mäktiga rundkyrkan i Mosta, med ett av Europas störta kupolvalv, är en häftig syn. Inuti kyrkan finns också en replika av en odetonerad bomb som hittades i kyrkan under andra världskriget.

Blue lagoon

Den blå lagunen, med sitt vackra, turkosa och badvänliga vatten är ett av de populäraste utflyktsmålen och ligger vid den lilla ön Comino, norr om huvudön. Hit tar du dig på egen hand med färja eller med en arrangerad utflykt.

Blue Grotto

Blue Grotto är sju stycken mäktiga grottor på Maltas västra sida som skapats av inslagna vågor genom historien. Tillsammans med solljuset som lyser mot kristallklart, blått vatten skapas en häftig naturupplevelse. Vill du uppleva grottorna på nära håll rekommenderas en arrangerad båtutflykt men de kan också ses från en utsiktsplats på land.

Popeye Village

Vid Anchor Bay i Mellieha ligger fantasifulla Popeye Village, som är en kopia av staden där filmen Popeye, svenska Karl Alfred, spelades in.

Gozo

På den mindre ön Gozo finner man huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur. Ön är så liten att du når det mesta till fots, och går inte det tar du bussen från Victoria, som inte tar mer än en halvtimme vart du än ska. Färjan till Gozo går från färjeläget i Cirkewwa i norr och resan över sundet tar cirka 25 minuter. Det går bra att ta med bil ombord på färjan.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Gozo är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Observera att det är vänstertrafik på Gozo.
Precis som på huvudön är bussnätet är väl utbyggt och det går lokalbussar över hela ön. Tar du taxi bör du avtala priset i förväg.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatt på hotellövernattningar

Maltas regering har infört en skatt på hotellövernattningar. Skatten ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort, och gäller för alla resenärer som fyllt 18 år.
Det beslutade beloppet är 0,5 euro per person och natt, upp till ett maximum av 5 euro.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater. Vid kontant betalning endast euro. Vid kortbetalning Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 V. Engelskt uttag med tre hål. Adapter behövs.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Gozo åker du med reguljärflyg på flexibla weekend- och veckoresor året runt. Flyget landar på Maltas internationella flygplats. Från Malta är det sedan båttransfer till Gozo, avgift för båtbiljetten tillkommer.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen på Malta till Gozo är ca 2 timmar, inklusive 30 minuter med båt (ca 40 kilometer). Avgift för båtbiljett tillkommer.
Väder
 • januari
15°10°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • februari
15°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
19°12°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
10
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • juni
28°19°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • juli
30°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
31°22°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
28°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
24°18°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
20°14°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
17°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Gozo
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.